DEATHSPELL OMEGA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- zekke
- weteran forumowych bitew
Re: DEATHSPELL OMEGA
tego mam ochote po 5 sec uderzyc
edit - chociaz rozmyslilem sie, wygalda jak typowy brudas metaluch wiec juz ma i tak wystarczajaco przesrane zycie.
edit - chociaz rozmyslilem sie, wygalda jak typowy brudas metaluch wiec juz ma i tak wystarczajaco przesrane zycie.
-
- zahartowany metalizator
z moich obserwacji wynika, że "brudasy" to bardzo szczęśliwi ludzie, nawet w tej swojej hermetycznej mentalności i niewiedzy (a może za jej sprawą) :)
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Też takie recenzje bende robił!
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
-
jak tylko będziesz duży i przejdziesz mutację? ;) a kiedy to się nie stanie, to też dotrzymasz danego słowa?
- manieczki
DOtrzymam!
a panicz byrgh jak rozumiem mial kare na internet za slabe swiadectwo? :DDDDD
a panicz byrgh jak rozumiem mial kare na internet za slabe swiadectwo? :DDDDD
Ostatnio zmieniony 03-07-2012, 01:37 przez manieczki, łącznie zmieniany 1 raz.
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
-
no to w takim razie trzymam Cię za nie, to znaczy za to słowo.
ależ skąd. to znaczy, to zaistniało, ale już jakiś czas temu; był niesfornym i rzadkim gościem w swojej szkole, o czym mogą poświadczyć jego nauczyciele. po prostu: zrobił sobie krótki odpoczynek, co myślę powinno lepiej wpłynąć na relacje z forumowymi kolegami i starszymi kolegami, a jeśli nie to trudno :)manieczki pisze:a panicz byrgh jak rozumiem mial kare na internet za slabe swiadectwo? :DDDDD
- zekke
- weteran forumowych bitew
no to przeciez wiadomo, mniej rozwinieci ludzie czesta sa szesliwi bo nie zdaja sobie sprawy z wielu rzeczy.byrgh pisze:z moich obserwacji wynika, że "brudasy" to bardzo szczęśliwi ludzie, nawet w tej swojej hermetycznej mentalności i niewiedzy (a może za jej sprawą) :)
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
Doktorze a jak sie zapatrujesz na Abrasive Swirling Murk? Czy motywy zywcem wyjete z negura bunget od Om w górę są zamierzone?
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
-
- rasowy masterfulowicz
Nie trzeba doktoratu żeby stwierdzić ze Drought jest wydany bardzo chujowo. Jakis ecopack czy mini vinyl replica. Wymacałem jeden egezmplarz w Saturnie i odłożyłem na półkę. Protestuje przeciw takim wydaniem poprzez niekupowanie i niesluchanie. Na to drugie juz za pozno bo sprawdzilem kilka razy. Jako, ze roznice wzgeldem Paracletusa sa kosmetyczne to bez zalu rezygnuje(na razie) z zakupu.
I AM MORBID
-
- rasowy masterfulowicz
52,90 za 20 minut takiego grania w ecopacku to za duzo. Szczegolnie ze dwa regaly obok lezal pieknie wydany Station to Station edycja 3 płytowa w niższej cenie.
I AM MORBID
- Skaut
- Parasite
- zaczyna szaleć
- Kontakt:
Dopiero wczoraj w nocy rozpakowałem to tekturowe coś i słuchałem w końcu z normalnego nośnika, za teksty zaraz dokładniej się zabiorę ;)Drone pisze: Wszystko zatopione w matematycznym sosie całek i różniczek. Jednak płyta roku, co do tego nie mam już wątpliwości.
Z drugą częścią wypowiedzi się zgadzam. Co do pierwszej, nie posiadam obecnie informacji odnośnie teorii muzyki, w praktyce też to słabo wygląda ;) Do tej pory zetknąłem się tylko z jednym fajnym technicznym/matematycznym "modelem" muzyki zaprezentowanym przez Dana Wintera (opierał się głównie na świętej geometrii). Polecisz jakieś dobre opracowania tego zagadnienia?
