DARKTHRONE

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: DARKTHRONE

15-12-2012, 19:47

Nie mam żadnych uprzedzeń do Atheist. Powtarzam to po raz kolejny raz. Lubię ich muzykę. Powtarzam jeszcze raz: MA miało większy wpływ na rozwój death metalu niż Atheist, zainspirowało więcej zespołów, więcej zespołów poszło ich drogą. Tak samo jak Slayer i Metallica miały większy wpływ na thrash metal niż Megadeth. Choć chciałbym żeby było odwrotnie. Okey?
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky
mistrz forumowej ceremonii

15-12-2012, 19:50

nicram pisze:
twoja_stara_trotzky pisze:
czyli NIE DOPUSZCZASZ możliwości, że pierdolisz głupoty?
Trudno uważać za pierdolenie głupot, wyrażenie osobistych uczuć do muzyki Venom. Jako filozof powinieneś rozumieć.
jako filozof wiem, że wszystko może być głupotą :D
535

15-12-2012, 19:50

nicram pisze:
535 pisze:
Myślisz, że dla mnie dyskusje tutaj, to kwestia nadeptywania na odcisk? Czy mój punkt widzenia jest jedyny? Nie sądzę. Jebie mnie to. To Ty stawiasz skrajne tezy, szczególnie dzisiaj. Coś jest gównem, tamto chujowe, tego nie będę. Kiedy miałem sześć lat nie lubiłem szpinaku. Nikt go nie lubił. Teraz chętnie jem. Z czosnkiem.
Napisałem, że nienawidzę Venom i uważam ten zespół za gówno. Szczerze. Zaczęły się osobiste jazdy do mnie. Tyle w temacie.
Ja prócz Kolegi Plastka, staram się nikogo nie obrażać. Rozumiem, że mieszanka punk rocka i Venom w wykonaniu VOIVOD to też kupa gówna.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

15-12-2012, 19:53

Probowalem o to samo zapytać, ale dostałem w zamian wycieczke osobista :(.
this is a land of wolves now
535

15-12-2012, 19:54

nicram pisze:Nie mam żadnych uprzedzeń do Atheist. Powtarzam to po raz kolejny raz. Lubię ich muzykę. Powtarzam jeszcze raz: MA miało większy wpływ na rozwój death metalu niż Atheist, zainspirowało więcej zespołów, więcej zespołów poszło ich drogą. Tak samo jak Slayer i Metallica miały większy wpływ na thrash metal niż Megadeth. Choć chciałbym żeby było odwrotnie. Okey?
Nigdy moimi faworytami nie były Metallica, Anthrax i Megadeth, a co lepsze nie widzę w tym, żadnej herezji. Nigdy też nie myślałem o nich, że grają gówno. Nigdy nie chciałbym, żeby było inaczej.
Awatar użytkownika
nicram

15-12-2012, 20:00

535 pisze: Ja prócz Kolegi Plastka, staram się nikogo nie obrażać. Rozumiem, że mieszanka punk rocka i Venom w wykonaniu VOIVOD to też kupa gówna.
Pisałem o analogii cynamonowego ciasteczka. Sorry, nie słyszę Venom w Voivod. Przyjmij, że jestem głuchy.
535 pisze:
Nigdy moimi faworytami nie były Metallica, Anthrax i Megadeth, a co lepsze nie widzę w tym, żadnej herezji. Nigdy też nie myślałem o nich, że grają gówno. Nigdy nie chciałbym, żeby było inaczej.
urzekła mnie Twoja historia. I co to ma do moich uczuć względem Venom? Nie masz czegoś na co reagujesz wręcz alergicznie? Jeżeli masz, to zrozumiesz, że alergią reaguję na Venom. Jeżeli w Twoim życiu czegoś takiego nie ma, to nie zrozumiesz. I już. Tyle.
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

15-12-2012, 20:07

nicram pisze:jestem głuchy.
trzeba było tak od początku ;)
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

15-12-2012, 20:08

no i zagadka rozwiazana. tylko w takim wypadku można nie slyszec venom na war and pain.
Awatar użytkownika
nicram

15-12-2012, 20:10

twoja_stara_trotzky pisze:
nicram pisze:jestem głuchy.
trzeba było tak od początku ;)
Oj Ty niegrzeczny manipulancie! ;-)
535

