THE GATHERING
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- mistrz forumowej ceremonii
Re: THE GATHERING
Albo z rozpędu SDL 2025;)
-
- weteran forumowych bitew
Aaaaaaaaaaa! Mam! Czwartek! Zwroty się pojawiają z nieopłaconych transakcji!
- Bloodcult
- Lukass
- zahartowany metalizator
No to gratkiRippingHeadache pisze: ↑13-12-2024, 11:58Aaaaaaaaaaa! Mam! Czwartek! Zwroty się pojawiają z nieopłaconych transakcji!

A co do nadziei na występy festiwalowe - praktyka pokazuje, że ani zespół, ani Anneke nie są tym chyba zainteresowani. Zespół chyba chce udowodnić, że i bez Anneke sobie poradzi, a ona sama nagrywa jednak już zupełnie inne rzeczy. Choć oczywiście nigdy nie mów nigdy. Zakładam jednak, że to ostatnia okazja i nie ma co gdybać, tylko trzeba zobaczyć.
Skala zainteresowania przerosła moje oczekiwania. Myślałem, że to kwestia godzin, nie minut. Szaleństwo. Ale cierpliwość i poukładanie w robocie spraw tak, by móc posiedzieć godzinę przy kompie i polować, zaprocentowały

EDIT: Dodali jeszcze środę. Rozważam.
EDIT 2: Żyje się raz. Środa zakupiona. W razie czego będę handlował

Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
- Mol
udalo sie wyrwac 2 na niedziele, ale wszystko rozeszlo sie w mig. Powinni zrobic trase po Europie, sold outy gwarantowane. Wyglada jednak na to, ze maja to w chuju 

-
Szalony.Lukass pisze: ↑13-12-2024, 12:57No to gratkiRippingHeadache pisze: ↑13-12-2024, 11:58Aaaaaaaaaaa! Mam! Czwartek! Zwroty się pojawiają z nieopłaconych transakcji!Może wpadniemy na siebie gdzieś na miejscu.
A co do nadziei na występy festiwalowe - praktyka pokazuje, że ani zespół, ani Anneke nie są tym chyba zainteresowani. Zespół chyba chce udowodnić, że i bez Anneke sobie poradzi, a ona sama nagrywa jednak już zupełnie inne rzeczy. Choć oczywiście nigdy nie mów nigdy. Zakładam jednak, że to ostatnia okazja i nie ma co gdybać, tylko trzeba zobaczyć.
Skala zainteresowania przerosła moje oczekiwania. Myślałem, że to kwestia godzin, nie minut. Szaleństwo. Ale cierpliwość i poukładanie w robocie spraw tak, by móc posiedzieć godzinę przy kompie i polować, zaprocentowały
EDIT: Dodali jeszcze środę. Rozważam.
EDIT 2: Żyje się raz. Środa zakupiona. W razie czego będę handlował![]()

Widziałem, że jest piąty koncert, ale niestety - za dużo wolnego w pracy do wzięcia. Plan był na piątek i sobotę a ostatecznie wyszedł czwartek.

Polecam zabukować już sobie nocleg, bo to nie jest duże miasto, a ludzi zjedzie się cała masa (gdyby coś, to wygląda na to, że będziemy w hotelu The Rebyl niedaleko klubu). Nad rzeką są małe bunkry do zwiedzenia, jest też przynajmniej jeden fajny sklep z winylami.
-
- postuje jak opętany!
- uglak
Duża sala ma 1100 miejsc. Razy pięć to już wychodzi całkiem niezła liczba, więc może faktycznie jakiś promotor już się interesuje zorganizowaniem trasy.
Guilty of being right
-
Mi się nie udało, bo zapomniałem o starcie sprzedaży;) ale chciałbym żeby na tym zaprzestali bo ekskluzywność pójdzie w pizdu:)
Ale....no może niech w 2025 jeszcze jeden taki pakiet zagrają, albo? SDL 2025!!!
-
Pierwsze tak długie tournee po jednym mieście;)
-
-
Obstawiam, że to jednorazowa akcja, tak jak z koncertem na 25-lecie. The Gathering od 2 lat nie koncertuje, ale Anneke daje koło setki koncertów rocznie. Strzelą pięć koncertów u siebie w mieście (nie czarujmy się, raczej nie było tak, że po wyprzedaniu pierwszych dwóch koncertów ktoś do nich dzwonił i pytał czy dadzą radę zagrać jeszcze 2-3 razy
), może wydadzą płytę, wrzucą na streamingi, opchną tony merchu a następny koncert zagrają z okazji 40-lecia. Ewentualnie będą powtarzać takie akcje z okazji rocznic wydania kolejnych płyt. 
Tak to wyglądało 10 lat temu w tym samym klubie, że wybiorę tylko numery z "Mandylion" więc jaram się okrutnie.

