Dokładnie tak - WCD to ostatnia bardzo dobra płyta tej nietuzinkowej kapeli.KreatoR pisze:"World coming down" to ostatnia wybitna płyta ToN. Na dodatek z proroczymi budynkami na okładce, których zburzenie skutkowało w przyszłości globalną akcją antyterrorystyczną, wskutek czego m.in. swoje koncerty w Europie odwołała amerykańska grupa metalowa Slayer.
TYPE O NEGATIVE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- w mackach Zła
Re: Type O Negative
- Zenek
- weteran forumowych bitew
Re: Type O Negative
Błąd, wyśmienity album.Scaarph pisze:Aż sobie włączę przy okazji. Kupiłem z przyzwyczajenia, odsłuchałem raz w samochodzie, rzuciłem na półkę i zapomniałem o niej kompletnie.Brązowy Jenkin pisze:Dodam też, że wysoko oceniam "Dead Again" - w szczególności za "The Profits of Doom" i "Some Stupid Tomorrow", numery niczym nie ustępujące największym dokonaniom zespołu z początku lat 90-tych.

- KreatoR
Re: TYPE O NEGATIVE
Straszny błąd!
Od paru dni nie rozstaję się z tą płytą i jestem pewny, że to ich najlepszy długograj który nagrali. Ile tu odniesień do przeszłości! Malkontenci powiedzą "zjadają własny ogon", ale znawcy skorygują to jako perfekcję stylu. Bo co my tu mamy?
Mnóstwo odniesień. Najlepsze z możliwych reminiscencje z "October rust" - September Sun. Autocytaty z "World coming down", trochę zagrywek The Beatles ("Hey Jude" w końcówce "These three things") i Black Sabbath ("Evil Woman" drugiej części "An ode to locksmith"). Do tego "The profit of doom" z genialną "klimatyczną" solówką (a co bystrzejsi usłyszą nawet momentami fragmenty przypominające zwolnienia tempa rodem z "Humiliate Your Corpse" Autopsy:)
Nawet riff na początku "Halloween In Heaven" żywcem zerżniety z "The Electric Co." na koncertowej wersji "Under a blood red sky" U2 nie razi!
Nie mam zamiaru wykuwać Piterowi nagrobka złotymi literami, ale to jest fantastyczny kawał świetnej muzy.
Przemyślany, dopracowany. HAIL! And Farewell To Britain:)
Od paru dni nie rozstaję się z tą płytą i jestem pewny, że to ich najlepszy długograj który nagrali. Ile tu odniesień do przeszłości! Malkontenci powiedzą "zjadają własny ogon", ale znawcy skorygują to jako perfekcję stylu. Bo co my tu mamy?
Mnóstwo odniesień. Najlepsze z możliwych reminiscencje z "October rust" - September Sun. Autocytaty z "World coming down", trochę zagrywek The Beatles ("Hey Jude" w końcówce "These three things") i Black Sabbath ("Evil Woman" drugiej części "An ode to locksmith"). Do tego "The profit of doom" z genialną "klimatyczną" solówką (a co bystrzejsi usłyszą nawet momentami fragmenty przypominające zwolnienia tempa rodem z "Humiliate Your Corpse" Autopsy:)
Nawet riff na początku "Halloween In Heaven" żywcem zerżniety z "The Electric Co." na koncertowej wersji "Under a blood red sky" U2 nie razi!
Nie mam zamiaru wykuwać Piterowi nagrobka złotymi literami, ale to jest fantastyczny kawał świetnej muzy.
Przemyślany, dopracowany. HAIL! And Farewell To Britain:)
-
- mistrz forumowej ceremonii
Nie najlepszy, ale z pewnością jeden z najlepszych. Ja właściwie zawsze za ich opus magnum uważałem Bloody Kisses - ze względu na moją ówczesną dziewczynę przedawkowałem jednak ten album i dziś praktycznie już do niego nie wracam. Mogę sobie go zaśpiewać i wybuczeć w wannie, bo znam wszystkie teksty i partie gitar na pamięć.KreatoR pisze:Straszny błąd!
Od paru dni nie rozstaję się z tą płytą i jestem pewny, że to ich najlepszy długograj który nagrali.
Uwielbiam i najczęściej wracam do Slow, Deep and Hard oraz The Origin of the Feces (Not Live at Brighton Beach). October Rust jest dla mnie zbyt ciepły, zbyt delikatny - nie jest to zła płyta, ale niezwykle rzadko jestem w nastroju by jej słuchać. W World Coming Down i Life Is Killing Me nigdy się nie wczułem - te płyty wydają mi się po prostu nudne i bez charakteru.
Dead Again było bardzo miłym zaskoczeniem - świetny krążek, do którego dziś wracam na równi często co do pierwszych dwóch.
Oczywiście Carnivore >>> Type o negative :)
- Zenek
Genialny numer. Sama płyta również doskonała, jakbym chciał być choć odrobinę kontrowersyjny to bym nawet stwierdził, że chyba najlepsze TON to jest. :> Godne pożegnanie Pietrka przed śmiercią.KreatoR pisze: HAIL! And Farewell To Britain:)

- KAKAESIAK
- rasowy masterfulowicz
Maria Konopnicka pisze: Oczywiście Carnivore >>> Type o negative :)
In a world of compromise...some don't
- night_goat
- zaczyna szaleć
No, najwięcej czuć Carnivore więc to (najprawdopodobniej, nie znam wszystkiego) ich najlepszy album. ;)Maria Konopnicka pisze:Uwielbiam i najczęściej wracam do Slow, Deep and Hard...
Hide behind your crosses
Throw your holy water
Recite your senseless verses
Let the darkness hour turn
When witches burn
Throw your holy water
Recite your senseless verses
Let the darkness hour turn
When witches burn
- Sgt. Barnes
- zahartowany metalizator

czytał to ktoś? warto?
poniżej link do wywiadu z autorem:
http://www.vice.com/pl/read/nigdy-nie-b ... ra-steelea" onclick="window.open(this.href);return false;
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
ale tego chyba u nas nie ma jeszcze
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- Sgt. Barnes
być może ktoś czytał w oryginale. Ja właśnie szukam oryginał na allegro i nie ma...Żułek pisze:ale tego chyba u nas nie ma jeszcze
- Sgt. Barnes
http://muzyka.onet.pl/metal/na-wiosne-p ... mnt/jtl3bj" onclick="window.open(this.href);return false;
- Żułek
Sgt. Barnes pisze:http://muzyka.onet.pl/metal/na-wiosne-p ... mnt/jtl3bj
super :)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
- yossarian84
- rasowy masterfulowicz
Żułek pisze:
super :)
- Żułek
premiera potwierdzona na 22 kwietnia i kolejny fragment (jakiś jest też w MH)
http://muzyka.onet.pl/metal/type-o-nega ... olu/vzn74k" onclick="window.open(this.href);return false;
http://muzyka.onet.pl/metal/type-o-nega ... olu/vzn74k" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- świeżak
Mam małą zagwozdkę. Byłby ktoś w stanie rozpoznać kawałek od 0:42?
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
-
Panowie, "The Origin of the Feces" to pełny album, czy EP?
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Bloodcult
- mistrz forumowej ceremonii
To to z dupą na okładce ?
-
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.