LOST SOUL

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
hcpig
mistrz forumowej ceremonii

Re: Lost Soul

10-06-2011, 20:09

twoja_stara_trotzky pisze:
Heretyk pisze:kolejny zespół, który nie wiadomo po jakiego chuja istnieje
- Idź pan stąd!
- Zagrać?
- Wynoś się pan!
- Gdzie?
- Do dupy z takim graniem! Nikt tego już nie chce słuchać! Co panu się wydaje, że pan gra na Pradze przed wojną albo zaraz po? Co pan przeleżał pod lodem pół wieku? Dla kogo pan to gra?
- Dla ludzi!
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
AroHien
rasowy masterfulowicz

11-06-2011, 01:28

Wolałbym raczej nową płytę niż odgrzewane kotlety, ale wielce beczał nie będę i na pewno sprawdzę jak ta 'jubileuszówka' wyszła.
Awatar użytkownika
moonfire
zahartowany metalizator

11-06-2011, 14:56

Niezła kapela, a Immerse nawet bardzo dobra.
Awatar użytkownika
knaar
rasowy masterfulowicz

14-06-2011, 07:32

empir pisze:
Castor pisze:oj będzie się działo;)))
Mówisz że ten faust again takie zajebiste?
toż to vegan metalcore, posłuchaj a odmieni twoje życie
Awatar użytkownika
Duban
weteran forumowych bitew

14-06-2011, 09:10

Ihasan pisze:Rozumiem, że komuś LOST SOUL może się nie podobać, ale raczej nigdy nie odważyłbym się powiedzieć iż jest to zespół do zaorania. Nagrywają swoje, robią to na dobrym poziomie i każdy album LOST SOUL uważam za kawał solidnego deathmetalowego łojenia. Osobiście również wyżej ich stawiam niż TRAUMĘ, do której jakoś do dnia dzisiejszego nie mogę się przekonać. Może kiedyś się to zmieni, bo jakiś ich album nawet mam na regale.
Dokładnie tak! Ten zespół swój najlepszy czas (vide dość świeży w momencie wydania 'Nadczłowiek') miał dawno temu, a zawirowania wokół samego zespołu, wytwórni i - pośrednio - pewnego sympatycznego klubu niestety nie wpłynęły zbyt dobrze na to, co działo się z nimi przez kilka lat. W przypadku Lost Soul każda płyta jest inna - z jednej strony dobrze, bo nie zjadają swojego ogona (vide od pewnego czasu Trauma), a z drugiej dostrzegam w tym pewną niemoc twórczą i miotanie się w ramach dość hermetycznego gatunku.
Ihasan pisze:Do tego ostatniego Lost Soul podchodziłem przez dłuższy czas z dużym dystansem przez zaistniałe zmiany personalne [można rzec wymuszone przez Greckiego], ale pewnego dnia kupiłem sobie w WHP ten ostatni album, po czym jak płyta doszła usiadłem, otworzyłem piwo i na spokojnie go wysłuchałem - byłem mile zaskoczony.
Ostatni album LS niestety jest rezultatem działań marketingowych (WHP). Grecki chyba nigdy wcześniej nie miał przed premierą aż tak napompowanego balonika. Spodziewałem się, że będzie to połączenie dwóch poprzednich płyt, ogień, siarka i szatan, a dostałem krążek strasznie zachowawczy, momentami zrobiony nieco na siłę, brnący w bardziej przystępne rejony i uciekający od skomplikowanego chaosu, który moim zdaniem był czymś w rodzaju znaku rozpoznawczego kapeli. Teraz jest to zespół co najwyżej przyzwoity. Ot, coś między drugą a trzecią ligą - podobnie jak Hate, Trauma i kilka innych, które kiedyś starały się zadomowić w ekstraklasie.
If you believe the western sun
is falling down on everyone.
You're breaking free and the morning's come.
If you would know your time has come.
Awatar użytkownika
Brązowy Jenkin
w mackach Zła

Re: LOST SOUL

14-06-2011, 09:59

Nowe wcielenie LS może się mniej lub bardziej podobać, ale nie zgadzam się, że jest to zespół plasujący się gdzieś między drugą a trzecią ligą. Grecki, jako jeden z nielicznych krajowych gitarzystów posiada zarówno zmysł kompozycyjny jak również całkowicie ponadprzeciętne umiejętności techniczne. III to bardzo dobry, wielopłaszczyznowy album. A to, że stylistycznie odcina się od trzech pierwszych, skądinąd znakomitych nadal płyt, postrzegam jako zaletę - żadnego wyrachowania i jechania na sprawdzonych wcześniej patentach. Otoczka marketingowa to temat, który powinien być oddzielony od strony muzycznej. Może cała koncepcja polega właśnie na tym, żeby wzbudzić kontrowersję, żeby ludzie gadali...
Awatar użytkownika
Godspeed YouZF glemp
rozkręca się

14-06-2011, 20:57

oranie zaoranego....dobry warsztat..daleko za murzynami...
Awatar użytkownika
TheDude
mistrz forumowej ceremonii

14-06-2011, 21:01

Za murzynoma :)
Awatar użytkownika
koreaniec
w mackach Zła

14-06-2011, 21:56

Jakie to Immerse in infinity ma straszne brzmienie bębnów - najgorsze z najgorszych, za takie produkcje należy się czapa dla realizatora.
Lefthandpathyoga
Awatar użytkownika
Castor
weteran forumowych bitew

06-01-2012, 09:23

Jak informuje gitarzysta i wokalista Lost Soul - Jacek Grecki: "Koniec świata jednak w 2012!!! Z dumą informujemy, iż nowym perkusistą LOST SOUL został Paweł "Paul" Jaroszewicz (Christ Agony, ex-Vader), a nowym gitarzystą - Marek Gołaś (Sammath Naur)!!! Módlcie się za siebie!!!"

