....a ja dalej czekam na traume w krakowie...Najnowsze wydawnictwo Deformeathing Production.
Death Metalowi weterani z Trauma po raz pierwszy na małym vinylu.
Mister/Trauma:
„Zawartość tego splitu stanowi alternatywna wersja utworu „ Craving”, która nie została nigdy wcześniej opublikowana i przeleżała w szufladzie niemal dekadę. Pierwotnie zamieściliśmy ten song na mini albumie „ Hamartia” który ukazał się w 2006 roku nakładem Empire Rec. Powstały dwie wersje tego utworu i do samego końca nie mogliśmy się zdecydować którą mamy wówczas wykorzystać. Myślę że dla traumatycznych fanów będzie nie lada gratką posłuchanie tej wersji, którą specjalnie dla łatwiejszego rozróżnienie nazwaliśmy „ Craving for…”. Specjalnie na potrzeby tego splitu powstało symfoniczne intro które skomponowałem kilka miesięcy temu.”
Na drugiej stronie old schoolowa załoga z Offence. Niepublikowany wcześniej utwór przygotowany z myślą o tym splicie.
Maros/Offence:
"Holy Vermin to najnowszy utwór Offence, nigdzie niepublikowany, nagrany specjalnie na potrzeby tego wydawnictwa. Kawałek trochę się różni muzycznie jak i tekstowo od tego co można znalezc na płycie R.A.W. lecz jest to wciąż death metal w średnich tempach nawiązujący do sceny z początku lat 90. Za brzmienie tym razem odpowiedzialna jest inna osoba, ale pewne cechy wspólne z pełnym albumem pod tym względem są zachowane.”
Płyta wytłoczona w limicie 500 sztuk na splatter vinylu.
PRE-ORDER!!!
Data premiery: 30.04.2015.
TRAUMA/OFFENCE Craving For.../Holy Vermin EP (PRE-ORDER)
Najnowsze wydawnictwo Deformeathing Production.
Trauma vs. Offence na splatter vinylu w limicie 500 sztuk.
PRE-ORDER!!!
Data premiery: 30.04.2015.
20,00 zł
Ilość:
Tracklista:
01. Trauma - Craving For...
02. Offence - Holy Vermin
![]()
TRAUMA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- uglak
- mistrz forumowej ceremonii
Re: TRAUMA
Guilty of being right
- zawlekacz
- w mackach Zła
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

takie cuś sie pojawiło ponoc
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- ozzy
- postuje jak opętany!
nabyłem na ostatnim gigu, wydane na prawdę przyzwoicie, sporo do poczytania w środku! Materiał brzmi bez zarzutów, natomiast dodane promo w zasadzie nie wiem po co jest dodane, te same kawałki tylko nie brzmiące :)
SODOM i chuj
- Żułek
jakoś się do różni bardzo od wersji na Daimonion czy se można darować ?
bo jakoś srednio chce mi sie kase tracić ;)
bo jakoś srednio chce mi sie kase tracić ;)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
- Żułek

Reedycja debiutanckiego albumu Trauma „Comedy Is Over” w barwach Deformeathing Production. Oryginalne taśmy ze studia S.L. zostały poddane masteringowi za który odpowiedzialny jest Piotr Gruenpeter z Satanic Audio. Zupełnie nowa szata graficzna przygotowana przez Archart Studio. Płyta poszerzona o jeden bonusowy utwór.
„Comedy Is Over” to bezapelacyjnie jeden z kamieni milowych polskiej sceny death metal. Album pierwotnie ukazał się w 1996 roku i zdecydowanie wyprzedzał swoje czasy wizjonerstwem, odwagą kompozycyjną i pomimo, że był to debiut, dojrzałością aranżacji. Całości dopełniają zaskakujące i niebanalne teksty. Od ponad 15 lat album ten był niedostępny… Aż do teraz.
Płyta wydana jako CD spakowany w standardowy jewel case + 16-stronnicowy booklet + slipcase.
Wszystkie zamówienia złożone w pre-orderze premiowane będą przypinką oraz naklejką z coverem albumu (12x12cm).
Pre-order: Data wydania: 22.09.2017
Tracklista:
1. Intro,
2. Incertitude,
3. Relief,
4. This Can't Be True,
5. Perfection,
6. Comedy Is Over,
7. Naked Truth,
8. Outro,
9. Perfection (Bonus Track)
- uglak
rozumiem, ze comedy mialo fatalna okladke, ale ta tez jest marna. wzieliby sie lepiej za koncertowanie - pierwszy i ostatni raz widzialem ich na blitzkriegu
Guilty of being right
- jesusatan
- rasowy masterfulowicz
http://bydgoszcz.carpediem.cd/events/44 ... usic-beer/" onclick="window.open(this.href);return false;
- gelO
- rasowy masterfulowicz
Ja 08.09 sobie zobacze w Aleksandrowie. Tras nie graja, ale pojedyncze koncerty co jakiś czas są.
- uglak
niestety z tymi pojedynczymi koncertami raczej nie docieraja na poludnie (oprocz chyba Bielska niedawno)
Guilty of being right
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
Real foto dla zainteresowanych.

Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
- Żułek
fajne foto ale ja czekam na kasete ;)
a tym czasem z fejsika
a tym czasem z fejsika
jupi ;)Długo pracowaliśmy nad następcą albumu „ Karma Obscura”, ale jesteśmy już blisko finału. Wszystkie ślady na 8 pełnoczasowy album Traumy zostały zarejestrowane na w naszej „ pracowni zniszczenia” w Elblągu. Od kilku dni przebywamy jednak w Białostockim studio Hertz, gdzie razem z braćmi Wiesławskimi pracujemy nad miksem i masteringiem wszystkich kompozycji, aby nadać im ostateczny brzmieniowy szlif, woń siarki i spalonej ziemi. Premierę albumu tak jak zapowiadaliśmy wcześniej planujemy na 2019 rok.
- smooker
- w mackach Zła
Spoko, a wiadomo kto to wyda?
- hcpig
Niewiele pamiętam z ich nagrań poza tym nie że jedynka mocna mnie znudziła, retrospektywynie jak się broni ten zespół po latach? Do czego wracacie? Co by nie było niestorzy polskiej sceny DM a tak się jakoś pałętają nieco na boku.
Yare Yare Daze
- TheDude
^ Kilka miechów temu widziałem ich na żywo w Motor Pubie w Słupsku. Ludu przyszło mało ale jebli 1,5h koncert. Pełen przekrój dokonań i wpierdol jak należy.
Najbardziej cenię:
Comedy is Over
Suffocated in Slumber
Karma Obscura
epka Daimonion
Pozostałe albumy znam i nawet lubię ale nie wracam do nich.
Mam nadzieję, że nowu płyteł rozjebie (chociaż trochę) ;)
Najbardziej cenię:
Comedy is Over
Suffocated in Slumber
Karma Obscura
epka Daimonion
Pozostałe albumy znam i nawet lubię ale nie wracam do nich.
Mam nadzieję, że nowu płyteł rozjebie (chociaż trochę) ;)
- smooker
- w mackach Zła
Comedy is Overhcpig pisze:Niewiele pamiętam z ich nagrań poza tym nie że jedynka mocna mnie znudziła, retrospektywynie jak się broni ten zespół po latach? Do czego wracacie? Co by nie było niestorzy polskiej sceny DM a tak się jakoś pałętają nieco na boku.
Imperfect Like a God
Neurotic Mass
Karma Obscura
Relatywnie często sobie zarzucam.
Ale muszę przyznać, że ostatni raz to ich chyba na którymś z Thrash'em All Festiwalu widziałem, okolice wydania ILaG.
-
- zaczyna szaleć
- nicram
-
- zaczyna szaleć
E tam - to tylko pomysł, dobre chęci i możliwości :).nicram pisze:Kolego masz talent. Ale myślę, że to wiesz. :-)
- bayzell
- zaczyna szaleć
fajne! jesteś operatorem (programista? ) wycinarki? plazmówki?.....czy to tylko zlecenie???soplus pisze:E tam - to tylko pomysł, dobre chęci i możliwości :).nicram pisze:Kolego masz talent. Ale myślę, że to wiesz. :-)