VADER

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
harvestman
weteran forumowych bitew

Re: VADER

22-03-2015, 18:37

Nasum pisze:
harvestman pisze:W epoce, dałem się nabrać na propagandowe slogany serwowane przez Dziubińskiego i sprawdziłem sobie Dies Irae,, miało być objawienie , odkrywanie nowego w tym gatunku a z tego co pamiętam to było to granie mocno pod Marbid Angel, taka siódma woda po kisielu, poprawna warsztatowo i tyle.

A to nie Kmiołek w tym przodował?Debiut wydali u niego, właśnie patrzę na reklamę zamieszczoną w traszemie:

Super-projekt w składzie.. (...), brutalna, szybka i techniczna szkoła death metalu oparta na najlepszych wzorcach! Świeżość i inteligencja, melodia i dynamika!

Dwójkę i trójkę wydał Metal Mind i tam też było srogo.
Awatar użytkownika
Żułek
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

22-03-2015, 20:16

w piątek mi przyszły demówki na kasetkach

śmieszne te Live In Decay :P troche szkoda że studyjnie nic nie nagrali w takich klimatach, chetnie bym posłuchał :)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
Awatar użytkownika
Kingu
weteran forumowych bitew

23-03-2015, 00:25

uglak pisze: a co do nowego dies irae to jest za.
On jest za? Bo jak gadałem z nim, co prawda parę lat temu, to nie miał ciśnienia na death metal.
harvestman pisze: z tego co pamiętam to było to granie mocno pod Marbid Angel, taka siódma woda po kisielu, poprawna warsztatowo i tyle.
Z Morbid Angel ta muzyka nie ma niewiele wspólnego, poza gatunkiem jako takim.
Dla mnie poza warsztatem są tam jeszcze świetne kawałki. Dwójka i trójka to nierdzewna stal. Na jedynce tylko ze dwa numery naprawdę dobre.

[youtube][/youtube]
Awatar użytkownika
knaar
rasowy masterfulowicz

23-03-2015, 06:59

Nasum pisze:
harvestman pisze:W epoce, dałem się nabrać na propagandowe slogany serwowane przez Dziubińskiego i sprawdziłem sobie Dies Irae,, miało być objawienie , odkrywanie nowego w tym gatunku a z tego co pamiętam to było to granie mocno pod Marbid Angel, taka siódma woda po kisielu, poprawna warsztatowo i tyle.

A to nie Kmiołek w tym przodował?Debiut wydali u niego, właśnie patrzę na reklamę zamieszczoną w traszemie:

Super-projekt w składzie.. (...), brutalna, szybka i techniczna szkoła death metalu oparta na najlepszych wzorcach! Świeżość i inteligencja, melodia i dynamika!
Nie wiem na jaką reklamę patrzysz, ale jedynkę, jak i kolejne w Polsce wydał Metal Mind.
Nasum

23-03-2015, 08:26

Na reklamę w traszemie, jeśli chodzi o spusty to w tym magazynie była recenzja debiutu która stawiała dość wysoko ten materiał, a co do wydawcy to rzeczywiście, Metal Mind, spojrzałem na samą górę reklamy i było tam logo stajni Dziubińskiego.
Awatar użytkownika
uglak
mistrz forumowej ceremonii

23-03-2015, 09:18

Kingu pisze:
On jest za? Bo jak gadałem z nim, co prawda parę lat temu, to nie miał ciśnienia na death metal.
*jestem za ;-)
Guilty of being right
Nasum

23-03-2015, 11:22

Kingu pisze:

W pewnym sensie rozumiem go, rzeźbił w tym ładny kawałek czasu a jeśli chodzi o profity finansowe to chyba miał raczej niekoniecznie jakies olbrzymie, w każdym razie na Ferrari chyba nie było go stac. Wziął się za bardziej melodyjne granie, coś co w radiu zapodają, dla szerszej i mniej chyba wymagającej publiczności... wyszło jak wyszło, jesli powróci do grania to ciekawe co teraz zaprezentuje.
535

