TRIBULATION
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: TRIBULATION
Co się w tym temate odjebalo, pytam się uprzejmie?
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- Plastek
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Rozmaite coming outy.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
- moonfire
Trzy razy posłuchałem tej płyty, co by nie było, że po łebkach i nieobiektywnie.
Cóż, okrutnie to przepitolone, melodyjka goni melodyjkę i co z tego, jak całość jest po prostu nudnawa?
Z tymi całymi Dziećmi nocy będzie okrutne branie. Hipsterzy z Pitchforka pokochają metal, nasi słuchacze sezonowych sensacji takich jak Bokka czy inna Srokka również z nagła będą roztaczać wizje pełne transgresji. Już w MH to płyta miesiaca. Zobaczycie hajp u wąsaczy Wieśka Weissa, a z histerią będziemy mieli do czynienia w Noise. Już nie mogę się doczekać tych peanów.
A powód? Bardzo przeciętna, nieodkrywcza płyta z melodyjnym metalem, która trafiła na swój czas. Albo zbiorowa hipnoza.
Cóż, okrutnie to przepitolone, melodyjka goni melodyjkę i co z tego, jak całość jest po prostu nudnawa?
Z tymi całymi Dziećmi nocy będzie okrutne branie. Hipsterzy z Pitchforka pokochają metal, nasi słuchacze sezonowych sensacji takich jak Bokka czy inna Srokka również z nagła będą roztaczać wizje pełne transgresji. Już w MH to płyta miesiaca. Zobaczycie hajp u wąsaczy Wieśka Weissa, a z histerią będziemy mieli do czynienia w Noise. Już nie mogę się doczekać tych peanów.
A powód? Bardzo przeciętna, nieodkrywcza płyta z melodyjnym metalem, która trafiła na swój czas. Albo zbiorowa hipnoza.
- Kurwaćukoglu
- postuje jak opętany!
Widać bliskość Radia Maryja działa stymulująco na intelekt, bo powyższy wywód zdaje się - niemal w swej całej rozciągłości - trafiać dokładnie w punkt ;) :) .moonfire pisze:Trzy razy posłuchałem tej płyty, co by nie było, że po łebkach i nieobiektywnie.
Przesłuchałem Children Of The Night kilkakrotnie w domowym zaciszu i jakkolwiek nie odmawiam jej pewnego uroku, to jednak hype jaki wokół tej płyty się wytworzył, jest rzeczą zdumiewającą. Mimo wszystko nie ulega dla mnie wątpliwości, że Szwedzi znaleźli pewien pomysł na muzykę zawartą na tym albumie. Ten swoisty retro sznyt jaki nadali kompozycjom z Children Of The Night zdołali jeszcze podlać lekko progresywnym sosem a la późny Opeth, pozostając jednak przy - co prawda podszytych wyrazistą melodyką - ale jednak growlujących wokalach. Oczywiście może pojawić się zarzut, że był to zabieg perfidnie z ich strony wykalkulowany i że chcieli zadowolić jak najszerszą grupę odbiorców. Jeśli nawet tak było, to efekt jest zaskakująco spójny. Zresztą zarzut o braku autentyzmu w obrębie metalowej sztuki co do Children Of The Night uważam za mocno nietrafiony, bo sama konwencja jaką na tym albumie przyjęli, wyklucza domaganie się od nich bycia "trv" i seriożnymi do kwadratu. To po prostu nie ten adres, czy się to komuś podoba, czy nie. Element pastiszu jest aż nader wyczuwalny w tej muzyce, ale zarazem jest to wystarczająco charakterne, że można już mówić o specyficznym klimacie tej muzyki. To tak jak z filmowymi horrorami; jeżeli chcemy się na nich dobrze bawić musimy niejako a priori przyjąć pewne założenia tej konwencji, bo tylko wtedy nasza percepcja może mieć sens. Identycznie jest z muzyką zawartą na Children Of The Night. Brzmienie tej płyty jest dość ciekawe, szczególnie perkusję ładnie wyprodukowano. Reasumując; z pomysłem na siebie i spójnie (także jeśli chodzi o okładkę płyty, image, teledyski i całą otoczkę). Tylko trzeba porzucić uprzedzenia ;) .

