KREATOR

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Sybir
mistrz forumowej ceremonii

Re: KREATOR

19-02-2016, 21:25

Koledzy, co Wam? Jestera nie znaliście? :D
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
tomaszm

20-02-2016, 16:44

Czasem człowiek czyta pewne rzeczy i własnym oczom nie wierzy. Z jednej strony deprecjacja wybitnych osiągnięć Milla i spółka(hcpig) które do dziś się mają znakomicie i na sile swojego rażenia nic nie straciły na przestrzeni lat, ba dalej powinny być wyznacznikiem dla młodych adeptów sztuki trash metalu jak krzesać ogień z instrumentów. Z drugiej Drone piszący , że oddałby całą twórczość Morbid Angel(którego fanem nie jestem ale parę wydawnictw słucha mi się znakomicie) za Renewal którą uważam za płytę dobrą ale bez przesady.

Folwark forumowy.
Doom the dark ages. Sesja trwa.
tomaszm

20-02-2016, 16:46

Rattlehead pisze:Jeśli komuś brakuje pierwszych Kreatorów niechaj czem prędzej sięgnie po fiński Pyöveli. Trasz/spid z krwi i kości!
Gdzie to zassać na próbę a później ewentualnie nabyć?
Nasum
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

20-02-2016, 17:20

Drone pisze:Jeżeli ktoś podnosi rękę na "Extreme Aggression" albo na "Renewal" (jaki "Octagon", jakie "Requiem"?), to niech ta ręka uschnie i odpadnie! Natomiast umiarkowana - powtarzam: umiarkowana - krytyka "Coma Of Souls" jest nawet mile widziana.

Kreatora nie słuchałem naprawdę sporo czasu, i jak kiedyś mnie najdzie ochota to z chęcią posłucham ich pierwszych dokonań aby przypomnieć sobie od czego się kiedyś zaczynało słuchać dzięki uprzejmości starszych kolegów, którzy podrzucili mi kasety Kreatora. "Coma of souls" to na pewno nie najwybitniejsze dokonanie tej kapeli, ale darzę ją szczególnym sentymentem, dlatego krytyka bardzo umiarkowana.
Awatar użytkownika
Rattlehead
zahartowany metalizator

20-02-2016, 18:39

tomaszm pisze:
Rattlehead pisze:Jeśli komuś brakuje pierwszych Kreatorów niechaj czem prędzej sięgnie po fiński Pyöveli. Trasz/spid z krwi i kości!
Tutaj ostatnia cała w strimie
" onclick="window.open(this.href);return false;

a tutaj split z Wounds do kupienia
http://selfmadegod.com/pl/shop/item/98/?waluta=PLN" onclick="window.open(this.href);return false;
support music, not rumors
tomaszm

20-02-2016, 18:40

Rattlehead pisze:
tomaszm pisze:
Tutaj ostatnia cała w strimie
" onclick="window.open(this.href);return false;

a tutaj split z Wounds do kupienia
http://selfmadegod.com/pl/shop/item/98/?waluta=PLN" onclick="window.open(this.href);return false;
Dzienkas. Jutro będę badać na kacu.
Awatar użytkownika
Lucek
weteran forumowych bitew

20-02-2016, 18:50

tomaszm pisze:Czasem człowiek czyta pewne rzeczy i własnym oczom nie wierzy. Z jednej strony deprecjacja wybitnych osiągnięć Milla i spółka(hcpig) które do dziś się mają znakomicie i na sile swojego rażenia nic nie straciły na przestrzeni lat, ba dalej powinny być wyznacznikiem dla młodych adeptów sztuki trash metalu jak krzesać ogień z instrumentów. Z drugiej Drone piszący , że oddałby całą twórczość Morbid Angel(którego fanem nie jestem ale parę wydawnictw słucha mi się znakomicie) za Renewal którą uważam za płytę dobrą ale bez przesady.

