VADER
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- weteran forumowych bitew
Re: VADER
Bardzo dobra płyta! Jedyne co mnie drażni to ilość solówek...i te cekiny na wdziankach chłopaków ;)
-
- zaczyna szaleć
Ja dziś sobie daję spokój z Vader-em bo robię placki ziemniaczane.Block69 pisze:
(robie kurczaka jakby co)
http://www.terrorizer.com/news/streams/ ... terrorizer" onclick="window.open(this.href);return false;
-
Niezły materiał, nawet echa ultimate incantations gdzieniegdzie
http://soundterrorshots.blogspot.com/ - koncertowe zdjęcia
http://maciejmutwil.blogspot.com/ - przemysłowe zdjęcia
http://maciejmutwil.blogspot.com/ - przemysłowe zdjęcia
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
od dawna nie słuchałem Viadera z taką przyjemnością. bardzo dobrze jest.
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Leci pierwszy raz i na razie jest średnio. Poprzednia mi się bardziej podobała.
edit: druga część płyty zdecydowanie lepsza, a miejscami zajebista. Solówki bardzo na plus.
edit: druga część płyty zdecydowanie lepsza, a miejscami zajebista. Solówki bardzo na plus.
all the monsters will break your heart
- Brązowy Jenkin
- w mackach Zła
Bardzo git płyta, forma Wiadra ponownie rośnie. Tylko bonusy można zaorać.
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
Posłuchałem właśnie dla bonusów i tylko się wkurwiłem - 'Satanische Verse' to jedna z moich 3 ulubionych płyt z niemetalem więc się napaliłem ale wersja 'Des Satans Neue Kleider' w wykonaniu Vader to zwykła profanacja. Instrumentalnie jest ok ale ten wokal jak zwykle wszystko zespół.
Yare Yare Daze
- Rattlehead
- zahartowany metalizator
-
- rasowy masterfulowicz
Wydali najlepszą płytę od czasu Litany, a chuj wie, może nawet lepszą niż Litany. Generał wybrał właściwą strategię. Zamiast atakować studio bez planu, komando przysiadło nad numerami i płyta rozpierdala pierwszym pierdolnieciem. Już we wrześniu idę do stodoły na potańcówkę, będą grali na żywo cały nowy album.
I AM MORBID
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Przysiadłem do tego albumu nie oczekując niczego specjalnego, ot tak z kronikarskiego obowiązku. I co? I nóżka chodziła mi od początku do końca. Wyczuwam zero spiny, po prostu weszliśmy, nagraliśmy, zajebiście się bawiliśmy. Jeśli tak faktycznie było, to ja tak te kawałki odbieram.
Nie ma co spisywać żadnej kapeli na straty, to taka nauczka z tej historii :)
Bonusy też są bardzo spoko, pasują do całości.
Nie ma co spisywać żadnej kapeli na straty, to taka nauczka z tej historii :)
Bonusy też są bardzo spoko, pasują do całości.
-
Dobre materiał spłodzili chłopaki, od czasów Lithany jedyny którego da się słuchać bez odruchów wymiotnych spowodowanych bezpłciowością i sztampą. Trochę za dużo solówek jak na mój gust ale ogólnie bardzo miłe zaskoczenia tą płytą.
-
Jednym uchem wpada, drugim wypada. Niemniej jednak głowa się kiwa, szczególnie w tych bardziej thrashowych momentach, gdzie lecą elegancko pod Slayer i kto wie, może to rzeczywiście najlepszy VADER od lat. Podejrzewam, że ten materiał będzie bardzo dobrze wchodził koncertowo, dlatego się na jesieni stawiam w Graffiti.
Na razie główny minus jaki notuję to koszmarne, sztampowe, tanie, klawiszowe pseudointra o nieco filmowym charakterze (o teraz np leci, na początku The Eye Of The Abyss). Nie ma ich dużo na szczęście, ale są niesmaczne.
Na razie główny minus jaki notuję to koszmarne, sztampowe, tanie, klawiszowe pseudointra o nieco filmowym charakterze (o teraz np leci, na początku The Eye Of The Abyss). Nie ma ich dużo na szczęście, ale są niesmaczne.
Fairies wear boots and now you gotta believe me
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
-
- postuje jak opętany!
Co ja tutaj czytam? Vader nagrał dobry album wart przesłuchania?
Jak to się ma do kopiuj/wklej płyt, jakich Peter nagrywa od dłuższego czasu?
- WaszJudasz
- zahartowany metalizator
Tak się ma, że to najlepsze co pod tą nazwa nagrali w XXI wieku.Nothingface pisze:Co ja tutaj czytam? Vader nagrał dobry album wart przesłuchania?
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.