Lost Soul zakończył właśnie prace nad jubileuszowym albumem "Genesis - XX Years of chaoZ". Wkrótce prezentacja okładki i daty premiery. W oczekiwaniu na nową płytę przedstawiamy drugi oficjalny klip Lost Soul z albumu "Immerse In Infinity", do utworu "216". Tym razem to koncertowy obraz, zarejestrowany na Brutal Assault w 2010 roku. Teledysk można zobaczyć na profilu Youtube Witching Hour Productions: http://www.youtube.com/user/WitchingHourPro

http://www.lostsoul.pl
http://www.myspace.com/lostsoulofficial
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Headcrab
weteran forumowych bitew
Kontakt:

06-01-2012, 12:12

Ta zmiana składu powodem do dumy nie jest, poprzedni bębniarz mimo trochę plastikowego brzmienia perkusji był lepszy od Jaroszewicza. Wolałbym usłyszeć w Lost Soul znowu Adama Sierżęgę.
Ỏ̷͖͈̞̩͎̻̫̫̜͉̠̫͕̭̭̫̫̹̗̹͈̼̠̖͍͚̥͈̮̼͕̠̤̯̻̥̬̗̼̳̤̳̬̪̹͚̞̼̠͕̼̠̦͚̫͔̯̹͉͉̘͎͕̼̣̝͙̱̟̹̩̟̳̦̭͉̮̖̭̣̣̞̙̗̜̺̭̻̥͚͙̝̦̲̱͉͖͉̰̦͎̫̣̼͎͍̠̮͓̹̹͉̤̰̗̙͕͇͔̱͕̭͈̳̗̭͔̘̖̺̮̜̠͖̘͓̳͕̟̠̱̫̤͓͔̘̰̲͙͍͇̙͎̣̼̗̖͙̯͉̠̟͈͍͕̪͓̝̩̦̖̹̼̠̘̮͚̟͉̺̜͍͓̯̳̱̻͕̣̳͉̻̭̭̱͍̪̩̭̺͕̺̼̥̪͖̦
Awatar użytkownika
empir
zahartowany metalizator

06-01-2012, 12:20

Ktoś zna powód odejścia Domina i Desecratora?
Awatar użytkownika
Ihasan
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

06-01-2012, 13:48

Headcrab pisze:Wolałbym usłyszeć w Lost Soul znowu Adama Sierżęgę.
Nie ma na to najmniejszych szans.
Black Magic Mushrooms

https://ancientdead.com/index.php
Awatar użytkownika
empir
zahartowany metalizator

06-01-2012, 13:50

Sabbsom się udało dogadać to i Lost Soul za kilka(dziesiąt) lat może. ;)
Awatar użytkownika
Ihasan
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

06-01-2012, 13:58

Raczej ciężko polubić rybę po grecku. :)
Zresztą Adam sobie dobrze daje radę w ARMAGEDON, nagrywają kolejny album, więc nie narzekać. :)
Black Magic Mushrooms

Awatar użytkownika
empir
zahartowany metalizator

06-01-2012, 14:44

O, nowy Armagedon to dobra wiadomość.
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

06-01-2012, 16:54

Tak, to ciekawsze niż jakiś LOST SOUL. Czekam na następcę "Death then nothing". Są jakieś szczegóły poza tym, że się nagrywa?
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Awatar użytkownika
Ihasan
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

06-01-2012, 19:00

na razie jeszcze nie;
Black Magic Mushrooms

Awatar użytkownika
beastov23
weteran forumowych bitew

10-01-2012, 16:31

Koniec świata jednak w 2012!!!

Z dumą informujemy, iż nowym perkusistą LOST SOUL został Paweł "Paul" Jaroszewicz (Christ Agony, ex-Vader), a nowym gitarzystą - Marek Gołaś (Sammath Naur)!!! Módlcie się za siebie!!!"

Lost Soul zakończyło prace nad "Genesis - XX Years of chaoZ" i niebawem pojawi się okładka oraz informacja o dacie premiery.
Obrazek
maximum walrus yields maximum walrus

:3
Awatar użytkownika
FENIKS
w mackach Zła

10-01-2012, 21:56

Lost soul uwielbiałem ale ten zespół przez swoje napuszone teksty stal sie dla mnie nie do strawienia. Mam nadzieje że z czasem opadnie im ciśnienie i zajebia muzyka a nie pierdoleniem youtube. Teledysk kupa. Ten koncert widziałem i wyszło dno jakichś malo. Zenua a nie Death Metal. Kurwa brzmienie z pizdy konferansjerka jak na boisku i ogólną lipa.
ODPOWIEDZ