BRUTALITY

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"

Najlepszy album to:

Screams Of Anguish
64
83%
When The Sky Turns Black
8
10%
In Mourning
5
6%

Liczba głosów: 77
Awatar użytkownika
Najprzewielebniejszy
zahartowany metalizator

Re: BRUTALITY

21-01-2016, 22:54

Pacjent pisze:Nie ma się za co czepić nowej płyty. Nawet cover Bathory daje radę, a solówki to już mistrzostwo. Kiedy ostatnio na deathmetalowym albumie były takie sola?
proste, w zeszłym roku, na Symbolical - Collapse in Agony.

nowe Brutality - świetna plyta, dokladnie taka jaka powinni nagrac rok czy dwa po In mourning, czy tez po falstarcie ze Still Dead prods.
Bębny - nagrał je Ruston Grosse ? na fb zespolu jako bebniarz widnieje Alex Marquez, niedawno Fernandez na swoim fb pytal czy ktos zagra beby lepiej niz na promocyjnym numerze, oczywiscie post usuniety. Jak to w Brutality, sklad kompletnie niestabilny i to odbija sie na plycie. Brakuje Dona Gatesa, bardzo, Bebny - szacunek za nagrywanie na zywo, ale nie da sie ukryc błędów pałkera i jego nieprzygotowania (bo w skladzie od miesiaca) sciszajac go w niepewnych momentach :) Dynamika siada.
Podobnie jak Abbath powinni poczekac pol roku, dopracowac material i jebnac z pierdolnieciem.
Reszta? miodzio, jestem kupiony. Bo to przeciez kurwa Brutality!
tomaszm
mistrz forumowej ceremonii

24-01-2016, 11:17

Nowe Brutality znakomite. Miałem szereg wątpliwości i obaw związanych z powrotem-zupełnie niepotrzebnie:) Ta płyta jest na wskroś "nowoczesna" w dobrym tego słowa znaczeniu. Ja tu słyszę momentami spore pokłady prawilnego metalcora . Solówki to jest sztuka piękna godna artystów Akademi . Nie ma specjalnego ciężaru, jest easy-listening ale to nie zarzut w tym przypadku. Podsumowując- za takimi powrotami optuje.
Kupię Nunslaughter Goat ale nie ten w czerwonym digipacku.

https://www.kancelaria-pionier.pl/

https://www.forbes.pl/diamenty/wizytowk ... er/q5mg1dm

Lucio Fulci forever.
est

24-01-2016, 19:38

Naprawdę świetna ta płyta, szkoda tylko, że całego koweru nie pociągnęli czystymi wokalami. Może to głupio zabrzmi ale mam takie odczucie, że wyszło im dokładnie to co chcieli osiągnąć. Czuć w tej muzyce zadowolenie z tego co robią i ja też jestem zadowolony.
Pacjent
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

19-04-2016, 20:21

CD znowu do nabycia w SMG:
http://selfmadegod.com/pl/shop/item/11760" onclick="window.open(this.href);return false;
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
tomaszm

02-05-2016, 10:30

Jak w momencie wydania byłem nowym albumem zachwycony tak teraz nawet nie chce mi się po niego sięgać. Typowy syndrom produkcji easy listening.

To tak trochę jak z kobietami: jak Ci dziewczyna wchodzi do łóżka na pierwszej randce to jesteś zachwycony ,że sprawy maja taki szybki przebieg ale z drugiej strony nie masz później ochoty na trwały związek.
Kupię Nunslaughter Goat ale nie ten w czerwonym digipacku.

https://www.kancelaria-pionier.pl/

https://www.forbes.pl/diamenty/wizytowk ... er/q5mg1dm

Lucio Fulci forever.
Lurtz
postuje jak opętany!

02-05-2016, 10:35

tomaszm pisze:To tak trochę jak z kobietami: jak Ci dziewczyna wchodzi do łóżka na pierwszej randce to jesteś zachwycony ,że sprawy maja taki szybki przebieg ale z drugiej strony nie masz później ochoty na trwały związek.
A Ty masz ochotę na trwały związek z kimkolwiek? Ale spoko, wiem o czym piszesz. Ale to zależy też od wyglądu i charakteru panny.
Pacjent

07-07-2016, 18:10

Jeśli ktoś nie ma płyty roku to CD tutaj:
http://selfmadegod.com/shop/pl/p/BRUTAL ... ipak/17401" onclick="window.open(this.href);return false;
a winyl tu:
http://selfmadegod.com/shop/pl/p/BRUTAL ... e-LP/18202" onclick="window.open(this.href);return false;
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
knaar
rasowy masterfulowicz

31-10-2017, 21:13

Czy "Sea of Ignorance" w wydaniu Mighty Music z 2017 to jewel czy kolejny digipak?
Awatar użytkownika
IMP-|-OUS
weteran forumowych bitew

31-10-2017, 21:48

knaar pisze:Czy "Sea of Ignorance" w wydaniu Mighty Music z 2017 to jewel czy kolejny digipak?
jewelcase
Awatar użytkownika
knaar
rasowy masterfulowicz

31-10-2017, 21:56

IMP-|-OUS pisze:
knaar pisze:Czy "Sea of Ignorance" w wydaniu Mighty Music z 2017 to jewel czy kolejny digipak?
jewelcase
Super, zaraz zamawiam.

