KREATOR
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Sybir
- mistrz forumowej ceremonii
Re: KREATOR
Koledzy, co Wam? Jestera nie znaliście? :D
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
-
Czasem człowiek czyta pewne rzeczy i własnym oczom nie wierzy. Z jednej strony deprecjacja wybitnych osiągnięć Milla i spółka(hcpig) które do dziś się mają znakomicie i na sile swojego rażenia nic nie straciły na przestrzeni lat, ba dalej powinny być wyznacznikiem dla młodych adeptów sztuki trash metalu jak krzesać ogień z instrumentów. Z drugiej Drone piszący , że oddałby całą twórczość Morbid Angel(którego fanem nie jestem ale parę wydawnictw słucha mi się znakomicie) za Renewal którą uważam za płytę dobrą ale bez przesady.
Folwark forumowy.
Folwark forumowy.
Doom the dark ages. Sesja trwa.
-
Gdzie to zassać na próbę a później ewentualnie nabyć?Rattlehead pisze:Jeśli komuś brakuje pierwszych Kreatorów niechaj czem prędzej sięgnie po fiński Pyöveli. Trasz/spid z krwi i kości!
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Drone pisze:Jeżeli ktoś podnosi rękę na "Extreme Aggression" albo na "Renewal" (jaki "Octagon", jakie "Requiem"?), to niech ta ręka uschnie i odpadnie! Natomiast umiarkowana - powtarzam: umiarkowana - krytyka "Coma Of Souls" jest nawet mile widziana.
Kreatora nie słuchałem naprawdę sporo czasu, i jak kiedyś mnie najdzie ochota to z chęcią posłucham ich pierwszych dokonań aby przypomnieć sobie od czego się kiedyś zaczynało słuchać dzięki uprzejmości starszych kolegów, którzy podrzucili mi kasety Kreatora. "Coma of souls" to na pewno nie najwybitniejsze dokonanie tej kapeli, ale darzę ją szczególnym sentymentem, dlatego krytyka bardzo umiarkowana.
- Rattlehead
- zahartowany metalizator
Tutaj ostatnia cała w strimietomaszm pisze:Gdzie to zassać na próbę a później ewentualnie nabyć?Rattlehead pisze:Jeśli komuś brakuje pierwszych Kreatorów niechaj czem prędzej sięgnie po fiński Pyöveli. Trasz/spid z krwi i kości!
" onclick="window.open(this.href);return false;
a tutaj split z Wounds do kupienia
http://selfmadegod.com/pl/shop/item/98/?waluta=PLN" onclick="window.open(this.href);return false;
support music, not rumors
-
Dzienkas. Jutro będę badać na kacu.Rattlehead pisze:Tutaj ostatnia cała w strimietomaszm pisze:Gdzie to zassać na próbę a później ewentualnie nabyć?Rattlehead pisze:Jeśli komuś brakuje pierwszych Kreatorów niechaj czem prędzej sięgnie po fiński Pyöveli. Trasz/spid z krwi i kości!
" onclick="window.open(this.href);return false;
a tutaj split z Wounds do kupienia
http://selfmadegod.com/pl/shop/item/98/?waluta=PLN" onclick="window.open(this.href);return false;
- Lucek
- weteran forumowych bitew
trza być naprawde mega stulejarzem w okularkach z grubością szkieł jak denka od jabola, zeby uwarzac Reneval za dobrą płyte a nie mega rozczarowanie, Masterful kurwa loltomaszm pisze:Czasem człowiek czyta pewne rzeczy i własnym oczom nie wierzy. Z jednej strony deprecjacja wybitnych osiągnięć Milla i spółka(hcpig) które do dziś się mają znakomicie i na sile swojego rażenia nic nie straciły na przestrzeni lat, ba dalej powinny być wyznacznikiem dla młodych adeptów sztuki trash metalu jak krzesać ogień z instrumentów. Z drugiej Drone piszący , że oddałby całą twórczość Morbid Angel(którego fanem nie jestem ale parę wydawnictw słucha mi się znakomicie) za Renewal którą uważam za płytę dobrą ale bez przesady.
Folwark forumowy.