Tak to wyglądało 10 lat temu w tym samym klubie, że wybiorę tylko numery z "Mandylion" więc jaram się okrutnie.

- Mol
a to ty to tez fanujesz? Nie wiedzialem. Musze w koncu podbic na jakims koncercie to zbijemy piateczke. Gig w lutym w Mozgu mam juz wklepany w kalendarz

Co do trasy to z jednej strony bledem byloby nie spieniezyc takiego popytu na jakiejs trasce, ale z drugiej, wydaje sie, ze obie partie sa zadowolone z miejsca, w ktorym sie teraz znajduja.
-
Teraz bym powiedział, że to by był wyjazd na dużym sentymencie, ale tak lubię TG:) a że nie jeżdżę już na koncerty(tylko Springsteen w Pradze jeszcze, no i BI), to takie sztuki wpadają w moje kręgi zainteresowań.
- Lukass
Heh, no już jedna doba więcej niewiele zmieni. Miał być piątek-sobota. Później uznałem, że czwartek-niedziela to za dużo, ale środa-czwartek już spoko, a urlop i tak miałem planować gdzieś w tych terminach. Hotel postaram się ogarnąć w miarę szybko, ale widzę, że akurat w okolicy klubu źle nie jest, przynajmniej kilka dość dużych hoteli wzdłuż jednej ulicy. Coś powinienem złowić - dzięki!RippingHeadache pisze: ↑13-12-2024, 15:49Szalony.Szanuję!
Widziałem, że jest piąty koncert, ale niestety - za dużo wolnego w pracy do wzięcia. Plan był na piątek i sobotę a ostatecznie wyszedł czwartek.Za to będziemy się z kumplem rozglądać za jakimś koncertem w Holandii w piątek i ewentualnie w sobotę, zamiast wracać od razu w piątek.
Polecam zabukować już sobie nocleg, bo to nie jest duże miasto, a ludzi zjedzie się cała masa (gdyby coś, to wygląda na to, że będziemy w hotelu The Rebyl niedaleko klubu). Nad rzeką są małe bunkry do zwiedzenia, jest też przynajmniej jeden fajny sklep z winylami.
Osobiście sądzę, że żadnej trasy ani rundy po festiwalach nie będzie. Gdyby mieli to zrobić, to już dawno by zrobili, przecież to murowany sukces finansowy.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
- HCDamage
- postuje jak opętany!
-
Eee tam, tylko wersja z L.O.R. się liczy;)
Wraz z teledyskiem do King For A Day z Szarikiem udającym wilka.
Wraz z teledyskiem do King For A Day z Szarikiem udającym wilka.
- Raagoon
Byłem, nagrałem i styknie. Przy pierwszych płytach bez różncy, kto na wiosłach.
- Lukass
Bez żartów Panie Kolego

To klasyczny koncertowy rare. Drugi raz w ostatnich pi razy oko dwudziestu latach. Próbuję znaleźć jakąś analogię, ale nic mi nie przychodzi do głowy, bo zazwyczaj jak jest układ kapela - kultowy wokalista, to prędzej czy później następuje radosny reunion i wokalista tymczasowy zostaje wydymany. Tu tego nie ma i raczej nie będzie. Choć kolega RippingHeadache donosił kiedyś, że nawet na ich koncercie z aktualną wokalistką się działo. A tu? No jak mogłoby być inaczej? Mandylion live w oryginalnym składzie. Plus trochę więcej. Za samo "Travel" w tym wykonaniu dam się pokroić.Morbid Marcin pisze: ↑13-12-2024, 11:40Zatrzymałem się na NB i do tego momentu wszystkie płyty bardzo lubię, ale nie miałem pojęcia, że cieszą się nadal tak oszałamiająca popularnością.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
- Sgt. Barnes
Nie wiem, jak u was, ale Travel to dla mnie ścisłe podium Zgromadzonych. Oczywiście, zaraz za tytułowym Mandylionem i Nighttime Birds. Płyty przed 1995 fajne, ale to jeszcze nie to. Albo TA
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.