MGŁA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Houwitser
- rozkręca się
Re: Mgła
Nigdy więcej w Agonii ! Dwukrotnie zamawiałem winyle i za każdym razem przychodziły z pogniecionymi narożnikami .
Pikczer Drudkh miał 7 cm rysę .Kupiłem 2 szt. jedną zostawiłem dla siebie , a drugą ( tą uszkodzoną ) nie sprawdzając ,a myśląc że nowa puściłem na eGayu . Musiałem się póżniej niezle bujać z gościem w jakiś sporach itd. Na zachodzie Filip jest uważany za ripp offa , wielu oszukał , nawet Yosuke radzi unikać nie mówiąc o gościach z Drakkkar którzy chętnie by mu oklepali maskę .
Pikczer Drudkh miał 7 cm rysę .Kupiłem 2 szt. jedną zostawiłem dla siebie , a drugą ( tą uszkodzoną ) nie sprawdzając ,a myśląc że nowa puściłem na eGayu . Musiałem się póżniej niezle bujać z gościem w jakiś sporach itd. Na zachodzie Filip jest uważany za ripp offa , wielu oszukał , nawet Yosuke radzi unikać nie mówiąc o gościach z Drakkkar którzy chętnie by mu oklepali maskę .
- klaun
- zaczyna szaleć
Zamawiałem w Agonii kilka razy i wszystko było bez problemów, mają chyba największy wybór jak dla mnie. Winyle dochodziły całe i zdrowe, na ceny też nie narzekam bo to co chcę raczej lata w takich cenach. Więc już sam nie wiem.
Koulrophobia
- TORTURER
- w mackach Zła
No fakt Jesion jest troche niezorganizowany i czasem cos kręci z terminem wysłania itp,ale suma sumarum to nigdy nie wywałował mnie na kase...a nowa Mgła ok,zdecydowanie druga połowa płyty jest lepsza,przez co pierwsze wrażenia miałem średnie,bo otwieracz i nastepny utwór są poprawne i tylko poprawne,natomiast kolejne dwa bardzo zajebiste!..nie wiem ,może to tylko moje wrażenie...
Death Dwells in Love
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
to prawda, płyta się rozkręca wolno ale i tak jest ponad przeciętna jak na Polish black metalTORTURER pisze:No fakt Jesion jest troche niezorganizowany i czasem cos kręci z terminem wysłania itp,ale suma sumarum to nigdy nie wywałował mnie na kase...a nowa Mgła ok,zdecydowanie druga połowa płyty jest lepsza,przez co pierwsze wrażenia miałem średnie,bo otwieracz i nastepny utwór są poprawne i tylko poprawne,natomiast kolejne dwa bardzo zajebiste!..nie wiem ,może to tylko moje wrażenie...
-
- mistrz forumowej ceremonii
Co do Agonii, to ostatnio się trochę wkurwiłem, bo nie dość że prawie 2 tygodnie czekałem na paczkę, to niektóre płyty nie były już w folii, a w dodatku ewidentnie używane i obmacane tłustymi paluchami 

- 4m
- weteran forumowych bitew
Hehe, funduje jakiemuś znajomemu dobry dostęp do płyt?Heretyk pisze:Co do Agonii, to ostatnio się trochę wkurwiłem, bo nie dość że prawie 2 tygodnie czekałem na paczkę, to niektóre płyty nie były już w folii, a w dodatku ewidentnie używane i obmacane tłustymi paluchami

