TOMB MOLD

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
Sybir
mistrz forumowej ceremonii

Re: TOMB MOLD

20-07-2019, 15:06

Prosiak, weź tego w końcu posłuchaj, zamiast głosić tezy bez pokrycia :D
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
jesusatan
rasowy masterfulowicz

20-07-2019, 22:45

https://arrundergroundmetal.blogspot.co ... etary.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Medard

20-07-2019, 23:43

Całkowicie zgadzam się z tymi fragmentami odnoszącymi się do poprzednich płyt, bo najnowszej jeszcze nie słuchałem. Najlepsza jest w tym sama nazwa zespołu, bo płyty są dobre, ale to solidne 7/10. Zauważyłem, że ich pomysłem, oprócz dosyć typowego brudnego deathmetalu jest zagrać w środku utworu (nie każdego) melodyjny riff i wychodzi to całkiem zgrabnie.

A, co do samej recenzji, to ciekawe, co to jest 'drobne zypcyś na sam dźwięk', potrzebny jest tłumacz tego tekstu.
Die Welt ist meine Vorstellung.
Awatar użytkownika
maciek z klanu

21-07-2019, 09:11

Jaki m ty jesteś zjebem. Taki typowy warszawiak podkurwiacz
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
est

21-07-2019, 10:08

est pisze:Płyta roku.
W sumie to aż tak bardzo się nie pomyliłem. Przynajmniej jeżeli chodzi o death metal, który stał się w ostatnich latach kurwa nudniejszy od kursu kroju i szycia.
Awatar użytkownika
Medard

21-07-2019, 10:46

maciek z klanu pisze:Jaki m ty jesteś zjebem. Taki typowy warszawiak podkurwiacz
Musisz coś napisać, chociaż nikt tego nie potrzebuje. Szkoda, bo ślązaki, których znam są w porządku.

Moglibyśmy być przyjaciółmi, jak Maciek i Rysiek.
Awatar użytkownika
maciek z klanu

21-07-2019, 12:51

Medard pisze:
maciek z klanu pisze:Jaki m ty jesteś zjebem. Taki typowy warszawiak podkurwiacz
Musisz coś napisać, chociaż nikt tego nie potrzebuje. Szkoda, bo ślązaki, których znam są w porządku.

Ale to kolejny temat który zasmiecasz, piszesz jakieś hujnie nic nie wnoszące do tematu. Tak samo w temacie o gruzie
Awatar użytkownika
Medard

21-07-2019, 13:15

maciek z klanu pisze:
Medard pisze:

Ale to kolejny temat który zasmiecasz, piszesz jakieś hujnie nic nie wnoszące do tematu. Tak samo w temacie o gruzie
Robisz dokładnie tak, że wrzucasz te swoje odpady węglowe gdzie się da i jeszcze masz pretensje do innych.
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

21-07-2019, 15:45

Sam jestem w szoku, że to piszę, ale nowa płyta jest dobra. Podoba mi się. Poprzedniczka jawi mi się jako niestrawne, nudne gówno, ale tak jak zauważył kolega est, idą w dobrą stronę. Może będą z nich jeszcze porządni death metalowcy. :-)
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

21-07-2019, 17:50

Zajebista jest. Fajnie sie wszystko na niej zazebia. I tak, jest lepsza od poprzedniczki.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
Awatar użytkownika
Medard

22-07-2019, 10:17

nicram pisze:Sam jestem w szoku, że to piszę, ale nowa płyta jest dobra. Podoba mi się. Poprzedniczka jawi mi się jako niestrawne, nudne gówno, ale tak jak zauważył kolega est, idą w dobrą stronę. Może będą z nich jeszcze porządni death metalowcy. :-)
Dzisiaj sobie słucham i płyta wydaje się być nagrana bardziej na luzie niż poprzednia.
A to dobrze zrobiło muzyce, bo przyjemnie się słucha. Poprzednia miała utwory zamknięte w sztywnych ramach, tutaj jest więcej dodatków spoza deathmetalu, mniej spiny.
Awatar użytkownika
maciek z klanu

22-07-2019, 12:24

Medard pisze:
nicram pisze:Sam jestem w szoku, że to piszę, ale nowa płyta jest dobra. Podoba mi się. Poprzedniczka jawi mi się jako niestrawne, nudne gówno, ale tak jak zauważył kolega est, idą w dobrą stronę. Może będą z nich jeszcze porządni death metalowcy. :-)
Poprzednia miała utwory zamknięte w sztywnych ramach, tutaj jest więcej dodatków spoza deathmetalu, mniej spiny.
Kompletnie inaczej jest. Jakie sztywne ramy były w poprzedniej? Właśnie był flirt z sludge momentami, mocna zabawa nawet. Tutaj jak koledzy stwierdzili nie ma tego. Poprzednia płyta to nawet taka była z blantem w ustach. Tutaj prawie czysto deathmetalowo. Także Medardzie nie udało się przytakiwanie kolegom :) ale chęci dobre. No chyba że nie rozumiesz Death metalu na ta nute, lub jednak ten w koszulce Nirvany to ty a nie wujek.
Ostatnio zmieniony 22-07-2019, 12:28 przez maciek z klanu, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Medard

22-07-2019, 12:27

Jak jest Maćku?

