NILE

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

Re: Nile

23-09-2009, 16:35

:lol:
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
4m
weteran forumowych bitew

23-09-2009, 16:43

Nie no, nie na taką skalę, tutaj Behemoth jest poza zasięgiem. To co mam na myśli w największym stopniu słychać w Permitting the Noble Dead to Descend to the Underworld.
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

23-09-2009, 16:59

wolf pisze:pewnie jest podobna do poprzedniej,dwieście riffów na sekunde ...........nuda
Właśnie poprzednia była stosunkowo wolna i urozmaicona. Teraz jest szybciej i rzeczywiście w pierwszej połowie trochę przynudzają, ale później jest coraz lepiej. Ostatni kawałek chyba najlepszy - przynajmniej z perspektywy dwóch przesłuchań, więc jeszcze się może coś zmieni.
4m pisze:Moim zdaniem jest uproszczona i jakaś taka... przebojowa (?)
Na pewno nie bardziej niż "Ithyphallic". Moim zdaniem jest mniej przebojowa... i to jest przykre :(
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel

http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Carnal_Malefactor
zaczyna szaleć

23-09-2009, 17:01

4m pisze:Nie no, nie na taką skalę, tutaj Behemoth jest poza zasięgiem. To co mam na myśli w największym stopniu słychać w Permitting the Noble Dead to Descend to the Underworld.
Za to pod względem stricte muzycznym to Nile udowodnił po raz kolejny, że jest poza zasięgiem Behemoth. I to baaaaardzo poza zasięgiem.

A rzeczony kawałek rzeczywiście bardzo "przebojowy", ale przy tym zajebisty, z jedną z najlepszych solówek w ich dyskografii (od 1:33). Nile powrócił w rewelacyjnej formie.
Ostatnio zmieniony 23-09-2009, 18:01 przez Carnal_Malefactor, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeg reiser til mørkets dyp der alt er dødt
Awatar użytkownika
4m
weteran forumowych bitew

Re:

23-09-2009, 17:08

longinus696 pisze:
4m pisze:Moim zdaniem jest uproszczona i jakaś taka... przebojowa (?)
Na pewno nie bardziej niż "Ithyphallic". Moim zdaniem jest mniej przebojowa... i to jest przykre :(
Szczerze mówiąc to średnio pamiętam poprzedniczkę :oops: Będę musiał odkurzyć, khe khe :)
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

23-09-2009, 17:09

Posłuchałem na razie raz, bo jestem totalnie zaorany po wczorajszym koncercie, więc nie jestem w najlepszej kondycji jeśli chodzi o przyswajanie takiego grania. Generalnie z Nile jest tak, że z tym warsztatem jakim dysponują ciężko żeby wydali coś słabego i podobnie jest w wypadku nowego albumu. Jeśli chodzi o technikę czy kompozycje poziom zupełnie nieosiągalny nawet dla kapel uznawanych za czołówkę vide Behemoth.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

23-09-2009, 17:29

no pod wzgledem technicznym to faktycznie jest to masakrujacy zespol, rozpierdalaja mnie te ich szybkie riffy grane kostka w dol, nie wiem jak mozna tak szybko grac takie rzeczy, hehe

edit: o ile mnie pamiec nie myli, to na Annihilation jest wlasnie taki utwor - The Burning Pits of the Duat - ten poczatek to po prostu szalenstwo

edit2: w ogole nie wiem co mnie naszlo, ale mam straszna faze na ich muzyke. chyba zrewiduje swoje nie do konca pochlebne zdanie o wiekszosci ich rzeczy (bo pare utworow lubie nie od dzis)
this is a land of wolves now
wolf

Re:

23-09-2009, 17:33

longinus696 pisze:
wolf pisze:pewnie jest podobna do poprzedniej,dwieście riffów na sekunde ...........nuda
Właśnie poprzednia była stosunkowo wolna i urozmaicona. Teraz jest szybciej i rzeczywiście w pierwszej połowie trochę przynudzają, ale później jest coraz lepiej. Ostatni kawałek chyba najlepszy - przynajmniej z perspektywy dwóch przesłuchań, więc jeszcze się może coś zmieni.
Zbyt zmasowane było to wszystko,taki jeden wielki huk. nudzi mnie death metal w ich wykonaniu ,chyba na pierwszych płytach mieli więcej do zaoferowania,technicznie jest bardzo fajnie nie mniej jednak na dłuższą metę taka forma nic nowego nie wnosi do gatunku.
Awatar użytkownika
4m
weteran forumowych bitew

