ODRAZA

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
COFFIN
mistrz forumowej ceremonii

Re: ODRAZA

17-04-2014, 09:31

Ihasan pisze: no ale nie możesz wymagać od kogoś by się z Tobą w 100% zgadzał, przecież to jest absurdalne.
Przecież tego nie oczekuję i w sumie nie o to mi chodziło w tym wszystkim, więc przypomne tylko:
COFFIN pisze:bawi mnie mówienie o tym materiale w kontekście płyty roku.
Ihasan pisze: tak jest z całą masą bm z MARE na czele
Zupełnie się nie zgadzam:) Te dwa materiały sprawiają, że można praktycznie odstawić resztę płyt z gatunku. Ale oczywiście, jak mówisz - nie każdy musi tak to załapać. Inną sprawą jest umniejszanie, czy odbieranie klasy takim materiałom.
'Come the Blessed Madness'
535

17-04-2014, 09:38

Bez przesady. Padły też takie słowa (temat Behemoth).
twoja_stara_trotzky pisze:
Drone pisze:Bez przesady. Nie bardzo wierzę w to, że ta płyta jest lepsza od nowego KSM, ostatniej MGŁY, CULTES DES GHOULES czy MEDICO PESTE.
uprzejmie odpowiadam, od KSM to nie wiem, bo ciężko mi to tak na świeżo porównać - obie trzymają w każdym razie wysoki poziom i każda ma swoje (inne) zalety.

od reszty zdecydowanie lepsza.
Pośmialiśmy się chwilę i każdy odszedł do swoich zajęć.
[V]

17-04-2014, 09:40

COFFIN pisze:No właśnie;)

To trwa od dłuzszego czasu i dotyczy każdej ich pozycji - vide sprawa z winylami.
Bardziej vinyli, cd widzę w normalnych cenach,e bay hells headbangers, zobaczymy jak będzie za kilka lat, czarne placki rzeczywiście schodzą na aukcjach za ładne pieniądze,szkoda,ze sami twórcy pewnie niewiele z tego mają..
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
COFFIN

17-04-2014, 09:43

Jak wyżej, choć mozna sobie przypomnieć, jaka była sytuacja z pierwszym biciem 'Haxan' na CD. Reedka zakończyła temat.
Awatar użytkownika
Ihasan
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

17-04-2014, 09:53

COFFIN pisze:Zupełnie się nie zgadzam:) Te dwa materiały sprawiają, że można praktycznie odstawić resztę płyt z gatunku. Ale oczywiście, jak mówisz - nie każdy musi tak to załapać. Inną sprawą jest umniejszanie, czy odbieranie klasy takim materiałom.
na wcale mnie to nie dziwi :)
ja tez jestem wielkim fanem MARE czy VEMOD, ale też rozumiem jeśli dla kogoś to jest po prostu dobre i tylko dobre;
z drugiej strony jakiś hype się zrobił na MARE ... czekam na duży album i mam nadzieję, że poziom z epki zostanie jeszcze podniesiony/utrzymany;

Ja słowa "płyta roku" wprawiam w ramkę: DOBREGO MARKETINGU, choć że się powtórzę raz jeszcze dla mnie to na prawdę b,dobry album;
Black Magic Mushrooms

https://ancientdead.com/index.php
Awatar użytkownika
Ihasan
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

17-04-2014, 09:55

Sova pisze:przesłuchałem od rana kilka razy. bdb płyta z kapitalnym finałem.
i pod tym się podpisuję w 100%
Black Magic Mushrooms

https://ancientdead.com/index.php
Awatar użytkownika
Skaut

17-04-2014, 09:56

COFFIN pisze:No właśnie;)

Skaut - sorry, ale to żadne porównanie. To trwa od dłuzszego czasu i dotyczy każdej ich pozycji - vide sprawa z winylami. Pokaż mi podziemny zespół, który praktycznie bez żadnej reklamy, wydawany przez małą wytwórenkę, narobił tyle szumu na całym świecie. Tylko i wyłacznie za sprawą samej muzyki.
wowow tyle warty, wow jaka kasa wow ludzie jak muchy do lepu lgną i tworza kulty i trendy. Uszankowanko.

Debiut SORORICIDE chodzi też za niebotyczne sumy na aukcjach a muzyka w chuj przeciętna. Tak jak pisałem, zawyżone ceny na allegro/ebay to nie jest żaden miarodajny wyznacznik wartości zespołu.
Ihasan pisze: btw. Skaut porównanie z BLINDEAD wg mnie nietrafione ... inne podejście do muzyki, tworzenia etc.
Dwa inne światy jak dla mnie;
no przecież napisałem, że abstrahuję od muzyki :S
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
COFFIN

Re:

17-04-2014, 10:11

Ihasan pisze: na wcale mnie to nie dziwi :)
No to się zgadzamy:))
Ihasan pisze:czekam na duży album i mam nadzieję, że poziom z epki zostanie jeszcze podniesiony/utrzymany;
Bez obaw;) btw - nowe kawałki w wersji live słyszałeś?
Skaut pisze: Debiut SORORICIDE chodzi też za niebotyczne sumy na aukcjach a muzyka w chuj przeciętna. Tak jak pisałem, zawyżone ceny na allegro/ebay to nie jest żaden miarodajny wyznacznik wartości zespołu.
Oczywiście, tutaj muzyka doskonale broni się sama.
Awatar użytkownika
Skaut