from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
and the thought
and the chaos
that free the form
- Morph
- Kontakt:
Tu raczej podejrzewam dość popularną praktykę pt. wysyłanie bez pudełek. Ktoś to potem musi w case'y popakować, a jak się do tego przykłada widać dopiero przy odbiorze.
Give birth to something dead
Give birth to something old
- Block69
Wysyłanie płyt bez pudełek to moim zdaniem niezła bzdura.
Słucham se "Grozy" codziennie od 3 dni na zmiane z epkami i jednak nie jest to tak dobre jak poprzednie 3 materiały. Kawałki są dalej chwytliwe i na bardzo dobrym poziomie ale jednak "Groza" nie ma tego czegoś co cechuje poprzednie wydawnictwa których można słuchać non stop.
Słucham se "Grozy" codziennie od 3 dni na zmiane z epkami i jednak nie jest to tak dobre jak poprzednie 3 materiały. Kawałki są dalej chwytliwe i na bardzo dobrym poziomie ale jednak "Groza" nie ma tego czegoś co cechuje poprzednie wydawnictwa których można słuchać non stop.
PENIS METAL
- Morph
- Kontakt:
Jedno pudełko to +/- 80 g. Przemnóż sobie przez 100 czy 200 płyt w paczce i wychodzi kupa kilogramów. Często za różnicę bardziej się opłaca dokupić to w kraju. Nie mam nic przeciwko takim praktykom, sam tak zamawiałem m.in. reedki Arckanum, ale przed wkładaniem bookletu łapy się myje i można to wkładać w dość "nieinwazyjny" sposób. Czyli ogólnie - pomysł tak, ale z dobrym wykonaniem.Block69 pisze:Wysyłanie płyt bez pudełek to moim zdaniem niezła bzdura.
Give birth to something dead
- Block69
Ja z kolei wole dopłacić i dostać już wszystko gotowe. Nawet jakbym zamawiał 100 czy 200 płyt ale wiadomo, że nie każdego stać więc radzą sobie inaczej. Jak np. widze, że na Allegro gość sprzedaje 1 płyte i wysyła bez pudełka to zaczynam sie trząść 

PENIS METAL
- 4m
- weteran forumowych bitew
Fakt, to nie jest głupie - często się tak robiło, ale przy wymianach, bo po cholerę ja mam komuś wysyłać np. 50 nówek pudełek z folią, którą i tak zerwę, a on jednocześnie też mi śle te 50 nówek pudełek z folią, którą i tak zerwieMorph pisze:Jedno pudełko to +/- 80 g. Przemnóż sobie przez 100 czy 200 płyt w paczce i wychodzi kupa kilogramów. Często za różnicę bardziej się opłaca dokupić to w kraju. Nie mam nic przeciwko takim praktykom, sam tak zamawiałem m.in. reedki Arckanum, ale przed wkładaniem bookletu łapy się myje i można to wkładać w dość "nieinwazyjny" sposób. Czyli ogólnie - pomysł tak, ale z dobrym wykonaniem.Block69 pisze:Wysyłanie płyt bez pudełek to moim zdaniem niezła bzdura.

from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
and the thought
and the chaos
that free the form
-
- rasowy masterfulowicz
Często jest i tak, że trzeba pudełka wymienić po przemieleniu paczki przez pocztę. Przy ostatnim zamówieniu z Agonii (+/- 15 płyt) wszystkie opakowania dostałem w formacie kaszy. Wyglądało to tak, jakby ktoś po całej paczce skakał.Morph pisze:Jedno pudełko to +/- 80 g. Przemnóż sobie przez 100 czy 200 płyt w paczce i wychodzi kupa kilogramów. Często za różnicę bardziej się opłaca dokupić to w kraju. Nie mam nic przeciwko takim praktykom, sam tak zamawiałem m.in. reedki Arckanum, ale przed wkładaniem bookletu łapy się myje i można to wkładać w dość "nieinwazyjny" sposób. Czyli ogólnie - pomysł tak, ale z dobrym wykonaniem.Block69 pisze:Wysyłanie płyt bez pudełek to moim zdaniem niezła bzdura.
-
- rasowy masterfulowicz
Jedną, dwie pęknięte obwoluty jestem w stanie zrozumieć. Tu cała paczka wyglądała, jakby ktoś odbywał na niej zawody taneczne lub stemplował ją młotem pneumatycznym. Oczywiście nie da się nic udowodnić a zabawa w podejrzenia jest ciekawa tylko do któregoś maila, więc na wszelki wypadek label A. omijam.Houwitser pisze:Z moich doświadczeń wynika i nie mówię tu tylko o Agonii , że często gościu wysyła płytę z rozjebanym pudełkiem , by póżniej wszystko zwalić na pocztę .