KATHARSIS

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
hcpig
mistrz forumowej ceremonii

Re: KATHARSIS

15-06-2009, 11:53

KÜltuRß V pisze:geniuszu się tu nie doszukałem co jednak nie zmienia faktu ze jest to płyta bardzo dobra
Też bym tak to ujął. Gdyby cała była jak "So Nail The Hearts"...
KÜltuRß V pisze:wiele fajnych momentów w zajebisty sposób nawiązujących do dziedzictwa DARKTHRONE i MAYHEM.
Ja mam wrażenie, że nawet sporo thrashuje hehe.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
warlust
rozkręca się

15-06-2009, 15:30

Maria Konopnicka pisze:Poprzedni album - VVorldVVithoutEnd rozjebał mnie w drobny mak - uważam, że to płyta genialna, jedna z najlepszych płyt black metalowych jakie ukazały się w XXI wieku. Po ok. 20 przesłuchaniach Fourth Reich doszedłem do wniosku, że ta płyta - choć inna - w niczym nie ustępuje poprzedniczce.
z ust mi to panie wyjales
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

15-06-2009, 18:55

Tak to dosłownie przełom, nowa jakość. 50/10.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
Pelson
rasowy masterfulowicz

16-06-2009, 08:32

Jednej rzeczy nie potrafię zrozumieć SIID- po co wrzucasz te dziecinne posty niemal za każdym razem, gdy w temacie pojawi się jakakolwiek pozytywna wzmianka o zespole związanym z nurtem BM, a nie idącym po drodze Twojej wizji tej muzyki? Tak bardzo pokochałeś mizantropię, że z masochistyczną radością wystawiasz się na strzały od innych użytkowników czy też chodzi o zwykłe zrobienie burdelu? Gdyby to pisał Drone podejrzewam, że skończyłoby się mini-psychoanalizą z konkluzją o masochistycznych skłonnościach pacjenta;)
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

16-06-2009, 10:34

Krytykuję bezkrytyczne podejście do muzyki. Zauważ, że ludzie piszą tutaj o co drugiej płycie jako o najlepszej w gatunku. Fourth Reich jest niezła, ciekawa szczególnie pod tym względem, że jest to tradycyjny bm a mimo to cholernie wieje melancholią. Tak czy inaczej jest to zlepek tego co już było, więc te zachwyty są śmieszne. Oni są prawdopodobnie jednym z lepszych zespołów ze Szwabii, ale żeby wpadać w takie zachwyty to chyba tylko na płycie 666, gdzie wokalista brzmi do tego stopnia bestialsko, że mało sam siebie nie zagryzie z wściekłości, gitary dopierdalają świetne chamskie riffy niczym w Under a Funeral Moon, a perka nie wyrabia i brzmi jak pepesza hehe.
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

16-06-2009, 11:08

So_It_Is_Done pisze:Krytykuję bezkrytyczne podejście do muzyki. Zauważ, że ludzie piszą tutaj o co drugiej płycie jako o najlepszej w gatunku. Fourth Reich jest niezła, ciekawa szczególnie pod tym względem, że jest to tradycyjny bm a mimo to cholernie wieje melancholią. Tak czy inaczej jest to zlepek tego co już było, więc te zachwyty są śmieszne. Oni są prawdopodobnie jednym z lepszych zespołów ze Szwabii, ale żeby wpadać w takie zachwyty to chyba tylko na płycie 666, gdzie wokalista brzmi do tego stopnia bestialsko, że mało sam siebie nie zagryzie z wściekłości, gitary dopierdalają świetne chamskie riffy niczym w Under a Funeral Moon, a perka nie wyrabia i brzmi jak pepesza hehe.
Prawie udało Ci się otrzeć o logiczne myślenie na początku tej wypowiedzi. Problem w tym, że "666" też jest wtórna i to bardziej niż najnowsze produkcje, więc nie wiem dlaczego ktokolwiek miałby się nią zachwycać w większym stopniu. Poza tym brakuje jej tego elementarnego zgiełku, który pojawia się na "VVorldVVithoutEnd"
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel

http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
boroowa
weteran forumowych bitew

