VADER
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- krz63
- weteran forumowych bitew
Re: VADER
Trasę grali po Polsce w ramach Traszemolfestiwal (wraz z Monstrosity), a po trasie Mario kazał im płacić jakiś haracz na ZAiKS czy coś takiego, ci powiedzieli żeby wypierdalał, bo nie mieli tego w umowie. Więc on próbował interweniować w ówczesnej wytwórni zespołu (dla której wtedy też Vader nagrywał) czyli Metal Blade. W Metal Blade stwierdzili, że Vomitory ma rację i żeby wypierdalał.
http://www.arachnophobia.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Oremus - Popioły LP
Evil Machine - War In Heaven CD
Bloodthirst - Chalice of Contempt MC
Odraza - Esperalem Tkane CD
Genius Ultor - Nic co boskie nie jest mi obce CD
The Dead Goats - Ferox MC
Abusiveness - TBA CD
Oremus - Popioły LP
Abusiveness - TBA CD
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
Zagraniczny zespół miałby płacić haracz do ZAIKSu za wykonywanie w Polsce swoich własnych utworów na żywo? Nie no.. tak poważnie - jest ku temu jakaś prawna przesłanka?
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
- krz63
Nie wiem. Przesłanka jest taka, że chciał pieniądze. Własnoocznie widziałem maila.Olo pisze:Zagraniczny zespół miałby płacić haracz do ZAIKSu za wykonywanie w Polsce swoich własnych utworów na żywo? Nie no.. tak poważnie - jest ku temu jakaś prawna przesłanka?
Oremus - Popioły LP
Abusiveness - TBA CD
Oremus - Popioły LP
Abusiveness - TBA CD
- Alkoholokaust
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
A pamiętacie akcję kiedy Vader szukał wśród fanów grafika-jelenia, który by im zrobił nowe logo w zamian za podziękowania we wkładce płyty? Nawet posłałem swoją wizję do Maria, ale mu się chyba nie spodobało, bo mi naubliżał :(
hare hare supermarket
nsbm.pl
nsbm.pl
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
ciekawe czy jest w jakimś nieoficjalnym cenniku Empire taka pozycja
"Podziękowania we wkładce do nowej płyty Vader - 1000 zł
Osobiste Special Thanx od Petera - 2500 zł"
:)
"Podziękowania we wkładce do nowej płyty Vader - 1000 zł
Osobiste Special Thanx od Petera - 2500 zł"
:)
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Dlatego powinna powstać książka pełna takich relacji i opowieści ludzi, którzy na swojej drodze życia zetknęli się z duetem Vader/Kmiołek. Z pewnością byłaby ciekawsza.krz63 pisze:Trasę grali po Polsce w ramach Traszemolfestiwal (wraz z Monstrosity), a po trasie Mario kazał im płacić jakiś haracz na ZAiKS czy coś takiego, ci powiedzieli żeby wypierdalał, bo nie mieli tego w umowie. Więc on próbował interweniować w ówczesnej wytwórni zespołu (dla której wtedy też Vader nagrywał) czyli Metal Blade. W Metal Blade stwierdzili, że Vomitory ma rację i żeby wypierdalał.
Ostatnio zmieniony 17-07-2014, 17:03 przez Pacjent, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- krz63

Prepare for waaaaaaaar!!!!!!!!!!!!!!
