EMPEROR

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
535

Re: EMPEROR

17-12-2011, 02:52

Te KRASNAL taki Kultowy jesteś, że musisz chyba DUETU GREMPLINA posłuchać, nie dość że niewierzący jestem, to jeszcze nie wierzę w żaden krasnoludkowy wymiot, nic się nie klei, nic się nie zgadza, a Pani od "polaka" to miała długi urlop...Nędzna prowokacja z następnego komputera. Tak to widzę.

Tu masz DUET GREMPLINA:
i wskocz jutro na Rostafińskiego to potańczymy przy naparze i browarze, aaa z okolic Warszawy to ponad trzysta kilometrów, było się na wieś wyprowadzać?
Awatar użytkownika
Deathless King
weteran forumowych bitew

17-12-2011, 10:24

jezu, czlowieku PRZESTAN PISAC PO PIJAKU
Only duzo tremolo na nietlumionych strunach is true!
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky
mistrz forumowej ceremonii

17-12-2011, 10:47

ej, ja lubię, jak on po pijaku pisze :DDD
535

17-12-2011, 10:49

Deathless King pisze:jezu, czlowieku PRZESTAN PISAC PO PIJAKU
Zdecyduj się Waść, Jezu, czy Człowieku?

E
No i tradycyjnie, proponuję zmienić ksywę na " Alkomat " - w dodatku zepsuty.
Awatar użytkownika
Deathless King
weteran forumowych bitew

17-12-2011, 10:59

no to naucz sie pisac normalnie
535

17-12-2011, 11:08

Dobra , daj na pm definicję słowa "normalność", do tego parę przykładów. Mój dział promocji i "imago" rozpatrzy podanie i kto wie. Nawiasem mówiąc to nie wiem o co Ci chodzi Królu.
Awatar użytkownika
Deathless King
weteran forumowych bitew

17-12-2011, 11:11

ehhh niewazne
535

17-12-2011, 11:24

Nie denerwuj się. Każdy pisze jak umie. Dopóki mnie tu Władze tolerują nie zamierzam nic zmieniać, choć rocznica blisko i nie wiadomo jaki będzie mój kolejny kaprys. Jest łykend, więc głowa do góry. Ja niestety muszę udać się do ciężkiej i bezpłatnej roboty. Tej z cyklu "w domu i zagrodzie".
Awatar użytkownika
Skaut
mistrz forumowej ceremonii

17-12-2011, 12:19

Conflagrator pisze:BTW, osobnego tematu nie będę zakładał, ale jak wam się widzą stare nagrania THOU SHALT SUFFER? Dziwne, że w dobie popularności oldskulowego death metalu i reedycji różnych starych nagrań prawie nikt nie wspomina o zajebistych materiałach, które zebrano na kompilacji "Into The Woods Of Belial". BARDZO lubię.

Obrazek

http://allegro.pl/thou-shalt-suffer-int ... 17926.html

Chętnych nie ma...
Może wszyscy chętni już zakupili? Stare nagrania THOU SHALT SUFFER bardzo lubię. Tego instrumentalnego potwora niestety zmęczyć nie mogłem. Zbyt "remizowe" mi się to wydawało. A odnośnie Emperor to z perspektywy czasu najczęściej wracam do "IX Equilibrium", reszta już mnie tak nie kręci jak kiedyś. Cieszę się jednak, że Ihsahn postanowił nagrywać smęty pod swoim szyldem, bo gdyby to wychodziło pod logiem Emperor, to pewnie, tak jak 535 stwierdził, z rozpędu bym kupował, a tak zaoszczędziłem trochę grosza. ;)
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
rasowy masterfulowicz

17-12-2011, 12:35

Co tu dużo gadać, "Into The Woods Of Belial" bardzo lubię. Nie do wyjebania materiał.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
Awatar użytkownika
mysticcum
postuje jak opętany!

17-12-2011, 19:21

Do Into the Woods of Belial wracam może niezbyt często ale dość regularnie.
Awatar użytkownika
Pöstmörtem
postuje jak opętany!

