OVERKILL
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- weteran forumowych bitew
Re: OVERKILL
super czekam na koncert w gdańsku
"Mnie się podobają melodie, które już raz słyszałem. Po prostu. No... To... Poprzez... No reminiscencję. No jakże może podobać mi się piosenka, którą pierwszy raz słyszę."
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
ale Eddie na tych okładkach wyglada inaczej a tutaj w wiekszości nawet kolor ten sam :POferma pisze:
ed.
@Żułek
No własnie, ilez mozna! Tylko ten Chaly i Chaly... Tak samo Iron Maiden. Eddie już jest nudny, wymyśliliby cos nowego, np lumbago szpotawego prestidigitatora w wojazach po ekliptkach... Bo tak to nuda aż strach! Ileż mozna?
PS. Odbierz sobie życie.
jak ktoś ma problem z oczami i zapomni okularów założyć to nie odróżni :P
a tak poza tym to pierdol się :P
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- Oferma
Mama wie, że używacie brzydkich słów, Żuławnik?
A poza tym zielony i czarny oraz Chaly to taki sam znak rozpoznawczy co Vic dla Iron Maiden czy Eddie dla Megaguwnaojsranegoojszczanego. Tzw. konsekwencja. Ludzie jeżdżacy tramwajami na koncerty w Warszawie nie zrozumieją.
A poza tym zielony i czarny oraz Chaly to taki sam znak rozpoznawczy co Vic dla Iron Maiden czy Eddie dla Megaguwnaojsranegoojszczanego. Tzw. konsekwencja. Ludzie jeżdżacy tramwajami na koncerty w Warszawie nie zrozumieją.
How entranced we are by the fire
Or enslaved to our own desires
Human - all too fucking human!
- smooker
- w mackach Zła
Na odwrót, ale tak.Oferma pisze:znak rozpoznawczy co Vic dla Iron Maiden czy Eddie dla Megaguwnaojsranegoojszczanego.
Ale Megadeth to ty szanuj! :)
- Oferma
1) Sarkazm to nie objaw przeziębienia, podobnie jak libido to nie stolica Portugalii
2) tyle lat nie szanowałem, to teraz mam zacząć? :D
2) tyle lat nie szanowałem, to teraz mam zacząć? :D
How entranced we are by the fire
- smooker
- w mackach Zła
To nie sarkazm.Oferma pisze:znak rozpoznawczy co Vic dla Iron Maiden czy Eddie dla Megaguwnaojsranegoojszczanego.
To jest sarkazm. :POferma pisze: Ludzie jeżdżacy tramwajami na koncerty w Warszawie nie zrozumieją.
- Żułek
akurat z Vickiem lekka wtopa bo nie ma go na każdej okładce :P
a po nazwisku to po pysku jebaku leśny :P
a po nazwisku to po pysku jebaku leśny :P
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
- moonfire
- zahartowany metalizator
Też ostatnio dokupiłem WDA (za 23 złote wylicytowałem) i brakuje mi tylko Coverkill. Koncertówek nie lubię, więc uznam, że mam prawie komplet. Z ostatnich albumów najbardziej cenię sobie "Ironbound".Gunman pisze:Ja też długo zwlekałem z zakupem ostatnich dwóch albumów, czekałem na obniżkę ceny WDA. Co prawda poznaje te albumy ze sporym opóźnieniem ale jestem zachwycony, szczególnie mi pasuje The Grinding Wheel - wspaniała płyta.
- Gore_Obsessed
Nie kumam. Kolejny świetny album w ich katalogu, tylko nieco bardziej nastawiony na groove. Dla tradycjonalistów są tam takie strzały jak "Devils in the Mist" czy "Charlie Get Your Gun". Rozumiem, że dla kogoś może to nie być ulubiony, ani jeden z ulubionych, ani jeden z mieszczących się w okolicach środka stawki, ani nawet jeden z najgorszych, a wręcz najgorszy album zespołu. Nie rozumiem jednak jak ktoś będący ich fanem może tej płyty nie lubić, ani jak ktoś z choćby elementarnym wyrobieniem w szeroko pojętej muzyce metalowej może to nazwać "nieziemskim kosmicznym gównem".Oferma pisze:O kirerowniku, od "Immortalis" to ty sie lepiej z daleka trzymaj, bo ta płyta to tak nieziemskie kosmiczne gówno, że aż przykro mysleć, ze to ten sam band, który zrobił "Years of Decay" czy "Horrorscope"
Tu masz coś dla odpowiedniego wyskalowania perspektywy: " onclick="window.open(this.href);return false;
Only SŁUCHANIE płyt is real!
