RAGE AGAINST THE MACHINE

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Morph
mistrz forumowej ceremonii
Kontakt:

Re: RAGE AGAINST THE MACHINE

09-06-2011, 23:35

Riven pisze:Riven 4,550,000 results
;))))
Morph - 24,300,000 8-)

Kurwa, jestem lepszy od RATM.
Give birth to something dead
Give birth to something old
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

09-06-2011, 23:36

to chyba przeczytales manifest komunistyczny w calosci :)))
this is a land of wolves now
Karkasonne

09-06-2011, 23:37

Rzeczywiście, Gaga, jak mogłem na to nie wpaść! No dobra, wiemy już, kto wprowadził największą rewolucję w muzyce, temat zakończony.
Awatar użytkownika
Bezdech
weteran forumowych bitew

09-06-2011, 23:40

They told them not to fear, they couldn't be prepared
Then came the day that not a single soul was spared
Karkasonne

09-06-2011, 23:57

Karkasonne pisze:Rzeczywiście, Gaga, jak mogłem na to nie wpaść! No dobra, wiemy już, kto wprowadził największą rewolucję w muzyce, temat zakończony.
Nie, jednak nie! Dwukrotnie pobił ją EARTH! Nie mówiąc już o Love, którzy absolutnie zdystansowali również Earth, coś ponad 6 mld wyników. Co za emocje
Awatar użytkownika
Deathless King
weteran forumowych bitew

10-06-2011, 00:00

ale najlepsze to jednak jest I - Abbath to jednak umie muzyke robic ;)
Only duzo tremolo na nietlumionych strunach is true!
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

10-06-2011, 00:31

aha, przypomniało mi się... jeżli uznać, że RATM to była rewolucja, TO CO DO KURWY NĘDZY ROBIŁO W TYM SAMYM CZASIE NINE INCH NAILS? lol.
HAL_9000
zaczyna szaleć

10-06-2011, 00:38

W Quake'a grali?
Sarenka na mrozie nie może

Czeka na ciepły oddech

Leśniczy ją głaszcze po udzie

Niech się naje do syta
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

10-06-2011, 07:15

twoja_stara_trotzky pisze:aha, przypomniało mi się... jeżli uznać, że RATM to była rewolucja, TO CO DO KURWY NĘDZY ROBIŁO W TYM SAMYM CZASIE NINE INCH NAILS? lol.
no kurwa, wez juz wyjmij kija z dupy i sie wyluzuj :) ja np. nie wiem czy RATM to zespol rewolucyjny jako taki, moze nie. zwyczajnie nie orientuje sie w tej stylistyce, a to glownie dlatego, ze z kapel ktory w jakis konkretniejszy sposob czerpaly z ich dorobku w zasadzie zadna nie przypadl mi do gustu.W sumie to nawet ciezko byloby mi jakas wymienic , ale troche tego bylo ;)

Co innego rewolucyjnosc, co innego oryginalnosc - brzmienie gitary, wokal, riffy. Ale znowu, nawet nie o to mi chodzi. Zaleta RATM nie jest dla mnie jakas tam szczegolna oryginalnosc (choc np. sposob gry Morello jest unikalny bez dyskusji), nie chce mi sie nawet rozpatrywac tego tematu, jara mnie KUREWSKA MOC bijaca z debiutu, zajebiste brzmienie, mocarne riffy itp. Mozesz sie z tym nie zgadzac itp., cool, no ale...chuj z tym? ;) btw. kiedy ostatnio slyszales ten album? i czy nie bylo to przypadkiem na youtube? jesli tak, to plz - wez sobie zalacz kawalek Take The Power Back w jakiejs porzadnej jakosci na glosnikach, w odpowiedniej (czyt. kurewskiej) glosnoscii. Zobacz jak tam sekcja pracuje, jakie zajebiste funkowe patenty. Moze to nie jest rewolucja (nigdy nic takiego nie pisalem), ale numer rozpierdala. I tak jest w zasadzie z kazdym na tej plycie.

Abstrahujac juz od tej bandy komuchow - patrzenie na muzyke przez pryzmat 'rewolucji' itp. jest ok jak podchodzimy do tematu w jakis kronikarski sposob. Mam wrazenie, ze po prostu nie mozesz zniesc, ze mimo Twojej krytyki ktos smie sie tym biednym RATMem przejmowac, i dlatego dorabiasz jakies racjonalne uzasadnienia typu wlasnie rewolucyjnosc, oryginalnosc, wplyw na popkullture ;).
Awatar użytkownika
Triceratops

10-06-2011, 08:57

posluchalem sobie wczoraj debiutu i do konca nie dalem rady dotrwac choc zdawalo mi sie ze lubie ten zespol. wyobrazam sobie co sie dzieje na nastepnych plytach, ktore juz chyba zapomnialem
woodpecker from space
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

10-06-2011, 09:24

Riven pisze:
twoja_stara_trotzky pisze:aha, przypomniało mi się... jeżli uznać, że RATM to była rewolucja, TO CO DO KURWY NĘDZY ROBIŁO W TYM SAMYM CZASIE NINE INCH NAILS? lol.
no kurwa, wez juz wyjmij kija z dupy i sie wyluzuj :) ja np. nie wiem czy RATM to zespol rewolucyjny jako taki, moze nie. zwyczajnie nie orientuje sie w tej stylistyce, a to glownie dlatego, ze z kapel ktory w jakis konkretniejszy sposob czerpaly z ich dorobku w zasadzie zadna nie przypadl mi do gustu.W sumie to nawet ciezko byloby mi jakas wymienic , ale troche tego bylo ;)

