CRAFT

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Wolfkhan
postuje jak opętany!

Re: CRAFT

29-08-2011, 23:03

Ale ja to ja. Jestem pierwszy raz na tym forum, nie wiem czemu mnie podejrzewacie o to, że jestem kimś innym. Macie już chyba chorobę umysłową, popierdoliło się w łbach zdrowo jak już o userach zamiast o muzyce pierdolicie. Zapraszam na wieś, kartofle muszę zebrać z pola i świnie oporządzić, zaraz się wam we łbach wyprostuje. Za dużo już w dupach macie, ot co.
Heretyk
mistrz forumowej ceremonii

30-08-2011, 12:18

ja pierdole :)))

a myślałem, że coś na temat nowej płyty tu poczytam
Awatar użytkownika
maciek z klanu

30-08-2011, 13:58

Lykantrop pisze:Też tak właśnie po cichu liczę, że to kolejne wcielenie Darka. Tym razem chyba nawet najlepsze :-)
Bardzo prawdopodobne, ale alter ego "długopis" zdecydowanie rządziło.
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
Góral
w mackach Zła

Re:

30-08-2011, 14:08

Skaut pisze:
Nerwowy pisze:
hcpig pisze:Ja tam nie wiem, ale wolę sporo z tych nowych kapel od ładnej części klasyki, zresztą to one mają szansę zostać klasyką i kanonem. Oczywiście są tuzy nie do ruszenia, które i dziś bronią się na maxa jak Burzum, Darkthrone, Impaled Nazarene czy Mayhem, ale już np. cała klasyczna Grecja jak dla mnie może spadać na szczaw przy kapelach takich jak Watain czy Funeral Mist, o większości starych polskich bandów BM nie wspominając (tzn też mogą spadać).
Dokładnie. Duża część "klasyki" bm z lat 90. niestety brzmi śmiesznie przy obecnych dokonaniach DsO, FM, Katharsis czy Antaeus.
Możesz uściślić?
Także jestem ciekaw o które zespoły chodzi.
Trust no one is the absolute Law.

P.J.E.C.

Don't call me your brother
Cause I ain't your fuckin' brother
We fell from different cunts
And your skins an ugly color
Awatar użytkownika
hcpig

30-08-2011, 14:10

Ja mogę :)
Yare Yare Daze
Ritual
zaczyna szaleć

30-08-2011, 14:55

No dokładnie. Duża część "klasyki" bm z lat 90 niestety brzmi śmiesznie przy obecnych dokonaniach DsO, FM, Katharsis czy Antaeus.
Obrazek

Złote wary chyba, że się ustosunkujesz.
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

30-08-2011, 18:04

Właściwie można to odnieść do większości rzeczy z drugiej fali bm - Satyricon do Rebel Extravaganza, wczesny Emperor (niestety) czy Gorgoroth (chociaż tutaj akurat jestem złośliwy, bo nigdy ich nie lubiłem ;) żeby nie szukać za daleko.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
nightspiryt

30-08-2011, 18:56

Hehe też odruchowo pomyślałem o Satyricon ;)
Awatar użytkownika
koreaniec
w mackach Zła

Re: Re:

30-08-2011, 19:07

Skaut pisze:
Nerwowy pisze:
hcpig pisze:Ja tam nie wiem, ale wolę sporo z tych nowych kapel od ładnej części klasyki, zresztą to one mają szansę zostać klasyką i kanonem. Oczywiście są tuzy nie do ruszenia, które i dziś bronią się na maxa jak Burzum, Darkthrone, Impaled Nazarene czy Mayhem, ale już np. cała klasyczna Grecja jak dla mnie może spadać na szczaw przy kapelach takich jak Watain czy Funeral Mist, o większości starych polskich bandów BM nie wspominając (tzn też mogą spadać).
Dokładnie. Duża część "klasyki" bm z lat 90. niestety brzmi śmiesznie przy obecnych dokonaniach DsO, FM, Katharsis czy Antaeus.
Możesz uściślić?
Aż strach pomyśleć, że za 10 lat ktoś napisze tu, że muzyka DsO, FM, Katharsis czy Antaeus z końcówki pierwszej dekady dwutysięcznych brzmi śmiesznie przy dokonaniach nowych zespołów. Z takiego postawienia sprawy łatwo wyciągnąć fałszywe wnioski, że cała ta muzyka jest gówno warta, skoro tak łatwo się dezaktualizuje.
Czy ktokolwiek mógłby powiedzieć, że muzyka The Beatles brzmi śmiesznie przy dokonaniach Radiohead?
Lefthandpathyoga
Awatar użytkownika
Skaut

30-08-2011, 19:12

To miał być mój następny argument w tej śmiesznej polemice. Generalnie Nerwowy przymierzył gównianą miarę do muzyki lat 90. i aktualnych tuzów wyznaczających gatunek. To co było rewoltą kiedyś, wydaje się być zdezaktualizowane teraz. To chyba oczywiste, że muzyka ewoluuje, potrzebuje nowych narzędzi i środków wyrazu, inaczej nadal słuchalibyśmy kolejnej marnej kopii starego Darkthrone.
Nerwowy pisze:Właściwie można to odnieść do większości rzeczy z drugiej fali bm - Satyricon do Rebel Extravaganza, wczesny Emperor (niestety) czy Gorgoroth (chociaż tutaj akurat jestem złośliwy, bo nigdy ich nie lubiłem ;) żeby nie szukać za daleko.
no ja właśnie liczyłem, że poszukasz dalej, aby obronić swoją tezę. Wymieniłeś całe dwa i pół zespołu (Emperor zaliczył tylko spadek na debiucie i dwójce - EPka , "IX" i "Prometeusz" nadal się bronią) z tej "dużej części klasyki bm lat 90." nie ma co.
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

30-08-2011, 19:32

Craft własnie jest taką biedotą, do tego nie mają jaj, aby grać jak stary Darkthrone i wleką się jak ich nowsze albumy. Katharsis w miare się udało na 1 i 2, ale później zjebali. Licze jednak na to, że jeśli jeszcze coś wydadzą, to pójdą po rozum do głowy i zagrają trochę inaczej, bo WWE i Fourth Reich trochę przynudzają.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
Awatar użytkownika
hvk
rozkręca się

30-08-2011, 19:46

Obrazek
"And only the locusts shall sing / At the end of the day"
Awatar użytkownika
Wolfkhan
postuje jak opętany!

