Na tyle na ile pamiętam "Hell" (słuchałem kilka razy) to "Fallen angels" można uznać za zdecydowanie bardziej przekonującą drugą część poprzedniczki. Od "Metal black" różni się trochę bardziej, bo ten album to taka druga część "Resurrection". W każdym razie - z trzech ostatnich "Fallen angels" wydaje się być najciekawsza (od "Metal black" minimalnie, ale jednak). Na chwilę obecną obok "Gods of Death" CIANIDE i "Kill the posers" DEADLY FROST najlepsza płyta 2011 roku (nie znam jeszcze między innymi KRISIUN, MACABRE i AUTOPSY).ramonoth pisze:Obie lubię bardziej niż "Fallen Angels".witchfinder pisze:A jak się ma ostatnia do "Hell" i "Metal Black"? Bo o ile ta pierwsza mnie wynudziła (i tyle), tak o "MB" złego słowa powiedzieć nie mogę.
VENOM
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
Re: VENOM
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- Block69
Jako pierwszy dołączam się i cofam te wszystkie wypisane przeze mnie bzdury. Przy Death be Thy Name pomyślałem, że mógłby to być ostatni numer, ale przerywnik w postaci Lest We Forget i 2 kolejne na dobicie dobrze robią fest. No i to brzmienie. Kruszy ściany. Panie Rage wybacz Pan...Gore_Obsessed pisze:Idźta wszyscy do domciu. Ja zrobię tę kratę browca sam. :)
PENIS METAL
- Gore_Obsessed
Do you feel disguised?
Have you found you guilty?
(...)
Now You've found your way
And the truth was easy...
;)
Have you found you guilty?
(...)
Now You've found your way
And the truth was easy...
;)
- Block69
Zakupiłem wczoraj w Saturnie i od tego czasu z 5 przesłuchań już było. Od początku do końca słucha się tego doskonale.
Niebawem wezme się za odświeżenie "Hell", "Metal Black" i "Resurrection".
Niebawem wezme się za odświeżenie "Hell", "Metal Black" i "Resurrection".
PENIS METAL
- Gore_Obsessed
Tytułowy kawałek to prawdziwa perła. Czy ktoś zauważył, że trwa 7:06 (czyli 6:66)? Właściwie dokładnie w 6:66 od jego rozpoczęcia kończy się cała płyta (albo wchodzą pierwsze takty "Annunaki Legacy" jeśli mamy do czynienia z wersją "limitowaną"*).
With a choice to reign in hell
Or serve in heaven’s law
Angels did not hesitate
To take their chance below...
___________________________________________________________________________________________________________
* - innej nie widziałem
Cronos o "Blackened blues": I had a concept for this track ‘Blackened Blues’, I kind of thought that everyone knows the blues, but I wanna do a Venom version of the blues! Make it really fuckin’ depressing and just so dark and nasty! The other sort of side of that was – as fans of heavy music – we love heavy music. You know that sketch where your parents bang on the ceiling – ‘Turn that fucking shit off!’ I thought, ‘How can I create that so even heavy metal people think that?! We’d done a thirty minute jam on it, so when we put the track down for the album on a proper recording, I put these other recordings in on the mix and they’re all out of time. So as you’re playing the song, you’re kind of hearing it come in out of time and it’s as if there’s a band playing in the room with you and a band playing in either rooms beside you – all different songs, but at the same time! It just gets to the point where you’re fuckin’ pullin’ your hair out going, ‘SHUT UP!!!’ Fuckin’ great.
With a choice to reign in hell
Or serve in heaven’s law
Angels did not hesitate
To take their chance below...
___________________________________________________________________________________________________________
* - innej nie widziałem
Cronos o "Blackened blues": I had a concept for this track ‘Blackened Blues’, I kind of thought that everyone knows the blues, but I wanna do a Venom version of the blues! Make it really fuckin’ depressing and just so dark and nasty! The other sort of side of that was – as fans of heavy music – we love heavy music. You know that sketch where your parents bang on the ceiling – ‘Turn that fucking shit off!’ I thought, ‘How can I create that so even heavy metal people think that?! We’d done a thirty minute jam on it, so when we put the track down for the album on a proper recording, I put these other recordings in on the mix and they’re all out of time. So as you’re playing the song, you’re kind of hearing it come in out of time and it’s as if there’s a band playing in the room with you and a band playing in either rooms beside you – all different songs, but at the same time! It just gets to the point where you’re fuckin’ pullin’ your hair out going, ‘SHUT UP!!!’ Fuckin’ great.
- Block69
Wystarczy jeden uważny odsłuch na w miare dobrym sprzęcie i jak komuś metal sie nie znudził to na pewno doceni ten materiał. U mnie w momencie premiery zabrakło tego pierwszego elementu i płyta niesłusznie została olana. Podobnie miałem z ostatnim DESASTER, ale to też naprawiłem kilka dni temu.Maria Konopnicka pisze:Maniek ostro pierze :) Jutro się spotkamy, wypijemy kratę piwa, zarazi mnie pewnie swoim entuzjazmem i od przyszłego tygodnia zacznę słuchać nałogowo ostatniego VENOM
Czytałem ostatnio recenzje "Fallen Angels" na stronach krajowych i zagranicznych i chyba tylko na tym forum ten album ma tak lipne opinie. A, jeszcze gejdolin i rycerze jurki z metal side http://www.metalside.fora.pl/plyty,1/ve ... ,2762.html Tragedia.
PENIS METAL
- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
- pr0metheus
O wy syny marnotrawne, najpierw zapluli ten venom a teraz zaczynaja sluchac:) z premiera metal black jako jeden z nielicznych bronilem tego materialu. Fallen angels bronic nie bede,bo mi sie nie chce, ale wiem swoje. Sa tam wszystkie pierwiastki za ktore uwielbiam ten zespol i metal wogole.
niech to miejsce niebawem zniknie
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
Włącz sobie SZAJNING i popłacz w kąciku. VENOM jest dla facetów, a nie płaczliwych ciot.hcpig pisze:Już wam się ostro nudzi albo nie macie czego słuchać skoro wyciągacie te klocki na piedestał.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.