DØDSENGEL
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
Re: Dødsengel - "Mirium Occultum" (2010)
Nie wiem, ja jeszcze jestem z epoki kamienia łupanego i szczytem technologii jest dla mnie discman.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
z ałtorewersem?
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- Lykantrop
Paanie, przecież nie kalałbym swoich zdezelowanych uszu jakimś Tevionem czy innym Panasonixem. Tylko z ałtorewersem, mega basami, equalizerem ręcznie sterowanym i obudową, która przetrwa nawet kataklizm.
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
No ba ;) Mi sie nazbierało -dzieści ileś elpisów i epek i jeszcze żadnej z nich nie słuchałem, ale świadomość posiadania danego tytułu w oryginale pozwala słuchać CD-ra z z większą radością.manieczki pisze:To ty nie wiesz, że winyli się nie słucha?
- boroowa
- weteran forumowych bitew
why, Leo, why...?Sova pisze:niestety chyba winyli nie będzie :/
no i dupa, bo CD już chyba nie dostanę....
10 razy na dwie i pół godziny to i tak rzadziej niż 2 razy na 3 1/2 minuty ("Satanic Masowhore") tudzież na 2 sekundy (split Napalm Death / Electro Hippies) :)Lykantrop pisze: O kurwa, jakbym miał przesłuchać cały album musząc w trakcie 10 razy podlatywać do gramofonu, żeby zmienić płytę/ odwrócić na drugą stronę to bym naprawdę chyba pierdolca dostał :D
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
- COFFIN
Skoro tak dobrze się rozeszło, to może dotłoczą;>boroowa pisze: no i dupa, bo CD już chyba nie dostanę....
'Come the Blessed Madness'
- Only_True_Believers
- rasowy masterfulowicz
Sova, będziesz jeszcze miał do sprzedania nową płytę ?
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- Sova
- rasowy masterfulowicz
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
The New World Black Metal visionaries NIGHTBRINGER are currently recording two exclusive tracks for an upcoming split release with Norwegian illuminaries DØDSENGEL which is set to be released by the end of 2012 via Daemon Worship Productions. The conceptual split will be based upon the esoteric doctrines of the four quarters of the journey of the "sun" from death, through the underworld, to rebirth and ascendance. Prepare for the mind-twisting experience of boundations-breaking black gnosis!
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- Drone
Bardzo mię cieszy ten split, bo NIGHTBRINGER jest stanowczo niedoceniany.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Sova
- rasowy masterfulowicz
Re: DØDSENGEL
okładka splitu Dodsengel / Nightbringer:

no i sample:

no i sample:
-
- postuje jak opętany!
- Sova
- rasowy masterfulowicz
song Dodsengel znakomity - bezczelny wręcz w swojej prostocie ale jakże wciągający, niedosyt, super
-
- postuje jak opętany!
wyjątkowo płodni twórczo są, ale przy tym nie nagrywają chały. ceni się
Hjertet mitt slår i mørket
- Lykantrop
"Imperator" to mocna chała.
-
kilka spoko kawałków się znajdzie, ale pomimo pozytywnego pierwszego wrażenia, z perspektywy paru miesięcy niestety jest jak mówisz. jeden-dwa zajebiste patenty przeplatają dziesiątkami nijakich riffów w klimacie ostatniej armageddy, tylko jakość nie taLykantrop pisze:"Imperator" to mocna chała.
https://www.facebook.com/kontaminationvvv" onclick="window.open(this.href);return false;
-
przereklamowany zespół
- metalized
Przeraża mnie jednak wizja przesłuchania Imperatora za jednym posiedzeniem, jest tego duzo za duzo. Raz tylko dalem rady - wracając z jakowyś wojaży pociagiem , ale i tak co jakiś czas zaliczalem zjazdy do zajezdni. Stopniowo spozywane daje rady ale co za duzo to niezdrowo. Emocje jednak opadli w stosunku do tego materiału.
P.J.E.C.
-
- postuje jak opętany!
DØDSENGEL to chyba najsłabszy zespół z tej nowej fali z Norwegii. Milion razy bardziej robił mi KAOSRITUAL, robi One Tail, One Head, Dark Sonority, MARE, czy Black Majesty.
- Lykantrop
O to to, Kaosritual zdecydowanie przoduje w tym całym Nidrosian nurcie.White Pharaoh pisze:DØDSENGEL to chyba najsłabszy zespół z tej nowej fali z Norwegii. Milion razy bardziej robił mi KAOSRITUAL, robi One Tail, One Head, Dark Sonority, MARE, czy Black Majesty.