Oremus - Popioły LP
Abusiveness - TBA CD
Oremus - Popioły LP
Abusiveness - TBA CD
- Alkoholokaust
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
Taka ciekawostka propos wypowiedzi byłych muzyków: Wywiad z Novym dla Atmospheric magazine:
Czyżby chodziło Ci m.in. o to, co przyznał w jednym z ostatnich wywiadów Peter, że na wszystkich albumach VADERa na basie grał on. Wyjątkiem jest ponoć tylko „XXV”…
:-) Wreszcie „ktoś” to powiedział. Kiedy grałem w tym zespole, zabroniono mi o tym mówić! Zresztą było to dla mnie uwłaczające jako muzyka, choć kiedy czasem wspominałem o tym komuś z przyjaciół, nie mogli uwierzyć. Od pierwszego dnia toczyłem w VADER „wojnę” o nagrywanie basów na płytach. Zarówno manager, jak i reszta chłopaków wspierali mnie w tym. Niestety, jak to wiele razy słyszałem, Peter też był basistą – 50 lat temu i on wie, jak to się robi. A ja przecież nie wiem:-). Poza tym nie potrafiłem grać piosenek na jednej strunie, kostce i z przesterem, a to mogło poważnie zaszkodzić muzyce VADER:-). Mówiono mi, żebym swoje ambicje schował do kieszeni i cieszył się, że mogę grać w tak znamienitej kapeli. Przykre to wszystko. Przyznaje, nie było to łatwe dla mnie jako muzyka. Jednak mam na swoim koncie sporo nagranych albumów z rożnymi innymi grupami, więc kwestia „nienagranych basów” na wydawnictwach VADER nie spędza mi snu z powiek. Zwłaszcza, że dopiero się rozkręcam…
Myślę jednak, że fani VADER mogą czuć się oszukani. Wynika z tego, że pokazywanie w raporcie ze studia w czasie sesji do „The Beast” tego, jak nagrywasz bas, było tylko aktorską grą…
No niestety tak to wszystko wyglądało. Myślałem wtedy, że jadę nagrywać płytę. Kiedy po dotarciu do studia chciałem zabrać się do pracy, usłyszałem coś w rodzaju: „daj spokój, nie będziesz nic nagrywać, bo czasu nie ma. Udawaj tylko, żeby był materiał video”. Pozostawiam to bez komentarza. Nie miałem na to wpływu, choć bardzo chciałem i wałczyłem o to. Był to zresztą wątek, który bardzo mocno przyczynił się do zakończenia naszej współpracy. Nie mogłem dłużej udawać, a wiele było w tym zespole udawane – że jest fantastycznie, a ja się spełniam. Nie mogłem też zapomnieć o moich ambicjach, tysiącach godzin spędzonych na ćwiczeniu umiejętności. I wszystko po to żeby udawać? Myślę jednak, że dla wielu ludzi nie jest to jakimś wielkim zaskoczeniem, szczególnie że wiele rzeczy nieoficjalnie przedostawało się do wiadomości i nie dało się tego ukryć.
hare hare supermarket
nsbm.pl
nsbm.pl
- trup
Jako pozytyw widzę brak chęci cenzury w książce.krz63 pisze:No ja inaczej, bo Kmioł jest wręcz dumny z tego, że jebie ludzi, dla mnie takie traktowanie pracowników to akurat byłby powód do wstydu. Oczywiście gdybym ich wyzywał.trup pisze:To w sumie pozytywny aspekt. Ja tak go odbieram przynajmniej.
Samo zjawisko wyzywania pracownika uznaję za oznakę niższości, słabości i wieśniactwa. O chamstwie nie wspominając.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- trup
Ja pierdolę... oby tylko z playbacku nie zaczęli grać koncertów....Alkoholokaust pisze:Taka ciekawostka propos wypowiedzi byłych muzyków: Wywiad z Novym dla Atmospheric magazine:
Czyżby chodziło Ci m.in. o to, co przyznał w jednym z ostatnich wywiadów Peter, że na wszystkich albumach VADERa na basie grał on. Wyjątkiem jest ponoć tylko „XXV”…
:-) Wreszcie „ktoś” to powiedział. Kiedy grałem w tym zespole, zabroniono mi o tym mówić! Zresztą było to dla mnie uwłaczające jako muzyka, choć kiedy czasem wspominałem o tym komuś z przyjaciół, nie mogli uwierzyć. Od pierwszego dnia toczyłem w VADER „wojnę” o nagrywanie basów na płytach. Zarówno manager, jak i reszta chłopaków wspierali mnie w tym. Niestety, jak to wiele razy słyszałem, Peter też był basistą – 50 lat temu i on wie, jak to się robi. A ja przecież nie wiem:-). Poza tym nie potrafiłem grać piosenek na jednej strunie, kostce i z przesterem, a to mogło poważnie zaszkodzić muzyce VADER:-). Mówiono mi, żebym swoje ambicje schował do kieszeni i cieszył się, że mogę grać w tak znamienitej kapeli. Przykre to wszystko. Przyznaje, nie było to łatwe dla mnie jako muzyka. Jednak mam na swoim koncie sporo nagranych albumów z rożnymi innymi grupami, więc kwestia „nienagranych basów” na wydawnictwach VADER nie spędza mi snu z powiek. Zwłaszcza, że dopiero się rozkręcam…
Myślę jednak, że fani VADER mogą czuć się oszukani. Wynika z tego, że pokazywanie w raporcie ze studia w czasie sesji do „The Beast” tego, jak nagrywasz bas, było tylko aktorską grą…
No niestety tak to wszystko wyglądało. Myślałem wtedy, że jadę nagrywać płytę. Kiedy po dotarciu do studia chciałem zabrać się do pracy, usłyszałem coś w rodzaju: „daj spokój, nie będziesz nic nagrywać, bo czasu nie ma. Udawaj tylko, żeby był materiał video”. Pozostawiam to bez komentarza. Nie miałem na to wpływu, choć bardzo chciałem i wałczyłem o to. Był to zresztą wątek, który bardzo mocno przyczynił się do zakończenia naszej współpracy. Nie mogłem dłużej udawać, a wiele było w tym zespole udawane – że jest fantastycznie, a ja się spełniam. Nie mogłem też zapomnieć o moich ambicjach, tysiącach godzin spędzonych na ćwiczeniu umiejętności. I wszystko po to żeby udawać? Myślę jednak, że dla wielu ludzi nie jest to jakimś wielkim zaskoczeniem, szczególnie że wiele rzeczy nieoficjalnie przedostawało się do wiadomości i nie dało się tego ukryć.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
- nicram
Czytałem kiedyś ten wywiad i chyba wypowiedzi innych, które potwierdzały słowa Novego. Brak szacunku do innych muzyków jest wręcz porażający. A sam fakt, że TAKIEMU BASIŚCIE nie pozwala się nagrać płyty jest wręcz absurdalny. Szkoda, że w sumie Novy odszedł z Behemoth, bo tam przynajmniej Nerdzi mu nagrywać pozwalał, co zajebiście słychać w niektórych fragmentach Zośki. Jebać Vadera.
