IPERYT
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Block69
- zahartowany metalizator
Re: IPERYT
Pierwsze przesłuchanie i jest dobrze. Sporo chwytliwych riffów ino techniawki troche mało. Na razie jedynka lepsza.
PENIS METAL
- norf
- starszy świeżak
ciekawe jak się live będą prezentowaćBlock69 pisze:Pierwsze przesłuchanie i jest dobrze. Sporo chwytliwych riffów ino techniawki troche mało. Na razie jedynka lepsza.
"Eyes are glowing, burn as hell's fire
Mark thy wisdom in my mind"
Mark thy wisdom in my mind"
- Self
- rasowy masterfulowicz
Antihuman Hate Generator >>> wszystko. Ogólnie to naprawdę dobra płyta się z tego zrobiła. Spodziewałem się czego innego, ale jest wielce git.
- trzeci
- zaczyna szaleć
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
Pierwszy odsłuch właśnie i wrażenia jak najbardziej pozytywnie. Dużo mniej techniawki, wolniej i sporo miażdżących beret riffów. Jestem na tak.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Frosthark
- rozkręca się
imho najsłabszy kawałek, te kobiece sample mnie wkurwiają niesamowicie hehtrzeci pisze:keep your eyes closed, reszta nudy.
-
- weteran forumowych bitew
płyta wchodzi coraz bardziej z kazdym przesłuchaniem - w zasadzie pierwszy kawałek odstaje od reszty a tak to gites
http://soundterrorshots.blogspot.com/ - koncertowe zdjęcia
http://maciejmutwil.blogspot.com/ - przemysłowe zdjęcia
http://maciejmutwil.blogspot.com/ - przemysłowe zdjęcia
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
chujnia
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
Mniej rozpierdolu, ale tak czy inaczej bardzo dobrze sie tego slucha
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Dobra płyta, choć spodziewałem się odrobinę więcej. Nie wiem czego, ale czegoś mi tutaj brakuje, może solówek? :-) Choć muszę przyznać, że płyta nie schodziła z odtwarzacza przez kilka dobrych dni. Natomiast teksty niszczą. Pierwsza zwrotka (hehe) The Antithesis mnie rozwala na kawałki, albo fragmencik: I can clearly see the future of your kind, black as view from six feet underground. Miodzio. Szkoda, że we wkładce nie umieścili liryka :-) The Player, bo z tego co tam uda mi się wyłapać w refrenie jest ciekawie!
all the monsters will break your heart
- Morph
- Kontakt:
Iperyt w MM na półce, a Antifa śpi ;P
Give birth to something dead
Give birth to something old
- Bloodcult
nie zdziw się jak jutro w MM poleci kilka szyb, na ścianie pojawi się coś o faszystach a kilku przypadkowych klientów dostanie wpierdol za chodzenie do faszystowskiego sklepu :D
- Morph
- Kontakt:
Spoko, wszystkich MMów w kraju w czwórkę nie obskoczą ;)
Give birth to something dead
Przesłuchałem na razie tylko raz - nie jest to zły album, ale spodziewałem się więcej. Poprzedni bardziej mną pozamiatał.
- maciek z klanu
a u mnie odwrotnie.IRONMIL pisze:Przesłuchałem na razie tylko raz - nie jest to zły album, ale spodziewałem się więcej. Poprzedni bardziej mną pozamiatał.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- choronzon14
- postuje jak opętany!
A ja zupelnie wprost przeciwnie.maciek z klanu pisze:A u mnie odwrotnie.IRONMIL pisze:Przesłuchałem na razie tylko raz - nie jest to zły album, ale spodziewałem się więcej. Poprzedni bardziej mną pozamiatał.
I will burn alright
- mad
Podoba mi się nowa płyta. Oczywiście są rzeczy kontrowersyjne (z perkusją na czele), no ale skoro sobie tak wymyślili?
Przyznaję, że słuchając płyty po raz pierwszy, przeżyłem wielki stres na samym początku 2. minuty. Po kapitalnym początku gitary zwolniły, zrobiły się jakieś takie słodkie, wprowadzające refren... i już byłem pewien, że zaraz pojawi się numetalowy zaśpiew. Ale na szczęście wszystko dobrze się skończyło - usłyszałem ciepły, stonowany growl. Skurczybyki nabrali mnie - dalsze słuchanie to już sama przyjemność :)
Przyznaję, że słuchając płyty po raz pierwszy, przeżyłem wielki stres na samym początku 2. minuty. Po kapitalnym początku gitary zwolniły, zrobiły się jakieś takie słodkie, wprowadzające refren... i już byłem pewien, że zaraz pojawi się numetalowy zaśpiew. Ale na szczęście wszystko dobrze się skończyło - usłyszałem ciepły, stonowany growl. Skurczybyki nabrali mnie - dalsze słuchanie to już sama przyjemność :)
- Oracle
- Lykantrop
Wałkuję w samochodzie od tygodnia ten nowy Ipierdyt i stwierdzam, że jest zajebiście. Może nie tak zajebiście jak na jEPce, ale też zdecydowanie bardziej zajebiście niż na debiucie. Fajnie, że panowie zwolnili i postawili na thrashujące riffy ala Slayer - wespół z beatami tworzy to niezły efekt. No i zdecydowanie mniej napierdolki, a więcej patoklimatu też zaliczam jako plus (chociaż akurat w przypadku "Particular Hatred" właśnie najbardziej ceniłem napierdolkę, ale chuj tam). Podsumowując - w tym roku zdecydowanie czołówka jeśli idzie o polską scenę. Do czasu aż Azarath...
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
a ja jakoś nie mogę się jeszcze przekonać do nowego Iperyt i Duran Duran