THERION
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Re: THERION
Powiedzmy sobie szczerze. Większość z was nie ma pojęcia, nie tylko o prawdziwej sztuce, ale o metalu w ogóle. Wystarczy poczytać co wypisujecie na tym forum. Co do Therion, to nie wyobrażam sobie, że można nie doceniać tej znakomitej kapeli. Z tego co pamiętam to koncerty w Polsce mają zwykle wyprzedane. W radiu Kraków, niejaki Jerzy Skarżyński - redaktor pieje z zachwytu. I jest to zachwyt uzasadniony. Przetkajcie muszle, wydłubcie gówno z uszu i płyńcie z tą wspaniałą metalową muzą.
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
- moonfire
- zahartowany metalizator
Jeśli lubio w Trójce, to posłucham zaraz po Podsiadle i Taco Hemingwayu.
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Therion nadaje się teraz na festiwal w Sopocie, a nawet na Eurowizję.moonfire pisze:Jeśli lubio w Trójce, to posłucham zaraz po Podsiadle i Taco Hemingwayu.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Majaczenie fanboja malezyjskiego death metalu. Tymczasem rynek wycenia wyraźnie, gdzie stoi Therion, a gdzie ZOMO. Liczą się fakty, a nie harcerskie pragnienia, mili panowie.

-
- postuje jak opętany!
super zespół kurwa!
:<
:<
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
Takie listy są bezcenne dla badania słupków sprzedaży nie mając danych liczbowych - liczy się rozmiar czcionki na afiszu.
Pytanie tylko czy Limp Bizkit przędzie tak słabo czy może Watain tak dobrze że są to obecnie gwiazdy tego samego formatu :)
Pytanie tylko czy Limp Bizkit przędzie tak słabo czy może Watain tak dobrze że są to obecnie gwiazdy tego samego formatu :)
Yare Yare Daze
- moonfire
Nawet na Sylwester z Dwójką. Kurski by chyba lubił.Pacjent pisze:Therion nadaje się teraz na festiwal w Sopocie, a nawet na Eurowizję.moonfire pisze:Jeśli lubio w Trójce, to posłucham zaraz po Podsiadle i Taco Hemingwayu.
- Prodi
- postuje jak opętany!
Dajcie już kurwa spokój, nie kopie się leżącego.
...to kawa i herbata zrobiły z ciebie szmatę...
- moonfire
Jak na leżącego, sporo ma energii, aby trzy płyty wypuścić na raz. :)Prodi pisze:Dajcie już kurwa spokój, nie kopie się leżącego.
- Prodi
- postuje jak opętany!
Właśnie o to chodzi - mogliby je wypuścić nawet w pięciopaku i nie zmienia to faktu, że będzie to szczyna x 5, gdzie powtarzalność patentów jest trudna do zniesienia, nawet dla fanów tego ich pseudo operowego plumkania.moonfire pisze:Jak na leżącego, sporo ma energii, aby trzy płyty wypuścić na raz. :)Prodi pisze:Dajcie już kurwa spokój, nie kopie się leżącego.
...to kawa i herbata zrobiły z ciebie szmatę...
- maciek z klanu
Ja tam theriona bardzo lubię do tego dwupłytowego wydawnictwa
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- ultravox
Lubiłem bodajże do "Vovin", ale później to już była czysta nienawiść ;) Dziś chyba bałbym się sięgnąć po cokolwiek oprócz pierwszych trzech. W porywach może pięciu, ale to w porywach ;)
-
Jedynka tak bardzo niszczy. Trupy,krypty, lochy, groby, mrok i mgła.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- hcpig
Gdyby się rozpadli przed tym nieszczęsnym 'Theli' to do dzisiaj bylilby kojarzeni z deathowym szwedzkim kultem jak Furbowl albo Crypt of Kerberos a tak pozostała bawarska reputacja (podobnie Atrocity).
Yare Yare Daze
-
Furbowl niezły kult, nie ma co ;)
- ultravox
@hcpig
Nie no, przynajmniej gość zrobił karierę i pewnie jakoś sobie z tego żyje :) O Furbowl nie pamięta już nikt poza Tobą, a do tego żadna ich płyta nie ma startu do najlepszych płyt Therion.
Nie no, przynajmniej gość zrobił karierę i pewnie jakoś sobie z tego żyje :) O Furbowl nie pamięta już nikt poza Tobą, a do tego żadna ich płyta nie ma startu do najlepszych płyt Therion.
- vicek
ja jeszcze te kabały lubiłem słuchać
- hcpig
Nie ma ale wiesz o co chodzi. Jak rzucasz hasło 'Furbowl' to jarzysz zajebisty szewdzki DM a jak 'Therion' to lub zamiast wspaniałych niemalże prog-deathowych krążków pokrewnych Carbonized czy CoK to wyobraźnia zapodaje festyn, Rubika, runy i wurst - a tak być nie powinno.ultravox pisze:
Ja lubię wyłacznie za rip-off jednego z najlepszych riffów z 'Jesus Christ Superstar OST'.vicek pisze:ja jeszcze te kabały lubiłem słuchać
Yare Yare Daze
- ultravox
Ale ja tak nie mam. Jak pada hasło "Therion" to myślę o "Beyond Sanctorum" i "Ho Drakon ho Megas", a nie o tym co było potem. Tak samo jak na hasło "chodźmy na piwo" nie myślisz od razu o kacu ;) A Furbowl, z całym szacunkiem (bo przyzwoity zespół), nigdy jakichś większych emocji we mnie nie wzbudził.hcpig pisze: Nie ma ale wiesz o co chodzi. Jak rzucasz hasło 'Furbowl' to jarzysz zajebisty szewdzki DM a jak 'Therion' to lub zamiast wspaniałych niemalże prog-deathowych krążków pokrewnych Carbonized czy CoK to wyobraźnia zapodaje festyn, Rubika, runy i wurst - a tak być nie powinno.
- moonfire
I Coca Cola.[V] pisze:Jedynka tak bardzo niszczy. Trupy,krypty, lochy, groby, mrok i mgła.