OVERKILL
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Gunman
- weteran forumowych bitew
Re: OVERKILL
A dlaczego wszyscy zlewają debiut? Nie jest to strzał na miarę debiutu wszechczasów ale o tej płycie się nawet nie wspomina.
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
Jestem świeżo po wielokrotnej lekturze nowego OVERKILL. Oddalam wszystkie zarzuty, jakoby płyta była wtórna, powstała z generatora riffów, miała mało charakteru, a także pozostałe. Życzyłbym wszystkim kapelom z takim stażem i o takim dorobku, by po tylu latach mieć tyle werwy, siły i samozaparcia, aby płyta za płytą robić materiały na tym poziomie. Jeżeli ktoś nie słyszy, że ta płyta jest przesunięta z jednej strony w stronę punka, a z drugiej w stronę heavy metalu, a potem mówi że nie różni się od poprzednich, to nie za bardzo jest o czym rozmawiać. Świetny materiał.
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
-
Pełna racja doktorku
"Mnie się podobają melodie, które już raz słyszałem. Po prostu. No... To... Poprzez... No reminiscencję. No jakże może podobać mi się piosenka, którą pierwszy raz słyszę."
- wolff
- rasowy masterfulowicz
Wczoraj przesłuchałem, bardzo dobry i nie nudzący materiał. Overkill nie zawodzi to pewne.
Jebać żuli.
- Lord Gorloj
- w mackach Zła
Bardzo przyjemna jest ta płyta, leci od rana w kółko. Ameryki nie odkrywają, ale jest masa ognia, a to w metalu najważniejsze. Skocznie, ostro i do przodu. Sa hiciory i jest wpierdol. Niczego więcej nie chcę.
Żeby wszystkie dziady takie płyty nagyrwały, to by dopiero było...
Żeby wszystkie dziady takie płyty nagyrwały, to by dopiero było...
I fell into the pit of language
and couldn't put myself
out
and couldn't put myself
out
- Hellion
- w mackach Zła
Nie wiem, może tylko ja tak mam... Muzycznie/instrumentalnie Overkill jest zajebisty, ale wokal mnie wkurwia tak, że nie mam radości z odsłuchu. Pierdylion razy próbowałem się przekonać i za każdym razem nie daje rady właśnie przez wokalizy.
Dlatego Overkill to dla mnie kapela, której dokonania szanuję, ale słuchać nie jestem w stanie:-(
Dlatego Overkill to dla mnie kapela, której dokonania szanuję, ale słuchać nie jestem w stanie:-(
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
Jedyna ich płyta jaką mam na półce. Zespół który bardzo lubie w wersji koncertowej, z płyt już niebardzo.Gunman pisze:A dlaczego wszyscy zlewają debiut? Nie jest to strzał na miarę debiutu wszechczasów ale o tej płycie się nawet nie wspomina.
-
- zaczyna szaleć
W piątek jak odtworzyłem nową płytę po raz pierwszy byłem lekko zawiedziony ale teraz leci któryś raz z kolei i widzę jak bardzo się myliłem. Po angielsku istnieje takie określenie "grower" - idealnie pasuje mi ono do tego albumu. Właśnie leci Batshitcrazy i mam ochotę coś rozjebać jak wchodzi refren, energia aż rozsadza głośniki. Piękny album.
- dzik
- zahartowany metalizator
Mam tak z kilkoma kapelami m.in z Voivod.Hellion pisze:Nie wiem, może tylko ja tak mam... Muzycznie/instrumentalnie Overkill jest zajebisty, ale wokal mnie wkurwia tak, że nie mam radości z odsłuchu. Pierdylion razy próbowałem się przekonać i za każdym razem nie daje rady właśnie przez wokalizy.
dobry kościół to kościół spalony
-
- zaczyna szaleć
Wokal specyficzny to prawda ale polecam posłuchać kilka razy pod rząd Elimination albo I Hate żeby skumać, że jest zajebisty i idealnie pasuje do muzyki.
- moonfire
- zahartowany metalizator
O przepraszam, ja debiut uwielbiam. Stawiam go na równi z "Horrorscope" i "The Years of Decay", a jak mam nastrój, to ląduje na pierwszym miejscu.Gunman pisze:A dlaczego wszyscy zlewają debiut? Nie jest to strzał na miarę debiutu wszechczasów ale o tej płycie się nawet nie wspomina.
- Gunman
Widać kto się zna ten docenia ;)
-
czy ja wiem. dość charakterystyczny i chyba idealnie pasuje do tej muzyki. gorzej, ze te ostatnie albumy są faktycznie niemal takie same i słuchać mi się tego za chuja nie chceHellion pisze:Nie wiem, może tylko ja tak mam... Muzycznie/instrumentalnie Overkill jest zajebisty, ale wokal mnie wkurwia tak, że nie mam radości z odsłuchu. Pierdylion razy próbowałem się przekonać i za każdym razem nie daje rady właśnie przez wokalizy.
- Gunman
Slucham nowego albumu i wydaje się krokiem w przód, kto wie czy nie najlepszy od lat. Problem pojawia się gdy włączę któryś z poprzednich - dokładnie takie samo zdanie mi się nasuwa. Nie umiem wskazać który według mnie jest najlepszy/ najbardziej lubiany.
-
genialny Ironbound
- Gunman
Możliwe ale i możliwe że niemożliwe ;)
Kto ma digipacka z bonusowym kawałkiem? Czy tylko u mnie ostatni kawałek nr11 jest nagrany o połowę ciszej od reszty?
Kto ma digipacka z bonusowym kawałkiem? Czy tylko u mnie ostatni kawałek nr11 jest nagrany o połowę ciszej od reszty?
-
- zaczyna szaleć
Nie ma chyba innej wersji na CD.... Ten cichszy bonus to chyba odrzut z jakiejś innej sesji, inny producent, poprzedni perkusista - we wkładce są szczegóły.Gunman pisze:Możliwe ale i możliwe że niemożliwe ;)
- Gunman
Nie czytałem jeszcze wkładki. Jest wiele płyt gdzie częściowo ktoś inny produkował czy grał ale poziom głośności był wyrównany. Tutaj trochę mnie to irytuje przy słuchaniu całości.
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
hmm kumpel mi gada że nowe Flotsam jest lepsze od nowego Overkilla
jakoś nie chce mi sie wierzyć z te banialuki
zamówiłem na fanie ale z innymi rzeczami i się grzebią coś aby skompletować a mnie kusi aby sobie pożyczyć :/
warto czekać ?
PS. lubie debiut ;)
jakoś nie chce mi sie wierzyć z te banialuki
zamówiłem na fanie ale z innymi rzeczami i się grzebią coś aby skompletować a mnie kusi aby sobie pożyczyć :/
warto czekać ?
PS. lubie debiut ;)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- Gunman
Poczekaj, lepiej smakuje z CD. I tak będziesz czekał krócej niż na White Devil Armory :)