17-12-2011, 22:15

535 pisze:Nie, KURWA po STOKROĆ, nie mogę zgodzić się na sformułowanie "Ihsahn nagrywa teraz przeciętne produkcje". Widziałem kto był na spotkaniu promocyjnym, bodaj IX w Krakowie, sami kurwa plecakowcy i podjarane małolatki, co jo godom, co jo godom, czy coś "chlapnąłem"? ale dobrze pojszło. Więc CI fani odeszli i Ihsahn "obumarł", ale przecież to naprawdę świetna muzyka. Jakim trzeba być ignorantem, by wartość TYCH trzech, TAK kurwa TRZECH płyt, kwestionować?
Nie szalej. Kunsztu Emperor z tym czymś od Ihsahna nie ma nawet co porównywać. Nie ma polotu. To tak jakbyś postawił Audi lub BMW obok Poloneza FSO.
Dodam jeszcze, że w tej chwili muzyka Ihsahna, nie dość, że jest zabawą kolesia, którego bardziej fascynują gitarowe sztuczki i studyjne bajery, odarta została całkowicie z lucyferiańskiej otoczki jaka towarzyszyła Emperor. Jak kto lubi, do mnie to absolutnie nie trafia. Czasem jak tego słucham czuję się jakbym grał w "Gran Turismo" w japońskiej wersji, gdzie świszczą właśnie takie tandetne gitary. Na opał.
535

17-12-2011, 22:28

Eee tam, bez histerii. Niejednokrotnie stawiałem Poldka obok BMW, Audi, czy nawet Mercedesa - nie było we mnie żadnych uczuć, a już z pewnością nie tak skrajnych. Co do "lucyferiańskiej otoczki" i tandety - sam sobie, w pewnym sensie wyjaśniłeś owo wstydliwe zagadnienie.
Awatar użytkownika
Pöstmörtem
postuje jak opętany!

17-12-2011, 22:30

Nie rozumiem, konkluzji nie udało mi się wychwycić. Widzisz, jestem człowiekiem, który zawsze się doszukuje czegoś więcej w każdym elemencie układanki zwanej "życiem" czy "rzeczywistością", żeby tak ładnie ująć cały szereg wydarzeń i ich przyczyn powodowanych ruchem ciał, w całość. :) Nie, nie lubię Ihsahna, nawet Borknagar i Vintersorg ze swoim 'kastracyjnym' wokalnym kabaretem jest tysiąckrotnie bardziej prawdziwy i całkiem na miejscu.
535

17-12-2011, 22:44

"Jest tysiąckrotnie bardziej prawdziwy" - ryzykowne, wręcz brawurowe określenie.
Ja z kolei nie doszukuję się drugiego dna. Oceniam według własnej oryginalnej skali i wszystkie trzy wskazania Tveitana mają moją aprobatę. Może nie moczę gaci, ale lubię zapodać. Oczywiście nie zamierzam nikogo przekonywać. Nie jestem księdzem, politykiem, przedstawicielem handlowym, sprzedawcą warzyw. Kur.. to ostatnie nie padło, bo się zacznie piekło...
Awatar użytkownika
Pöstmörtem
postuje jak opętany!

17-12-2011, 22:49

Dobrze, że to nie jest wątek psychologiczny. ;)
Bacchus
zaczyna szaleć

18-12-2011, 13:55

535 pisze:Pisałem już o spotkaniu w Krakowie? Plecakowcy odeszli, a THOU SHALT SUFFER? No przecież to kolejny "nieciekawy" projekt maestro i jego pomagiera.
Coś się tak kurde uczepił tego spotkania? Byłem, widziałem, było paru plecakowców, ale bez przesady. W końcu Blekmetalowcy przyjechali. Na Rynku piłem wódkę z Trymem, za nami szła czeredka cieci, którzy też chcieli coś łyknąć, ale sam prawie ćwiarę obalił :) i fajnie było.
535

18-12-2011, 13:59

Jaki problem Panie Boćku? Piszę co mi się podoba, a że nieco śmiesznie było to mi się przypomniało. Wtedy kult, teraz plują, ot "plecakowe" zagrywki, czego tu nie rozumiesz?
Bacchus
zaczyna szaleć

18-12-2011, 14:04

Żaden problem. Piszcie sobie co chcecie. Gdzie wtedy stałeś? Z założonymi rękami i groźną miną pod ścianą i odsiewałeś pozerów? :) Pewnie Ty natłukłeś takiego wymalowanego gówniarza? :)
535

18-12-2011, 14:07

Ja stałem tam gdzie ZOMO, czyli przy pipie. Nikogo nie lałem, a tym bardziej wymalowanych gówniarzy. Pomyliłeś mnie z kimś innym.
ODPOWIEDZ