15-12-2012, 20:23

nicram pisze:
535 pisze: Ja prócz Kolegi Plastka, staram się nikogo nie obrażać. Rozumiem, że mieszanka punk rocka i Venom w wykonaniu VOIVOD to też kupa gówna.
Pisałem o analogii cynamonowego ciasteczka. Sorry, nie słyszę Venom w Voivod. Przyjmij, że jestem głuchy.
535 pisze:
urzekła mnie Twoja historia. I co to ma do moich uczuć względem Venom? Nie masz czegoś na co reagujesz wręcz alergicznie? Jeżeli masz, to zrozumiesz, że alergią reaguję na Venom. Jeżeli w Twoim życiu czegoś takiego nie ma, to nie zrozumiesz. I już. Tyle.
W pierwszym podsumowaniu sam przyznałeś, że jesteś głuchy, a w drugim udowodniłeś, że masz problem z czytaniem i rozumieniem. W tej sytuacji nie będę dalej drążył i niepokoił. Zdrowie!
535

15-12-2012, 20:55

Wracając do tematu. Nie pojmuję jak można nie widzieć wielkości Soulside Journey. Zbiorowy omam narzucony przez pare true wywiadów, podchwycony przez tłuszczę, a kolportowany do dzisiaj. Przecież to jest wspaniała płyta, na przekór temu co opowiadają o niej autorzy. Oni nie mogą teraz się z tego wycofać, bo true mit zachwiałby się w posadach, a tego przecież nie "chcemy". Nadejdzie jeszcze czas, gdy jedynka Darkthrone oficjalnie odzyska swój należny, choć tak naprawdę nigdy nieutracony status.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

15-12-2012, 20:56

Hm, mnie się wydaje, ze przynajmniej na tym forum ta plyta jest dostatecznie (czyli: bardzo) doceniana. Dla mnie to jest jeden z najlepszych albumow DM w ogole.
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

15-12-2012, 20:59

Zgadzam się i nie zgadzam jednocześnie.
Give birth to something dead
Give birth to something old
535

15-12-2012, 21:02

Jeżeli tak, to warto ten stan rzeczy wzmacniać, by nie padały więcej bluźnierstwa w postaci: "Jedynka? A Blaze..." Nieprawdaż? Kolego Morph?
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

15-12-2012, 21:03

To jest właśnie ten punkt, w którym się nie zgadzam.
Give birth to something dead
Give birth to something old
Awatar użytkownika
Headcrab
weteran forumowych bitew
Kontakt:

15-12-2012, 21:07

Bezdech pisze:
To nie jest metal tylko pozerskie ścierwo.
Pozerski to jest twój śmieszny post.
Ỏ̷͖͈̞̩͎̻̫̫̜͉̠̫͕̭̭̫̫̹̗̹͈̼̠̖͍͚̥͈̮̼͕̠̤̯̻̥̬̗̼̳̤̳̬̪̹͚̞̼̠͕̼̠̦͚̫͔̯̹͉͉̘͎͕̼̣̝͙̱̟̹̩̟̳̦̭͉̮̖̭̣̣̞̙̗̜̺̭̻̥͚͙̝̦̲̱͉͖͉̰̦͎̫̣̼͎͍̠̮͓̹̹͉̤̰̗̙͕͇͔̱͕̭͈̳̗̭͔̘̖̺̮̜̠͖̘͓̳͕̟̠̱̫̤͓͔̘̰̲͙͍͇̙͎̣̼̗̖͙̯͉̠̟͈͍͕̪͓̝̩̦̖̹̼̠̘̮͚̟͉̺̜͍͓̯̳̱̻͕̣̳͉̻̭̭̱͍̪̩̭̺͕̺̼̥̪͖̦
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

15-12-2012, 21:07

kto nie wielbi darkthrona wszystkiego
ten chujem zamiata podłogę

<kłania się>
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

15-12-2012, 21:10

myslales o publikacji? kupiłbym.
535

15-12-2012, 21:16

Biorę cały nakład. Pamiętajcie, że byłem pierwszy.
White Pharaoh
postuje jak opętany!

15-12-2012, 21:48

Czekam jak na mało co, wielbie wszystko co nagrał DARKTHRONE. Ten zespół ma prawie takie zasługi jak KOPERNIK:)
ODPOWIEDZ