Folwark forumowy.
trza być naprawde mega stulejarzem w okularkach z grubością szkieł jak denka od jabola, zeby uwarzac Reneval za dobrą płyte a nie mega rozczarowanie, Masterful kurwa lol
Awatar użytkownika
Rattlehead
zahartowany metalizator

20-02-2016, 18:51

Na kacu te falsety wejdą idealnie. ;)
535

20-02-2016, 18:59

Lucek pisze:
trza być naprawde mega stulejarzem w okularkach z grubością szkieł jak denka od jabola, zeby uwarzac Reneval za dobrą płyte a nie mega rozczarowanie,
To o mnie. Uwielbiam Renewal. To znakomita płyta.
Obrazek
Awatar użytkownika
Drone

20-02-2016, 19:10

"Renewal" to najlepszy KREATOR pod każdym względem i genialna płyta, o czym wspominam przy każdej okazji.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Karkasonne

20-02-2016, 19:15

To jest taka płyta, że nie dość że nie znalazłem w niej drugiego dna, to nawet nie słyszę żeby było go gdzie szukać.
Awatar użytkownika
Rattlehead
zahartowany metalizator

20-02-2016, 19:24

Drone pisze:"Renewal" to najlepszy KREATOR pod każdym względem i genialna płyta, o czym wspominam przy każdej okazji.
a to nie jest oczywiste?!
Awatar użytkownika
Żułek
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

20-02-2016, 19:38

Drone pisze:"Renewal" to najlepszy KREATOR pod każdym względem i genialna płyta, o czym wspominam przy każdej okazji.
najlepszy może nie ale u mnie jest zawsze w pierwszej trójce :) zakochałem się w nim niemal od razu :)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
Awatar użytkownika
hcpig

21-02-2016, 11:34

tomaszm pisze:Z jednej strony deprecjacja wybitnych osiągnięć Milla i spółka(hcpig) które do dziś się mają znakomicie i na sile swojego rażenia nic nie straciły na przestrzeni lat.
Jaka deprecjacja? Klasyki Kreatora to jedynka i dwójka, ktore lubię a nie 'Extreme...', 'Renewal' ani pitoląca 'Coma...'. Jak chcę kontynuacji szczytowego Kreatora to zapodaję se Nekrodef.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Drone

21-02-2016, 11:37

Rattlehead pisze:
a to nie jest oczywiste?!
To oczywiste.
535

21-02-2016, 11:44

hcpig pisze:
tomaszm pisze:Z jednej strony deprecjacja wybitnych osiągnięć Milla i spółka(hcpig) które do dziś się mają znakomicie i na sile swojego rażenia nic nie straciły na przestrzeni lat.
Jaka deprecjacja? Klasyki Kreatora to jedynka i dwójka, ktore lubię a nie 'Extreme...', 'Renewal' ani pitoląca 'Coma...'. Jak chcę kontynuacji szczytowego Kreatora to zapodaję se Nekrodef.
Klasyki Kreatora to WSZYSTKO co wydali w latach osiemdziesiątych. Nie muszę dodawać, że jedynie Slayer i Voivod, jakością i ilością mogą konkurować z ekipą Mille.
Awatar użytkownika
Drone

21-02-2016, 11:46

535 pisze:
hcpig pisze:
Klasyki Kreatora to WSZYSTKO co wydali w latach osiemdziesiątych. Nie muszę dodawać, że jedynie Slayer i Voivod, jakością i ilością mogą konkurować z ekipą Mille.
Tu się nie zgodzę, bo w tamtych czasach zarówno SODOM, DESTRUCTION jak i nadal niedoceniany PROTECTOR mieli równie udaną dyskografię, bez jednego potknięcia, zająknięcia czy nawet przejęzyczenia.
Awatar użytkownika
hcpig

21-02-2016, 11:47

Taaaa tylko czekałem aż wprost lub w sposób dorozumiany padnie kolejna próba deprecjacji Metalliki :))))

Teraz na forume Kreator niszczy Metallikę :))))))))))
Yare Yare Daze
535

21-02-2016, 11:52

hcpig pisze:Taaaa tylko czekałem aż wprost lub w sposób dorozumiany padnie kolejna próba deprecjacji Metalliki :))))

Teraz na forume Kreator niszczy Metallikę :))))))))))
Jakiej deprecjacji? Przewrażliwiony jesteś. Co ma do tego jakiś tam bliżej nieznany zespół z Danii? Nie wiem także co ma do tego forum? Jeżeli jednak upierasz się przy swej wersji, to w moim pueblo w tamtych latach, cytując klasyka, było to oczywiste.
Awatar użytkownika
Drone

21-02-2016, 11:53

Nie chodzi o deprecjację, tylko o obiektywizm i chłodne spojrzenie. Wczesne stąpania po niepewnym gruncie są doceniane (METALLICA!), ale nie znaczy to, że należy stawiać je wyżej od głębokiej penetracji, na którą odważyli się inni (tu lista jest szeroka).
ODPOWIEDZ