LOST SOUL
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
Re: Lost Soul
tylko po chuj oni to nagrywają?
- Deathless King
- weteran forumowych bitew
bo metale beda tego sluchac, tak jak ostatniej
Only duzo tremolo na nietlumionych strunach is true!
- twoja_stara_trotzky
no ale oni nagrywają jakieś stare kawałki, zarazem je remasterują... bez sensu...
- Deathless King
a nie wiem, mam na ten zespol wyjebane, myslalem ze to ogolnie nowe nagrywaja i nawet nie obejrzalem ;)
Only duzo tremolo na nietlumionych strunach is true!
- Block69
- zahartowany metalizator
Bydą stare numery i obok nich stare na nowo nagrane. Ot takie wydawnictwo na 20-lecie kapeli. Jedni na nowo nagrywają stare knuty, inni wsadzają wszystkie stare a Jacek "Małysz" Grecki wsadzi to i to. Remastery demówek to pewnie ino jakaś kosmetyka bydzie.
PENIS METAL
- Xapapote
- Maleficio
- Kontakt:
fajnie jest, ze teraz każda polska kapela będzie wrzucać raporty ze studia. Już się nie mogę doczekać takich z nagrywania nowych płyt przez Behemoth, Hermh i Decapitated
- Xapapote
i Vesania!Maleficio pisze:fajnie jest, ze teraz każda polska kapela będzie wrzucać raporty ze studia. Już się nie mogę doczekać takich z nagrywania nowych płyt przez Behemoth, Hermh i Decapitated
...:::jeśli mają jakąś czarną listę, chcę na niej być:::..
- hcpig
- megawat
Jezu, ostatnio chciałem posłuchać jak się teraz w Polsce gra death metal (dawno nie sprawdzałem). Kolega przyniósł ostatni krążek Lost Soul. Od razu jak wyciągnął płytę z plecaka mina mi zrzedła. Powiedział, że to zajebista rzecz i na pewno mi się spodoba, na co ja odparłem: "taaaaa...". Po dwóch numerach włączyłem Obliteration.
"Funkcjonariusze po wstępnych oględzinach poćwiartowanych i nagich zwłok stwierdzili, że morderca musiał być szczególnym zboczeńcem".
- ultravox
W takim razie Dira Mortis sobie posłuchaj. Dobra kapela z Polski w klimatach starej szkoły, Grave itp.megawat pisze:Jezu, ostatnio chciałem posłuchać jak się teraz w Polsce gra death metal (dawno nie sprawdzałem). Kolega przyniósł ostatni krążek Lost Soul. Od razu jak wyciągnął płytę z plecaka mina mi zrzedła. Powiedział, że to zajebista rzecz i na pewno mi się spodoba, na co ja odparłem: "taaaaa...". Po dwóch numerach włączyłem Obliteration.
- Lykantrop
Z Polszy Azarath, Anima Damnata i Throneum (chociaż tutaj też ostatnio nie jest tak kolorowo, jak niegdyś - vide "Old Death's Lair", które do dzisiaj uważam za jedną z najlepszych płyt w tym gatunku, jaka zrodziła się na lechickich ziemiach) wystarczy na tą chwilę. Reszta coś tam próbuje, ale to nadal będzie tylko polskie. Oczywiście mówię o obecnych i pomijam wielkich nieobecnych z zamierzchłych czasów przeszłych.
Lost Soul, Trauma i tym podobne nagrywają, grają, jest fajnie, ale to nigdy nie było to coś na 100%. Doceniam poświęcenie i zdeterminowanie, ale w skali światowej to są mrówki.
Lost Soul, Trauma i tym podobne nagrywają, grają, jest fajnie, ale to nigdy nie było to coś na 100%. Doceniam poświęcenie i zdeterminowanie, ale w skali światowej to są mrówki.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- ultravox
A tu się nie zgodzę, bo debiut Lost Soul uważam za bardzo dobrą płytę. Natomiast w skali światowej to właściwie wszystkie wymienione przez Ciebie kapele to "mrówki", przynajmniej jeśli chodzi o siłę przebicia.Lykantrop pisze:Lost Soul, Trauma i tym podobne nagrywają, grają, jest fajnie, ale to nigdy nie było to coś na 100%. Doceniam poświęcenie i zdeterminowanie, ale w skali światowej to są mrówki.
