ABSCESS (US)

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Bolt
weteran forumowych bitew

Re: ABSCESS (US)

12-11-2012, 21:57

Najlepsze jest "Damned and Mummified", MASA kapitalnych riffów, dużo hiciorów ("The Dead Are Smiling at Me", "Inferno of Perverse Creation" czy tytułowy), srogie kwasy ("The Dream Is Dead" czy "Empty Horizon") - nie wiem ile razy tę płytę przesłuchałem, ale na pewno najwięcej z Abscessów i w ogóle bardzo dużo na tle innych płyt. Później cięzej mi wskazać, która jest która, ale wszystkie strasznie lubię.
I was born in this town
Live here my whole life
Probably come to die in this town
Live here my whole life
Never anything to do in this town
shitfun
weteran forumowych bitew

12-11-2012, 22:05

generalnie nie mają słabej płyty co widać po tym, że każdy woli inną hehe
szkoda, że dwa razy nie doszedł do skutku ich koncert w Niemczech
http://soundterrorshots.blogspot.com/ - koncertowe zdjęcia
http://maciejmutwil.blogspot.com/ - przemysłowe zdjęcia
Awatar użytkownika
ramonoth
rasowy masterfulowicz

13-11-2012, 10:17

Przede mną jeszcze sporo słuchania, bo na razie odjeżdżam przy "Dawn...", a czytając to co piszecie wnioskuję, że najlepsze jeszcze przede mną. Zajebiście, że cały czas odkrywa się takie braki we własnej edukacji.
Awatar użytkownika
Sybir
mistrz forumowej ceremonii

Re: Odp: ABSCESS (US)

13-11-2012, 10:31

ramonoth pisze:Przede mną jeszcze sporo słuchania, bo na razie odjeżdżam przy "Dawn...", a czytając to co piszecie wnioskuję, że najlepsze jeszcze przede mną. Zajebiście, że cały czas odkrywa się takie braki we własnej edukacji.
Mam podobnie, z tym że na razie mam tylko Horrorhammer, ale w drodze do mnie jest już Damned and Mummified, więc będę miał trochę do słuchania, bo jestem kompletnie zielony w temacie Abscess :D
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

13-11-2012, 11:08

Wszystkie płyty można brać ciemno, a w ogóle to najlepsze rzeczy są na splitach z Bonesaw i Population Reduction.
Awatar użytkownika
Sybir

13-11-2012, 11:19

To zrobię wyjątek i przy okazji postaram się o ten split z Bonesaw, ale to w bliżej nieokreślonej przyszłości, razem z Dawn... ;)
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
535

13-11-2012, 11:45

shitfun pisze:generalnie nie mają słabej płyty ...
Trudno doszukiwać się słabości, w czymś co posiada "gwarancję Reiferta".
shitfun
weteran forumowych bitew

13-11-2012, 17:13

dokładnie tak jest jak prawisz pięćset trzydziestko piątko. Każde nagrania z Chrisem na pokładzie to nagrania deklasujące większość w danym gatunku. EMF, Mirrorsnake, Ravenous...
http://soundterrorshots.blogspot.com/ - koncertowe zdjęcia
http://maciejmutwil.blogspot.com/ - przemysłowe zdjęcia
Awatar użytkownika
Sybir

16-11-2012, 22:46

Chciałem poczekać, aż mi poczta doniesie Damned and Mummified, i dopiero potem zapoznać się z Horrorhammer, zakupionym w tym tygodniu. Nie wytrzymałem jednak i odpaliłem próbny odsłuch H - i właśnie jestem w połowie trzeciego przesłuchania :D Już jakiś czas nie miałem tak, że chciało mi się czegokolwiek słuchać kilka razy z rzędu, a tu taka niespodzianka, miła wszelako. W przyszłym tygodniu Horrorhammer będzie więc dalej męczony, pewnie już razem z D&A, i mam jakieś niejasne przeczucie, że nie będzie to dla mnie czas stracony.
Maria Konopnicka

