ACID DRINKERS

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Lykantrop
mistrz forumowej ceremonii

Re: ACID DRINKERS

28-08-2014, 22:46

Są to informacje rzucające zupełnie inne światło na to, co dotychczas myślałem o tym zespole.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
harvestman
weteran forumowych bitew

28-08-2014, 23:02

Kilka ciekawostek o Broken Head:
-obrano kierunek na nowoczesny metal, taki z pod znaku Machine Head
- objawami zmian są: brutalizacja brzmienia i odejście od melodii, posunięto się nawet do tego że niektóre piosenki są maksymalnie brutalne ( A Rubber Hammer...)
- Tytus krzyczy jak opętany
- Ślimak wściekle okłada bębny, przytrafiają mu się nawet blasty
- Wildest Planet In Space to wyziew bez ozdobników
- płyta przeznaczona jest dla fanów radykalnych brzmień królujących na przełomie wieków.

Czyta się to wszystko z wypiekami na twarzy :)
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

28-08-2014, 23:04

Polskie dziennikarstwo muzyczne...Ja pierdolę...
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
Sgt. Barnes
zahartowany metalizator

29-08-2014, 07:55

Plastek pisze:Polskie dziennikarstwo muzyczne...Ja pierdolę...
Zakup obowiązkowy ;-)
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Awatar użytkownika
moonfire
zahartowany metalizator

29-08-2014, 18:21

harvestman pisze:
Sgt. Barnes pisze:W nowym Teraz Rocku wkładka o AD.
Najlepsze recenzje, polegające na wymienianiu tytułów piosenek i ciągłym przypominaniu że podpisuje się pod nimi cały zespół. Ciekawostką jest też informacja że na płytach nagranych z Perłą zespół grał brutalnie :)
Tak wygląda większość recenzji w tym piśmie redagowanym przez ludzi z wąsem dla ludzi z wąsem, posługując się cycatem z Noise Magazine, już nie pamiętam z czyjego felietonu.
Awatar użytkownika
Sgt. Barnes
zahartowany metalizator

29-08-2014, 18:32

Cyt. Tak wygląda większość recenzji w tym piśmie redagowanym przez ludzi z wąsem dla ludzi z wąsem, posługując się cycatem z Noise Magazine, już nie pamiętam z czyjego felietonu.

A do tego ta granicząca z absurdem fascynacja gównianą Luxtorpedą...
Chyba ze trzy razy mieli okładkę - najwyższy czas na wkładkę...
Awatar użytkownika
harvestman
weteran forumowych bitew

29-08-2014, 21:36

Bartek " funky w stylu Red Hot Chili Peppers" Koziczyński najlepszy. Tak w ogóle to oni cały czas trzymają rękę na pulsie i starają się być na bieżąco z tym co w muzyce interesujące, wyłapywać ciekawe zespoły działające poza głównym nurtem. Przykładowo w nowym numerze mamy zapierający dech w piersiach artykuł o Use Your Illusion I Guns n' Roses, jest też Robert Plant, Pink Floyd i Ray Wilson. Na okładce wymieniono też Budka Suflera pomimo braku wywiadu czy artykułu o tym zacnym zespole. Nieładnie, tym bardziej że pewnie kilka egzemplarzy więcej przez to nicponie sprzedali.
Awatar użytkownika
Sgt. Barnes
zahartowany metalizator

29-08-2014, 22:02

harvestman pisze:Bartek " funky w stylu Red Hot Chili Peppers" Koziczyński najlepszy. Tak w ogóle to oni cały czas trzymają rękę na pulsie i starają się być na bieżąco z tym co w muzyce interesujące, wyłapywać ciekawe zespoły działające poza głównym nurtem. Przykładowo w nowym numerze mamy zapierający dech w piersiach artykuł o Use Your Illusion I Guns n' Roses, jest też Robert Plant, Pink Floyd i Ray Wilson. Na okładce wymieniono też Budka Suflera pomimo braku wywiadu czy artykułu o tym zacnym zespole. Nieładnie, tym bardziej że pewnie kilka egzemplarzy więcej przez to nicponie sprzedali.

Koziczyński "funky groove" to weteran jeszcze z czasów "Tylko Rocka" - on nawet uznał swego czasu Kajagoogoo za zespół grający funk...
Pogódźcie się z tym - to gazeta fanów piszących o swoich fascynacjach, a nie opiniotwórcze pismo...
Awatar użytkownika
harvestman
weteran forumowych bitew

29-08-2014, 22:10

Szkoda że Anna Gacek już tam nie pisuje, ona co numer ogłaszała pojawienie się nowych zbawców rocka :) Za to latach 90-tych naprawdę dobry był Jacek Leśnieński, pisał artykuły o zapomnianych przez Boga i ludzi zespołach z lat 60 - tych - 70-tych i robił to w naprawdę w kapitalny sposób.
Awatar użytkownika
Sgt. Barnes
zahartowany metalizator

29-08-2014, 22:52

Ania cały czas funkcjonuje w mediach jak babka do bicia - teraz ją tyra Wojciech Mann w Trójce we wtorkowe popołudnia;-)
A z Leśniewskim to chyba była większa afera - jak była okrągła rocznica pisma, to ze wszystkich żyjących dziennikarzy pisma, którzy sie wypowiadali, chyba tylko jego zabrakło...
Awatar użytkownika
moonfire
zahartowany metalizator

29-08-2014, 23:46

Sgt. Barnes pisze: A do tego ta granicząca z absurdem fascynacja gównianą Luxtorpedą...
Zupełnie nie rozumiem mody na tę kapelę. Straszne to jest w każdym calu, a fascynuje nawet starych dziadów.
Awatar użytkownika
Lykantrop
mistrz forumowej ceremonii

30-08-2014, 00:00

Chyba, kurwa, starych amatorów hitów z niedzielnego polsatu :)
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
Aron
postuje jak opętany!

