LUX OCCULTA

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
streetcleaner
rasowy masterfulowicz

Re: LUX OCCULTA

13-10-2012, 03:06

- What is a gentleman?
- A man who can play the accordion, but doesn't.
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky
mistrz forumowej ceremonii

13-10-2012, 10:09

[V] pisze:Metalowcy spróbuja byc swiatowi i awangardowi, no bo co, Szubrycht zadnej muzyki sie nie boi, recenzowal nawet kompilacje Anny Jantar, a co, show biznes. Pewnie ma dzinsy zwezane u dolu, modny zaczes i kurtke north face.
Widzę kolega ma nową specjalizację, obrabianie dupy ludziom, których nie zna. :D
Zarzucanie Jarkowi mody czy koniunkturalizmu jest zwyczajnie śmieszne - co jak co, ale on akurat nawet wśród bandy metaluchów wygląda przeważnie jak menel :D i każdy, kto go chociaż odrobinę zna, doskonale od dawna sobie sprawę zdawał, że jak będzie nowe LO, to nie będzie to na pewno album metalowy...
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

13-10-2012, 10:11

Maleficio pisze:Czemu niechęć? Trocki chyba ich lubi, Ihasan tez.
Nie lubię ich muzyki (może nowa to zmieni?), ale lubię Jarka czy Jurka. :D
[V]

13-10-2012, 10:57

twoja_stara_trotzky pisze:
[V] pisze:Metalowcy spróbuja byc swiatowi i awangardowi, no bo co, Szubrycht zadnej muzyki sie nie boi, recenzowal nawet kompilacje Anny Jantar, a co, show biznes. Pewnie ma dzinsy zwezane u dolu, modny zaczes i kurtke north face.
Widzę kolega ma nową specjalizację, obrabianie dupy ludziom, których nie zna. :D
Zarzucanie Jarkowi mody czy koniunkturalizmu jest zwyczajnie śmieszne - co jak co, ale on akurat nawet wśród bandy metaluchów wygląda przeważnie jak menel :D i każdy, kto go chociaż odrobinę zna, doskonale od dawna sobie sprawę zdawał, że jak będzie nowe LO, to nie będzie to na pewno album metalowy...
A ti ti, trzeba znac personalnie kazdego pismaka zeby miec wyrobione zdanie na temat jego artykulów/felietonów? Oczywiscie, ze Szubrycht ulega od czasu do czasu modzie i trendom, dotyczy to równiez twojej osoby i pewnie kazdego tutaj w jakims stopniu, w przypadku Jarka zauwazylem jednak kilkakrotnie taka fotokopie palowania sie nad danym wydawnictwem, które w zachodnich mediach zostalo wyciagniete na oltarze, a za tydzien juz nikt nie wiedzial co to jak to i dlaczego.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

13-10-2012, 10:58

chodziło mi raczej o te modowe docinki ubiorowe :D
a co do muzyki, to Jarek od dawna siedzi głównie w muzyce świata, najlepiej afrykańskiej, więc też odróżnij pracę od prywaty :D
[V]

13-10-2012, 11:08

E, sarkastyczno-zjadliwe komentarze to norma tutaj. Ja nie mam nic do Jara jako osoby, bo go nie znam. Komentuje jedynie to, co czytalem jego autorstwa. Równiez troche tego co wysmarowal na T mobile music. Ma swój lot, ja tego nie kupuje, wszystko.
Jesli popatrzysz na niektóre jego zestawienia, to np. ty polecasz lepsze plyty na swoim blogu.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Clochard
weteran forumowych bitew

13-10-2012, 11:22

Morph pisze:Liczgte,˙etzeże będzie to najlepszy poliskieji gkrążek od czasuów Masochistik Dewil Łorship!
Pijackie przemyślenia? ;)
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

13-10-2012, 11:23

ale to nie wyścigi :D
ja cenie ludzi ze swoim lotem, którzy COŚ ROBIĄ, a nie tylko stękają.
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

13-10-2012, 11:23

Genocide_Command pisze:
Morph pisze:Liczgte,˙etzeże będzie to najlepszy poliskieji gkrążek od czasuów Masochistik Dewil Łorship!
Ale to przecież czysta prawda.
Give birth to something dead
Give birth to something old
[V]

13-10-2012, 11:26

no pewnie ze nie wyscigi,wielu ludzi cos robi i ma swój lot,nie wszystkim jednak obrany przez nich kierunek musi odpowiadac.
Awatar użytkownika
Atreju
postuje jak opętany!

13-10-2012, 11:39

Odchodzenie metalowców od metalu jest chyba teraz na topie. Dziś bycie prawdziwym metalowcem przejawia się przez... odejście od metalu.

