NEUROSIS
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- night_goat
- zaczyna szaleć
Re: NEUROSIS
Ale wczesne Jesu jest bardzo dobre, potem zaczęli pitolić więc, o które Jesu Ci chodzi? ;)
Hide behind your crosses
Throw your holy water
Recite your senseless verses
Let the darkness hour turn
When witches burn
Throw your holy water
Recite your senseless verses
Let the darkness hour turn
When witches burn
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
Kazde, bo nie chodzi o poziom poszczegolnych plyt Jesu, tylko o skok jakosciowy ;)
- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
- Bloodcult
nowy album bardzo dobry, ale wersje tych utworów live to rozpierdol konkretny.
- Skaut
-
- rasowy masterfulowicz
Fajno gada, tylko nadal do tej nowej płyty nie mogę się jakoś przekonać...
-
- postuje jak opętany!
Leżakowanie dobrze tej płycie robi. Po pierwszych kilku odsłuchach zakwalifikowałem ja jako dobrą i odłożyłem na później. Po kilku tygodniach przerwy kopnęła dużo mocniej. Sporo tam jest dźwięków i harmonii, które wymagają czasu, osłuchania i poukładania, ale to w sumie normalne w przypadku tego zespołu imo.
Z wywiadu wynika że na wiosnę przylatują na kontynent, pozostaje mieć nadzieję że gdzieś blisko zagrają...
Z wywiadu wynika że na wiosnę przylatują na kontynent, pozostaje mieć nadzieję że gdzieś blisko zagrają...
- witchfinder
- weteran forumowych bitew
Jeśli zdecydują się na kwiecień/maj, to nawet wiadomo gdzie i kiedy :)
O tempora, o mores! ||| HARDCORE JP OGIEŃ JP
Cóż, ostatnia płyta to dla mnie jednak rozczarowanie - niby dobra, niby zawiera to co dla tego zespołu charakterystyczne, znane od lat - to za co pokochałem ten zespół. Mimo wszystko rozczarowuje. Dobra płyta, której jednak nie chce mi się słuchać. Dokładnie tak samo mam z ostatnim ASPHYX. Wolę wcześniejszą, wolę starsze...
Nie wiem czy nie najsłabsza?twoja_stara_trotzky pisze:a nowa jest... faktycznie jedną ze słabszych płyt Neurosis.
-
- w mackach Zła
wiecie może czy w Polsce będzie dostępny winylowe wydanie ostatniego albumu ?
http://www.relapse.com/honor-found-in-d ... #innersAOI
http://www.relapse.com/honor-found-in-d ... #innersAOI
-
- zaczyna szaleć
Zapytaj w http://melissa69.pl/. Kiedyś się reklamowali jako oficjalny dystrybutor Relapse. Swoją drogą ta płyta jest kurewsko droga, niemieckie sklepy mają po 40 euro.
-
- w mackach Zła
Pisałem pod koniec stycznia i dostalem odpowiedz:
Póki co nie ma.pewnie tak ale nie bezpośrednio z Relapsa więc nie wiem jaka będzie cena
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Pierwszy odsluch za mna i jestem BARDZO pozytywnie zaskoczony. Moze to kwestia masy malkontenckich opinii, ktorych sie naczytalem - jesli tak, to dzieki :). Nie bede nawet probowal zestawiac jej z poprzednia, zreszta to niewazne. Slucha sie zajebiscie, a sa momenty, ktore wbijaja w fotel. Bleeding the Pigs autentycznie mnie przerazilo na ten przyklad :D. Co za huragan!! Te plemienne gary... nie no, calkiem mozliwe, ze za jakis czas zrownam ten numer z "Water is not enough" :).
Bardzo fajnie, ze glowna czesc setu to "Honor found in decay", nie moge doczekac sie jutrzejszego koncertu :).
Bardzo fajnie, ze glowna czesc setu to "Honor found in decay", nie moge doczekac sie jutrzejszego koncertu :).
this is a land of wolves now
- Wasyl
Nie słuchaj malkontentów. Płyta jest świetna i tyle.
Płyta jest świetna, ale większość ich wcześniejszych płyt jest jeszcze świetniejsza :) ot co...
-
- w mackach Zła
"Honor..." jest na pewno słabszy od Given to the rising, Sa momenty bardzo mocne, ale zdarza się że przynudzają. Z drugiej strony, jest na pewno lepiej niz na Sun that never sets i Eye of every storm.
O dorównaniu do poziomu monumentow w rodzaju Through silver in blood i Enemy of the sun mowy nawet nie ma.
Reasumujac, płyta ok, ciekawy jestem jak wypadną kawałki z nówki na koncercie.
I do dziś pluję sobie w brode, ze nie byłem kilkanaście lat temu w Poznaniu ( bodajże ) kiedy po wydaniu Times of grace grali razem z Voivod i Today is the day ehhhhhh.
O dorównaniu do poziomu monumentow w rodzaju Through silver in blood i Enemy of the sun mowy nawet nie ma.
Reasumujac, płyta ok, ciekawy jestem jak wypadną kawałki z nówki na koncercie.
I do dziś pluję sobie w brode, ze nie byłem kilkanaście lat temu w Poznaniu ( bodajże ) kiedy po wydaniu Times of grace grali razem z Voivod i Today is the day ehhhhhh.
- Riven
- Kontakt:
Ja sie nie nudzilem ani przez chwile, nawet przy tych spokojnych fragmentach. Zaraz odpalam ponownie.
this is a land of wolves now
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
uwaga spoiler koncertów:
Swoją drogą Noah odwalił doskonałą robotę na ostatniej płycie a na koncertach wręcz zajebiście się niego patrzy. Nie znam lepszego majchra od klawiszy no może prócz gościa z Sabaton.
Swoją drogą Noah odwalił doskonałą robotę na ostatniej płycie a na koncertach wręcz zajebiście się niego patrzy. Nie znam lepszego majchra od klawiszy no może prócz gościa z Sabaton.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Riven
- Kontakt:
- harvestman
koncert z Paryża w całości. W podanym wyżej brakuje Locust Star