IMMOLATION

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

Re: Immolation - Shadows in the Light

03-11-2009, 14:38

bzdura, wez sobie posluchaj tej plyty jeszcze raz. nie jest to, wiadomo, taki killer jak CTAWB, ale ma zupelnie inny klimat. Calosc jest bardzo spojna i monolityczna (dla niektorych pewnie nudna, ale co tam), swietnie sie jej slucha od a do z.
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
KAKAESIAK
rasowy masterfulowicz

03-11-2009, 19:09

popieram Harnessing to mocna pozycja tez nie rozumiem psioczenia pod jej adresem natomiast Shadows jak dla mnie to tylko dobra rzecz
In a world of compromise...some don't
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

03-11-2009, 19:23

Riven pisze:bzdura, wez sobie posluchaj tej plyty jeszcze raz. nie jest to, wiadomo, taki killer jak CTAWB, ale ma zupelnie inny klimat. Calosc jest bardzo spojna i monolityczna (dla niektorych pewnie nudna, ale co tam), swietnie sie jej slucha od a do z.
Ale mogę mieć własne zdanie? Już słuchałem kiedyś. Szkoda mi czasu na jakieś średniaki.
KAKAESIAK pisze:popieram Harnessing to mocna pozycja tez nie rozumiem psioczenia pod jej adresem natomiast Shadows jak dla mnie to tylko dobra rzecz
Nie no, panowie. Nie chce mi się dłużej gadać na ten temat, ale przy dawnych osiągnięciach nowe płyty Immolation po prostu obsysają. Albo może ja już nie mam siły na wałkowanie tego samego po raz kolejny?
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel

http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

03-11-2009, 20:10

wystarczajaco dobrze znam twoj gust zeby wiedziec, ze po prostu za malo jej sluchales, :D ale co mi tam.
Awatar użytkownika
Skaut
mistrz forumowej ceremonii

03-11-2009, 20:23

longinus696 pisze:Co w takim razie wystarcza? Chcesz postawić zespół, którego formuła się wyczerpała nad zespołem, który odświeżył formułę?
Zresztą nieważne. Dla mnie ten spór jest jałowy. To są kapele na tym samym poziomie. Powiedziałbym wręcz, że są swoimi odpowiednikami, tylko w innych czasach.
Różnica polega na tym, że dla mnie formuła Immolation się nie wyczerpała... Zgadzam się co do jednego - ani ja Ciebie nie przekonam ani Ty mnie, właściwie już przed Twoim postem o tym samym pomyślałem ;)
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

03-11-2009, 20:50

Immolation >>>>>>>>>>>>> Nile, bez dwoch zdan.
Awatar użytkownika
mad
weteran forumowych bitew

03-11-2009, 21:07

Znalazłyby się dwa zdania albo i więcej.
Lubię bardzo obie kapele i nie mam zamiaru wykazywać wyższości jednej nad drugą (lub odwrotnie). Obie trafiają w mój gust, obie wydały kilka kapitalnych płyt. Immolation = Nile
Pelson
rasowy masterfulowicz

03-11-2009, 22:46

Immolation chujni nie nagrało nigdy- co najwyżej chujnię wyprodukowało i zaaranżowało w postaci "Harnessing ruin". Aż sobie dziś tę plytę odświeżyłem- kompozycyjnie to nadal ciekawy album z fatalnym, przytłumionym brzmieniem, które miało chyba być w założeniu duszne jak na 'Close..." Dodatkowo wrażenie psuje Steve, który nie za bardzo na tej płycie wszedł w buty Hernandeza i ogólnie produkcja garów- pykająca i miękka. Cała reszta- wielkie OK.
Rejwan pisze:
29-05-2025, 22:19
polecam poczytać Rothbarda
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

03-11-2009, 23:37

Riven pisze:Immolation >>>>>>>>>>>>> Nile, bez dwoch zdan.
Aleś Ty upierdliwy. Zawsze musisz mieć ostatnie zdanie, nieważne jak absurdalne by nie było.
Zero argumentów tylko te głupie strzałki lub jakieś skale.
Czasem człowiek ma ochotę potraktować Cię packą na muchy.