23-09-2009, 17:45

Wolf, zespoły Ci się pomyliły :)
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
wolf

23-09-2009, 17:50

To nie temat o Blasphemy? :lol:
Awatar użytkownika
4m
weteran forumowych bitew

23-09-2009, 18:07

Jeszcze nie :)
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
wolf

23-09-2009, 18:17

Nie mam zamiaru walczyć o swoje racje w temacie bo to kapela jedna z wielu ale obecny Nile to straszna wtórność i nuda o kolejnym Black Seeds of Vengeance lub In Their Darkened Shrines można ewenutalnie pomarzyć.
Awatar użytkownika
4m
weteran forumowych bitew

23-09-2009, 19:04

Ja mam za sobą kilkanaście przesłuchań z pełną koncentracją, może nawet blisko 20, i do wydawania jakichkolwiek opinii zabieram się jak do jeża, a Ty już tak dobrze ją obcykałeś? :lol: Ty te swoje opinie wyrobiłeś sobie chyba jeszcze zanim zaczęli cokolwiek nagrywać. Bądźmy choć trochę poważni.
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky
mistrz forumowej ceremonii

23-09-2009, 19:06

fajna płytka. chyba lepsza od poprzedniej, na pewno lepsza od trójki i czwórki, od dwóch pierwszych raczej słabsza, chociaż...
wolf

23-09-2009, 19:16

4m pisze:Ja mam za sobą kilkanaście przesłuchań z pełną koncentracją, może nawet blisko 20, i do wydawania jakichkolwiek opinii zabieram się jak do jeża, a Ty już tak dobrze ją obcykałeś? :lol: Ty te swoje opinie wyrobiłeś sobie chyba jeszcze zanim zaczęli cokolwiek nagrywać. Bądźmy choć trochę poważni.
hehe ,ustosunkowałem się tylko do płyty wcześniejszej po odpowiedzi Longinusa na mój post,o nowej mogę ewentualnie gdybać wszak nie znam jej kompletnie. :D
Awatar użytkownika
4m
weteran forumowych bitew

23-09-2009, 19:22

wolf pisze:hehe ,ustosunkowałem się tylko do płyty wcześniejszej po odpowiedzi Longinusa na mój post,o nowej mogę ewentualnie gdybać wszak nie znam jej kompletnie. :D
Napisałeś: "obecny Nile to straszna wtórność i nuda o kolejnym Black Seeds of Vengeance lub In Their Darkened Shrines można ewenutalnie pomarzyć". Obecny w końcu czy poprzedni? Uzgodnij zeznania ;)
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
wolf

23-09-2009, 19:34

O Ithyphallic mówię oczywiście ,natomiast o jej następczyni mogę się tylko domyślać jaj będzie ,wyszła już w obieg?
Awatar użytkownika
4m
weteran forumowych bitew

23-09-2009, 19:36

Nie wiem, musiałbyś zajrzeć do tematu o Nile.
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
wolf

23-09-2009, 19:38

uhhhhh zapomniałem cały czas tkwimy w temacie o B
Pelson
rasowy masterfulowicz

23-09-2009, 21:20

-Nowy Nile?
-Wstępnie jestem na tak.

Na pewno lepiej niż na Ithyphallic. Prościej jakby, się zdaje się, więcej klimacenia Psze Pana. Ten Kefir... To nie Kefir? A, Kafir!, to dobry utwór jest, unisono pod koniec bardzo znakomite iwogóle...

Coś jest w tej płycie, że trzeba się do niej trochę więcej przyłożyć.
Rejwan pisze:
29-05-2025, 22:19
polecam poczytać Rothbarda
ODPOWIEDZ