- Rattlehead
To o mnie. Uwielbiam Renewal. To znakomita płyta.Lucek pisze:
trza być naprawde mega stulejarzem w okularkach z grubością szkieł jak denka od jabola, zeby uwarzac Reneval za dobrą płyte a nie mega rozczarowanie,

- Drone
"Renewal" to najlepszy KREATOR pod każdym względem i genialna płyta, o czym wspominam przy każdej okazji.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
To jest taka płyta, że nie dość że nie znalazłem w niej drugiego dna, to nawet nie słyszę żeby było go gdzie szukać.
- Rattlehead
a to nie jest oczywiste?!Drone pisze:"Renewal" to najlepszy KREATOR pod każdym względem i genialna płyta, o czym wspominam przy każdej okazji.
support music, not rumors
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
najlepszy może nie ale u mnie jest zawsze w pierwszej trójce :) zakochałem się w nim niemal od razu :)Drone pisze:"Renewal" to najlepszy KREATOR pod każdym względem i genialna płyta, o czym wspominam przy każdej okazji.
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- hcpig
Jaka deprecjacja? Klasyki Kreatora to jedynka i dwójka, ktore lubię a nie 'Extreme...', 'Renewal' ani pitoląca 'Coma...'. Jak chcę kontynuacji szczytowego Kreatora to zapodaję se Nekrodef.tomaszm pisze:Z jednej strony deprecjacja wybitnych osiągnięć Milla i spółka(hcpig) które do dziś się mają znakomicie i na sile swojego rażenia nic nie straciły na przestrzeni lat.
Yare Yare Daze
- Drone
To oczywiste.Rattlehead pisze:a to nie jest oczywiste?!Drone pisze:"Renewal" to najlepszy KREATOR pod każdym względem i genialna płyta, o czym wspominam przy każdej okazji.
Klasyki Kreatora to WSZYSTKO co wydali w latach osiemdziesiątych. Nie muszę dodawać, że jedynie Slayer i Voivod, jakością i ilością mogą konkurować z ekipą Mille.hcpig pisze:Jaka deprecjacja? Klasyki Kreatora to jedynka i dwójka, ktore lubię a nie 'Extreme...', 'Renewal' ani pitoląca 'Coma...'. Jak chcę kontynuacji szczytowego Kreatora to zapodaję se Nekrodef.tomaszm pisze:Z jednej strony deprecjacja wybitnych osiągnięć Milla i spółka(hcpig) które do dziś się mają znakomicie i na sile swojego rażenia nic nie straciły na przestrzeni lat.
- Drone
Tu się nie zgodzę, bo w tamtych czasach zarówno SODOM, DESTRUCTION jak i nadal niedoceniany PROTECTOR mieli równie udaną dyskografię, bez jednego potknięcia, zająknięcia czy nawet przejęzyczenia.535 pisze:Klasyki Kreatora to WSZYSTKO co wydali w latach osiemdziesiątych. Nie muszę dodawać, że jedynie Slayer i Voivod, jakością i ilością mogą konkurować z ekipą Mille.hcpig pisze:Jaka deprecjacja? Klasyki Kreatora to jedynka i dwójka, ktore lubię a nie 'Extreme...', 'Renewal' ani pitoląca 'Coma...'. Jak chcę kontynuacji szczytowego Kreatora to zapodaję se Nekrodef.tomaszm pisze:Z jednej strony deprecjacja wybitnych osiągnięć Milla i spółka(hcpig) które do dziś się mają znakomicie i na sile swojego rażenia nic nie straciły na przestrzeni lat.
- hcpig
Taaaa tylko czekałem aż wprost lub w sposób dorozumiany padnie kolejna próba deprecjacji Metalliki :))))
Teraz na forume Kreator niszczy Metallikę :))))))))))
Yare Yare Daze
Jakiej deprecjacji? Przewrażliwiony jesteś. Co ma do tego jakiś tam bliżej nieznany zespół z Danii? Nie wiem także co ma do tego forum? Jeżeli jednak upierasz się przy swej wersji, to w moim pueblo w tamtych latach, cytując klasyka, było to oczywiste.hcpig pisze:Taaaa tylko czekałem aż wprost lub w sposób dorozumiany padnie kolejna próba deprecjacji Metalliki :))))
- Drone
Nie chodzi o deprecjację, tylko o obiektywizm i chłodne spojrzenie. Wczesne stąpania po niepewnym gruncie są doceniane (METALLICA!), ale nie znaczy to, że należy stawiać je wyżej od głębokiej penetracji, na którą odważyli się inni (tu lista jest szeroka).