ABSCESS (US)

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
DCI Hunt

Re: ABSCESS (US)

20-11-2012, 08:47

SCREAMBLOODYGORE pisze:Obrazek

Kuźwa! jak ja bym chciał żeby tych trzech kolesi znowu się zeszło!!! Assembled In Blasphemy!!!
Oj tak. Nie pojmuje czemu tak małą popularnością cieszą się płyty tego zacnego projektu.
535

20-11-2012, 09:43

Ja się nie dziwię. Autopsy jest ledwie doceniane i akceptowane. Ravenous ta przygoda nie spotka.
Awatar użytkownika
gelO
rasowy masterfulowicz

20-11-2012, 11:24

Ja Ravenous poznałem dzięki Necrophagia. Swego czasu kupowałem wszystko w czym udzielał się Killjoy, nawet chujowe Hidden mam... Niestety na cd nie mam Ravenous jedynki, jakoś nie mogłem nigdy trafić. Abscess mam i znam tylko Damned and Mummified, ale nadrobię na pewno.
shitfun
weteran forumowych bitew

20-11-2012, 17:46

SCREAMBLOODYGORE pisze:
shitfun pisze:tak w ogóle to wielka szkoda, że Coralles zrezygnował z wokalowania na późniejszych nagraniach Abscess

ale w sumie teraz znowu montują nowe kapele, więc kto wie...
Więcej szczegółów poproszę!!!
Że FUNERAL, to wie każdy, do tego dochodzi GRAVE VIOLATORS (miazga jak dla mnie)

oraz trzecia kapela, o której na razie wiadomo, że jest.
http://soundterrorshots.blogspot.com/ - koncertowe zdjęcia
http://maciejmutwil.blogspot.com/ - przemysłowe zdjęcia
Maria Konopnicka

20-01-2013, 12:41

Gore_Obsessed pisze:Ludzie się nagle budzą z tym ABSCESS i zaczynają dostrzegać, że to absolutny top roku 2000. Przez tyle lat ta i inne ich płyty na półkach sklepowych miesiącami kurz zbierały, a kapela egzystowała kompletnie na uboczu jako ciekawostka dla wąskiego grona maniaków.
Dokładnie tak było - właśnie słucham sobie "Through The Cracks Of Death", na którym wciąż mam przyklejoną naklejkę "JUNIOR BIS AKCJ ("a" się nie zmieściło) 9,99 zł. Znalazłem tę płytę w koszu z wyprzedawanymi badziewiami w EMPIKU przy Marszałkowskiej - mieli chyba tego ze trzy sztuki i pamiętam, że pozostałe dwie jeszcze kilka lat tam leżały, jak przekopywałem się przez tony badziewia by wyłapać jakąś perełkę w cenie dostępnej na moją studencką kieszeń.

W sumie to tylko się cieszyć, że zespół po latach zyskuje na scenie miejsce, które dawno mu się należało. A, że słuchacze rzadko samodzielnie myślą i potrafią docenić muzykę, to już inna sprawa. Mam wrażenie, że w kwestii popularności muzyki często dużą rolę odgrywa instynkt stadny. A im na rynku więcej zespołów i więcej płyt - tym to się będzie pogłębiało, bo tylko nielicznym chce się samodzielnie sprawdzać zespoły, a płytom poświęcać czas i nie oceniać ich zbyt pochopnie.
Awatar użytkownika
ramonoth
rasowy masterfulowicz

20-01-2013, 12:59

Maria, powiem krótko. Udzielam się na paru forach w polskim necie, ale na palcach jednej ręki, może góra dwóch, potrafię wymienić osoby, które posługują się poprawną polszczyzną. Jesteś jednym z tych palców. Od samego początku, gdy zacząłem czytać Masterfula zwróciłem uwagę na Twoje posty i za każdym razem czytam je z wielką przyjemnością. Wyrazy uznania.
Awatar użytkownika
Bonny
rasowy masterfulowicz

20-01-2013, 13:03

- powiedź mi jak mówisz, a powiem ci kim jesteś
- polska język trudna język
Maria Konopnicka