Edit. Do speców od angielskiego, jak przetłumaczyć zwroty salowe (vision) i unstinted (negation)?
- Morph
- Kontakt:
Dziwny ten krążek, taki jakby niedorobiony. Beta wersja. OEM. Te klimaty.
Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old
- Drone
Unstinted - nieposkąpiony (czyli hojny)Parasite pisze:Dopiero wczoraj w nocy rozpakowałem to tekturowe coś i słuchałem w końcu z normalnego nośnika, za teksty zaraz dokładniej się zabiorę ;)Drone pisze: Wszystko zatopione w matematycznym sosie całek i różniczek. Jednak płyta roku, co do tego nie mam już wątpliwości.
Z drugą częścią wypowiedzi się zgadzam. Co do pierwszej, nie posiadam obecnie informacji odnośnie teorii muzyki, w praktyce też to słabo wygląda ;) Do tej pory zetknąłem się tylko z jednym fajnym technicznym/matematycznym "modelem" muzyki zaprezentowanym przez Dana Wintera (opierał się głównie na świętej geometrii). Polecisz jakieś dobre opracowania tego zagadnienia?
Edit. Do speców od angielskiego, jak przetłumaczyć zwroty salowe (vision) i unstinted (negation)?
Salowe - tu jest źródłosłów: http://www.thefreedictionary.com/sallower
Wygląda to na staroangielską formę. Ziemisty, żółtawy, niezdrowy wg słownika - sallow skin - ziemista cera. W tym wypadku chyba chodzi o "ziemistą wizję".
Co do teorii muzyki: nie chodziło mi o nic takiego. Raczej wolne skojarzenie, nie znam stricte matematycznych modeli :)
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Parasite
- zaczyna szaleć
- Kontakt:
Dzięki za linka i tłumaczenie.
Co do tej matematyki, domyślam się, że to było przenośnia. Na mnie hasła matematyczne działają w specyficzny sposób ;) Nie mniej stosując tzw. świętą geometrię do np. zapisu nutowego czy brzmienia można dojść do bardzo ciekawych wniosków ;)
Co do tej matematyki, domyślam się, że to było przenośnia. Na mnie hasła matematyczne działają w specyficzny sposób ;) Nie mniej stosując tzw. świętą geometrię do np. zapisu nutowego czy brzmienia można dojść do bardzo ciekawych wniosków ;)
-
- zaczyna szaleć
sporo na tej płycie słuchać podobnych riffów jak na Kenose.
+ świetna okładka
jak na razie doskonałe wydawnictwo.
+ świetna okładka
jak na razie doskonałe wydawnictwo.
Pociągają mnie nie te rzeczy, co trzeba: lubię pić, jestem leniwy, nie mam boga, polityki, idei ani zasad. Jestem mocno osadzony w nicości, w swego rodzaju niebycie, i akceptuję to w pełni - Bukowski
- Riven
- Kontakt:
Cos takiego. Sa doskonale momenty (glownie w pierwszym i ostatnim utworze), ale to pomiedzy brzmi jakos tak ...poprawnie, a to w przypadku tego zespolu oznacza wlasnie niedorobienie. Niewykluczone, ze za x przesluchan sprawa sie zmieni, ale tak to widze na dzien dzisiejszy.Morph pisze:Dziwny ten krążek, taki jakby niedorobiony. Beta wersja. OEM. Te klimaty.
this is a land of wolves now
- Drone
Morph pisze:Dziwny ten krążek, taki jakby niedorobiony. Beta wersja. OEM. Te klimaty.

Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
te środkowe numery cholernie zyskują przy ich głębszym skatowaniu. Wg mnie są bardzo dobre i nie kumam tu porównań z "Paracletusem", to jednak trochę inny klimat. Wg mnie idealna jest ta epka z fenomenalnym wejściem i zakończeniem!
mistrzostwo!
mistrzostwo!