NOCTURNUS

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: NOCTURNUS

04-07-2019, 08:09

Bloodcult pisze:Kto na poważnie bierze to co piszą w Noise ?
hipsterzy
woodpecker from space
Awatar użytkownika
nicram

04-07-2019, 08:13

Zdaje się, że jest tutaj paru herbatników, którzy kupują i czytają ten papier toaletowy. :-)
all the monsters will break your heart
BOLEK
weteran forumowych bitew

04-07-2019, 08:15

Obrazek
Hipster
"Mnie się podobają melodie, które już raz słyszałem. Po prostu. No... To... Poprzez... No reminiscencję. No jakże może podobać mi się piosenka, którą pierwszy raz słyszę."
Awatar użytkownika
Triceratops

04-07-2019, 09:07

nicram pisze:Zdaje się, że jest tutaj paru herbatników, którzy kupują i czytają ten papier toaletowy. :-)
mam dwa numery, kupilem w lublinie na dworcu jak gdzies jechalem, do dzis nie udalo mi sie ich przeczytac w calosci. jeden kupilem, bo trockip joter pisac cos o duran duran. jest tam jakis kolo co pisze o chuj wie czym, jakis raper czy chuj wie co, w dresach.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Wasyl
weteran forumowych bitew

04-07-2019, 19:45

nicram pisze:Zdaje się, że jest tutaj paru herbatników, którzy kupują i czytają ten papier toaletowy. :-)
Ja kupuję i sobie chwalę, a czytam również w toalecie. :)
Awatar użytkownika
Deathhammer66
w mackach Zła

04-07-2019, 21:51

Plagueis pisze:
Drone pisze: Płyta jest fantastyczna. Zachowuje stary klimat, ale jakimś cudem nie kopiuje poprzednich płyt 1:1, to jest po prostu kontynuacja - nawet to, że gitarzyści grają nieco inaczej w sensie stylu, stanowi wielki plus tej płyty.
Zadziwiającym jest fakt, że materiał, przy tak wielkiej chwytliwości, w ogóle się nie nudzi, a wręcz zachwyca na nowo z każdym kolejnym odsłuchem. Najważniejszy powrót w metalu XXI wieku.
Szkoda, że w szerszej perspektywie zapewne przejdzie bez echa. No ale tu nie ma efekciarstwa, wielkiego hajpu, marketingu etc. więc będzie jak będzie. Jebać.
Pacjent

04-07-2019, 22:09

Krytyczne opinie, które gdzieniegdzie się pojawiają tylko potwierdzają wielkość tej płyty. Czekam na więcej porównań "Paradox" do konfekcji typu THERION czy na zarzuty dotyczące rzekomo słabej produkcji albo kiepskiego poziomu muzyków. Bezradność krytyków wali po oczach.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

05-07-2019, 09:36

Deathhammer66 pisze:
Plagueis pisze:
Drone pisze: Płyta jest fantastyczna. Zachowuje stary klimat, ale jakimś cudem nie kopiuje poprzednich płyt 1:1, to jest po prostu kontynuacja - nawet to, że gitarzyści grają nieco inaczej w sensie stylu, stanowi wielki plus tej płyty.
Zadziwiającym jest fakt, że materiał, przy tak wielkiej chwytliwości, w ogóle się nie nudzi, a wręcz zachwyca na nowo z każdym kolejnym odsłuchem. Najważniejszy powrót w metalu XXI wieku.
Szkoda, że w szerszej perspektywie zapewne przejdzie bez echa. No ale tu nie ma efekciarstwa, wielkiego hajpu, marketingu etc. więc będzie jak będzie. Jebać.
Może i dobrze. Płyta trafiła tam, gdzie miała trafić. ;)
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
byrgh
zahartowany metalizator

05-07-2019, 09:39

Płytą zachwycały się nawet Pitchforki, więc czy przejdzie bez echa... ;)
Awatar użytkownika
Harlequin
mistrz forumowej ceremonii

05-07-2019, 10:17

A ten Piczpork to jakiś wyznacznik?
Awatar użytkownika
maciek z klanu
mistrz forumowej ceremonii

