VADER
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Re: VADER
pierwszy riff fajny ale potem wszystko traci moc ..co do solowek +1, chujowe
dowolny numer z Revelations lepszy, a z quasithrashowych to np. "The code"
dowolny numer z Revelations lepszy, a z quasithrashowych to np. "The code"
this is a land of wolves now
- nicram
Otóż to. Najzabawniejsze jest to, że Peter nie potrafi zagrać swoich własnych, studyjnych solówek (patrz pierwsza wykonywana przez niego na tym śmiesznym obrazku).Plastek pisze:Kawałek to chujowizna na maksa. Jak ta sraczka to niby ma być death metal to Frontside to grindcore.
all the monsters will break your heart
- flow
- postuje jak opętany!
Vader to od lat firma do zarabiania pieniędzy, tutaj wszystko jest nastawione na zysk jak w przypadku większości kapel którym się udało odnieść sukces. Wydawnictwa, koncerty, teledyski, koszulki i inny szrot.
Naiwnym jest ktoś kto oczekuje od tego bandu płyt na miarę tych najznamienitszych w dyskografii. Na każdej kolejnej znajdzie się 25% materiału słuchalnego a reszta to zapychacze i odgrzewane kotlety którymi mogą jarać się gimbusy słuchający metalu od miesiąca.
Obecny Vader to raczej ciekawostka, choć szacun za kilka świetnych płyt pozostanie.
Naiwnym jest ktoś kto oczekuje od tego bandu płyt na miarę tych najznamienitszych w dyskografii. Na każdej kolejnej znajdzie się 25% materiału słuchalnego a reszta to zapychacze i odgrzewane kotlety którymi mogą jarać się gimbusy słuchający metalu od miesiąca.
Obecny Vader to raczej ciekawostka, choć szacun za kilka świetnych płyt pozostanie.
- Kingu
- weteran forumowych bitew
Nie można, bo wciąż grają. Skład się ograł i na koncertach jest jak trzeba. Natomiast studyjnie to poprzedni skład uważam za mocniejszy, ten z Mauserem i Darkiem. Ten duet miał znakomitą chemię i takie strzały jak As Heavens Collide, Warlords.
- ultravox
- zahartowany metalizator
Dobry numer i teledysk pasuje. Niestety jak dla mnie wszystko położone jest przez produkcję, która jest taka gładka i od linijki. To jest moim zdaniem największy problem ostatnich płyt VADER, bo dobrych kompozycji tam nie brakuje. Są fajne riffy, ale nie ma pazura, nie czuję w tym chęci zniszczenia świata. Choć uczciwie rzecz ujmując nie jest to problem tylko VADER i być może od kapel z takim stażem nie należy takich rzeczy wymagać. Ale patrząc choćby na NAPALM DEATH okazuje się, że jednak można.Nasum pisze:Peter i spółka zaprezentowali światu klip do kawałka "Triumph of death" z ich ostatniego albumu. Tym razem Peter nie idzie na Golgotę, nie ma też jakiejś oszałamiajacej fabuły i efektów specjalnych jak na teledyskach Behemoth, ot zwykły koncertowy klip. Jest ogień, jest odwrócony krzyż przytwierdzony do statywu, są ryciny przypominajace te z wkładki Morbid Angel do albumu na literkę ''C"...
[youtube][/youtube]
- SOWIX666
- postuje jak opętany!
Oczywiście każdy może mieć swoje zdanie, ale jak widziałem tę 100 ludzi na koncercie w zagrzybionej spelunie i radość z grania to nie wydaje mi się żeby Piotr i reszta byli tylko nastawieni na zysk. Trzy miesiące temu w tym samym mieście byli Behemoty, w innym, pięknym klubie na ponad 1200 osób. Kto tu kosi szmal można się domyślać.flow pisze:Vader to od lat firma do zarabiania pieniędzy, tutaj wszystko jest nastawione na zysk.
- harvestman
Poruszając temat ex - członków (sic) zespołu, wie ktoś co się dzieje z Mauserem? Ten projekt do spółki z żoną z tego co wiem nie wypalił a chłopak przepadł jak kamień w wodę, ani słychu ani widu. Do tego pudla na jego miejscu za chuj nie mogę się przekonać.
- manieczki
Jak to nie wypalił?
Który zespół może pochwalić się takimi statystyykami?
Kod: Zaznacz cały
UNSUN - Whispers (OFFICIAL VIDEO)
autor: Century Media Records
6 lat temu
11 610 689 wyświetleń
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- harvestman
Te wyświetlenia nie przełożyły się chyba na sprzedaż płyt i frekwencję na koncertach :) No i gdyby wypalił to by chyba ciągnęli ten wózek. No chyba że małżonka zaprzyjaźniła się z jakim Mietkiem od targania skrzyń albo Mauser z panną od sprzedaży koszulek i na wskutek tych wydarzeń stosunki w zespole uległy pogorszeniu i uniemożliwiło to kontynuowanie współpracy.manieczki pisze:Jak to nie wypalił?
