UNLEASHED
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: UNLEASHED
Oooo, znowu nagrywają coś nowego? Muszę chyba nadrobić kilka zaległości, bo ostatnie albumy przesłucvhałem raptem kilka razy i niewiele z nich pamiętam
- KAKAESIAK
- rasowy masterfulowicz
-
- mistrz forumowej ceremonii
nie nadrabiaj. ten zespół to debiut, dwójka i ewentualnie midvinterblot i hammer batalion. reszta nie istniejeNasum pisze:Oooo, znowu nagrywają coś nowego? Muszę chyba nadrobić kilka zaległości, bo ostatnie albumy przesłucvhałem raptem kilka razy i niewiele z nich pamiętam
- Drone
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Będę miał na uwadze zdanie bdb kolegów.
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
A ja powiem uczciwie, że nawet dwie pierwsze już mnie nie ruszają tak bardzo. Wolę Grave i Entombed.Drone pisze:Debiut i dwójka! Reszta to rozrywka.
The madness and the damage done.
- Rattlehead
- zahartowany metalizator
To ja dorzucę, że nadal bardzo dobrze słucha mi się Across the Open Sea.
support music, not rumors
- Drone
ENTOMBED > 1 i 2 DISMEMBER => 1 i 2 GRAVE > 1 i 2 UNLEASHEDKurt pisze:A ja powiem uczciwie, że nawet dwie pierwsze już mnie nie ruszają tak bardzo. Wolę Grave i Entombed.Drone pisze:Debiut i dwójka! Reszta to rozrywka.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Nie do końca:Drone pisze:ENTOMBED > 1 i 2 DISMEMBER => 1 i 2 GRAVE > 1 i 2 UNLEASHEDKurt pisze:A ja powiem uczciwie, że nawet dwie pierwsze już mnie nie ruszają tak bardzo. Wolę Grave i Entombed.Drone pisze:Debiut i dwójka! Reszta to rozrywka.
Death n' Rollowe Entombed > Grave > death metalowe Entombed > 1 i 2 Unleashed > debiut Dismember > reszta Unleashed > reszta Dismember
- Drone
Na takie dictum zgodzić się nie mogę! Deathmetalowe ENTOMBED gorsze od GRAVE? Przecież to niedorzeczność. Jedynka i dwójka ENTOMBED to absolut (choć absolutnym absolutem jest tak naprawdę trójka ENTOMBED), a GRAVE to przyjemny, skandynawski death metal, ale pozbawiony czynnika nakazującego zdjąć słuchaczowi czapkę i zgiąć się w pół z ogromnego szacunku. To już prędzej jedynka DISMEMBER wywołuje (a przynajmniej powinna) lekkie ugięcie kręgosłupa.Kurt pisze: Death n' Rollowe Entombed > Grave > death metalowe Entombed > 1 i 2 Unleashed > debiut Dismember > reszta Unleashed > reszta Dismember
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
punk widzenia zależy od punktu siedzenia ;)Drone pisze:To już prędzej jedynka DISMEMBER wywołuje (a przynajmniej powinna) lekkie ugięcie kręgosłupa.
osobiście wyżej stawiam sobie dwa pierwsze albumy GRAVE czy "SitD" UNLEASHED od debiutu DISMEMBER, choć tu wg mnie to już tylko i wyłącznie kwestia gustu.
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Absolut czy nie, wolę smołę Grave niż pierwsze dwa Entombed (nie ujmując oczywiście nic tym płytom). Po prostu bardziej odpowiadają temu jak postrzegam death metal (szwedzki). Trójki Entombed nie sposób nie docenić, ale w starciu czysto death metalowym Grave gładko rozkłada Entombed. Dismember w ogóle niespecjalnie lubię, debiut jeszcze od biedy przesłucham, ale i tak wolę od niego Carnage.Drone pisze:Na takie dictum zgodzić się nie mogę! Deathmetalowe ENTOMBED gorsze od GRAVE? Przecież to niedorzeczność. Jedynka i dwójka ENTOMBED to absolut (choć absolutnym absolutem jest tak naprawdę trójka ENTOMBED), a GRAVE to przyjemny, skandynawski death metal, ale pozbawiony czynnika nakazującego zdjąć słuchaczowi czapkę i zgiąć się w pół z ogromnego szacunku. To już prędzej jedynka DISMEMBER wywołuje (a przynajmniej powinna) lekkie ugięcie kręgosłupa.
Aha, bym zapomniał - to oczywiście tylko moja opinia, żeby nikt się znowu nie czepiał, że rzucam prawdy objawione i chce się robić na znawcę ;)
- Nerwowy
Akurat Trójka Entombed to najlepsza płyta dm ze Szwecji :)
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Drone
To oczywiste.Nerwowy pisze:Akurat Trójka Entombed to najlepsza płyta dm ze Szwecji :)
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
^^^ Nie zgodzę się. Nie jest tylko death metalowa, jest tam jednak coś więcej - tak czysto szufladkologicznie patrząc. Dlatego najlepszy dm ze Szwecji to debiut Grave.
- Nerwowy
No i dlatego właśnie jest lepsza od innych :DKurt pisze:^^^ Nie zgodzę się. Nie jest tylko death metalowa, jest tam jednak coś więcej
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Drone
Tyle lat nauczania na darmo... To musi być jakiś błąd systemowy, ewentualnie świadome działanie wrogich sił. GRAVE lepsze od ENTOMBED - przecież to przez gardło nawet nie przechodzi... Czy już nie ma żadnych świętości? Jak żyć w świecie absurdu?
-
- weteran forumowych bitew
to by się przejmował takimi drobnostkami skoro na półce stoją SCREAM BLOODY GORE, HORRIFIED, SEVERED SURVIVAL...
- Mol
wlasnie, jak zyc gdy powstaja takie guwna jak marliwo?Drone pisze:Tyle lat nauczania na darmo... To musi być jakiś błąd systemowy, ewentualnie świadome działanie wrogich sił. GRAVE lepsze od ENTOMBED - przecież to przez gardło nawet nie przechodzi... Czy już nie ma żadnych świętości? Jak żyć w świecie absurdu?
-
jaka jałowa dyskusja...