Celtic Frost "Monotheist"
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
Re: Nowy Celtic Frost
https://www.discogs.com/Celtic-Frost-Ne ... se/6521499" onclick="window.open(this.href);return false;
Ma ktoś może tego CD-Ra?
W ogóle slyszałe ktoś całe 'Prototype', dobre jest? Oczywiście nie licząć tego durnego kawałka po niemiecku.
Ma ktoś może tego CD-Ra?
W ogóle slyszałe ktoś całe 'Prototype', dobre jest? Oczywiście nie licząć tego durnego kawałka po niemiecku.
Yare Yare Daze
- moonfire
- zahartowany metalizator
" onclick="window.open(this.href);return false;
- hcpig
Ale to jest z powszechnie dostępnego demka 'Nemesis of Power' z 1993 a mi chodzi o 'Prototype' z 2002.
Yare Yare Daze
- Believer
- weteran forumowych bitew
" onclick="window.open(this.href);return false;hcpig pisze:Ale to jest z powszechnie dostępnego demka 'Nemesis of Power' z 1993 a mi chodzi o 'Prototype' z 2002.
- hcpig
- Gall
Będzie wznowienie Monotheist na winylu.
http://www.emp-online.co.uk/art_330025/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.emp-online.co.uk/art_330025/" onclick="window.open(this.href);return false;
For there is no folly of the beasts of the earth which is not infinitely outdone by the madness of men.
- ultravox
Ciekawe dlaczego ostatecznie zrezygnowali z numetalu na rzecz metalu gotyckiego. W sumie mieli farta, bo to jest o wiele gorsze niż "Cold Lake".Believer pisze:" onclick="window.open(this.href);return false;hcpig pisze:Ale to jest z powszechnie dostępnego demka 'Nemesis of Power' z 1993 a mi chodzi o 'Prototype' z 2002.
- hcpig
To miał być raczej metal industrialny jak Apollyon Sun tylko bardziej komercyjnie chociaż momenty faktycznie brzmią numetalowo (w takim 'Deep Inside' Tomek staje na głowie żeby skopiować manierę Davisa z Korna ), natomiast ten 'Hip Hop...' to jakieś kuriozum brzmiące niczym bękart Laibach, Das Ich i Tic Tac Toe. Co to miało być to ja nawet nie :/
To i tak nie jest zresztą pełne demo, na yt jest tylko 6 z 10 numerów, jak ktoś ma całość to proszę o linę.
To i tak nie jest zresztą pełne demo, na yt jest tylko 6 z 10 numerów, jak ktoś ma całość to proszę o linę.
Yare Yare Daze
- ultravox
Ten numetal to było takie uproszczenie z mojej strony, W każdym razie jest to dla mnie tak okropne, że nie dałem rady wysłuchać w całości nawet tego, co wisi na youtube.
- Lukass
Toć "Hip Hop Jugend" jest numerem absolutnie fantastycznym! Należy jedynie pamiętać, że podczas jego słuchania KONIECZNIE trzeba być zdrowo najebanym.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
- Believer
leży gdzieś na chomikachhcpig pisze:To miał być raczej metal industrialny jak Apollyon Sun tylko bardziej komercyjnie chociaż momenty faktycznie brzmią numetalowo (w takim 'Deep Inside' Tomek staje na głowie żeby skopiować manierę Davisa z Korna ), natomiast ten 'Hip Hop...' to jakieś kuriozum brzmiące niczym bękart Laibach, Das Ich i Tic Tac Toe. Co to miało być to ja nawet nie :/
- hcpig
Dzięki uprzejmości jednego z forumowiczów zapoznałem się z całością i brakują ce wałki są lepsze niż reszta, nic dziwnego bo dwa z nich posłużyły za nomen omen prototyp dla numerów z 'Monotheist' i jedynki Triptykon (znowu część wokali to maksymalna podróba Korna) a kolejny 'Dying I' jest bardzo broadrickowy. Po raz kolejny Urynoboros ugryzł własny ogon, CF to jest z największych inspiracji Broadricka a ten ostatni, kolesi z Korn.
W sumie jak przed laty Trocki podnosił że na 'Monotheist' słychać 'Roots' to nie było to tak do końca naciągane.
W sumie jak przed laty Trocki podnosił że na 'Monotheist' słychać 'Roots' to nie było to tak do końca naciągane.
Jak kogoś jara niemiecki 'humor' - 'oł bejbe oł bejbe pocaluj mnie w d...'Lukass pisze:Toć "Hip Hop Jugend" jest numerem absolutnie fantastycznym! Należy jedynie pamiętać, że podczas jego słuchania KONIECZNIE trzeba być zdrowo najebanym.