Wrzuciłem węgla do adaptera i tak to u mnie brzmi.
Awatar użytkownika
Medard

22-07-2019, 13:12

maciek z klanu pisze:
Medard pisze:
Poprzednia miała utwory zamknięte w sztywnych ramach, tutaj jest więcej dodatków spoza deathmetalu, mniej spiny.
Kompletnie inaczej jest. Jakie sztywne ramy były w poprzedniej? Właśnie był flirt z sludge momentami, mocna zabawa nawet. Tutaj jak koledzy stwierdzili nie ma tego. Poprzednia płyta to nawet taka była z blantem w ustach. Tutaj prawie czysto deathmetalowo. Także Medardzie nie udało się przytakiwanie kolegom :) ale chęci dobre. No chyba że nie rozumiesz Death metalu na ta nute, lub jednak ten w koszulce Nirvany to ty a nie wujek.
W sumie to muszę się częściowo zgodzić,
poprzednia ma takie sludge'owe gęste brzmienie, ale prawie cały czas jest jedno tempo, co trochę nuży. Na plus ma lepiej nagrane wokale niż nowa. Ale to właśnie mocno napięta jazda.

Cóż, nowa jest bardziej klasycznie deathmetalowa, ale trafiają się elektroniczne sample i przetworzony wokal. Ta muzyka ma więcej powietrza, pozwala odpocząć słuchaczowi przed kolejną porcją nawalanki. Jest zdecydowanie mniej gęsto, więcej luzu, właśnie tego blanta.

Co kto lubi i czego szuka, bo obie są inne, jeśli chodzi o brzmienie. Ciekawe jak to zgrają koncertowo, czy nowe kawałki będą grane bardziej gęsto, czy raczej poprzednie nabiorą powietrza.
Awatar użytkownika
Medard

22-07-2019, 13:44

BTW nikomu nie przytakuję, pozostali użytkownicy są dokładnie takimi samymi kolegami ja ty Maćku, czyli właściwie żadnymi, bo ich nie znam.
Awatar użytkownika
Medard

22-07-2019, 17:30

Coś mnie tknęło i zapodałem australijskich grobowców,
Cemetery Urn "Barbaric Retribution" wymiotła brzmieniem i klimatem ostatni, przecież dobry Tomb Mold "Planetary Clairvoyance".
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

22-07-2019, 17:59

Serio jara Cie ta plastikowa perkusja?
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
Awatar użytkownika
Medard

22-07-2019, 18:17

ozob pisze:Serio jara Cie ta plastikowa perkusja?
Chodzi CU?

Akurat perkusja mi zupełnie nie przeszkadza, nie jest najważniejsza.
Brudne brzmienie gitary decyduje o atrakcyjności materiału.
Awatar użytkownika
Headcrab
weteran forumowych bitew
Kontakt:

22-07-2019, 20:24

ozob pisze:Trzeba miec brudne uszy, aby przez to gowno sluchac muzyki. YT Music ma duzo lepsza jakosc dzwieku.
YouTube Music pisze:High
Higher-quality audio will use more storage on your device
Bitrate: 256kbps AAC
Spotify pisze:Very high (Premium only) - Equivalent to approximately 320kbit/s
Ỏ̷͖͈̞̩͎̻̫̫̜͉̠̫͕̭̭̫̫̹̗̹͈̼̠̖͍͚̥͈̮̼͕̠̤̯̻̥̬̗̼̳̤̳̬̪̹͚̞̼̠͕̼̠̦͚̫͔̯̹͉͉̘͎͕̼̣̝͙̱̟̹̩̟̳̦̭͉̮̖̭̣̣̞̙̗̜̺̭̻̥͚͙̝̦̲̱͉͖͉̰̦͎̫̣̼͎͍̠̮͓̹̹͉̤̰̗̙͕͇͔̱͕̭͈̳̗̭͔̘̖̺̮̜̠͖̘͓̳͕̟̠̱̫̤͓͔̘̰̲͙͍͇̙͎̣̼̗̖͙̯͉̠̟͈͍͕̪͓̝̩̦̖̹̼̠̘̮͚̟͉̺̜͍͓̯̳̱̻͕̣̳͉̻̭̭̱͍̪̩̭̺͕̺̼̥̪͖̦
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

22-07-2019, 20:29

Wierzysz w to co czytasz czy to co slyszysz? Talerze na spotifaju brzmia jak gnieciona folia aluminiowa.
ODPOWIEDZ