Co innego rewolucyjnosc, co innego oryginalnosc - brzmienie gitary, wokal, riffy. Ale znowu, nawet nie o to mi chodzi. Zaleta RATM nie jest dla mnie jakas tam szczegolna oryginalnosc (choc np. sposob gry Morello jest unikalny bez dyskusji), nie chce mi sie nawet rozpatrywac tego tematu, jara mnie KUREWSKA MOC bijaca z debiutu, zajebiste brzmienie, mocarne riffy itp. Mozesz sie z tym nie zgadzac itp., cool, no ale...chuj z tym? ;) btw. kiedy ostatnio slyszales ten album? i czy nie bylo to przypadkiem na youtube? jesli tak, to plz - wez sobie zalacz kawalek Take The Power Back w jakiejs porzadnej jakosci na glosnikach, w odpowiedniej (czyt. kurewskiej) glosnoscii. Zobacz jak tam sekcja pracuje, jakie zajebiste funkowe patenty. Moze to nie jest rewolucja (nigdy nic takiego nie pisalem), ale numer rozpierdala. I tak jest w zasadzie z kazdym na tej plycie.

Abstrahujac juz od tej bandy komuchow - patrzenie na muzyke przez pryzmat 'rewolucji' itp. jest ok jak podchodzimy do tematu w jakis kronikarski sposob. Mam wrazenie, ze po prostu nie mozesz zniesc, ze mimo Twojej krytyki ktos smie sie tym biednym RATMem przejmowac, i dlatego dorabiasz jakies racjonalne uzasadnienia typu wlasnie rewolucyjnosc, oryginalnosc, wplyw na popkullture ;).
chuj, nie przekonałeś mnie.

NIN >>>>>>>>>>> ... >>>>>>>>>>>> (strzałek jak płyt na półkach Mariana) >>>>> ... >>>> RATM
Awatar użytkownika
Triceratops

10-06-2011, 09:31

heheh takie rzeczy jak rage against the machine czy korn sa dobre do ujawniania prawdziwego ja, tak na dobra sprawe wielu nie wyrasta z tej osobowosci pierwotnej tylko sobie nabudowuje osobowosc wtorna z tymi wszystkimi worshipami c93, napalmow, slayerow,jazzow i ekstremy a ten obesrany dzieciuch w majtach z kiblem w kroku wielbiacy te dziadostwa dla gowniazerii typu rage czy korn wciaz tkwi pod spodem i od czasu do czasu sie odzywa i przypomina hej to ja, ja tu bylam pierwsza i ciagle nie umarlam, nie da sie mnie zabic, bullet in your head, skaczmy do gory jak kangury, hoph hiph, yo yo
woodpecker from space
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

10-06-2011, 09:33

Triceratops pisze:heheh takie rzeczy jak rage against the machine czy korn sa dobre do ujawniania prawdziwego ja, tak na dobra sprawe wielu nie wyrasta z tej osobowosci pierwotnej tylko sobie nabudowuje osobowosc wtorna z tymi wszystkimi worshipami c93, napalmow, slayerow,jazzow i ekstremy a ten obesrany dzieciuch w majtach z kiblem w kroku wielbiacy te dziadostwa dla gowniazerii typu rage czy korn wciaz tkwi pod spodem i od czasu do czasu sie odzywa i przypomina hej to ja, ja tu bylam pierwsza i ciagle nie umarlam, nie da sie mnie zabic, bullet in your head, skaczmy do gory jak kangury, hoph hiph, yo yo
otóż to. otóż to, drogi Watsonie.
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

10-06-2011, 09:36

Riven pisze: ja np. nie wiem czy RATM to zespol rewolucyjny jako taki, moze nie. zwyczajnie nie orientuje sie w tej stylistyce,
to po kiego chuja od kilku dni srasz sie jak pawian??
dodam, ze wg mnie w zadnej stylistyce sie nie orientujesz - neofita który krzyczy, nic wiecej
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

10-06-2011, 10:17

twoja_stara_trotzky pisze:
Riven pisze:

chuj, nie przekonałeś mnie.

NIN >>>>>>>>>>> ... >>>>>>>>>>>> (strzałek jak płyt na półkach Mariana) >>>>> ... >>>> RATM
no i co z tego? niech sobie tak bedzie, przez jest masa lepszych zespol niz ratm. nie rozumiem co to ma wniesc do czegokolwiek
Awatar użytkownika
Deathless King
weteran forumowych bitew

10-06-2011, 10:21

ba, jest nawet masa lepszych niz NIN
Only duzo tremolo na nietlumionych strunach is true!
Awatar użytkownika
hcpig

10-06-2011, 10:22

Grabisz sobie. :)
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

10-06-2011, 10:26

Prawdę mówi. ;)
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

10-06-2011, 10:27

Dobrze, że nie słucham RATM. Nie trza czytać tego całego burdelu. W ogóle nie wiem o co takie halo z tą kapelą.
PENIS METAL
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

10-06-2011, 10:29

nie byloby halo gdyby taki triceps nie musial leczyc jakis swoich ciezkich problemow ;)
sluchasz muzyki odkad siegasz pamiecia, stanowi wazna czesc zycia, ale ni chuja, lubisz debiut ratm --> jestes pozer ;))

no komedia
ODPOWIEDZ