30-08-2011, 20:13

Jak można porównywać tą przeciętną i nie wnoszącą nic nowego do gatunku (o słabej słuchalności nie wspominając - płyta ginie w gąszczu innych nijakich) produkcję Craft do klasyki? Czyżby większość z was żyła w świecie mp3 i słuchała tylko tego co "nowe" rzadko kupując cokolwiek? Dyskografia zespołów z samej Norwegii, takiego Burzum, Darkthrone, Mayhem, Emperor, Satyricon, Immortal, Enslaved, Limbonic Art, Kampfar, Dodheimsgard, Gorgoroth, Thorns, Carpathian Forest, żeby tylko z pamięci powymieniać kilka z brzegu, zmiata Craft w pył.

Owszem jest kilka ciekawych zespołów, które ciągną black metal i przenoszą tę muzykę w nowy wymiar, tylko nie za bardzo pojmuję jak można dyskredytować zarazem klasykę pisząc, że się zdewaluowała. Bzdura.
Awatar użytkownika
Rydel
rozkręca się

30-08-2011, 20:35

Trudno narzekać na to, że Craft nawiązuje do klasyki, w takim wypadku musiał byś skreślić miliard innych skandynawskich (i nie tylko) zespołów. Moim zdaniem ich twórczość nie polega na bezmyślnym kopiowaniu, wręcz przeciwnie, poruszają się po płaszczyźnie, w której niemal wszystko zostało już odkryte, a jednak nie można ich postawić obok przereklamowanego Dark Funeral.
Kenosis, O theory of great peril!
Rob GOD of any attribute and fill the shattering universe
with the pestilent scent of putrefaction and the glorious cloud of death,
for steadfast, at any cost, He must be.

Last.fm
DCI Hunt

30-08-2011, 20:36

Chyba sobie bana dam na to forum...
Awatar użytkownika
koreaniec
w mackach Zła

30-08-2011, 20:39

Wolfkhan pisze:Limbonic Art
Dowcipny z ciebie człowiek. :D
Lefthandpathyoga
Awatar użytkownika
Wolfkhan
postuje jak opętany!

30-08-2011, 20:40

Z rozpędu ich dodałem - szanuję tylko pierwszą trójkę, za ostatniego longa powinni być bici. Mój błąd, sorry.
Rydel pisze:Trudno narzekać na to, że Craft nawiązuje do klasyki, w takim wypadku musiał byś skreślić miliard innych skandynawskich (i nie tylko) zespołów. Moim zdaniem ich twórczość nie polega na bezmyślnym kopiowaniu, wręcz przeciwnie, poruszają się po płaszczyźnie, w której niemal wszystko zostało już odkryte, a jednak nie można ich postawić obok przereklamowanego Dark Funeral.
Dla mnie jedni i drudzy mogą zwinąć żagle, nie będę za nimi płakał. po raz setny odgrzewany kotlet za chuja nie smakuje jak ten prosto z patelni. cofam się w przeszłość bo załamują mnie obecne dokonania większości, jedna na sto płyt jest warta zakupu. za to w poprzednim stuleciu mam jeszcze sporo do nadrobienia w swojej dyskografii i to samo polecam innym.
[V]

30-08-2011, 20:43

Moim zdaniem ich twórczość nie polega na bezmyślnym kopiowaniu, wręcz przeciwnie, poruszają się po płaszczyźnie, w której niemal wszystko zostało już odkryte, a jednak dzieki własnej inwencji,cięzkiej pracy i talentom kompozytorskim potrafią tchnąc w tą ,(wydawałoby sie,przestarzałą i zmruszałą formułę) nowego ducha. to nie są jakieś kołki co biorą na warsztat klasyke i kradną troche tu i tam i lepią album. słychać,ze nie sa w dupie i słuchaja róznej muzyki,z róznych rejonów i black metalowy pancerz nie uciska ich zbyt mocno.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Skaut

30-08-2011, 20:45

Mogą zwijać żagle przy "Moon In The Scorpio".
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Wolfkhan
postuje jak opętany!

30-08-2011, 20:46

[V] pisze:Moim zdaniem ich twórczość nie polega na bezmyślnym kopiowaniu, wręcz przeciwnie, poruszają się po płaszczyźnie, w której niemal wszystko zostało już odkryte, a jednak dzieki własnej inwencji,cięzkiej pracy i talentom kompozytorskim potrafią tchnąc w tą ,(wydawałoby sie,przestarzałą i zmruszałą formułę) nowego ducha. to nie są jakieś kołki co biorą na warsztat klasyke i kradną troche tu i tam i lepią album. słychać,ze nie sa w dupie i słuchaja róznej muzyki,z róznych rejonów i black metalowy pancerz nie uciska ich zbyt mocno.
Tylko kto o tej płycie będzie mówił za miesiąc? Gdyby Slayer nagrał takie cztery płyty jak Craft pewnie wspominałbyś o nich tak często jak o Tygers of Pan Tang. :)
ODPOWIEDZ