- Lykantrop
Azarath od 2óch płyt to już poziom światowy. Anima Damnata i ich debiut to coś co by wywołało nie małe kompleksy u Bentona i spółki z czasów "Legion". Nieznacznie gorzej na 2ce, ale to i tak jest marzenie dla miliona miernot w tym gatunku. Lost Soul mogą się dwoić i troić, ale nigdy nie wyjdą z kompleksu o nazwie "polskość". Ci w/w wyszli. I takie są fakty :-)
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- ultravox
Moim zdaniem od czterech.Lykantrop pisze:Azarath od 2óch płyt to już poziom światowy.
AD to dobra kapela, ale od poziomu "Legion" to ich i wszystkich tutaj wymienionych dzielą lata świetlne.Lykantrop pisze:Anima Damnata i ich debiut to coś co by wywołało nie małe kompleksy u Bentona i spółki z czasów "Legion".
Ich debiut był oryginalny nie tylko w skali tego kraju, kontrakt z Relapse tez nie wziął się znikąd.Lykantrop pisze:Lost Soul mogą się dwoić i troić, ale nigdy nie wyjdą z kompleksu o nazwie "polskość". Ci w/w wyszli. I takie są fakty :-)
-
Z tym Anima Damnata i kompleksów Bentona z tamtego okresu pretendujesz do Złotych War. :)Lykantrop pisze:Azarath od 2óch płyt to już poziom światowy. Anima Damnata i ich debiut to coś co by wywołało nie małe kompleksy u Bentona i spółki z czasów "Legion". Nieznacznie gorzej na 2ce, ale to i tak jest marzenie dla miliona miernot w tym gatunku. Lost Soul mogą się dwoić i troić, ale nigdy nie wyjdą z kompleksu o nazwie "polskość". Ci w/w wyszli. I takie są fakty :-)
- Maleficio
- Kontakt:
Wiecie chyba gdzie ma Benton Anime Damnate?
O tu.... (_o_)
:))
O tu.... (_o_)
:))
- Lykantrop
Możliwe, ale nic nie poradzę, że dla mnie "Legion" i "Agonizing Journey..." to ten sam poziom i klasa. Nie wiem czemu, ale te 2 płyty zawsze wydawały mi się mieć ten sam mianownik.
No, ale Relapse poza Voivod i jeszcze kilkoma innymi wyjątkami nigdy jakichś herosów i geniuszy nie promowała, więc to akurat żaden "awans". Chyba, że ktoś lubi Dying Fetus i im podobnych.Ich debiut był oryginalny nie tylko w skali tego kraju, kontrakt z Relapse tez nie wziął się znikąd.
- Castor
Ja zupełnie nie rozumiem dlaczego Anima Damnata jest zawsze porównywana do Deicide? Ja nie widzę związku, oprócz tego że jedno i drugie to Death metal. Poza tym to dwa zupełnie różne światy.
I zgadzam się Lykantropem, debiut Anima Damnata to czysty rozpierdol, wyjebista płyta!
I zgadzam się Lykantropem, debiut Anima Damnata to czysty rozpierdol, wyjebista płyta!

- ultravox
Hmmm, a Neurosis, Brutal Truth, Incantation, Abscess, Suffocaion, Deceased, wczesne Amorphis, General Surgery... i jeszcze tak z parenaście nazw mógłbym tu wymienić, do tego wydali jeszcze trochę fajnych rzeczy za pośrednictwem Release Entertainment - Jeśli oni nie promowali herosów i geniuszy, to nie wiem kto promował.Lykantrop pisze:No, ale Relapse poza Voivod i jeszcze kilkoma innymi wyjątkami nigdy jakichś herosów i geniuszy nie promowała, więc to akurat żaden "awans". Chyba, że ktoś lubi Dying Fetus i im podobnych.
A Dying Fetus owszem, lubię.