16-06-2009, 11:43

Z cyklu bajania SIIDa, odcinek 151

"Bajka o bezkrytycznym podejściu"
So_It_Is_Done pisze:Krytykuję bezkrytyczne podejście do muzyki.
a teraz SIID o gównianym "Daudi Baldrs"
So_It_Is_Done pisze: Mimo, że zagrane na Casio z Tesco to mają w sobie te numery jakąś magię, wpadają w ucho i ma się wrażenie, że to wersja muzyczna nordyckich legend, co chyba było zamierzone. Te płyty tylko potwierdzają jaki z niego artysta, stworzył coś z niczego.
"Bajka o tym, jak konieczne jest bycie oryginalnym"
So_It_Is_Done pisze:Tak czy inaczej jest to zlepek tego co już było, więc te zachwyty są śmieszne.
a teraz SIID o DEATHSPELL OMEGA, zespole który niewątpliwie dokonał przełomu na skostniałej scenie metalowej (nie mówię tutaj wyłacznie w kontekscie Black Metalu)
So_It_Is_Done pisze:W ciemno to można by tym rzucać i patrzeć jak latają. Muzycznie jest to męczarnia, w teksty prawdopodobnie warto się wczytać, ale nie wywyższą ich ponad zgraję innych ambitnych projektów
"Bajka o tym, że skoro nie możesz być oryginalny, to przynajmniej kopiuj z klasą"

SIID o nadzwyczaj miernym i megawtórnym HELL DARKNESS"
So_It_Is_Done pisze: Epeczka Hell Darkness zjada te wszystkie The Blacki i Orcustusy i wysrywa na rzadko.
So_It_Is_Done pisze: HD też nie są oryginalni, ale przynajmniej otwarcie pokazują inspiracje, grają naturalny, chamski metal
SIID o podobnie badziewnym TANGORODRIM
So_It_Is_Done pisze: Tangorodrim natomiast zmiata te wszystkie klony Darkthrone zanim się rozpędzi
Od SIIDa nie oczekuję wypowiedzi innej niż "ssij mi", "twoja stara to kurwa" albo podobnej na zbliżonym poziomie
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
Awatar użytkownika
Skaut
mistrz forumowej ceremonii

16-06-2009, 11:48

boroowa pisze:Z cyklu bajania SIIDa, odcinek 151

"Bajka o bezkrytycznym podejściu"
a teraz SIID o gównianym "Daudi Baldrs"
So_It_Is_Done pisze: Mimo, że zagrane na Casio z Tesco to mają w sobie te numery jakąś magię, wpadają w ucho i ma się wrażenie, że to wersja muzyczna nordyckich legend, co chyba było zamierzone. Te płyty tylko potwierdzają jaki z niego artysta, stworzył coś z niczego.
"Bajka o tym, jak konieczne jest bycie oryginalnym"
So_It_Is_Done pisze:Tak czy inaczej jest to zlepek tego co już było, więc te zachwyty są śmieszne.
a teraz SIID o DEATHSPELL OMEGA, zespole który niewątpliwie dokonał przełomu na skostniałej scenie metalowej (nie mówię tutaj wyłacznie w kontekscie Black Metalu)
So_It_Is_Done pisze:W ciemno to można by tym rzucać i patrzeć jak latają. Muzycznie jest to męczarnia, w teksty prawdopodobnie warto się wczytać, ale nie wywyższą ich ponad zgraję innych ambitnych projektów[/size]

"Bajka o tym, że skoro nie możesz być oryginalny, to przynajmniej kopiuj z klasą"
SIID o nadzwyczaj miernym i megawtórnym HELL DARKNESS"
So_It_Is_Done pisze: Epeczka Hell Darkness zjada te wszystkie The Blacki i Orcustusy i wysrywa na rzadko.
So_It_Is_Done pisze: HD też nie są oryginalni, ale przynajmniej otwarcie pokazują inspiracje, grają naturalny, chamski metal
SIID o podobnie badziewnym TANGORODRIM
So_It_Is_Done pisze: Tangorodrim natomiast zmiata te wszystkie klony Darkthrone zanim się rozpędzi
Od SIIDa nie oczekuję wypowiedzi innej niż "ssij mi", "twoja stara to kurwa" albo podobnej na zbliżonym poziomie
:D :D :D
nawet się z tym zgodzę, dodam że te jego bajania są gorsze niż wypociny długopizda. Podejrzewam, że więcej osób zgodzi się z Tobą, a SIIDa reakcją będzie wkurwienie, że wszyscy na forum masterfula sobie przyklaskują i standardowo "liżą się po chujach" :D
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

16-06-2009, 11:59

dzieki Boroowa - do tej pory to mnie SIID nazywal "jebanym forumowym detektywem amatorem" - a teraz moge z czystym sumieniem Tobie przekazac to zaszczytne określenie :D
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

16-06-2009, 12:06

Tak jest, śmieszne to jest jak stare dziady wyszukują postów sprzed dawna i próbują coś udowodnić. Niestety, udowadniacie tylko konsekwencje moich wypowiedzi hehe.
Awatar użytkownika
boroowa
weteran forumowych bitew

16-06-2009, 12:07

takie określenie z ust SIIDa to komplement
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

16-06-2009, 12:09

ponoć SIID to nieznany światu syn Jarosława z Kaczyńskich - nic go nie przekona, że białe jest biała a czarne jest czarne
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
boroowa
weteran forumowych bitew