Children Of The Night (2015)
Moja ocena; 3,5/5.
"Nigdy nie rozumiałem metalu" -
Baha Kurwaćukoglu
Baha Kurwaćukoglu
- manieczki
TRIBULATION – Melancholia (OFFICIAL VIDEO)
https://iliveforonedollaraday.wordpress ... ial-video/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://iliveforonedollaraday.wordpress ... ial-video/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- IMP-|-OUS
- weteran forumowych bitew

Tribulation - Lady Death EP
Disc 1 Side 1
01. Lady Death (03:24)
Disc 1 Side 2
01. Skärselden (03:56)
Release Date 22.12.2017
- IMP-|-OUS
[youtube][/youtube]
- EatMyFuck
- postuje jak opętany!
IMP-|-OUS pisze:[youtube][/youtube]

und

Z głębokim zapałem będziemy starać się kultywować ducha samo wyrzeczenia się.
- nicram
Zdrowa reakcja manieczki. To jest sraka do potęgi, ale już zdjęcie promocyjne, które wklejałem do odpowiedniego działu, wskazywało, że te homusie będą grały tego typu słodkie gówno. :-)
all the monsters will break your heart
-
- mistrz forumowej ceremonii
Fajna piosenka, ale jakoś mi smutno, że porzucili rejony, po których grasowali za czasów Formulas of Death :/
- Oki
fajny numer i fajnie, że każdy nowy album jest inny od poprzedniego
- wolff
- rasowy masterfulowicz
Świetna kapela, słusznie twierdzisz, że każda ich płyta była inna. "The Horror" chyba jednak nie do przeskoczenia.Oki pisze:fajny numer i fajnie, że każdy nowy album jest inny od poprzedniego
Jebać żuli.
- Oferma
Dzień dobry, wpadłem tylko powiedziec, ze Tribulation to gówno a nowy klip to mieszanina ciarek zażenowania i śmiechu. Za 10 lat będziecie się wstydzić tego tak samo, jak wiary w to, ze Limbonic Art, Moonspell i Mortiis to awangarda i progresja.
Do sracza.
Buziaki!
Do sracza.
Buziaki!
How entranced we are by the fire
Or enslaved to our own desires
Human - all too fucking human!
Or enslaved to our own desires
Human - all too fucking human!
- ultravox
Ich druga płyta była świetna, ale potem nasze drogi się rozeszły. Po tym co widzę i słyszę w tym teledysku wnioskuję, że raczej już nigdy więcej się ponownie nie zejdą ;)
- Gumiak
Żeby się bawić w Satyricon, to trzeba umieć. Oni nie umio.
- wolff
- rasowy masterfulowicz
Bawienie się w Satyricon to dość srogi obciach.
Dla przypomnienia :)
" onclick="window.open(this.href);return false;
Dla przypomnienia :)
" onclick="window.open(this.href);return false;
Jebać żuli.
- uglak
ja w tym nowym kawalku slysze wiecej biednej wersji Dark Tranquillity niz Satryricon
Guilty of being right
- ozob
Polać mu.ultravox pisze:Ich druga płyta była świetna, ale potem nasze drogi się rozeszły. Po tym co widzę i słyszę w tym teledysku wnioskuję, że raczej już nigdy więcej się ponownie nie zejdą ;)
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- Medard
Nowy kawałek nie podoba mi się zbytnio,
ale
The Formulas of Death (2013)
The Children of the Night (2015)
to płyty bardzo dobre
więc czekam z oceną na całego LP
I szykuję się na marcowy koncert w progresji.
Niestety headlinerem będzie ten kloc Insomnium.
ale
to płyty bardzo dobre
- Oki
pełna zgodaMedard pisze:Nowy kawałek nie podoba mi się zbytnio,
ale
to płyty bardzo dobre