KREATOR

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Sybir
mistrz forumowej ceremonii

Re: KREATOR

04-12-2014, 16:59

Thetoxicavenger pisze:no i kawałek renewal to dziwnie przypomina pewien kawałek slayera ......
W dawnych latach na Viva Zwei nawet często puszczali teledyski do rzeczonych utworów kolejno po sobie :D
U mnie też się chyba zaczyna renesans Kreator - płyty, które zakupiłem gdzieś w czerwcu, wreszcie znalazły drogę do odtwarzacza. Inna rzecz, że drogę utorował im nalot AC-47 z Sodom w charakterze załogi ;) I mnie wzięło na teutoński thrash. W każdym razie, pewnie sobie poweryfikuję to, co tutaj, Koledzy, napiszecie.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
mario82r
starszy świeżak

04-12-2014, 17:08

najgorsze ich cd's wyszły po violent revolution
Awatar użytkownika
Drone

04-12-2014, 17:16

Ja się łapię na tym, że im jestem starszy, tym bardziej kocham "Renewal". Ta płyta jest obłędna, doskonała w każdym jednym dźwięku. Jedna z moich ulubionych płyt z lat 90 w ogóle. Pamiętam jak dziś te okoliczności: jesień, rok 1992, jadę tramwajem linii 29 do mojej ulubionej wypożyczalni płyt cd na ul. Filtrowej, tuż przy pl. Narutowicza. Patrzę, jest nowy KREATOR! Właściciel, podając mi tę płytę, powiedział: "straszne gówno". Dobrze, że nie uwierzyłem... Wracając, oglądałem w tramwaju tę dziwaczną okładkę, zastanawiając się, o co tu chodzi. Wszelkie wątpliwości zostały rozwiane podczas kolejnych odsłuchów. Nie był to KREATOR, jaki znałem do tej pory, ale co z tego, skoro płyta trafiła do mojego serca od razu. Za "Renewal" bym oddał całą dyskografię MORBID ANGEL bez mrugnięcia okiem.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

04-12-2014, 20:26

A ja sobie właśnie słucham coma of souls i niby zamiast szaleństwa jest wykalkulowane granie pod linijkę, ale i tak bdb. Co utwór to jakiś zajebisty patent
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Rattlehead
zahartowany metalizator

04-12-2014, 20:45

Sytuacja z rzeczonymi kolegami wygląda mniej więcej tak jak opisuje to kolega Drone. Nie ma więc, co tutaj zbytnio się przekrzykiwać.
support music, not rumors
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

04-12-2014, 21:16

Sybir pisze:I mnie wzięło na teutoński thrash. W każdym razie, pewnie sobie poweryfikuję to, co tutaj, Koledzy, napiszecie.
Poweryfikuj sobie waść aktualną kolejność w szpicu tabeli thrash-ligi światowej przy słodkich dźwiękach WARBEAST, nim temat, com go założył wzgardzon ze szczętem po wsze czasy w forumowych odmętach przepadnie. Nie Teutoni to są, co prawda, lecz Thrashu szlachetnego w nadmiarze na ich cedziskach uświadczysz.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Awatar użytkownika
Sybir

04-12-2014, 21:22

Już namierzyłem album (zapewne) czcigodnego WARBEAST, przymierzam się do sprawdzenia Destroy w ramach testowania Spotify. Zapytam z wyprzedzeniem - Mistrzu, czy wiesz, czy można onego WARBEAST cedeki nabyć w naszej Ojczyźnie w cenie bez horrendalnej marży? ;)
Wzięło mnie, oj, wzięło ostatnimi tygodniami na thrashe, i końca nie widać.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

04-12-2014, 21:32

Sybir pisze:czy można onego WARBEAST cedeki nabyć w naszej Ojczyźnie w cenie bez horrendalnej marży? ;)
Pierwsza płyta tu choćby: http://www.gigant.pl/html/2/prd/lekntpg ... _Enemy.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Relacja cena jakość bardzo OK.
"Destroy" chyba najlepiej strzelać na Allegro:
http://allegro.pl/listing/listing.php?o ... -1-ce-1106" onclick="window.open(this.href);return false;
lub w Mystic:
http://www.mystic.pl/plyty_cd,warbeast- ... ,15466.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Awatar użytkownika
Maro
weteran forumowych bitew

28-08-2015, 16:32

http://heavyrock.eu/blog/kreator-nowy-a ... tku-2017r/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
hcpig

19-02-2016, 18:35

Strasznie mi ten Kreator w dół leci, w sumię lubię do trójki ale nawet do nich nie chce się wracać. Nawet 'Renewal', który jest lansowany jako płyta niemalże industrial metalowa płyta ciężko już się słucha, tak naprawdę mechanicznych patentów jest jak na lekarstwo, za to dużo tłuczenia przypominającego momentami 'Requiem / Octagon' Bathory. 'Extreme Aggresion' ma tytuł maksymalnie na wyrost bo to straszny kwadrat bez polotu (nigdy go nie lubiłem), 'Coma...' jest hejvi-metalowo przepitolona, 'Cause...' można jeszcze posłuchać ale bez szału. 'Endorama' nie błyszczy ale przynajmniej jest 'jakaś' natomiast 'Violent Revolution' jest albumem zupełnie bezdusznym, bezpłciowym i wykalkulowanym, zahaczającym o bezsens, ot taki produkt wydany na fali 'thrash revival'. Muszę tego 'Outcasta' kiedyś odświeżyć bo w ogóle nigdy nie byłem dobrze osłuchany z tym materiałem.
Yare Yare Daze
535