16-06-2009, 12:10

So_It_Is_Done pisze:Tak jest, śmieszne to jest jak stare dziady wyszukują postów sprzed dawna i próbują coś udowodnić. Niestety, udowadniacie tylko konsekwencje moich wypowiedzi hehe.
to jak, jesteś konsekwentny czy nie, bo z tego postu wynika że nie, ale tak
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

16-06-2009, 12:12

Ośmieszajcie się dalej dziady, niezłą pompe mam z was.
Awatar użytkownika
boroowa
weteran forumowych bitew

16-06-2009, 12:13

So_It_Is_Done pisze:Ośmieszajcie się dalej dziady, niezłą pompe mam z was.
ale czy mógłbyś odpowiedzieć na to pytanie, czy masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

16-06-2009, 12:16

So_It_Is_Done pisze:Ośmieszajcie się dalej dziady, niezłą pompe mam z was.
skoro kupujesz koszulki w rozmiarze M - to jednak nie masz az tak duzej pompy jak Ci sie wydaje :D
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

Re:

16-06-2009, 12:17

longinus696 pisze:
So_It_Is_Done pisze:Krytykuję bezkrytyczne podejście do muzyki. Zauważ, że ludzie piszą tutaj o co drugiej płycie jako o najlepszej w gatunku. Fourth Reich jest niezła, ciekawa szczególnie pod tym względem, że jest to tradycyjny bm a mimo to cholernie wieje melancholią. Tak czy inaczej jest to zlepek tego co już było, więc te zachwyty są śmieszne. Oni są prawdopodobnie jednym z lepszych zespołów ze Szwabii, ale żeby wpadać w takie zachwyty to chyba tylko na płycie 666, gdzie wokalista brzmi do tego stopnia bestialsko, że mało sam siebie nie zagryzie z wściekłości, gitary dopierdalają świetne chamskie riffy niczym w Under a Funeral Moon, a perka nie wyrabia i brzmi jak pepesza hehe.
Prawie udało Ci się otrzeć o logiczne myślenie na początku tej wypowiedzi. Problem w tym, że "666" też jest wtórna i to bardziej niż najnowsze produkcje, więc nie wiem dlaczego ktokolwiek miałby się nią zachwycać w większym stopniu. Poza tym brakuje jej tego elementarnego zgiełku, który pojawia się na "VVorldVVithoutEnd"
666 jest wtórna, ale przebija bestialstwem czy jak to nazwać ogromną większość takich produkcji, nawet mógłbym twierdzić że i swój pierwowzór. VVVVE natomiast to może i zgiełk, ale też i efekciarstwo i nuda, ogółem nic specjalnego.
Awatar użytkownika
boroowa
weteran forumowych bitew

16-06-2009, 12:21

fakt, trzymając się trafnych porównań: 666 przypomina imprezę w wiejskiej tańcbudzie, a VVVVE to taka cha-cha
Pelson
rasowy masterfulowicz

16-06-2009, 12:50

Chwała Ci za to. Rozumiem też, że to taka samokrytyka w kontekście plumkania na Casio, jak już tu wspomniano?
So_It_Is_Done pisze: Zauważ, że ludzie piszą tutaj o co drugiej płycie jako o najlepszej w gatunku.
Tu OK, taki folklor tego forum, choć odrobina zdrowego dystansu do tego co się czyta jeszcze nigdy nikomu nie zaszkodziła. Zwłaszcza do forumowej spuścizny Marii K. :lol:
So_It_Is_Done pisze:Fourth Reich jest niezła, ciekawa
So_It_Is_Done pisze:Oni są prawdopodobnie jednym z lepszych zespołów ze Szwabii
Krok w dobrym kierunku...
So_It_Is_Done pisze:szczególnie pod tym względem, że jest to tradycyjny bm a mimo to cholernie wieje melancholią. Tak czy inaczej jest to zlepek tego co już było, więc te zachwyty są śmieszne. , ale żeby wpadać w takie zachwyty to chyba tylko na płycie 666, gdzie wokalista brzmi do tego stopnia bestialsko, że mało sam siebie nie zagryzie z wściekłości, gitary dopierdalają świetne chamskie riffy niczym w Under a Funeral Moon, a perka nie wyrabia i brzmi jak pepesza hehe.
Całą resztę Twojej wypowiedzi i zadziwiającą "konsekwencję" poglądów najlepiej podsumował Boroowa. Strzeliłeś sobie samobója z przewrotki w samo okienko.
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

16-06-2009, 13:06

Pelson pisze: Krok w dobrym kierunku...
Teraz każdy udaje znawce a przed VVVVE mało kto mówił o tym zespole.
ODPOWIEDZ