;DDDDTriceratops pisze:Masz mnie za amatora? 8)[V] pisze:niech sprawdzi ip Triceratopsa lepiej:)
DEATHSPELL OMEGA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- mistrz forumowej ceremonii
Re: DEATHSPELL OMEGA
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- ultravox
- zahartowany metalizator
Właśnie dla mnie jest to taka wydmuszka trochę. Po co pchać do utworu tyle motywów, jeśli niewiele z tego wynika? Kompozycje są złożone, ale tak jakby sama ich złożoność była tu celem. Nie zabiera mnie ta muzyka nigdzie, nie widzę żadnych obrazów jak tego słucham. Te dźwięki poukładane są według jakiegoś tam klucza, ale to wszystko wydaje się jasne i oczywiste, zero niedopowiedzeń. To jest oczywiście tylko moja subiektywna opinia, ale słyszałem już kilka lepszych płyt metalowych w tym roku, ta epka jakoś niespecjalnie mnie rusza. Z mojego punktu widzenia robili już ciekawsze i bardziej wymagające rzeczy.[V] pisze:dziwnie to odbierasz.instrumentalne popisy?to nie jest jakas wydmuszka i pusta ekwilibrystyka ,dla mnie jest w tej muzyce masa emocji,zlozone i zagmatwane kompozycje pelne sa poza tym równiez takich bardziej latwych catchy melodyjek co tez doskonale sie sprawdza i dodaje kolorytu calosci. dla mnie ta ep jest super.to jest metalowy top obecnie i inni moga sobie pomarzyc o nagrywaniu takich rzeczy.Metal w 2012 nie ma zbyt wielu lepszych produkcji do zaoferowania ,moze kilka równorzednych.
-
Wczesniej ich kompozycje byly w równym stopniu skomplikowane i nikomu to nie przeszkodzalo i kazdy lezal krzyzem na zimnej posadce w naboznym skupieniu. Wyczuwam w Twoje wypowiedzi raczej znuzenie i rozczarowanie ze nie wywazaja kolejnych drzwi i nie wymyslaja sie na nowo tylko bawia sie na zbadanym juz wczesniej placu zabaw. Co niby jest lepsze? Diskord jest równie dobre. Poza tym?
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- ultravox
No tak, ale przecież nie o formę tu chodzi, tylko o treść.[V] pisze:Wczesniej ich kompozycje byly w równym stopniu skomplikowane i nikomu to nie przeszkodzalo i kazdy lezal krzyzem na zimnej posadce w naboznym skupieniu.
Trochę tak, bo od zespołu tej klasy oczekiwałbym jednak dalszego wyważania drzwi, a nie okopania się na swojej pozycji. Ale nie chodzi już nawet o dalsze przesuwanie granic, tylko o tego "ducha", który jest przecież obecny nawet w ich najstarszych nagraniach, a tutaj jakby go zabrakło.[V] pisze:Wyczuwam w Twoje wypowiedzi raczej znuzenie i rozczarowanie ze nie wywazaja kolejnych drzwi i nie wymyslaja sie na nowo tylko bawia sie na zbadanym juz wczesniej placu zabaw.
Nowego Diskord jeszcze nie słuchałem, ale na pewno bardziej podobały mi się wydawnictwa Marduk, Master's Hammer, Aura Noir, Martire czy nawet oldskulowców z Tormented. Mniejsza o zupełnie inną formę i koncept, ale w powyższych nagraniach czuję jakieś zacięcie i pasję, a u Deathspell Omega tego w tym momencie nie słyszę. Po prostu nie działa na mnie ta muzyka tak, jak ich wcześniejsze nagrania i nic na to nie poradzę.[V] pisze:Co niby jest lepsze? Diskord jest równie dobre. Poza tym?
-
To już się zaczyna. Droga Cesarza. Najpierw Marduk zrównany z DB, teraz DsO odsądzane od czci i wiary. Wszechświat muzyki wessany przez czarna dziurę...
- hcpig
-
- rasowy masterfulowicz
Mam bardzo podobne odczucia co ultravox. Panowie z dso podeszli do ołtarza uzbrojeni w ipody i interaktywne komże :))
Bardzo dobre określenie "czuga-czuga" Triceps :D
Bardzo dobre określenie "czuga-czuga" Triceps :D
-
Dziwna sprawa, dla mnie te ep to wciaz owoc zarliwej pasji i taka nomem omen perelka na niwie muzyki ekstremalnej. Czego z pewnoscia nie moge powiedziec np. o nowym Marduk który wytraca impet i staje sie powoli takim kolejnym zespolem z Century Media. Chcialbym widziec wokól lepsze plyty metalowe plyty od nowego DsO, ale póki co w tym roku to jest dla mnie scisla czolówka.ultravox pisze:ale na pewno bardziej podobały mi się wydawnictwa Marduk, Master's Hammer, Aura Noir, Martire czy nawet oldskulowców z Tormented. Mniejsza o zupełnie inną formę i koncept, ale w powyższych nagraniach czuję jakieś zacięcie i pasję, a u Deathspell Omega tego w tym momencie nie słyszę. Po prostu nie działa na mnie ta muzyka tak, jak ich wcześniejsze nagrania i nic na to nie poradzę.
- twoja_stara_trotzky
Deathspell Amiga :DDDDDDDDD
-
- w mackach Zła
Wolne żarty :Dhcpig pisze:Mi się ta epka baaaardzo kojarzy z Converge 'Jane Doe'.
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Pierwszy kawalek spokojnie moglby sie znalezc na plycie jakiejs sladzowej ekipy z Baltimore czy Chicago pokroju Intronaut czy Supercontinent. Reszta oprocz ostatniego mocno przypomina Meszuga-szuga i Sadist z rejonow Crust, taki Djentspell Omega sie zrobil :D
woodpecker from space
- hcpig
Zrób sondę :PTarpaulin pisze:Wolne żarty :Dhcpig pisze:Mi się ta epka baaaardzo kojarzy z Converge 'Jane Doe'.
Coś jest na rzeczy.
Yare Yare Daze
-
nie zapominajmy ze ostatnia byla mocno inspirowana dokonaniami Muse :D
-
- w mackach Zła
Że niby jakaś dupa rzuciła Mikko Aspę?hcpig pisze:Zrób sondę :PTarpaulin pisze:Wolne żarty :Dhcpig pisze:Mi się ta epka baaaardzo kojarzy z Converge 'Jane Doe'.
Coś jest na rzeczy.
A poważniej - dwa różne światy.
-
no przecie to ironia synu
- hcpig
Triceratoplastek też ma trochę racji, sladże i mafkory.Triceratop pisze:Pierwszy kawalek spokojnie moglby sie znalezc na plycie jakiejs sladzowej ekipy z Baltimore czy Chicago pokroju Intronaut czy Supercontinent. Reszta oprocz ostatniego mocno przypomina Meszuga-szuga i Sadist z rejonow Crust, taki Djentspell Omega sie zrobil :D
Yare Yare Daze
-
- rasowy masterfulowicz
Niedługo przejmie ich Relapse, a na koniec kariery będzie ich można kupić tylko u Karola w Selfmadegod :)
- Maleficio
- Kontakt:
Wiesz, oni i tak już są w SOM a ich miejsce tak na prawde jest w Century Media. Nowa EP brzmi tak jak by wlasnie byla nagrana dla CM. Przebojowo, stadionowo i... wies spiewa i tanczy.
- Zenek
- weteran forumowych bitew
- Skaut