17-11-2012, 00:18

Bolt pisze:Najlepsze jest "Damned and Mummified", MASA kapitalnych riffów, dużo hiciorów ("The Dead Are Smiling at Me", "Inferno of Perverse Creation" czy tytułowy), srogie kwasy ("The Dream Is Dead" czy "Empty Horizon") - nie wiem ile razy tę płytę przesłuchałem, ale na pewno najwięcej z Abscessów i w ogóle bardzo dużo na tle innych płyt. Później cięzej mi wskazać, która jest która, ale wszystkie strasznie lubię.
Ja uważam, że "Damned and Mummified" jest najlepszą płytą, którą do tamtej pory nagrali. Po tym albumie natomiast każdy krążek był lepszy od poprzedniego.
SCREAMBLOODYGORE
weteran forumowych bitew

17-11-2012, 08:11

Sybir pisze:Chciałem poczekać, aż mi poczta doniesie Damned and Mummified, i dopiero potem zapoznać się z Horrorhammer, zakupionym w tym tygodniu. Nie wytrzymałem jednak i odpaliłem próbny odsłuch H - i właśnie jestem w połowie trzeciego przesłuchania :D Już jakiś czas nie miałem tak, że chciało mi się czegokolwiek słuchać kilka razy z rzędu, a tu taka niespodzianka, miła wszelako. W przyszłym tygodniu Horrorhammer będzie więc dalej męczony, pewnie już razem z D&A, i mam jakieś niejasne przeczucie, że nie będzie to dla mnie czas stracony.
Nie pożałujesz! Osobiście radziłbym zacząć od samego początku czyli "Urine Junkies...", tak czy siak nie mają w dyskografii słabego albumu...
Awatar użytkownika
kosmokrator
zaczyna szaleć

19-11-2012, 08:31

Kurwa,trzeba w końcu dać im szanse i przesłuchać jakiś album,bo same superlatywy piszecie.
Pytanie tylko,od jakiego zacząć najlepiej?
Hejka,nie lubię Cie.Pa:D
Awatar użytkownika
Sybir

19-11-2012, 08:59

kosmokrator pisze:Kurwa,trzeba w końcu dać im szanse i przesłuchać jakiś album,bo same superlatywy piszecie.
Wyżej piszą, że nie wydali słabej rzeczy, więc może to nie jest takie istotne, od czego się zacznie ;)
Awatar użytkownika
ramonoth
rasowy masterfulowicz

19-11-2012, 09:23

Pięknie gra ta kapela, od paru dni mam totalny odpał i żeby jej nie zajeździć słucham naprzemiennie z "Into the Pandemonium" Celtic Frost i "Mental Funeral" Autopsy :)
Awatar użytkownika
Lykantrop

19-11-2012, 10:12

kosmokrator pisze:Kurwa,trzeba w końcu dać im szanse i przesłuchać jakiś album,bo same superlatywy piszecie.
Debiut może być najmniej strawny na początek, poza tym j/w.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
Drone

19-11-2012, 10:13

Wszystkim kolegom, którzy jeszcze nie dotknęli ABSCESS, proponuję zacząć od "Slowly We Rot" :)
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

19-11-2012, 10:16

Ale po co im taki skok? Nie dość, że w tył, to jeszcze w bok ;)
Awatar użytkownika
Drone

19-11-2012, 11:24

Niedaleko pada jabłko od jabłoni :)
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

19-11-2012, 11:42

Jabłonią jest tutaj raczej Venom, Obituary to po prostu inne jabłko ;) Nie lekceważyłbym też bardzo istotnych w Abscess wpływów punka i psychodelii, praktycznie nieobecnych w muzyce Obituary (poza pewnymi wpływami NYHC).
Awatar użytkownika
Drone

19-11-2012, 11:52

Nie, nie chodzi mi o to, że ABSCESS w jakikolwiek sposób rżnie z OBITUARY, bo nie. Chodziło mi o to, że rozpoczyna się "hajp" na ABSCESS, a ja ciągle zastanawiam się, kiedy przyjdzie "hajp" na OBITUARY, a że przyjdzie na całego to pewne.
ODPOWIEDZ