-
- mistrz forumowej ceremonii
bo jest najlepsza. właściwie tam nie ma jednego zbędnego dźwięku. później było spoko, ale to juz raczej wariacje na temat. nie kupię żadnej kolejnej płyty tego zespołu. nie to, ze słabo grają czy coś, ale nie potrzebuję więcej tego rodzaju muzykimoonfire pisze: Z ostatnich albumów najbardziej cenię sobie "Ironbound".
- Gore_Obsessed
Niezmiennie od lat nie przestaje mnie zadziwiać jak różnie różni ludzie odbierają tę samą muzykę.Heretyk pisze:bo jest najlepsza. właściwie tam nie ma jednego zbędnego dźwięku. później było spoko, ale to juz raczej wariacje na temat.moonfire pisze: Z ostatnich albumów najbardziej cenię sobie "Ironbound".
Mogę zrozumieć, że dla kogoś OVERKILL "odrodził się" na "Ironbound", bo faktycznie na tej płycie zwrócili się w stronę bardziej klasycznego grania z lat 80-tych, ale już tego, że wyżej (niekiedy zdecydowanie) stawia tę płytę nad trzy kolejne nie zrozumiem. Chyba, że to na zasadzie losowania? Trochę podobnie jak z MOTÖRHEAD i "Inferno". Na jakiej podstawie duża grupa ludzi faworyzuje akurat te dwa tytuły pozostaje dla mnie zagadką.
-
Słuchał ktoś tego solowego Verni'ego?
-
- zaczyna szaleć
Tak, kilka kawalkow niezlych, kilka mniej, jako calosc tak srednio mi weszla, ale dla paru niezlych strzalow warto choc dac szanse ;)
guessWho pisze:...a na okrągło prąd mnie przeszywa, gdy słucham Artrosis, każda ich płyta to dla mnie przeżycie- wspaniała uczta dla ucha i duszy...
-
ok, w wolnej chwili pewnie sprawdzę :)
-
nie, bez żadnych losowań. zwyczajnie podoba mi się najbardziej, tu nie ma nic do rozumienia. nawet mógłbym Ci to jakoś uzasadnić np. analizując poszczególne utwory, ale myślę, że nie ma takiej potrzeby. jednocześnie nie mam problemu z tym, ze ktoś woli którąś z trzech następnych.Gore_Obsessed pisze: Niezmiennie od lat nie przestaje mnie zadziwiać jak różnie różni ludzie odbierają tę samą muzykę.
Mogę zrozumieć, że dla kogoś OVERKILL "odrodził się" na "Ironbound", bo faktycznie na tej płycie zwrócili się w stronę bardziej klasycznego grania z lat 80-tych, ale już tego, że wyżej (niekiedy zdecydowanie) stawia tę płytę nad trzy kolejne nie zrozumiem. Chyba, że to na zasadzie losowania? Trochę podobnie jak z MOTÖRHEAD i "Inferno". Na jakiej podstawie duża grupa ludzi faworyzuje akurat te dwa tytuły pozostaje dla mnie zagadką.
ciekawa rzecz, że Inferno faktycznie jest moją ulubioną jeśli chodzi o "nowe" motorheady :)
- Maro
[youtube][/youtube]
- moonfire
Podoba mi się, jest więcej powietrza w brzmieniu niż na poprzedniej, a sam numer mocno do przodu.
-
Trochę generyczne toto, zwłaszcza jak na nich, ale i tak wszyscy mogą im buty czyścić.
- Żułek
bedzie dobrze ;)
- Gore_Obsessed
JAK ONI TO ROBIĄ...?
Kolejny genialny kawałek. Nie mogę uwierzyć w swoje szczęście - mam kapelę, która jakby mi siedziała w głowie. Jak na zawołanie napierdalają numerami napisanymi dokładnie dla mnie.
Kolejny genialny kawałek. Nie mogę uwierzyć w swoje szczęście - mam kapelę, która jakby mi siedziała w głowie. Jak na zawołanie napierdalają numerami napisanymi dokładnie dla mnie.