26-03-2015, 09:02

Podczas koncertu Obituary, udało mi się zamienić kilka zdań z niepozornym, skromnym i cały czas uśmiechniętym Peterem. Przeczytałem także "Wojnę Totalną" w której szczerze mówiąc nie doszukałem się przesadnego "jechania po kolegach". I taka refleksja. Zespół, który niewątpliwie zrobił oszałamiającą karierę. Bez internetów, fejsbuczków, durnowatych trailerów oraz sesji reklamujących odzież dla przedstawicieli trzeciej płci. Dodatkowo w czasach jebanego kryzysu, gdy wszystko rozlatywało się w rękach i trzeba było mieć wiele wiary w to co się robi, by nie pierdolnąć tym o ścianę. VADER- zespół, który zawsze będę szanował.
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

26-03-2015, 09:05

No zrobił karierę i potem bardzo skutecznie ją zjebał nagrywając niesamowite łajno.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
535

26-03-2015, 09:08

Nie oni pierwsi i nie ostatni. Ja cały czas patrzę przez pryzmat tego co osiągnęli na początku swej drogi, a resztę zostawiam dla młodzieńców z plecakami upstrzonymi naszywkami zespołów Metallica, Coma i Dżem.
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

26-03-2015, 09:41

Ważne jak mężczyzna kończy.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
trup

26-03-2015, 09:50

Plastek pisze:Ważne jak mężczyzna kończy.
Plastek, a nie wolałbyś jeździć po świecie i napierdalać metal na scenie niż siedzieć przed kompem i napierdalać posty?
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

26-03-2015, 09:51

Nie.
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
trup

26-03-2015, 09:52

Czyli napierdalanie postów to Twoja pasja?
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
booshee
postuje jak opętany!

26-03-2015, 09:55

Plastek pisze:Nie.
Plastek, zmień awatar, proszę cie, ta gruba już trochę się znudziła, dewastuj
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

26-03-2015, 10:17

trup pisze:Czyli napierdalanie postów to Twoja pasja?
Nie do końca. Co mnie zmienia faktu, że jestem Malcolmem McLarenem tego forum.
Wolę kakaową dziurę!!
Nasum

26-03-2015, 10:22

535 pisze: I taka refleksja. Zespół, który niewątpliwie zrobił oszałamiającą karierę. Bez internetów, fejsbuczków, durnowatych trailerów oraz sesji reklamujących odzież dla przedstawicieli trzeciej płci. Dodatkowo w czasach jebanego kryzysu, gdy wszystko rozlatywało się w rękach i trzeba było mieć wiele wiary w to co się robi, by nie pierdolnąć tym o ścianę. VADER- zespół, który zawsze będę szanował.

To trzeba oddać Peterowi, że w czasach, kiedy mało kogo było stać na płyty kompaktowe, o regularnych wyjazdach za granicę też nie wszyscy marzyli, kiedy jedynie za pomocą listów i zwykłej poczty, za pomoca której wysyłał kasety magnetofonowe, dotarł do tylu ludzi a jego zespół wkrótce podbił Stany o których wszyscy marzyli. Tego już mu nikt nie odbierze.

Ale w tym wszystkim chodzi również o muzykę, której od pewnego czasu zabrakło tego impetu,to już nie to, co wtedy, na samym poczatku. Nie oni jedni, i nie ostatni. Szkoda trochę, no ale na świecie nie tylko Vader gra ciężką muzykę.
Heretyk
mistrz forumowej ceremonii

27-03-2015, 11:13

535 pisze:Nie oni pierwsi i nie ostatni. Ja cały czas patrzę przez pryzmat tego co osiągnęli na początku swej drogi, a resztę zostawiam dla młodzieńców z plecakami upstrzonymi naszywkami zespołów Metallica, Coma i Dżem.
tak jest; za kilka pierwszych płyt ogromny i dożywotni szacunek
Awatar użytkownika
vicek
zahartowany metalizator

27-03-2015, 11:49

booshee pisze:
co to za laska ?
Nasum

27-03-2015, 11:52

vicek pisze:
booshee pisze:
co to za laska ?

Pewnie ta, która odpadła z castingu ogłoszonego na dziewczynę z okładki Regurgitate "Effortless regurgitation...", ćwiczyła, ćwiczyła, ale ostatecznie się nie zakwalifikowała.
ODPOWIEDZ