SUMMONING
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- mistrz forumowej ceremonii
Re: SUMMONING
skoro tak, to może nawet posłucham w jakiejś wolnej chwili
- vicek
- zahartowany metalizator
nigdy tej kapeli nie słuchałem ale jak piszesz ze gitary tna jak komary to chyba posłucham .. lubie w black metalu odkurzacze, komary i płyty nagrywane w piwnicy , nierówne tępa , błędy itp uwielbiam toKarkasonne pisze:Bardzo dobry kawałek ale brzmienie woła o pomstę do nieba, gitar praktycznie nie słychać i w ogóle zalatuje wczesnym Besatt jeśli chodzi o stężenie komarów. Jeśli tak to ma ostatecznie brzmieć to będzie to najgorzej brzmiąca płyta Summoning.
- Stoigniew
- zahartowany metalizator
nie wprowadzajmy ludzi w błąd - ta płyta (jak i co najmniej dwie poprzednie) nie mają NIC, ABSOLUTNIE NIC wspólnego z "Minas Morgul". Pisanie że mają "niewiele" wspólnego sugeruje że coś jednak mają, a to po prostu nieprawda. Wspólne z tamtą płytą jest tylko nazwa zespołu, wytwórnia i skład :)Karkasonne pisze: Zmiany są niewielkie, ale jednak są. ,,With Doom I Come" nie ma już wiele wspólnego z ,,Minas Morgul".
a co do samej płyty to po dwóch odsłuchach mam wrażenie że jest ciutkę lepiej niż na poprzednich dwóch longach, mniej nudą wieje, tak więc będzie dalej badane.
Tematyka, okładki, melodyka...Stoigniew pisze: nie wprowadzajmy ludzi w błąd - ta płyta (jak i co najmniej dwie poprzednie) nie mają NIC, ABSOLUTNIE NIC wspólnego z "Minas Morgul". Pisanie że mają "niewiele" wspólnego sugeruje że coś jednak mają, a to po prostu nieprawda. Wspólne z tamtą płytą jest tylko nazwa zespołu, wytwórnia i skład :).
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
Posłuchaj w takim razie "Lugburz", bo to - nie licząc dem - jedyny "komarowy" album Summoning.vicek pisze: nigdy tej kapeli nie słuchałem ale jak piszesz ze gitary tna jak komary to chyba posłucham .. lubie w black metalu odkurzacze, komary i płyty nagrywane w piwnicy , nierówne tępa , błędy itp uwielbiam to
My to chyba o innym Summoning piszemy. ;) Co zmieniło się w muzyce Austriaków od czasu "Minas Morgul", że ostatnie płyty nie mają z rzeczoną absolutnie nic wspólnego? Przecież to ten sam wolny, nastrojowy, epicki BM, który z płyty na płytę ewoluuje, owszem, ale są to raczej zmiany kosmetyczne: tu czyste wokale, tam bardziej rozbudowane partie gitar czy lepiej zaaranżowane bębny. Cała reszta jest - chwała im za to! - niezmienna i wciąż są to te same melodie i ten sam klimat, co na poprzednich albumach.Stoigniew pisze: nie wprowadzajmy ludzi w błąd - ta płyta (jak i co najmniej dwie poprzednie) nie mają NIC, ABSOLUTNIE NIC wspólnego z "Minas Morgul". Pisanie że mają "niewiele" wspólnego sugeruje że coś jednak mają, a to po prostu nieprawda. Wspólne z tamtą płytą jest tylko nazwa zespołu, wytwórnia i skład :)
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
Początek ,,Silvertine", po niewielkich przeróbkach, mógłby być kawałkiem Bathory.
DG > S > WDIC > LMHSYF = OB = MM >>> OMD > L >>>>> Koniec świata, za którym statki spadają za krawędź w kosmos > demówki
- tommek
- weteran forumowych bitew
- Kontakt:
Nieprawdopodobny syf. Kiedyś robiony za pieniądze rodziców. Tymczasem, niedorozwój odebrał dowód osobisty i za pierwszą wypłatę postanowił uderzyć ponownie.
-
- zaczyna szaleć
-
- starszy świeżak
Właśnie słucham na dzień dobry. Nie jest to do końca muzyka dla mnie, ale wychowałem się na Summoning (nastoletni fanatyk Tolkiena), to i mam sentyment do tych melodii. Całkiem spoko, 11 lat minęło a Protector dalej tłucze te swoje nostalgiczno-fabryczne electro, i dobrze :)