DEATH
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- boroowa
- weteran forumowych bitew
Re: DEATH
Przepitolone granie pozbawione jaj, a ITP jest wzorem takiego graniaRambo8wTelewizji pisze:To jakiś żart czy prowokacja? W takim razie co z "Individual Thought Patterns"? Przepitolone?boroowa pisze:jedynymi zajebistymi płytami DEATH są "Scream Bloody Gore", "Leprosy" i "The Sound of Perseverance" ... od biedy można do nich zaliczyć jeszcze "Spiritual Healing".. Reszta to bezpłciowe, przepitolone granie do kotleta.
LOL
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
- boroowa
o, widzę że nacisnąłem niektórym na odcisk :) zaprawdę powiadam Wam, tylko prawda Was wyzwoli
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
- Bezdech
Wszystko po debiucie jest przepitolone. Dwójka sprawdza się jeszcze w roli hewimetalowego przytupańca.
Debiut co prawda też jest momentami dosyć melodyjny, ale nie róbmy od razu zarzutu z tego, że dana płyta ma kilka bardziej cukierkowych zagrywek.
Debiut co prawda też jest momentami dosyć melodyjny, ale nie róbmy od razu zarzutu z tego, że dana płyta ma kilka bardziej cukierkowych zagrywek.
They told them not to fear, they couldn't be prepared
Then came the day that not a single soul was spared
Then came the day that not a single soul was spared
-
- rasowy masterfulowicz
- Riven
- Kontakt:
eee, debiut i 2. sa wpyte ;) tam nie o melodie sie rozchodzi... Chuck IMO na srodkowych plytach srednio radzil sobie z pisaniem dobrych kompozycji. rozlazle to jakies takie i bez iskry, choc sa pewne momenty. tak btw: it's this thread again.
this is a land of wolves now
- boroowa
widocznie mamy inną definicję słowa "przepitolony" - dla mnie DEATH od Human wzwyż to onanizm na gryfie z którego nic nie wynika, bo wszystko tonie w morzu sztuczności, bezpłciowych riffów i różowego plastiku. ot, taki niby-death-metal w krawacie z Tesco i przyciasnym garniturze.est pisze:No tak. Zwrotka-refren-zwrotka-refren-solo-solo-zwrotka-refren, i tak 10 razy pod rząd w/g tego schematu to wyjątkowe przepitolenie;), prawie jak drim tijater hehe...
żeby nie było że jestem uprzedzony do takiego grania - uwielbiam ATHEIST i ostatnią płytę DEATH, gdzie gruntownie odświeżyli swoją formułę dodając do niej więcej przestrzeni
- boroowa
ok... nie lubię tej jebanej płyty bo jest skrajnie przepitolona... może być? :)
-
- mistrz forumowej ceremonii
Po latach badań i przemyśleń doszedłem do bardzo podobnych wniosków. Choć aż tak radykalny bym nie był, bo ITP jeszcze od czasu do czasu włączę.boroowa pisze:No to jeszcze parę lat Ci zejdzie, by dojść do wniosku, że jedynymi zajebistymi płytami DEATH są "Scream Bloody Gore", "Leprosy" i "The Sound of Perseverance" ... od biedy można do nich zaliczyć jeszcze "Spiritual Healing".. Reszta to bezpłciowe, przepitolone granie do kotleta.
- Kraft
Jeśli robić jakieś zestawienia z Atheist to ITP i Human są właśnie najbliżej. TSOP z kolei to skrajnie przepitolone i momentami do zerzygania cukierkowe brzdękolenie. Taki techniczny power metal. Z przestrzenią. ;)boroowa pisze:DEATH od Human wzwyż to onanizm na gryfie z którego nic nie wynika, bo wszystko tonie w morzu sztuczności, bezpłciowych riffów i różowego plastiku.
uwielbiam ATHEIST i ostatnią płytę DEATH, gdzie gruntownie odświeżyli swoją formułę dodając do niej więcej przestrzeni
- nicram
O żeś dojebał. Uwielbiam Human i prawdopodobnie jest to płyta, która znalazłaby się w mojej 10 wszech-czasów. Żadnego onanizmu tam nie stwierdziłem, bo na ich wszystkich płytach liczą się przede wszystkim kompozycje i drive. Dużym atutem utworów DEATH jest to, że są bardzo zróżnicowane i każdą jestem wstanie rozpoznać po pierwszych taktach. Pierdolenie, że krawat z Tesco i garnitur pozostanie tylko pierdoleniem w zderzeniu z muzyką Schuldinera. :-)boroowa pisze:Dla mnie DEATH od Human wzwyż to onanizm na gryfie z którego nic nie wynika, bo wszystko tonie w morzu sztuczności, bezpłciowych riffów i różowego plastiku. ot, taki niby-death-metal w krawacie z Tesco i przyciasnym garniturze.
100% racji monsieur.Mort pisze:A ITP to zajebista i przebojowa płyta. Polecam wszystkim :)
all the monsters will break your heart
- Riven
- Kontakt:
ITP i Human NIE ISTNIEJA przy dowolnej plycie Atheist, a juz szczegolnie przy 2. i 3. Przy ostatniej tez zreszta wypadaja srednio. Wlasnie Atheist to jest przyklad na to jak nalezy grac progresywny death metal - z pomyslem, jajem i bez slodkosci.Kraft pisze:Jeśli robić jakieś zestawienia z Atheist to ITP i Human są właśnie najbliżej. TSOP z kolei to skrajnie przepitolone i momentami do zerzygania cukierkowe brzdękolenie. Taki techniczny power metal. Z przestrzenią. ;)boroowa pisze:DEATH od Human wzwyż to onanizm na gryfie z którego nic nie wynika, bo wszystko tonie w morzu sztuczności, bezpłciowych riffów i różowego plastiku.
uwielbiam ATHEIST i ostatnią płytę DEATH, gdzie gruntownie odświeżyli swoją formułę dodając do niej więcej przestrzeni
this is a land of wolves now