INFERNAL WAR / KRIEGSMASCHINE - TRANSFIGURATIONS
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- weteran forumowych bitew
Re: INFERNAL WAR / KRIEGSMASCHINE - TRANSFIGURATIONS
nom ksm bardzo dobre na tych dwoch kawalkach. zwlaszcza fear... - to juz swiatowa klasa. iw mi osobiscie sie nie podoba, za malo tam sie dzieje, nazbyt to wypolerowane. powinno byc bardziej surowe, srogo karac plebs z ambony a niestety staje sie tlem.
Seein' me is def not repeated or done twice
I laugh as I cast the first stones at Christ
I laugh as I cast the first stones at Christ
- Glene
Split bardzo dobry.Co do Infernal War mam wrazenie, ze jest to material przejsciowy (oczywiscie bardzo dobry), jakby musieli wypluc z siebie te utwory i dopiero na pelnym wydawnictwie zaprezentuja wpelni zmienione oblicze. Co do KSM juz informacja o umieszczeniu jako intro motywu z Mistrza i Malgorzaty zapowiadala cos bardzo dobrego. Jak sie okazalo stworzyli cos nietuzinkowego, co przeszlo moje wszystkie oczekiwania, KSM nagralo jedne z njalepszych utworow jakie slyszalem z metalu w tamtym roku.
- choronzon14
- postuje jak opętany!
Ja jestem dopiero po trzecim przesluchaniu splitu. Nie wiem czemu, IW jakos niespecjalnie sie zagniezdzil u mnie w glowie, to chyba zwiastun, ze bardziej sie musze przylozyc do ich czesci.
KSM - dobre w chuj, mam nadzieje, ze pelny album bedzie rownie mocny jak te dwa numery.
KSM - dobre w chuj, mam nadzieje, ze pelny album bedzie rownie mocny jak te dwa numery.
I will burn alright
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
bezapelacyjnie bardzo dobra zeszłoroczna już pozycja.
Czekałem szczerze powiedziawszy na oryginał, by ten materiał sobie przesłuchać z odpowiedniego nośnika i choć mnie bardzo kusiło, udało się wytrzymać w oczekiwaniu na CD :)
INFERNAL WAR bez wątpienia jest inny niż przyzwyczajeni byliśmy do tego co prezentowali na choćby "Conflagrator", dla mnie osobiście nic nie stracili na swojej mocy, materiał jest bardzo dobry i ostrym pierdolnięciem w pysk, co tylko ostrzy mój apetyt przed tym co będzie na dużym albumie;
KSM równie zajebisty! Mam nadzieję, że ta duża płyta która szykowana będzie na II połowę obecnego roku pozamiata mną równie mocno. Patrząc z perspektywy czasu jest to wielce prawdopodobne, bo jak na razie KSM nie nagrał słabego materiału;
... tym czasem wracam do słuchania sobie owego splitu :)
Czekałem szczerze powiedziawszy na oryginał, by ten materiał sobie przesłuchać z odpowiedniego nośnika i choć mnie bardzo kusiło, udało się wytrzymać w oczekiwaniu na CD :)
INFERNAL WAR bez wątpienia jest inny niż przyzwyczajeni byliśmy do tego co prezentowali na choćby "Conflagrator", dla mnie osobiście nic nie stracili na swojej mocy, materiał jest bardzo dobry i ostrym pierdolnięciem w pysk, co tylko ostrzy mój apetyt przed tym co będzie na dużym albumie;
KSM równie zajebisty! Mam nadzieję, że ta duża płyta która szykowana będzie na II połowę obecnego roku pozamiata mną równie mocno. Patrząc z perspektywy czasu jest to wielce prawdopodobne, bo jak na razie KSM nie nagrał słabego materiału;
... tym czasem wracam do słuchania sobie owego splitu :)
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
Z całym szacunkiem dla IW i materiału jaki nagrali na ten split, ale część KsM kasuje go w pięć sekund ;).Ihasan pisze: KSM równie zajebisty!
Za to pod tymi słowami jak najbardziej mogę się podpisać.Mam nadzieję, że ta duża płyta która szykowana będzie na II połowę obecnego roku pozamiata mną równie mocno. Patrząc z perspektywy czasu jest to wielce prawdopodobne, bo jak na razie KSM nie nagrał słabego materiału;
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- choronzon14
- postuje jak opętany!