30-08-2014, 02:44

moonfire pisze:
Sgt. Barnes pisze: A do tego ta granicząca z absurdem fascynacja gównianą Luxtorpedą...
Zupełnie nie rozumiem mody na tę kapelę. Straszne to jest w każdym calu, a fascynuje nawet starych dziadów.
Nie tylko starych dziadów. 2,5 letni synek mojego kuzyna włącza sobie Luxtorpedę i biega w kółko jak opętany - bardzo pociesznie to wygląda:) Acid Drinkers też od małego lubi słuchać...
Pierwsze płyty Kreatora to wg mnie straszny łomot, w pamięci pozostała mi tylko "The Flag Of Hate" , natomiast Hordes Of Chaos, zawiera więcej melodyki i ogólnie nawet całkiem mi się podoba.

z forum fanów Metalliki
Nasum
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

30-08-2014, 13:04

Luxtorpedę kojarzę z dwóch miejsc - pierwsze to antyradio, jak jadę autem i załączę akurat tą stację, to prędzej czy później natknę się na nich, a że stacji nie chce mi się zmieniać to leci, lepsze to od Brodki czy innego popowego ścierwa. Ale jak przegladając teraz youtube puściłem fragmenty kilku utworów, to stwierdziłem że jest to dla mnie za cukierkowe, za wesołe i ogólnie nie do słuchania. Kompletnie nie mój klimat, dobre dla licealistów którzy chcą pokazać jacy to oni nie są alternatywni.

A drugie miejsce, to Masterful, a dokładnie temat o okładkach. jak zobaczyłem że Lica wykorzystał ten sam motyw co Nasum.....
Awatar użytkownika
yossarian84
rasowy masterfulowicz

30-08-2014, 14:05

Nasum pisze:Luxtorpedę kojarzę z dwóch miejsc - pierwsze to antyradio, jak jadę autem i załączę akurat tą stację, to prędzej czy później natknę się na nich, a że stacji nie chce mi się zmieniać to leci, lepsze to od Brodki czy innego popowego ścierwa.
1. Brodka jest zajebistą wokalistką
2. Jej piosenki to nie jest popowe ścierwo
3. Brodka >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Luxtorpeda
4. Infernal Connection to jedna z najlepszych polskich płyt
Awatar użytkownika
gelO
rasowy masterfulowicz

31-08-2014, 07:29

[youtube][/youtube]

Ten kawałek rzeczywiście jest zajebisty
Awatar użytkownika
Self
rasowy masterfulowicz

31-08-2014, 12:38

yossarian84 pisze:
Nasum pisze:Luxtorpedę kojarzę z dwóch miejsc - pierwsze to antyradio, jak jadę autem i załączę akurat tą stację, to prędzej czy później natknę się na nich, a że stacji nie chce mi się zmieniać to leci, lepsze to od Brodki czy innego popowego ścierwa.
3. Brodka >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Luxtorpeda
1. Jak na kopistkę Bjork nawet nawet.
2. Ano, fajno się słucha, aczkolwiek patrz wyżej.
3. Tak. Z tym że Luxtorpeda na żywo wypada całkiem nieźle. Z płyt (mieli więcej niż jedna?) oczywiście słuchać się nie da.
4. Już bez przesady, ale dobry album.

Jeszcze tylko pooftopuję o Acid Drinkers, że płyty ze środkowego okresu to guwno strashne i obrzydliwe (ze State of Mind Report na czele), ale Verses of Steel było całkiem w dechę jak na nich. Ostatniej nie słyszałem jednak i za bardzo mi się nie pali, żeby zmienić ten stan rzeczy.
Nasum
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

31-08-2014, 15:19

Self pisze:
yossarian84 pisze:
1. Jak na kopistkę Bjork nawet nawet.
2. Ano, fajno się słucha, aczkolwiek patrz wyżej.
3. Tak. Z tym że Luxtorpeda na żywo wypada całkiem nieźle. Z płyt (mieli więcej niż jedna?) oczywiście słuchać się nie da.
4. Już bez przesady, ale dobry album.

.
1. Z tą Brodką to strzeliłem, tak na serio to w przypływie myśli wyskoczyło mi to nazwisko, i nie wiem czy to pop czy tez co innego - nie znam jej dokonań na tyle. Więc nie oburzać sie ;-)
2. Jak wyżej. Ale zdania nie zmienię, że zdecydowana większość pieśni w takim komercyjnym radiu to ścierwo.
3. Luxtorpedy na żywo nie widziałem, porównań z Brodką nie robię, bo zarówno jedni jak i drudzy mnie nie interesują. Niech będzie, że Brodka lepsza.
4. Do grona najlepszych polskich płyt bym nie zaliczył, ale to jedyna płyta Acidów którą wysłuchałem w całości i podobała mi się.
Awatar użytkownika
harvestman
weteran forumowych bitew

19-09-2014, 15:02

Poznań znów nadaje, niestety sygnał jednym uchem wleciał, drugim wyleciał

[youtube][/youtube]
Ostatnio zmieniony 19-09-2014, 15:06 przez harvestman, łącznie zmieniany 1 raz.
ZłyPan

19-09-2014, 15:05

Ten konkretny Poznań to się już jednak do niczego nie nadaje, quod erat demonstrandum...
ODPOWIEDZ