ABSCESS (US)
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Bolt
- weteran forumowych bitew
Re: ABSCESS (US)
Najlepsze jest "Damned and Mummified", MASA kapitalnych riffów, dużo hiciorów ("The Dead Are Smiling at Me", "Inferno of Perverse Creation" czy tytułowy), srogie kwasy ("The Dream Is Dead" czy "Empty Horizon") - nie wiem ile razy tę płytę przesłuchałem, ale na pewno najwięcej z Abscessów i w ogóle bardzo dużo na tle innych płyt. Później cięzej mi wskazać, która jest która, ale wszystkie strasznie lubię.
I was born in this town
Live here my whole life
Probably come to die in this town
Live here my whole life
Never anything to do in this town
Live here my whole life
Probably come to die in this town
Live here my whole life
Never anything to do in this town
-
generalnie nie mają słabej płyty co widać po tym, że każdy woli inną hehe
szkoda, że dwa razy nie doszedł do skutku ich koncert w Niemczech
szkoda, że dwa razy nie doszedł do skutku ich koncert w Niemczech
http://soundterrorshots.blogspot.com/ - koncertowe zdjęcia
http://maciejmutwil.blogspot.com/ - przemysłowe zdjęcia
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Przede mną jeszcze sporo słuchania, bo na razie odjeżdżam przy "Dawn...", a czytając to co piszecie wnioskuję, że najlepsze jeszcze przede mną. Zajebiście, że cały czas odkrywa się takie braki we własnej edukacji.
- Sybir
- mistrz forumowej ceremonii
Re: Odp: ABSCESS (US)
Mam podobnie, z tym że na razie mam tylko Horrorhammer, ale w drodze do mnie jest już Damned and Mummified, więc będę miał trochę do słuchania, bo jestem kompletnie zielony w temacie Abscess :Dramonoth pisze:Przede mną jeszcze sporo słuchania, bo na razie odjeżdżam przy "Dawn...", a czytając to co piszecie wnioskuję, że najlepsze jeszcze przede mną. Zajebiście, że cały czas odkrywa się takie braki we własnej edukacji.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- ultravox
- zahartowany metalizator
Wszystkie płyty można brać ciemno, a w ogóle to najlepsze rzeczy są na splitach z Bonesaw i Population Reduction.
- Sybir
To zrobię wyjątek i przy okazji postaram się o ten split z Bonesaw, ale to w bliżej nieokreślonej przyszłości, razem z Dawn... ;)
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Trudno doszukiwać się słabości, w czymś co posiada "gwarancję Reiferta".shitfun pisze:generalnie nie mają słabej płyty ...
-
dokładnie tak jest jak prawisz pięćset trzydziestko piątko. Każde nagrania z Chrisem na pokładzie to nagrania deklasujące większość w danym gatunku. EMF, Mirrorsnake, Ravenous...
http://soundterrorshots.blogspot.com/ - koncertowe zdjęcia
- Sybir
Chciałem poczekać, aż mi poczta doniesie Damned and Mummified, i dopiero potem zapoznać się z Horrorhammer, zakupionym w tym tygodniu. Nie wytrzymałem jednak i odpaliłem próbny odsłuch H - i właśnie jestem w połowie trzeciego przesłuchania :D Już jakiś czas nie miałem tak, że chciało mi się czegokolwiek słuchać kilka razy z rzędu, a tu taka niespodzianka, miła wszelako. W przyszłym tygodniu Horrorhammer będzie więc dalej męczony, pewnie już razem z D&A, i mam jakieś niejasne przeczucie, że nie będzie to dla mnie czas stracony.
Ja uważam, że "Damned and Mummified" jest najlepszą płytą, którą do tamtej pory nagrali. Po tym albumie natomiast każdy krążek był lepszy od poprzedniego.Bolt pisze:Najlepsze jest "Damned and Mummified", MASA kapitalnych riffów, dużo hiciorów ("The Dead Are Smiling at Me", "Inferno of Perverse Creation" czy tytułowy), srogie kwasy ("The Dream Is Dead" czy "Empty Horizon") - nie wiem ile razy tę płytę przesłuchałem, ale na pewno najwięcej z Abscessów i w ogóle bardzo dużo na tle innych płyt. Później cięzej mi wskazać, która jest która, ale wszystkie strasznie lubię.
-
Nie pożałujesz! Osobiście radziłbym zacząć od samego początku czyli "Urine Junkies...", tak czy siak nie mają w dyskografii słabego albumu...Sybir pisze:Chciałem poczekać, aż mi poczta doniesie Damned and Mummified, i dopiero potem zapoznać się z Horrorhammer, zakupionym w tym tygodniu. Nie wytrzymałem jednak i odpaliłem próbny odsłuch H - i właśnie jestem w połowie trzeciego przesłuchania :D Już jakiś czas nie miałem tak, że chciało mi się czegokolwiek słuchać kilka razy z rzędu, a tu taka niespodzianka, miła wszelako. W przyszłym tygodniu Horrorhammer będzie więc dalej męczony, pewnie już razem z D&A, i mam jakieś niejasne przeczucie, że nie będzie to dla mnie czas stracony.
- kosmokrator
- zaczyna szaleć
Kurwa,trzeba w końcu dać im szanse i przesłuchać jakiś album,bo same superlatywy piszecie.
Pytanie tylko,od jakiego zacząć najlepiej?
Hejka,nie lubię Cie.Pa:D
- Sybir
Wyżej piszą, że nie wydali słabej rzeczy, więc może to nie jest takie istotne, od czego się zacznie ;)kosmokrator pisze:Kurwa,trzeba w końcu dać im szanse i przesłuchać jakiś album,bo same superlatywy piszecie.
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Pięknie gra ta kapela, od paru dni mam totalny odpał i żeby jej nie zajeździć słucham naprzemiennie z "Into the Pandemonium" Celtic Frost i "Mental Funeral" Autopsy :)
- Lykantrop
Debiut może być najmniej strawny na początek, poza tym j/w.kosmokrator pisze:Kurwa,trzeba w końcu dać im szanse i przesłuchać jakiś album,bo same superlatywy piszecie.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Drone
Wszystkim kolegom, którzy jeszcze nie dotknęli ABSCESS, proponuję zacząć od "Slowly We Rot" :)
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- ultravox
Ale po co im taki skok? Nie dość, że w tył, to jeszcze w bok ;)
- Drone
- ultravox
Jabłonią jest tutaj raczej Venom, Obituary to po prostu inne jabłko ;) Nie lekceważyłbym też bardzo istotnych w Abscess wpływów punka i psychodelii, praktycznie nieobecnych w muzyce Obituary (poza pewnymi wpływami NYHC).
- Drone
Nie, nie chodzi mi o to, że ABSCESS w jakikolwiek sposób rżnie z OBITUARY, bo nie. Chodziło mi o to, że rozpoczyna się "hajp" na ABSCESS, a ja ciągle zastanawiam się, kiedy przyjdzie "hajp" na OBITUARY, a że przyjdzie na całego to pewne.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.