19-02-2016, 19:29

hcpig pisze:Strasznie mi ten Kreator w dół leci, w sumię lubię do trójki ale nawet do nich nie chce się wracać. Nawet 'Renewal', który jest lansowany jako płyta niemalże industrial metalowa płyta ciężko już się słucha, tak naprawdę mechanicznych patentów jest jak na lekarstwo, za to dużo tłuczenia przypominającego momentami 'Requiem / Octagon' Bathory. 'Extreme Aggresion' ma tytuł maksymalnie na wyrost bo to straszny kwadrat bez polotu (nigdy go nie lubiłem),.....
Marna prowokacja, ale załóżmy, że to było poważnie. Zabij się synu. Możesz "lżyć" każdą kapelę z Metą na czele, ale od starego Kreatora wara...
Awatar użytkownika
Drone

19-02-2016, 19:34

Jeżeli ktoś podnosi rękę na "Extreme Aggression" albo na "Renewal" (jaki "Octagon", jakie "Requiem"?), to niech ta ręka uschnie i odpadnie! Natomiast umiarkowana - powtarzam: umiarkowana - krytyka "Coma Of Souls" jest nawet mile widziana.
535

19-02-2016, 19:41

Drone pisze:Jeżeli ktoś podnosi rękę na "Extreme Aggression" albo na "Renewal" (jaki "Octagon", jakie "Requiem"?), to niech ta ręka uschnie i odpadnie! Natomiast umiarkowana - powtarzam: umiarkowana - krytyka "Coma Of Souls" jest nawet mile widziana.
O! i bez patrzenia w pesele wiem z kim mam do czynienia.
Awatar użytkownika
hcpig

19-02-2016, 19:50

Niestety czas z kapelami niemieckimi obchodzi się okrutnie a supremacja USA na tym polu staje się jeszcze bardziej oczywista.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
ramonoth
rasowy masterfulowicz

19-02-2016, 20:03

hcpig pisze:Niestety czas z kapelami niemieckimi obchodzi się okrutnie a supremacja USA na tym polu staje się jeszcze bardziej oczywista.
Supremacja USA? Bez przesady, gdzie ta supremacja? Gdzie jest Sodom? Gdzie Protector czy Exumer? Gdzie Dr. Living Dead, Lost Society, Angelus Apatrida, Suicidal Angels? W thrashu jest równowaga, niezmiennie.
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

19-02-2016, 20:06

hcpig pisze: Muszę tego 'Outcasta' kiedyś odświeżyć bo w ogóle nigdy nie byłem dobrze osłuchany z tym materiałem.
100 lat nie słuchałem, ale zapamiętałem jako fajną, przebojową płytę.
Awatar użytkownika
Drone

19-02-2016, 20:07

hcpig pisze:Niestety czas z kapelami niemieckimi obchodzi się okrutnie a supremacja USA na tym polu staje się jeszcze bardziej oczywista.
Totalne brednie. Jaka supremacja? Różne podejścia do tematu i tyle. Ostatnio np. słucham na nowo i namiętnie longów niemieckiego LIVING DEATH. Jak oni przepięknie cięli, jakie to jest na swój sposób wyrafinowane to głowa mała.
Awatar użytkownika
hcpig

19-02-2016, 20:09

ramonoth pisze:
Supremacja USA? Bez przesady, gdzie ta supremacja? Gdzie jest Sodom? Gdzie Protector czy Exumer? Gdzie Dr. Living Dead, Lost Society, Angelus Apatrida, Suicidal Angels? W thrashu jest równowaga, niezmiennie.
Oczywiście Exumer najlepszy z tego zestawu... bo gra po amerykańsku, bez prostego rypania kwadratów, jeden 'Sorrows Of The Judgement' z wywalonym basem i masakrycznym solosem niszczy resztę.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Rattlehead
zahartowany metalizator

19-02-2016, 20:10

Jeśli komuś brakuje pierwszych Kreatorów niechaj czem prędzej sięgnie po fiński Pyöveli. Trasz/spid z krwi i kości!
support music, not rumors
535

19-02-2016, 21:21

hcpig pisze:Niestety czas z kapelami niemieckimi obchodzi się okrutnie .
Brednie kurwa brednie...To prowokator.
Raz.
[youtube][/youtube]

Dwa
[youtube][/youtube]

Jędrek, panie zlituj się nad nami urlop dziadowi na tydzień, tak profilaktycznie...
ODPOWIEDZ