Yare Yare Daze
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Century Media Records & Prowling Death Records are proud to announce the joint release of Hellhammer's previously unreleased "Blood Insanity" 7" vinyl single.
Originally conceived by the band in 1984, this piece of metal history will finally see a worldwide release on August 19th, 2016 with pre-sale being launched via CM Distro on July 22nd. This "Blood Insanity" release is limited to a one-time only pressing of 3,000 copies.
Tom Gabriel Warrior comments: "In early 1984, after Hellhammer's third demo 'Satanic Rites,' Hellhammer bassist/singer Steve Warrior, Hellhammer roadie Marco Dinosaur Suremann, and I contemplated properly releasing some of the music Hellhammer had recorded the year before. We planned a NWOBHM-style 7" vinyl single, containing two songs taken from the Triumph Of Death demo recording sessions of June 1983.
"The single was to feature 'Blood Insanity' as a title track, and 'Maniac' as its b-side. The cover of the single was to be a photo taken by Hellhammer photographer Martin Kyburz in early 1983. We drafted a brief typewriter memo, recording the outline for this single proposal.
"At the time, it was difficult and prohibitively expensive for a band to directly contract a manufacturing plant to produce a vinyl record without the involvement of a record company, so the single eventually remained a mere idea, while Hellhammer ultimately signed with Noise Records in West Berlin. The 'Blood Insanity' single project thus languished in an unrealized state until the eventual dissolution of Hellhammer rendered any plans for further Hellhammer releases redundant.
"Nonetheless, the unrealized single never really faded from my memory throughout all the commotion associated with Hellhammer's past existence during the many years since the band's termination. Moreover, Prowling Death Records, founded in my bedroom in 1983 to release the Hellhammer demos, had in the meantime become a proper record company. When I presented the idea to Century Media Records, the long-standing licensing partner of Prowling Death Records, they immediately pledged their support.
"The original single was to be issued in a simple card sleeve; but the gatefold format now chosen allows us the luxury to expand the visual presentation: the outside representing the single exactly as it was to be in 1984, the inside adding information about the project's history.
"The result is this single, produced in full coordination with the Hellhammer members who played on these songs and designed as faithfully as possible in accordance with the original concept we devised 32 years ago. It features the Prowling Death Records number we originally assigned to it: PDR 007."
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- Gall
Niech mnie ktoś oświeci. Na reedycji Into the Pandemonium z 2006 roku, na drugiej stronie bookletu jest fragment artykułu o Shirley Collins i The Albion Country Band, a na przedostatniej spis utworów z ich płyty No Roses. To jakiś misprint, czy jak? Bo żadnego powiązania z Celtic Frost się nie doszukałem.
For there is no folly of the beasts of the earth which is not infinitely outdone by the madness of men.
- knaar
- rasowy masterfulowicz
Też mam wydanie 2006 i u mnie nie ma nic z tych rzeczy co piszesz. Chyba jakiś misprint Ci się trafił.Gall pisze:Niech mnie ktoś oświeci. Na reedycji Into the Pandemonium z 2006 roku, na drugiej stronie bookletu jest fragment artykułu o Shirley Collins i The Albion Country Band, a na przedostatniej spis utworów z ich płyty No Roses. To jakiś misprint, czy jak? Bo żadnego powiązania z Celtic Frost się nie doszukałem.
- Gall
Tak to wygląda:

- moonfire
Ciekawe.
Ilekroć pojawia się coś nowego w tym wątku, mam cichą i płonną nadzieję na to, że przeczytam, jak to Tomek z Marcinem doszli do porozumienia i będzie nowa płyta CF. Ale to tylko marzenie ściętej głowy.
Ilekroć pojawia się coś nowego w tym wątku, mam cichą i płonną nadzieję na to, że przeczytam, jak to Tomek z Marcinem doszli do porozumienia i będzie nowa płyta CF. Ale to tylko marzenie ściętej głowy.
- Deathhammer66
- w mackach Zła
Może jednak lepiej, aby do tego nie doszło. Nie wyobrażam sobie lepszego zwieńczenia kariery niż "Monotheist".
A ostatni TRIPTYKON jest na tyle dobry, że jak dla mnie Tomek bez problemu może dalej iść tą drogą. Mi pasuje.
A ostatni TRIPTYKON jest na tyle dobry, że jak dla mnie Tomek bez problemu może dalej iść tą drogą. Mi pasuje.
- Believer
Tak jest, lepiej żeby już nic nie nagrywali. Za to w trasę mogliby się wybrać.
- uglak
http://decibelmagazine.com/blog/2017/7/ ... w-reissues" onclick="window.open(this.href);return false;
pare slow o nadchodzacych reedycjach
pare slow o nadchodzacych reedycjach
Guilty of being right