DEAD CONGREGATION
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- rozkręca się
Re: DEAD CONGREGATION
w garazelu sie pojawily congregationy
- moonfire
- zahartowany metalizator
Wczoraj uwidziałem i wziąłem jedną sztukę. W końcu gdzieś zdążyłem.sramnacie pisze:w garazelu sie pojawily congregationy
- Sybir
- mistrz forumowej ceremonii
Dobra jest ichnia ostatnia EPka. Podoba mi się tym bardziej, że to inne podejście do zagadnienia o nazwie Dead Congregation, a jednak słychać, że to ciągle ten sam zespół. Typowe, bądź co bądź, kompozycje Greków podane w lższejszej formie - brzmienie nie jest tak masywne i przytłaczające, jak na pełniakach. Mimo to, podoba mi się to bardziej klarowne wydanie DC. Mam nadzieję, że pierwszy kawałek poleci na koncercie w Warszawie - na żywo wprasuje publikę w elementy stałe krajobrazu.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- moonfire
- zahartowany metalizator
Wolę dwójkę niż debiut, ma więcej powietrza.
- Deathhammer66
- w mackach Zła
Jedynka ma niesamowity klimat, dwójka jest ciekawsza kompozycyjnie i ma więcej wgniatających w fotel momentów. Brzmienie też ma lepsze(werbel!!!). Obie doskonałe, delikatnie jednak jestem za "Promulgation...".
Co do ostatniej epki, to pierwszy utwór jest przezajebisty. Chętnie posłuchałbym więcej DC w takim wydaniu.
Co do ostatniej epki, to pierwszy utwór jest przezajebisty. Chętnie posłuchałbym więcej DC w takim wydaniu.
- Sybir
Przed chwilą doznałem iluminacji - już wiem, co mi przypomina Sombre Doom, a raczej: kogo. Adversarial - szczególnie w Wind's Bane, w środkowym fragmencie, zaś w Redemptive Immolation na myśl Kanadyjczyków przywodzą mi te jęczące gitary z drugiej połowy utworu. Nie dawało mi to spokoju, siedziało gdzieś między zwojami, nie mogąc trafić na właściwą grupę neuronów - ale teraz już wiem, i mam jeden kłopot w życiu mniej :D
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Sybir

Wiem. Jakoś chujowa. Nie zmienia to faktu, że koncert bdb - byłby totalny, gdyby nie awaria podczas finałowego Teeth Into Red.
Nie widzę wymiotujących. Pewnie specjalnie ustawiono obiektyw tak, by nie wchodzili w kadr.
edit
Widzę natomiast wyraźnie użytkownika ukrywającego się pod pseudonimusem Gelo. No chyba, że to jakiś sobowtór.
edit
Widzę natomiast wyraźnie użytkownika ukrywającego się pod pseudonimusem Gelo. No chyba, że to jakiś sobowtór.
- 6IMP-|-OUS6
- postuje jak opętany!
- Deathhammer66
- w mackach Zła
Kurwa, a już myślałem że nowa płyta :( chyba już czas, co?
Ostatnio zarzuciłem oba pełniaki i nadal jestem rozjebion - tym razem nie wiem już sam, czy jedynka, czy dwójka lepsza :D niby rozum podpowiada że "Promulgation...", ale ta porażająca intensywność debiutu... argggh, doskonały zespół :)
Ostatnio zarzuciłem oba pełniaki i nadal jestem rozjebion - tym razem nie wiem już sam, czy jedynka, czy dwójka lepsza :D niby rozum podpowiada że "Promulgation...", ale ta porażająca intensywność debiutu... argggh, doskonały zespół :)
-
- weteran forumowych bitew
Jak dla mnie już teraz zdecydowanie dwójka. Album totalny. Nawet niedawno porównywałem intensywnie obie płyty DC słuchając na przemian i podtrzymuje że więcej walorów i mocy ma PTF.
- Deathhammer66
- w mackach Zła
Przede wszystkim brzmieniowo jest lepsza i z większym wykopem - bardziej czuć sypiący się gruz, no i werbel jest cudowny(już to zresztą pisałem).
- Ubzdur
- w mackach Zła
Najwyższy Czas! :) Dwójka lepsza przez produkcję i aranż. (jedno się w drugim zawiera, bo jak wiadomo produkcja to nie tylko ukręcenie werbla, ale i zadbanie o ogólny flow albumu, budowę etc.)Deathhammer66 pisze:Kurwa, a już myślałem że nowa płyta :( chyba już czas, co?
- Medard
Wrzuciłem sobie dzisiaj na ruszt, w ramach przypomnienia pierwszy epecz Purifying Consecrated Ground,
jakie to jest granie pod Immolation, choćby taki Lucid Curse mogliby nagrać amerykańce.
Ale i tak nieźle to nagrane i można posłuchać. Dalej już było lepiej w tym zespole, wiadomka,
wspaniała płyta Graves of the Archangels.
jakie to jest granie pod Immolation, choćby taki Lucid Curse mogliby nagrać amerykańce.
Ale i tak nieźle to nagrane i można posłuchać. Dalej już było lepiej w tym zespole, wiadomka,
wspaniała płyta Graves of the Archangels.
Die Welt ist meine Vorstellung.
- DST
- rasowy masterfulowicz
- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Koncertowy potwór się budzi. Może jakaś nowa płyta idzie?
M.in.
F.O.A.D. Fest vol. IV | Kamienna12 | 17-18 XI 2023

M.in.
F.O.A.D. Fest vol. IV | Kamienna12 | 17-18 XI 2023

hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- Deathhammer66
- w mackach Zła
Na YT śmiga jakieś nagranie z niedawnego koncertu, jest jeden nowy utwór. Miazga jak zwykle.