05-07-2019, 10:17

Pacjent pisze:Krytyczne opinie, które gdzieniegdzie się pojawiają tylko potwierdzają wielkość tej płyty. Czekam na więcej porównań "Paradox" do konfekcji typu THERION czy na zarzuty dotyczące rzekomo słabej produkcji albo kiepskiego poziomu muzyków. Bezradność krytyków wali po oczach.
Trzeba Pacjent więcej dystansu. Może się komuś niepodobac. I tyle. Tobie się podoba spoko. Jakiemuś redaktorowi się nie podoba też spoko. To tylko muzyka.
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
byrgh
zahartowany metalizator

05-07-2019, 10:21

Harlequin pisze:A ten Piczpork to jakiś wyznacznik?
Nie wiem, ale słynni są i poczytni, więc płyta zginąć nie powinna ;)
535

05-07-2019, 10:31

Pacjent pisze:Krytyczne opinie, które gdzieniegdzie się pojawiają tylko potwierdzają wielkość tej płyty. Czekam na więcej porównań "Paradox" do konfekcji typu THERION czy na zarzuty dotyczące rzekomo słabej produkcji albo kiepskiego poziomu muzyków. Bezradność krytyków wali po oczach.
Jedyne co potwierdzają to kompletną niszowość tej kapeli. Nisza w niszy jaką jest death metal, co pokazują koncerty. W kwestii konfekcji, sprawa jest prosta. Nocturnus w tym wydaniu sam w sobie jest konfekcją, pchając się w niby ambitne pitolenie znane z płyt jednego norweskiego maestro. Także sam rozumiesz.
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

05-07-2019, 15:08

535 pisze:Nocturnus w tym wydaniu sam w sobie jest konfekcją, pchając się w niby ambitne pitolenie znane z płyt jednego norweskiego maestro.
No ja pierdolę...
535

05-07-2019, 15:25

Nic nie poradzisz. Tak prezentuje się ta koronkowa symfonia. Przez wrodzoną grzeczność oraz delikatność, a także zwyczajne lenistwo nie będę komentował poziomu spazmów ujawnionych w niniejszym temacie. Zakładam, że każdy może nieco przesadzić, gdy w grę wchodzą muzyczne uniesienia.
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

05-07-2019, 15:33

Ani to koronkowa, ani symfonia. Za to nieoceniona wycieczka do czasów minionych - wątpię, bym jeszcze takiej uświadczył na gruncie death metalu.
Pelson
rasowy masterfulowicz

05-07-2019, 15:58

Plagueis pisze:Ani to koronkowa, ani symfonia. Za to nieoceniona wycieczka do czasów minionych - wątpię, bym jeszcze takiej uświadczył na gruncie death metalu.
Jest tu koronkarstwo, w solówkach. Słucham własnie po raz wtóry i wciaż nie moge sie przekonać. Nie napiszę, że to przepitolone, ale przesolówkowane i jakoś dla mnie nie wzbudzające napięcia i na dłuższą metę- nudne.
Co do wycieczki do czasów minionych- po co mi to, skoro mam The Key, które robi mi lepiej, bo brzmi, pomimo prawie 30 lat na karku, świeżej? Doceniam poziom sprawczy, fajnie, że dali fanom radochę z obcowania z reanimowanym trupem, cacy, że klawisze, że Mike ma wokal jak kiedyś, ale jeśli chodzi o pomysły, i zwłaszcza wyczuwalną z tego grania energię to nie przekonuje mnie to.
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

05-07-2019, 16:32

Spoko, możesz mieć na półce kilka płyt sprzed trzydziestu lat i na tym poprzestać. Ja tam lubię rzeczy nowe, a te, które nawiązują do moich ulubionych albumów lubię najbardziej. :)
Pelson
rasowy masterfulowicz

05-07-2019, 17:20

Plagueis pisze:Spoko, możesz mieć na półce kilka płyt sprzed trzydziestu lat i na tym poprzestać. Ja tam lubię rzeczy nowe, a te, które nawiązują do moich ulubionych albumów lubię najbardziej. :)
Nie do końca chodzi mi o to, z jakiego okresu lubię płyty i mam na półce, bo to rzecz wtórna. Bardziej myślałem o tym, jakie ta nowa płyta Nocturnus wzbudza we mnie uczucia i jak oceniam jej jakość. Co do tego drugiego nie mam zastrzeżeń, a pierwsze? Cóż, mnie nie porywa, tylko mówiąc dosadnie- nudzi. W poprzednim poście starałem się wyłuszczyć co konkretnie.
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

06-07-2019, 07:38

Ilu ludzi, tyle opinii - tak już ten świat zbudowano.
ODPOWIEDZ