LICHO
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Bloodcult
- mistrz forumowej ceremonii
Re: LICHO
świetna wiadomość, z pewnością kupię, bo album podoba mi się i to bardzo. Pijana Polska Dusza !
co za poziom cebulactwa :D nie podoba się to nie kupuje, kogo to obchodzi co wytwórnia wydawała wcześniej ? jakiś obowiązek subskrybowania całego katalogu ? a tak poza tym to: Licho >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> FuriaSova pisze:pamiętam maile w stylu - Sova, łaj, Mgła, Infernal War,Kriegsmaschine, Furia...czemu Licho.
-
- weteran forumowych bitew
biere pol nakladu
https://www.facebook.com/kontaminationvvv" onclick="window.open(this.href);return false;
- Silent_Sea
Vitriol pisze:biere pol nakladu
... i w tym momencie nakład wzrósł do 100 000 000 egz.Mental pisze:ja drugie pół.
Marzyłem, żeby to było miejsce spotkań kulturalnych ludzi.
- pr0metheus
- zahartowany metalizator
- Drone
Jak ktoś wyhodował buraka zamiast mózgu, to ma takie problemy, he he :)Bloodcult pisze:co za poziom cebulactwa :D nie podoba się to nie kupuje, kogo to obchodzi co wytwórnia wydawała wcześniej ? jakiś obowiązek subskrybowania całego katalogu ?Sova pisze:pamiętam maile w stylu - Sova, łaj, Mgła, Infernal War,Kriegsmaschine, Furia...czemu Licho.
Sova, tak trzymać, brawo!
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- maciek z klanu
Mental pisze:ja drugie pół.
ja trzecie pól i pół czwartego pół ok?
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
-
Strasznie mnie bawi ta nierówność, abstrahując od jej sensowności ;) Chciałem jednak zauważyć, że ta polskość, o której pisał Profesor jest dla mnie doskonale widoczna również w Furii. Ba, nie ma w polskim black metalu (bo PwK to nie jest bm, imho) bardziej polskiej (w dobrym tego słowa znaczeniu) kapeli.Drone pisze:Przecież dobrze napisał. Co się nie zgadza? :)Ihasan pisze:piłeś, nie pisz! :)Bloodcult pisze: Licho >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Furia
Grrrówno!
- Bloodcult
Dla mnie właśnie Furia to nie Black Metal, tylko co najwyżej Atmospheric Metal w którym słychać jego Black Metalowe korzenie.
Furia jest lekka, łatwa i przyjemna a Black Metal w swej istocie musi być przerysowany do cna i przesunięty w stronę granic słuchalności.
Furia jest lekka, łatwa i przyjemna a Black Metal w swej istocie musi być przerysowany do cna i przesunięty w stronę granic słuchalności.
-
Z ciekawości, czy taka Mgła to w Twojej opinii BM?Bloodcult pisze:Dla mnie właśnie Furia to nie Black Metal, tylko co najwyżej Atmospheric Metal w którym słychać jego Black Metalowe korzenie.
Grrrówno!
- hcpig
I dlatego też pałujesz się nad 'Reinkaos'? :)Bloodcult pisze:
Yare Yare Daze
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
LICHO to w ogóle nie jest metal przecież.
A co do many faces of black metal genre, to....
Necromantia
Mortuary Drape
Mayhem
Cultes des Ghoules
Marduk
Countess
Kriegsmaschine
Xantotol
Christ Agony
Infernum
Lucifugum
Hellhammer
Necroschizma
Samael
no każdy gra po swojemu.... ale jest to czarny metal bo nie śpiewają o kwiatkach i z założenia jest to nośnik dla pewnych treści i muzyka je eksponuje.
A co do many faces of black metal genre, to....
Necromantia
Mortuary Drape
Mayhem
Cultes des Ghoules
Marduk
Countess
Kriegsmaschine
Xantotol
Christ Agony
Infernum
Lucifugum
Hellhammer
Necroschizma
Samael
no każdy gra po swojemu.... ale jest to czarny metal bo nie śpiewają o kwiatkach i z założenia jest to nośnik dla pewnych treści i muzyka je eksponuje.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- Bloodcult
oczywiście, i muzycznie i tekstowo.Plasfodeur pisze:Z ciekawości, czy taka Mgła to w Twojej opinii BM?Bloodcult pisze:Dla mnie właśnie Furia to nie Black Metal, tylko co najwyżej Atmospheric Metal w którym słychać jego Black Metalowe korzenie.
Black Metal to nie tylko muzyka ale także i teksty. Poza tym muzycznie to też Black Metal.hcpig pisze:I dlatego też pałujesz się nad 'Reinkaos'? :)Bloodcult pisze:
i właśnie dlatego Licho to BM ;)trup pisze:(...)ale jest to czarny metal bo nie śpiewają o kwiatkach i z założenia jest to nośnik dla pewnych treści i muzyka je eksponuje.