ANAAL NATHRAKH
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
Re: ANAAL NATHRAKH
Nie zdradzam chyba żadnej tajemnicy bo news powszechnie dostępny, ale jedyny warty uwagi pełen album AN 30.07 wychodzi na wajnylu.
Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old
Ten ostatni album specjalnie nie porywa, ale na pewno nie jest taki słaby jak czytałem w niektórych recenzjach. Dla mnie 4/6.
O dziwno nawet często powracam do tej płyty - może dlatego, że jest pierwszą, którą mam na ipodzie gdy ułożę albumy wg. wykonawcy, a może dlatego, że to całkiem niezły krążek, zespołu, który bywał w lepszej formie, ale który jednocześnie wyrobił sobie na tyle indywidualny, charakterystyczny styl, że trudno go zastąpić jakimś innym.
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
mnie się szybko znudził, kompozycje nie porywają, są "momenty" ale niewiele. takie 3/6 jak dla mnie mam na myśli ostatni album.
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
dla mnie spokojnie 4/6 - wokale są wspaniałe, może i kompozycyjnie nic wybitnego, ale mam ochotę tego słuchać.
- mad
- weteran forumowych bitew
Dla mnie bardziej 3,5/6 ale wokale są słabe.
- DST
- rasowy masterfulowicz
Świetna płyta to jest wg mnie. Dalej mega wkurwiona i nieokrzesana muzyka, świetne kompozycje. Jedynym minusem jest przeginanie momentami z czystymi wokalami (np. "Paragon Pariah"). Do poprzedniej płyty nic nie mam (wyjatek to wtopy takie jak "So Be It"), chociaż brzmi o wiele surowiej - wydestylowanie formuły blast/d - beat.
- Agnósdej
- zaczyna szaleć
Wokale bardzo oka. Płyta niezło/dobra. Plusem jest kilka krótkich strzałów w pysk. Całość dokładnie taka jak można się było spodziewać.
O, i ładne kutulowe buczane wstawki gdzieniegdzie.
O, i ładne kutulowe buczane wstawki gdzieniegdzie.
Agnós!!! Dej! Dej! Dej!
- mad
Czyste wokale w takiej muzyce są dla mnie nie do przyjęcia. Konserwa pod tym względem jestem i tyle. Płyta traci od razu jakieś jedno, półtora oczka w "gwiazdkowej" ocenie.
Fakt, że wiele innych fragmentów wokalnych jest bardzo interesujących, no ale po chuj ten nu-metal? (Tak na to patrzę. To nu-metal i tyle).
Fakt, że wiele innych fragmentów wokalnych jest bardzo interesujących, no ale po chuj ten nu-metal? (Tak na to patrzę. To nu-metal i tyle).
- DST
- rasowy masterfulowicz
Na "Eschaton" czyste wokale w większej mierze byłem w stanie strawić, ale tutaj przegięli po prostu. Wspomniany przeze mnie "Paragon Pariah" jest niemal asłuchalny. To nic jednak, gdy po tym kawałku wybucha mi w ryj "Who Thinks of the Executioner". :)
- Scaarph
- zahartowany metalizator
płyta zajebista, ale byłaby jeszcze lepsza, gdyby było więcej tych tak zwanych czystych wokali.
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
nie znam zespołu, parę wałków słyszałem nie jarało mnie
a wy to jestescie pedixy jk jrcie sie czyms z 'anal' w nazwie zespolu!
a wy to jestescie pedixy jk jrcie sie czyms z 'anal' w nazwie zespolu!
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- mad
Najlepszym komentarzem do Twojego posta jest Twój własny avatar :)Scaarph pisze:płyta zajebista, ale byłaby jeszcze lepsza, gdyby było więcej tych tak zwanych czystych wokali.
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
Ja to widzę tak:
The Codex Necro 10/10
When Fire Rains Down from the Sky, Mankind Will Reap as It Has Sown 9/10
Domine Non Es Dignus 9+/10
Eschaton 9/10
Hell Is Empty, and All the Devils Are Here 9/10
In the Constellation of the Black Widow 6+/10
Passion 5/10
Nie zaprzeczę, że mam lekkiego pierdolca na punkcie tej kapeli co zresztą widać po ocenach. ;) Nowa płyta jest jednak tak przeciętna, że aż szkoda na nią czasu. Niestety.
The Codex Necro 10/10
When Fire Rains Down from the Sky, Mankind Will Reap as It Has Sown 9/10
Domine Non Es Dignus 9+/10
Eschaton 9/10
Passion 5/10
Nie zaprzeczę, że mam lekkiego pierdolca na punkcie tej kapeli co zresztą widać po ocenach. ;) Nowa płyta jest jednak tak przeciętna, że aż szkoda na nią czasu. Niestety.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Dobra ta ostatnia płyta - nie doceniacie jej. Czyste wokale są zajebiste - szalone i opętane. W takim "Paragon Pariah" dla odmiany piękne :) W ogóle podoba mi się to wokalne zróżnicowanie.
-
- w mackach Zła
Zgadzam sie, tyle że zdecydowanie lepiej było to wykonane na Wdowie. Na nówce tak jakby im się pomysły na fajne melodyjki kończyłyMaria Konopnicka pisze: Czyste wokale są zajebiste - szalone i opętane. W takim "Paragon Pariah" dla odmiany piękne W ogóle podoba mi się to wokalne zróżnicowanie.
- Shaimar
- starszy świeżak
Lekka przesada z tak dużym spadkiem jakości. "In the Constellation..." brzmi mniej przejrzyście, hałaśliwiej od "Hell is Empty...", ale kompozycyjnie i stylistycznie są bardzo podobne do siebie, poziom również zbliżony, z lekką przewagą dla tej ostatniej.Nerwowy pisze:Ja to widzę tak:
-
- w mackach Zła
tylko debiut się tak naprawdę broni imo. nie wyszło im na dobre wygłaskanie brzmienia, mocno stracili tym na sile rażenia. a czyste wokalizy są już z dupy na maksa, gwóźdź do trumny.
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
ja tam lubie Domine
no i epka z attila jest spoko, chociaz nie sluchalem szmat czasu
no i epka z attila jest spoko, chociaz nie sluchalem szmat czasu
this is a land of wolves now
- Agnósdej
- zaczyna szaleć
IMO Hell jest znaaacznie słabsze od Constellation. Hell jest płytą bardzo ugrzecznioną zarówno w stosunku do Constellation jak i nówki.Shaimar pisze:Lekka przesada z tak dużym spadkiem jakości. "In the Constellation..." brzmi mniej przejrzyście, hałaśliwiej od "Hell is Empty...", ale kompozycyjnie i stylistycznie są bardzo podobne do siebie, poziom również zbliżony, z lekką przewagą dla tej ostatniej.Nerwowy pisze:Ja to widzę tak:
Prawda.Tarpaulin pisze:Zgadzam sie, tyle że zdecydowanie lepiej było to wykonane na Wdowie. Na nówce tak jakby im się pomysły na fajne melodyjki kończyłyMaria Konopnicka pisze: Czyste wokale są zajebiste - szalone i opętane. W takim "Paragon Pariah" dla odmiany piękne W ogóle podoba mi się to wokalne zróżnicowanie.
Agnós!!! Dej! Dej! Dej!