Kod: Zaznacz cały
UNSUN - Whispers (OFFICIAL VIDEO) autor: Century Media Records 6 lat temu 11 610 689 wyświetleń
Ostatnio zmieniony 22-03-2015, 17:50 przez harvestman, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Projekt Mausera po odejsciu z Vader zasłużył na wspaniały tytuł kloca roku, po wydaniu czegoś takiego tez bym się zapadł pod ziemię. Tyra na poczcie? Cóż, trzeba jakoś odłożyć na emeryturę, sny o karierze sie skończyły. Chyba że jeszcze nas czymś zaskoczy, ale byle nie Dies Irae.
- Kingu
Nowy album Dies Irae z Darkiem na garach i Novym na wokalu to doskonały pomysł. Czekam.Nasum pisze: Chyba że jeszcze nas czymś zaskoczy, ale byle nie Dies Irae.
Jego żona / wokalistka miała jakieś problemy zdrowotne i dlatego zawiesili działalność. Przynajmniej tak podawali na profilu.harvestman pisze:No i gdyby wypalił to by chyba ciągnęli ten wózek.
Teraz siedzą w Londynie.
- uglak
- mistrz forumowej ceremonii
gra calkiem niezle, jest zaprawiony w zyciu na trasach, charakter tez raczej dobry skoro tyle czasu z generalem wytrzymal - jak bedzie chcial to znajdzie jakas propozycje.
a co do nowego dies irae to jest za.
Guilty of being right
- harvestman
Mało tego, Mauserowi udało się nawet zdobyć zaufanie generała, który w końcowym etapie jego pobytu w Vader, dopuścił go do komponowania. Z tego co się orientuje inni szarpiący struny w tym zespole nie dostąpili takiego zaszczytu.uglak pisze:gra calkiem niezle, jest zaprawiony w zyciu na trasach, charakter tez raczej dobry skoro tyle czasu z generalem wytrzymal - jak bedzie chcial to znajdzie jakas propozycje.
Ostatnio zmieniony 22-03-2015, 18:02 przez harvestman, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Jeśli chodzi o Dies Irae to właśnie tam mógł się wyżyć jako kompozytor, tyle że jak dla mnie ten zespół nie prezentował w sobie niczego poza dobrym warsztatem. Kawałki były pozbawione szaleństwa, wszystko było zrobione wedle sprawdzonego przepisu, w porównaniu do takiego Yattering to zespół Mausera nie miał szans. Mówię tutaj zwłaszcza o drugiej płycie Świerszcza i spółki. Dies Irae nie bronię nikomu lubić, ale dla mnie nic ciekawego.
-
- postuje jak opętany!
A o ile ja dobrze kojarzę po przeczytaniu biografii lub z innego źródła - dwa czy trzy kawałki z nowej płyty są autorstwa Pająka.harvestman pisze: Z tego co się orientuje inni szarpiący struny w tym zespole nie dostąpili takiego zaszczytu.
e: Tak jest, "Go To Hell” i "Hexenkessel".
I didn't hear voices. It was a conscious decision on my part.
- harvestman
W epoce, dałem się nabrać na propagandowe slogany serwowane przez Dziubińskiego i sprawdziłem sobie Dies Irae,, miało być objawienie , odkrywanie nowego w tym gatunku a z tego co pamiętam to było to granie mocno pod Marbid Angel, taka siódma woda po kisielu, poprawna warsztatowo i tyle.
- harvestman
Z obecnym wcieleniem Vader jest mi mocno nie po drodze więc widocznie gdzieś mi ten fakt uleciał. Moim zdaniem takie Necropolis miało większe pierdolniecie niż ostatnie dwa albumy.Wuja pisze:A o ile ja dobrze kojarzę po przeczytaniu biografii lub z innego źródła - dwa czy trzy kawałki z nowej płyty są autorstwa Pająka.harvestman pisze: Z tego co się orientuje inni szarpiący struny w tym zespole nie dostąpili takiego zaszczytu.
e: Tak jest, "Go To Hell” i "Hexenkessel".
-
harvestman pisze:W epoce, dałem się nabrać na propagandowe slogany serwowane przez Dziubińskiego i sprawdziłem sobie Dies Irae,, miało być objawienie , odkrywanie nowego w tym gatunku a z tego co pamiętam to było to granie mocno pod Marbid Angel, taka siódma woda po kisielu, poprawna warsztatowo i tyle.
A to nie Kmiołek w tym przodował?Debiut wydali u niego, właśnie patrzę na reklamę zamieszczoną w traszemie:
Super-projekt w składzie.. (...), brutalna, szybka i techniczna szkoła death metalu oparta na najlepszych wzorcach! Świeżość i inteligencja, melodia i dynamika!