20-01-2013, 13:07

Wietrzę prowokację - na tym forum pisanie komuś coś miłego zwykle podszyte jest głęboką ironią. Czyżbym zrobił jakiś błąd ortograficzny? :)
Awatar użytkownika
ramonoth
rasowy masterfulowicz

20-01-2013, 13:10

To nie była żadna prowokacja, dawno już chciałem się odnieść do Twojej polszczyzny, ale jakoś się nie składało. Swoją drogą, powiedzieć coś miłego i od razu wywołać podejrzenia... Normalnie jak w małżeństwie ;)
Awatar użytkownika
Kurt
rasowy masterfulowicz

20-01-2013, 13:11

Tylko, jak się to ma do uwagi na temat Abscess? Marian, masz psychofana.

;)
The madness and the damage done.
Awatar użytkownika
ramonoth
rasowy masterfulowicz

20-01-2013, 13:14

Wiedziałem, że tak będzie :)
Maria Konopnicka

20-01-2013, 13:27

Tak poważnie to już nasłuchałem się sporo miłych rzeczy w związku z moją forumową pisaniną, ale zwykle w bezpośrednich rozmowach. Na forum strach wyrazić dla kogoś uznanie, bo albo zostanie się posądzonym o homoseksualizm, albo zrzucą to na karb zbyt młodego wieku :)
Mnie na to forum przed laty zwabiła nie tylko tematyka, ale także dość wysoki poziom dyskusji, inteligencja i błyskotliwość niektórych użytkowników. Z wypiekami na twarzy czytałem eleboraty Mańka o Dark Angel, Bonnego z lubością przekomarzałem się z Brzachwo, z Panem Przemoc prowadziłem dialogi, które mogły wpisać się do kanonu polskiego kabaretu. Inna sprawa, że lubiłem prowokować, gorszyć i wzbudzać ferment, dzięki czemu to forum tętniło życiem i skrzyło od emocji.
Dziś jest inaczej, ale to też ma swój klimat :)
Awatar użytkownika
ramonoth
rasowy masterfulowicz

20-01-2013, 13:43

Maria Konopnicka pisze:Na forum strach wyrazić dla kogoś uznanie, bo albo zostanie się posądzonym o homoseksualizm, albo zrzucą to na karb zbyt młodego wieku :)
Prawie 40-ka na karku pozwala mi nie przejmować się takimi pierdołami :)
535

20-01-2013, 13:46

Maria Konopnicka pisze:Tak poważnie to już nasłuchałem się sporo miłych rzeczy w związku z moją forumową pisaniną, ale zwykle w bezpośrednich rozmowach. Na forum strach wyrazić dla kogoś uznanie, bo albo zostanie się posądzonym o homoseksualizm, albo zrzucą to na karb zbyt młodego wieku :)
Racja, a właściwie ile Ty masz lat?
535

12-03-2013, 18:32

Wspomniany przeze mnie artykuł. Metal Side, numer pierwszy.
Obrazek
Obrazek
SCREAMBLOODYGORE
weteran forumowych bitew

12-03-2013, 18:43

podziękować!
Awatar użytkownika
ramonoth
rasowy masterfulowicz

20-04-2013, 20:52

No i w końcu dotarłem do "Hellhammer"... Dla mnie, fana metalu z punkowym sercem i punkowymi korzeniami, ta płyta to jest po prostu miód na uszy. Wspaniały album, doskonały, ja pierdolę, śniadanie dzisiaj przez nią dzieciom godzinę póżniej zrobiłem.
Awatar użytkownika
Sybir
mistrz forumowej ceremonii

Re: Odp: ABSCESS (US)

20-04-2013, 20:58

Hellhammer czy Horrorhammer ? Kolego Screambloodygore, odwołuję się do Pańskiej wiedzy w wiadomym temacie.
;)
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
ramonoth
rasowy masterfulowicz

20-04-2013, 21:00

Oj, jasne, "Horrorhammer" :)
SCREAMBLOODYGORE
weteran forumowych bitew

20-04-2013, 21:05

zdarza się:-) ja jakiś czas temu na stronach tego forum wstawiłem Corallesa w miejsce Cutlera:-)
ODPOWIEDZ