Awatar użytkownika
Herezjarcha
w mackach Zła

03-11-2009, 23:39

longinus696 pisze:Co w takim razie wystarcza? Chcesz postawić zespół, którego formuła się wyczerpała nad zespołem, który odświeżył formułę?
Zresztą nieważne. Dla mnie ten spór jest jałowy. To są kapele na tym samym poziomie. Powiedziałbym wręcz, że są swoimi odpowiednikami, tylko w innych czasach.
Może więcej konkretów? Który zespół jest który? W jakich czasach? Bo akurat jak dla mnie ich szczyty przypadają na mniej więcej ten sam okres 1998-2005. I oba swego czasu odświeżały formułę, a dziś się ona wyczerpała. Dla ścisłości "Dawn of Possession" nie liczę. To inne czasy i temat na inne opowiadanie.
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

04-11-2009, 00:10

Herezjarcha pisze:
Może więcej konkretów? Który zespół jest który? W jakich czasach? Bo akurat jak dla mnie ich szczyty przypadają na mniej więcej ten sam okres 1998-2005. I oba swego czasu odświeżały formułę, a dziś się ona wyczerpała. Dla ścisłości "Dawn of Possession" nie liczę. To inne czasy i temat na inne opowiadanie.
Nie kumam. A dlaczego mamy nie gadać o "Dawn Of Possession"? Właśnie o tym albumie myślałem. Właściwie Immolation miało dwa dobre okresy: za czasów DoP i później, przy okazji CtaWB. To ich dwie najlepsze płyty. Przy czym CtaWB to żadne odświeżenie formuły, tylko zajebista płyta zrobiona zgodnie z kanonami. Z tego, co pamiętam obsrywaliśmy się głównie z powodu jej brzmienia.
Reasumując: Immolation napędzało death metal na początku lat 90-tych, a Nile pod koniec tamtej dekady.

Awatar użytkownika
Herezjarcha
w mackach Zła

04-11-2009, 00:36

Ok. Paniał.
Na początku lat 90-tych Immolation było jednym z wielu napędzających. Na przełomie wieków Nile i Immo było jednymi z nielicznych napędzających. Miałem na myśl to że debiut Immolation pochodzi z innych czasów w których Nile nie ma swojego udziału. I tyle. A najgorsze że dziś nikt już nie napędza (jedna grecka jaskółka wiosny nie czyni...)
Ostatnio zmieniony 04-11-2009, 00:47 przez Herezjarcha, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
TORTURER
w mackach Zła

04-11-2009, 00:43

To niby Unholy cult ma zjebane brzmienie,a Harnessing Ruin miażdżące?...ktos uszu dawno nie mył ;)
Death Dwells in Love
Awatar użytkownika
H-K44
weteran forumowych bitew

Re: Re:

04-11-2009, 01:18

Heretyk pisze:
Rattlehead pisze:
longinus696 pisze: Moim zdaniem ostatnie płyty IMMOLATION są koszmarnie nudne, więc nie mogą być lepsze od świetnych początków NILE.
Co do Harnessing Ruin jestem w stanie się zgodzić, ale Shadows in the Light jest przecież świetna
a wg mnie obie są znakomite, przy czym Harnessing... odrobinę lepsza :)
O proszę. Nawet czasem się zgadzamy. :wink:
TORTURER pisze:To niby Unholy cult ma zjebane brzmienie,a Harnessing Ruin miażdżące?...ktos uszu dawno nie mył ;)
Obydwie mają zajebiste brzmienie.
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you... Stranger
Awatar użytkownika
Mol
zahartowany metalizator

04-11-2009, 07:29

Nie, no bez przesady, brzmienie Harnessing Ruin ostro kuleje, co oczywiscie nie zmienia faktu, ze to zajebista plyta i u mnie w rankingu stoi jednak wyzej niz Shadows in the Light.

http://decibelmagazine.com/Content.aspx?ncid=340586

Obrazek

:wink:
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

04-11-2009, 08:43

TORTURER pisze:To niby Unholy cult ma zjebane brzmienie,a Harnessing Ruin miażdżące?...ktos uszu dawno nie mył ;)
UC nie ma zjebanego brzmienia, ale wole sound HR ;d
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

06-11-2009, 12:07

NILE bardziej miażdzy na żywo niż IMMOLATION, ale to mniej ważne. To ich trasa, oni promują nową płyte i nie ma w tym nic dziwnego.
PENIS METAL
Awatar użytkownika
Mol
zahartowany metalizator

06-11-2009, 12:11

Block69 pisze:NILE bardziej miażdzy na żywo niż IMMOLATION.
nigdy w zyciu :lol:
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

06-11-2009, 12:14

Dużo bardziej nawet.
PENIS METAL
Awatar użytkownika
Skaut
mistrz forumowej ceremonii

06-11-2009, 12:22

Block69 pisze:NILE bardziej miażdzy na żywo niż IMMOLATION, ale to mniej ważne. To ich trasa, oni promują nową płyte i nie ma w tym nic dziwnego.
aż sobie sprawdzę 18 listopada...
Coś tam było! Człowiek!
ODPOWIEDZ