all the monsters will break your heart
- moonfire
- zahartowany metalizator
Akurat czytam teraz Jacka Sieradzana "Od kultu do zbrodni" - pozycję między innymi o Crowleyu, LaVeyu, Mansonie, ale gdy przeczytałem, że według autora Ayn Rand to mężczyzna zapał nieco ostygł.Plasfodeur pisze:Gdybyś gdzieś trafił na jakieś rzetelne, naukowe opracowanie na ten temat to wołaj, usłyszę :)moonfire pisze:A cholera go wie? Może Jung by odpowiedział na to pytanie? Jakieś głęboko siedzące w nas archetypy kulturowe?Plasfodeur pisze:Jak w takim razie wytłumaczyć sposób poruszania tych sił? Istnieje jakiś konkretny, uniwersalny kod, który zawiera się w pokrętnej, okultystycznej symbolice? Dlaczego właśnie ten kod? Co tam takiego tkwi? Itp. Itd. Interesujące :)
- krz63
Śmiesznie to było jak Peter mówił, że Novy w Behemoth był tylko muzykiem sesyjnym, a w Vaderze pełnoprawnym członkiem kapeli :-)nicram pisze:Czytałem kiedyś ten wywiad i chyba wypowiedzi innych, które potwierdzały słowa Novego. Brak szacunku do innych muzyków jest wręcz porażający. A sam fakt, że TAKIEMU BASIŚCIE nie pozwala się nagrać płyty jest wręcz absurdalny. Szkoda, że w sumie Novy odszedł z Behemoth, bo tam przynajmniej Nerdzi mu nagrywać pozwalał, co zajebiście słychać w niektórych fragmentach Zośki. Jebać Vadera.
Też się zastanawiałem po co brać takiego zajebistego basistę żeby kompletnie nie wykorzystywać jego talentu :-)
Oremus - Popioły LP
Abusiveness - TBA CD
Oremus - Popioły LP
Abusiveness - TBA CD
-
Proste. Żeby Wam pokazać, że Vader to taki zajebisty zespół, iż nawet wybitny polski basista nie może tam nagrać swoich partii.krz63 pisze:Śmiesznie to było jak Peter mówił, że Novy w Behemoth był tylko muzykiem sesyjnym, a w Vaderze pełnoprawnym członkiem kapeli :-)nicram pisze:Czytałem kiedyś ten wywiad i chyba wypowiedzi innych, które potwierdzały słowa Novego. Brak szacunku do innych muzyków jest wręcz porażający. A sam fakt, że TAKIEMU BASIŚCIE nie pozwala się nagrać płyty jest wręcz absurdalny. Szkoda, że w sumie Novy odszedł z Behemoth, bo tam przynajmniej Nerdzi mu nagrywać pozwalał, co zajebiście słychać w niektórych fragmentach Zośki. Jebać Vadera.
Też się zastanawiałem po co brać takiego zajebistego basistę żeby kompletnie nie wykorzystywać jego talentu :-)
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Silent_Sea
czyli co - Kmioł jednak OK, a to Pioter jest tym złym ?trup pisze:Alkoholokaust pisze:Taka ciekawostka propos wypowiedzi byłych muzyków: Wywiad z Novym dla Atmospheric magazine:
Marzyłem, żeby to było miejsce spotkań kulturalnych ludzi.