Ja podobnie, juz nieraz bylem na krawedzi, zeby TO zrobic, jednak cierpliwie czekalem, co nie bylo latwe, bo paczki do UK dosyc dlugo ida...Ihasan pisze: Czekałem szczerze powiedziawszy na oryginał, by ten materiał sobie przesłuchać z odpowiedniego nośnika i choć mnie bardzo kusiło, udało się wytrzymać w oczekiwaniu na CD :)
I will burn alright
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
no aż takiej przepaści to ja nie widzę;Nerwowy pisze:Z całym szacunkiem dla IW i materiału jaki nagrali na ten split, ale część KsM kasuje go w pięć sekund ;).Ihasan pisze: KSM równie zajebisty!
- Scaarph
a mi przyszła szybko jak z pyty szczelił i zanim pomyślałem, żeby to ściągnąć to już miałem :)choronzon14 pisze:Ja podobnie, juz nieraz bylem na krawedzi, zeby TO zrobic, jednak cierpliwie czekalem, co nie bylo latwe, bo paczki do UK dosyc dlugo ida...Ihasan pisze: Czekałem szczerze powiedziawszy na oryginał, by ten materiał sobie przesłuchać z odpowiedniego nośnika i choć mnie bardzo kusiło, udało się wytrzymać w oczekiwaniu na CD :)
- choronzon14
- postuje jak opętany!
Ja odliczalem minuty, sekundy... Wiem, ze 4 dni robocze to nie jest duzo, ale dodaj 2 dni weekendu i masz Panie 6. Ze smutku az sie spilem dwa razy.
Swoja droga - coraz lepiej mi wchodzi czesc IW na splicie. Wokale imć Warcrimera rozkurwiaja. Naprawde.
Swoja droga - coraz lepiej mi wchodzi czesc IW na splicie. Wokale imć Warcrimera rozkurwiaja. Naprawde.
I will burn alright
- Scaarph
jak ktoś lubi nową anathemę to wiadomo hehehe. nie no, żarty żartami, ale faktycznie słychać tutaj spory postęp, wszystko sprawniejsze, wyszlifowane. to zresztą odnosi się do całości materiału infernal war. różni się od tego, do czego to komando nas latami przyzwyczajało, to taki trochę eksperyment jest chyba. to absolutnie nie jest zarzut, zresztą to nie jest pełna płyta a split, na którym można pozwolić sobie na jakieś odskoki, i właściwie to bardzo dobrze, że powstał taki materiał: chłopaki się pobawią formą, posmakują, poeksperymentują, a na nowej płycie powrócą - mam nadzieję - podwójnie wkurwieni. bo z całym szacunkiem, ale ja osobiście uważam, że iw jest od napierdalania po pyskach a nie od zadumy. wiem, że zawiedzenie wszystkich oczekiwań fanów i granie im na nosie jest po myśli warcrimera i spółki, ale ja się przyzwyczaiłem do srogiego napierdolu i zawsze tego właśnie będę po przyszłych płytach infernal war oczekiwał, jakkolwiek dobre transfiguracje by nie były (a są świetne, naprawdę, zero kompleksów przy całej reszcie świata).choronzon14 pisze:Wokale imć Warcrimera rozkurwiaja. Naprawde.
- choronzon14
- postuje jak opętany!
Wydaje mi sie, ze ten split to jest cos w rodzaju "Introduction to Assassination", tylko w nieco dluzszej wersji :D. Cos w rodzaju kontrastu, wprowadzenia sluchacza w blad, zeby na nowym LP (mam nadzieje, ze LP) rozjebac na strzepy.Scaarph pisze: z całym szacunkiem, ale ja osobiście uważam, że iw jest od napierdalania po pyskach a nie od zadumy. wiem, że zawiedzenie wszystkich oczekiwań fanów i granie im na nosie jest po myśli warcrimera i spółki, ale ja się przyzwyczaiłem do srogiego napierdolu i zawsze tego właśnie będę po przyszłych płytach infernal war oczekiwał, jakkolwiek dobre transfiguracje by nie były (a są świetne, naprawdę, zero kompleksów przy całej reszcie świata).
Ciesze sie natomiast, ze IW stanelo na wysokosci zadania w tego typu eksperymencie muzycznym, bo nie kazdemu to wychodzi na dobre (vide ostatnie Impiety).