A przy okazji jakby ktoś chciał kupić wersję digi z Repulsive Echo Records w stanie idealnym, to mogę sprzedać za 35zł z wliczonymi kosztami wysyłki.
Awatar użytkownika
IMP-|-OUS
weteran forumowych bitew

31-10-2017, 22:07

dla pewności

Obrazek
Awatar użytkownika
Harlequin

01-11-2017, 14:58

O! Z Andreą akurat robiłem deale, w porzo gośc jak na Włocha :D
Pacjent

29-06-2018, 06:35

Brutality is gearing up to record what will be our fifth full length record. Once again we will be funding the release ourselves. This time rather than do a traditional crowd funding deal we're going to try something different. We are entering the studio next week to re-record a couple of classic Brutality songs and we will be releasing them on a 7 inch. The songs we will be re-recording are Crushed (off of our debut album Screams of Anguish) as well as Artistic Butchery ( from our sophomore release When the Sky Turns Black).
We will be offering a special pre-order deal on these 7 inches. We are only pressing 500 copies but anyone who pre-orders will be getting not only the 7 inch ,but some special Brutality goodies thrown in. Stickers, picks, autographed pics, some original artwork from our guitarist Jay Fernandez. It's going to be a pretty sweet package.

Whatever 7 inches we have left will be available to the general public ,but they will NOT have the included swag .
We will be taking pre-orders for these very soon and they will be available for just $15.00 U.S. and this price will include shipping to anywhere in the world.

So pre-order what is destined to be a collector's item and help us fund our new record in the process.
Pacjent

30-07-2018, 15:37

Nowa EP-ka z dwoma, ponownie nagranymi, starymi utworami:
Obrazek
byrgh
zahartowany metalizator

30-07-2018, 15:41

Bleh, rozmieniają się na drobne. Singiel sprzed lat zwiastował wielki powrót, jak Autopsy - a wyszło jak zwykle.
Pacjent

30-07-2018, 16:29

byrgh pisze:Bleh, rozmieniają się na drobne. Singiel sprzed lat zwiastował wielki powrót, jak Autopsy - a wyszło jak zwykle.
Album wyszedł im pierwszorzędnie.
Awatar użytkownika
nicram

30-07-2018, 16:37

Tutaj bym polemizował czy pierwszorzędnie. Pierwszych 6 kawałków jest db/bdb. Później jest tragiczny cover Bathory, który w ogóle nie pasuje do muzyki Brutality i słaby End of Days. Te 2 ostatnie kawałki (w sumie stanowiące czasowo 36% całej płyty) psują mi radość ze słuchania Sea of Ignorance. Właściwie do niej nie wracam i myślę, że niedługo czas się z nią będzie pożegnać.
all the monsters will break your heart
Pacjent

30-07-2018, 16:45

nicram pisze:Tutaj bym polemizował czy pierwszorzędnie. Pierwszych 6 kawałków jest db/bdb. Później jest tragiczny cover Bathory, który w ogóle nie pasuje do muzyki Brutality i słaby End of Days. Te 2 ostatnie kawałki (w sumie stanowiące czasowo 36% całej płyty) psują mi radość ze słuchania Sea of Ignorance. Właściwie do niej nie wracam i myślę, że niedługo czas się z nią będzie pożegnać.
Muszę się nie zgodzić, bo cover BATHORY jest bardzo dobry. Dynamika i wokale bardzo dobre. "End of Days" chętnie posłuchałbym na żywo. Ma kopa i pasowałby jako bonus do "Scream of Anguish".
Awatar użytkownika
nicram

30-07-2018, 18:58

^ spoko, wiadomo, że każdemu podoba się/nie podoba się coś innego. Natomiast w kontekście genialnej Ruins of Humans, Sea of Ignorance mocno jednak mnie rozczarowała. A co do nowej EPki, to słaby pomysł. Kolejny odgrzewany kotlet.
all the monsters will break your heart
Pacjent

30-07-2018, 19:53

nicram pisze:^ spoko, wiadomo, że każdemu podoba się/nie podoba się coś innego. Natomiast w kontekście genialnej Ruins of Humans, Sea of Ignorance mocno jednak mnie rozczarowała. A co do nowej EPki, to słaby pomysł. Kolejny odgrzewany kotlet.
Spoko. Nowa EP-ka to oczywiście nieporozumienie, ale mają już materiał na nowy album. Ja czekam.
ODPOWIEDZ