KEEP OF KALESSIN
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
Re: KEEP OF KALESSIN
reclaim to muzyczne nieporozumienie?!!! że jak?
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
- Castor
- weteran forumowych bitew
Przecież napisał PRZE-RE-KLA-MO-WA-NE.black_lava pisze:reclaim to muzyczne nieporozumienie?!!! że jak?
To trzeba posłuchać tej epy.535 pisze:Wróć...535 pisze:Ten zespół nie nagrał słabej płyty.
Ten zespół nie nagrał dobrej płyty. Jedynie znakomitą epkę.

- black_lava
- rasowy masterfulowicz
jak dla mnie to ostatni "prawdziwy Norweski Black Metal". no może poza WW Giehienny
"And the scars I will see
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
- beastov23
Napisałem wcześniej o nieporozumieniu, ale edytowałem, bo zdałem sobie sprawę, że trochę przesadziłem. To nie tak, że to jest słabe, bo nie jest. Jednak ilość spustów nad tym materiałem, a jego wartość obiektywna, szczególnie mając na względzie ścieżkę zespołu... cóż ;).Castor pisze:Przecież napisał PRZE-RE-KLA-MO-WA-NE.black_lava pisze:reclaim to muzyczne nieporozumienie?!!! że jak?
maximum walrus yields maximum walrus
:3
:3
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
Zamówiłem sobie kiedyś "Reclaim" w Mysticu, lecz zaraz zadzwonili do mnie, że już jej nie ma i nie będzie. Aha - pomyślałem - to znak!
No i proszę.
No i proszę.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Headcrab
- Kontakt:
Re: Odp: KEEP OF KALESSIN
Szkoda czasu. Słuchałem jej dziś pierwszy i ostatni raz. Poza wokalami królika z Węgier, nic na niej ciekawego nie ma.Castor pisze:To trzeba posłuchać tej epy.
Ỏ̷͖͈̞̩͎̻̫̫̜͉̠̫͕̭̭̫̫̹̗̹͈̼̠̖͍͚̥͈̮̼͕̠̤̯̻̥̬̗̼̳̤̳̬̪̹͚̞̼̠͕̼̠̦͚̫͔̯̹͉͉̘͎͕̼̣̝͙̱̟̹̩̟̳̦̭͉̮̖̭̣̣̞̙̗̜̺̭̻̥͚͙̝̦̲̱͉͖͉̰̦͎̫̣̼͎͍̠̮͓̹̹͉̤̰̗̙͕͇͔̱͕̭͈̳̗̭͔̘̖̺̮̜̠͖̘͓̳͕̟̠̱̫̤͓͔̘̰̲͙͍͇̙͎̣̼̗̖͙̯͉̠̟͈͍͕̪͓̝̩̦̖̹̼̠̘̮͚̟͉̺̜͍͓̯̳̱̻͕̣̳͉̻̭̭̱͍̪̩̭̺͕̺̼̥̪͖̦
- Morph
- Kontakt:
Re: Odp: KEEP OF KALESSIN
Nie no, rzeczywiście, jedno z lepszych mini w gatunku ale "nic ciekawego" :D :D :DHeadcrab pisze:Szkoda czasu. Słuchałem jej dziś pierwszy i ostatni raz. Poza wokalami królika z Węgier, nic na niej ciekawego nie ma.Castor pisze:To trzeba posłuchać tej epy.
Give birth to something dead
Give birth to something old
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
W chwili kiedy wyszła Armada, to często jej słuchałem. Byłem wtedy zresztą pod wrażeniem koncertu jaki dali przed Satyricon w Warszawie bodajże w 2007 roku. Ale niedawno posłuchałem sobie tej płyty i czar jakby trochę prysł. Kolossus to już jednak moim zdaniem jakościowy skok. Sporo dobrej muzyki się na niej znalazło. Zresztą obok Agnen właśnie Kolossus najbardziej podoba mi się z tego co nagrał ten zespół.Maria Konopnicka pisze: Do "Armada" i "Kolossus" na pewno kiedyś wrócę i porządnie przesłucham, bo to ponoć dobre płyty.
Oczywiście nie ma mowy żeby traktować Keep of Kalessin jako artystyczny huragan, czy pioniera wytyczającego nowe ścieżki, ale od czasu do czasu lubię sobie posłuchać czegoś równie niezobowiązującego.
all the monsters will break your heart
- Morph
- Kontakt:
To Megadeth nie wystarcza :D?nicram pisze:od czasu do czasu lubię sobie posłuchać czegoś równie niezobowiązującego.
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Hehe. Arystokraci wiedzą, że Mustaine to Bach metalu, a Obsidian C co najwyżej jest kompozytorem muzyki do dobranocek. Gmin nie dostrzeże tej subtelnej różnicy. ;-)Morph pisze:To Megadeth nie wystarcza :D?nicram pisze:od czasu do czasu lubię sobie posłuchać czegoś równie niezobowiązującego.
all the monsters will break your heart
- Only_True_Believers
- rasowy masterfulowicz
Armada - bardzo ok, lubie bardzo :)
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
Armada Dziada lepsza.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Mi się na początku podobało tam wiele momentów, ale teraz z tego powodu czuję się jakbym przeleciał laskę, która potem okazała się facetem :DOnly_True_Believers pisze:Armada - bardzo ok, lubie bardzo :)
- Only_True_Believers
- rasowy masterfulowicz
Ja miałem tak, żę najpierw mi się ta laska podobała, potem okazała się facetem, ale po latach wyszło na to, że chyba jednak tak też lubie ;)
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- Only_True_Believers
- rasowy masterfulowicz
30zł wiec nie narzekam ;)
- Only_True_Believers
- rasowy masterfulowicz
niestety nie tak jak preferuje, używka, przeszła przez wiele rąk :D
- Morph
- Kontakt:
Jeszcze leżącego kopiesz :D?DCI Hunt pisze:Grunt, że wyszło taniej niż 180zł ;)