Ciekawe, dla kogo niby ma być ta płyta Luxów? Bo raczej na pewno nie dla fanów, których zespół ma głęboko w dupie, każąc im na Facebooku wypierdalać. Bardzo fajne podejście do swoich dawnych, jak by nie było, chlebodawców. Jeśli starzy fani nie chcą takiej płyty, to niby dla kogo ona jest? Rozumiem, że dla siebie, bo wszystkich innych mają w dupie. Skoro dla siebie, to po co w ogóle ogłaszać powrót i ją wydawać? Niech nagrają, puszczają sobie na swoich imieninach i będzie super. Po co to wyciągać na światło dzienne, skoro starzy fani, dzięki którym zespół zyskał taką pozycję, tego nie chce?

Czekam na kolędy od Cannibal Corpse i na totalnie niemetalową płytę ojców metalu z Black Sabbath. To będzie dopiero prawdziwy metal.
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

13-10-2012, 11:40

już mi się podoba ta płyta :D
Awatar użytkownika
hcpig

13-10-2012, 11:51

Genocide_Command pisze:
Najlepszą nagrać będzie trudno, bo 4 była solidna, wicenajlepszą to prosto, bo wszystkie poprzednie obsysały i rację miał jeden z członków LO kiedy powiedział, że wbrew pozorom to ostatnia jest najbardziej metalowa, gdyż partie metalowe bliższe były estetyce surowego, mięsistego grania niż to całe płaczliwe blacko-polo z trójki i jej poprzedniczek.

edit: e nie doczytałem tych bazgrołów Morfa, myslałem ze chodziło o najlepszą Lux Okulte.
Atreju pisze:na totalnie niemetalową płytę ojców metalu z Black Sabbath.
Praktycznie każda, z Technical Ecstasy na czele.
Ostatnio zmieniony 13-10-2012, 12:08 przez hcpig, łącznie zmieniany 2 razy.
Yare Yare Daze
est

13-10-2012, 11:52

Chlebodawcy coś w chuja przycięli bo zespół się rozpadł:D
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

13-10-2012, 11:54

Atreju pisze:Ciekawe, dla kogo niby ma być ta płyta Luxów? Bo raczej na pewno nie dla fanów, których zespół ma głęboko w dupie, każąc im na Facebooku wypierdalać. Bardzo fajne podejście do swoich dawnych, jak by nie było, chlebodawców.
Chlebodawców? To nie Behemoth czy Vader, panowie z Lux Occulta w inny sposób zarabiają na chleb. ;) Rozumiem, że według Ciebie granie i publikowanie swojej muzyki nie ma sensu, o ile nie jest ona pisana pod dyktando fanów? Też bym pewnie kazał spadać ludziom o postawie roszczeniowej, to nie koncert życzeń. ;)
[V]

13-10-2012, 11:56

Atreju to dopiero lata wysoko ;D
est

13-10-2012, 11:58

ultravox pisze:
Atreju pisze:Ciekawe, dla kogo niby ma być ta płyta Luxów? Bo raczej na pewno nie dla fanów, których zespół ma głęboko w dupie, każąc im na Facebooku wypierdalać. Bardzo fajne podejście do swoich dawnych, jak by nie było, chlebodawców.
Chlebodawców? To nie Behemoth czy Vader, panowie z Lux Occulta w inny sposób zarabiają na chleb. ;) Rozumiem, że według Ciebie granie i publikowanie swojej muzyki nie ma sensu, o ile nie jest ona pisana pod dyktando fanów? Też bym pewnie kazał spadać ludziom o postawie roszczeniowej, to nie koncert życzeń. ;)
Też chciałem to napisać, ale żona mnie do rosołu zagoniła. Dzisiaj ona jest chlebodawcą. ;)
Awatar użytkownika
hcpig

13-10-2012, 11:58

Atreju pisze: Po co to wyciągać na światło dzienne, skoro starzy fani, dzięki którym zespół zyskał taką pozycję, tego nie chce?
Dyktat fanów jest tak samo chujowy jak dyktat wytwórni. Poza tym jaką kur** pozycję? Bez przesady.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
yossarian84
rasowy masterfulowicz

13-10-2012, 12:03

Atreju pisze:Ciekawe, dla kogo niby ma być ta płyta Luxów? Bo raczej na pewno nie dla fanów, których zespół ma głęboko w dupie, każąc im na Facebooku wypierdalać. Bardzo fajne podejście do swoich dawnych, jak by nie było, chlebodawców. Jeśli starzy fani nie chcą takiej płyty, to niby dla kogo ona jest?
Dla mnie, ja jej bardzo chcę, bo uwielbiam LO i jestem pewien, że to będzie dobra płyta. A że nie będzie na niej metalu, to przecież tylko dobrze. Nie wypowiadaj się za wszystkich fanów zespołu...
Awatar użytkownika
Bezdech
weteran forumowych bitew

13-10-2012, 12:11

Dobry nius z tą płytą, przypomniałem sobie, że mam ich dwa albumy. Są już na allegro, jakby ktoś chciał znów poczuć licealny wzwód.
They told them not to fear, they couldn't be prepared
Then came the day that not a single soul was spared
ODPOWIEDZ