17-04-2014, 10:23

COFFIN pisze:
Skaut pisze: Debiut SORORICIDE chodzi też za niebotyczne sumy na aukcjach a muzyka w chuj przeciętna. Tak jak pisałem, zawyżone ceny na allegro/ebay to nie jest żaden miarodajny wyznacznik wartości zespołu.
Oczywiście, tutaj muzyka doskonale broni się sama.
oczywizm. Więc po co jakaś na siłę wydumana argumentacja w tym stylu?
COFFIN pisze:
[V] pisze: ależ doskonale zdaję sobie z tego sprawę, jest to marketing, niech sobie ludzie zarabiają ,stawiają ołtarzyki, ja czekam na nowe płyty Mayhem czy Slayer
Wybacz, ale zupełnie nie wiesz, o czym mówię :) Pokaż mi takie wydania i ceny np. Mayhem, które osiągają pozycje CdG, bez takiego zaplecza, jakie maja tamci.
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
COFFIN

Re:

17-04-2014, 10:28

Skaut pisze: Więc po co jakaś na siłę wydumana argumentacja w tym stylu?
Żeby wskazać na potencjał, który ma kilka nazw i pokazać reakcje ludzi na muzykę tym, którzy z założenia to olali, bo podziemie itp.
[V]

17-04-2014, 10:33

..że niby wysokie ceny na aukcjach mają ludzi przekonać ,że kult i super muzyka?
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
COFFIN

17-04-2014, 10:35

No nie, ale w tym przypadku te sprawy idą w parze i nie dziwię się, że jest taka reakcja.
Awatar użytkownika
krz63
weteran forumowych bitew

17-04-2014, 10:36

COFFIN pisze:
[V] pisze: ależ doskonale zdaję sobie z tego sprawę, jest to marketing, niech sobie ludzie zarabiają ,stawiają ołtarzyki, ja czekam na nowe płyty Mayhem czy Slayer
Wybacz, ale zupełnie nie wiesz, o czym mówię :) Pokaż mi takie wydania i ceny np. Mayhem, które osiągają pozycje CdG, bez takiego zaplecza, jakie maja tamci.
A moze pora uzyc wehikulu czasu i przniesc CDG do poczatku lat dgziewiecdziesiatych do Norwegii, a zabrac stamtad Mayhem i przeniesc do Popkowic do roku 2012, ciekawe co bedzie? Albo do Trabanta wstawic V10 z Lambo Gallardo, a do Lambo dwusuwa od Syreny Bosto. Ciekawe, ktory bedzie mial lepsze odejscie.
To wlasnie twoja retoryka. Co by bylo gdyby zabrac Mayhem zaplecze? Kiedys masowo polskie zespoly wlasnie uprawialy takie gdybanie, co to by bylo gdyby byli ze Szwecji czy ze Stanow :-)
http://www.arachnophobia.pl" onclick="window.open(this.href);return false;

Oremus - Popioły LP
Evil Machine - War In Heaven CD
Bloodthirst - Chalice of Contempt MC
Odraza - Esperalem Tkane CD
Genius Ultor - Nic co boskie nie jest mi obce CD
The Dead Goats - Ferox MC
Abusiveness - TBA CD
Awatar użytkownika
COFFIN

17-04-2014, 10:40

krz63 pisze: A moze pora uzyc wehikulu czasu i przniesc CDG do poczatku lat dgziewiecdziesiatych do Norwegii, a zabrac stamtad Mayhem i przeniesc do Popkowic do roku 2012, ciekawe co bedzie?
To twój problem, mnie mało to interesuje:) Wręcz zajebistą sprawą jest to, że jest na polskiej ziemi taki twór. Więc to raczej nie moja retoryka. Mayhem to tylko ogólny przykład zespołu, który korzysta z możliwości, jakie niesie współpraca z większą wytwórnia itp, choć oczywiście nie musi.
Awatar użytkownika
Skaut

17-04-2014, 11:06

[V] pisze:..że niby wysokie ceny na aukcjach mają ludzi przekonać ,że kult i super muzyka?
jeśli nie ceny i dane z GUSu to co niby? Muzyka?
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Kurt
rasowy masterfulowicz

17-04-2014, 11:07

COFFIN pisze: Zupełnie się nie zgadzam:) Te dwa materiały sprawiają, że można praktycznie odstawić resztę płyt z gatunku. Ale oczywiście, jak mówisz - nie każdy musi tak to załapać. Inną sprawą jest umniejszanie, czy odbieranie klasy takim materiałom.
Czyli Mare nie może się nie podobać wyrobionemu słuchaczowi? Tylko świadczy o tym, że jest niewyrobiony?
The madness and the damage done.
Awatar użytkownika
COFFIN

17-04-2014, 11:20

Ja bym raczej zapytał, czy jeśli się słucha i lubi BM, to czy można nie docenić takiego materiału.
Awatar użytkownika
Skaut

17-04-2014, 11:27

COFFIN pisze:Ja bym raczej zapytał, czy jeśli się słucha i lubi BM, to czy można nie docenić takiego materiału.
mozna , tak samo jak można nie doceniać nagrań Massemord, Morowe, Furia , Medico Peste czy Licho
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Kurt
rasowy masterfulowicz

17-04-2014, 11:28

No o to pytam... Jeśli ktoś nie lubi Mare to z automatu oznacza, że nie lubi też BM?
The madness and the damage done.
[V]

Re:

17-04-2014, 11:29

Skaut pisze:
COFFIN pisze:Ja bym raczej zapytał, czy jeśli się słucha i lubi BM, to czy można nie docenić takiego materiału.
mozna , tak samo jak można nie doceniać nagrań Massemord, Morowe, Furia , Medico Peste czy Licho
o,znam nawet jednego takiego...
ODPOWIEDZ