TURBOWOLF
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
Re: TURBOWOLF
Traktowanie Turbowolf jako kolejnego retro zespołu to akurat przejaw niekompetencji, bo akurat oni są w dużo większym stopniu kapelą punkową, stonerową i popową niż bluesrockową ;)
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- HSVV
- w mackach Zła
no czyli ostatecznie są retro, bo to gatunki, które już dawno lata świetności mają za sobą i wszystkie mają korzenie w bluesie :D no, poza tym popem
Maschinengewehr
Aus jeder Galaxie
Heilen wir
Allgemeine Agonie
Aus jeder Galaxie
Heilen wir
Allgemeine Agonie
- Nerwowy
Na tej zasadzie całą muzykę rockową i metalową można uznać za granie retro ;D
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
[youtube][/youtube]
Nowy kawałek. He, he, he. Ktoś jeszcze ma jakieś wątpliwości? :)
Nowy kawałek. He, he, he. Ktoś jeszcze ma jakieś wątpliwości? :)
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Biały
- w mackach Zła
no ja nie mam wątpliwości, cały czas fajna, energetyczna, niezobowiązująca muzyka
- HSVV
- w mackach Zła
ja mam niestety wątpliwości. zupełnie mnie nie rusza ten powyższy numer (zresztą jak wszysko co wypuścili), brzmi trochę jak uboga wersja wczesnego Queens Of The Stone Age.
Maschinengewehr
Aus jeder Galaxie
Heilen wir
Allgemeine Agonie
Aus jeder Galaxie
Heilen wir
Allgemeine Agonie
- Drone
Chodzi o to, że jak ktoś miał wątpliwości, czy to jest dobry zespół, to ten kawałek je ostatecznie rozwiewa. Od początku piszę, że to pseudorockowe wypociny, koniunkturalne i tandetne.
- HSVV
- w mackach Zła
a to przepraszam, nie wiedziałem, że dzielimy tę same opinię co do Turbowolf.
Maschinengewehr
Aus jeder Galaxie
Heilen wir
Allgemeine Agonie
Aus jeder Galaxie
Heilen wir
Allgemeine Agonie
- Biały
- w mackach Zła
nie jest to nie wiadomo co ale pierwszą płytę pamiętam jako energetyczne rockowe granie ze wstawkami z Pink Floyd czy Mars Volta, dobrą do piwka, na rower/trening, z drugiej strony jakoś niespecjalnie chce mi się do tego wracać, a w głowie mam tylko hit "A Rose For The Crows"
- Triceratops
Turbowolf jest jak Lana Del Rey, ot wymyslone i zgrabnie skrojone na miare wspolczesnych potrzeb.Drone pisze:Chodzi o to, że jak ktoś miał wątpliwości, czy to jest dobry zespół, to ten kawałek je ostatecznie rozwiewa. Od początku piszę, że to pseudorockowe wypociny, koniunkturalne i tandetne.
woodpecker from space
- Drone
Nie sądziłem, że dożyję czasów, kiedy będziemy tak zgodni. Czy Tiersen wydał coś nowego?
- Triceratops
:D
Tak, wydal rok temu album ∞ (Infinity) , na ktorym zawarl mocno eksperymentalna i niemal kinematyczna muzyke. bardzo wyciszona i niemal momentami droniczna z wplywami spoken word, muzyki klasycznej i european folku, zaglebiajaca sie momentami w rejony Tortoise czy Mum.
Tak, wydal rok temu album ∞ (Infinity) , na ktorym zawarl mocno eksperymentalna i niemal kinematyczna muzyke. bardzo wyciszona i niemal momentami droniczna z wplywami spoken word, muzyki klasycznej i european folku, zaglebiajaca sie momentami w rejony Tortoise czy Mum.
woodpecker from space
- witchfinder
- weteran forumowych bitew
Na jedynce Turbowolf stał w idealnym zawieszeniu/rozkroku, między pop-rockiem dla nastolatków, a fajnym, luźnym quasi-retro-graniem. Powyższy kawałek pokazuje, jaką ścieżkę obrali. Od początku się tego obawiałem, choć z finansowego punktu widzenia to niewątpliwie słuszna decyzja ;)
O tempora, o mores! ||| HARDCORE JP OGIEŃ JP
-
- rozkręca się
To temat o Turbowolf, a nie o Marliwie.Drone pisze:Od początku piszę, że to pseudorockowe wypociny, koniunkturalne i tandetne.
Хороший русский - мертвый русский.
- Riven
- Kontakt:
boze ale chujnia
+100 co do lany del rejTriceratops pisze:Turbowolf jest jak Lana Del Rey, ot wymyslone i zgrabnie skrojone na miare wspolczesnych potrzeb.Drone pisze:Chodzi o to, że jak ktoś miał wątpliwości, czy to jest dobry zespół, to ten kawałek je ostatecznie rozwiewa. Od początku piszę, że to pseudorockowe wypociny, koniunkturalne i tandetne.
this is a land of wolves now
- Nerwowy
Fajny ten nowy Turbowilk. Nie ma wprawdzie takich petard jak na debiucie, ale płyta jest bardziej spójna i wreszcie można powiedzieć, że zespół znalazł swoje charakterystczne brzmienie.
- Skaut
No, zerżnięte w 100% z THE MARS VOLTA :D :DNerwowy pisze:Fajny ten nowy Turbowilk. Nie ma wprawdzie takich petard jak na debiucie, ale płyta jest bardziej spójna i wreszcie można powiedzieć, że zespół znalazł swoje charakterystczne brzmienie.
No ale nie marudzę. Zamiast zakręconego progra Omara Rodrigueza dostaliśmy wąsatego rocka Chrisa Georgiadisa.
Coś tam było! Człowiek!
- Harlequin
Re:
Tia, Remisa Dessusa ;) Nie znam ani pierwszej ani drugiej płyty Turbowolf i jakos nie czuje potrzeby aby po nie sięgnąć. Napisałbym wiec jakiś fajny elaborat o ich twórczosci (jak to modnie na masterfulu), ale ze dzis mam pijacki poniedziałek to pisac nie bede :DSkaut pisze:Chrisa Georgiadisa.
- Skaut
TURBOWOLF ukradli dziś show we Wrocławiu. Ze świecą szukać teraz takich gniewnych, którzy doskonale wiedzą jak grać rasowego rock'n'rolla. Na nic się zdadzą pojękiwania marudników, że ten zespół to niby pusta wydmuszka, czy jakiś objazdowy cyrk-rock na kółkach. Gitary brzmieniowo, jak na tego typu klub, przesterowane IDEALNIE. Co chwila zgrzyty, jazgoty jak u wujków z The Mars Volta, do tego tony walcowatego basu i wokalista, któremu publika jadła z ręki. Obecne pokolenie potrzebuje takich właśnie strzałów, a sam zespół udowadnia, że w tak jałowym gatunku można wykrzesać jeszcze zajebiście dużo energii. Młode Wilcy są Wielcy i kropka.
Coś tam było! Człowiek!