I will burn alright
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
utwory IW mam wrazenie sa nieco niespojne, tzn. slychac bardzo mocny podzial na: klimatyczny riff / charakterystyczny dla nich rozpierdol. sa tu dobre fragmenty (momentami wrecz swietne), ale widac, ze to nie do konca ich dzialka. z osobna oba elementy ich materialu sa na wysokim poziomie, ale brakuje troche czegos, co by je scalalo; troche za malo tu spojnosci
na pelnej plycie licze na powrot do rozpierdolu z poprzedniej EP, bo do tego materialu nie mam zadnych zastrzezen, w swojej klasie to scisla czolowka
na pelnej plycie licze na powrot do rozpierdolu z poprzedniej EP, bo do tego materialu nie mam zadnych zastrzezen, w swojej klasie to scisla czolowka
this is a land of wolves now
- choronzon14
- postuje jak opętany!
Dlatego ja patrze na to przez pryzmat eksperymentu, zrobionego specjalnie na split. Rowniez oczekuje powrotu do niemilosiernego napierdalanska, bo co, jak co, ale to im wychodzi najlepiej.
I will burn alright
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
no jest roznorodnosc i roznorodnosc, jakby walneli na koncu power metalowa solowke to tez by byla roznorodnosc, nie? ;)
this is a land of wolves now
- choronzon14
- postuje jak opętany!
Za to mozemy sie napic wodki.Kaszub pisze: Jeśli przez termin "niemiłosierne napierdalańsko" oboje rozumiemy ostatni pełny album, to w pełni podpisuję się pod powyższym.
Wg. mnie jest delikatna roznica miedzy roznorodnoscia a 'letkim przegieciem paly' :D.Riven pisze: no jest roznorodnosc i roznorodnosc, jakby walneli na koncu power metalowa solowke to tez by byla roznorodnosc, nie? ;)
I will burn alright
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
Tak przyglądając się tej dyskusji aż sięgnąłem do półki po płytę i pomyślałem, że dołożę coś od siebie.
IW nagrało strasznie zachowawczy materiał. Wpadający w ucho, skoczny, przewidywalny, "przebojowy" i "hiciarski" wręcz. Nie chcę tutaj zarzucać trendziarstwa, ale ewidentnie jest to dzieło o którym można orzekać jako "typowe" na czasy, w których przypada premiera tegowoż. Smutna, ale prawdziwa prawda.
Oczywiście ciężko mówić o unikalności IW wcześniej, ale mieli jakąś tam swoją tożsamość, którą tutaj zatracili. Jedyną cechą charakterystyczną pozostała chyba tylko praca garów.
Szkoda.
IW nagrało strasznie zachowawczy materiał. Wpadający w ucho, skoczny, przewidywalny, "przebojowy" i "hiciarski" wręcz. Nie chcę tutaj zarzucać trendziarstwa, ale ewidentnie jest to dzieło o którym można orzekać jako "typowe" na czasy, w których przypada premiera tegowoż. Smutna, ale prawdziwa prawda.
Oczywiście ciężko mówić o unikalności IW wcześniej, ale mieli jakąś tam swoją tożsamość, którą tutaj zatracili. Jedyną cechą charakterystyczną pozostała chyba tylko praca garów.
Szkoda.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Scaarph
wydaje mi się, że to jednak fałszywa prawda.Lykantrop pisze:Tak przyglądając się tej dyskusji aż sięgnąłem do półki po płytę i pomyślałem, że dołożę coś od siebie.
-
- postuje jak opętany!
Była już "oczywista oczywistość", teraz mamy "prawdziwą prawdę". Tak zwane "kaczyzmy językowe".
Urodziłem się Hebrajczykiem, ale potem przeszedłem na narcyzm. (W. Allen)
- white_pony
kompletnie nie rozumiem waszych zarzutów. iw nagrało terrorfront, redesekration, pozniej conflagrator które miazdzą totalnie polską (i nie tylko) muzyke ekstremalną, a na splicie z ksm sa 2 kawalki ktore sa troche inne i juz jest strach ze na kolejnym LP beda grali szanty. raczej bym sie o przyszłosc tego zespolu specjalnie nie obawiał i jestem przekonany ze nowy album urwie pizde z korzeniami. mysle ze majac tak mala "przestrzen" na tym splicie panowie pozwolili sobie na pewien eksperyment calkiem z reszta wg mnie udany.
do not make equal what is unequal
- Castor
no właśnie gdzie chłopaki mają poeksperymentować jak nie na splicie. Fajnie im to wyszło, więc niech eksperymentują dalej. Poza tym wcale nie czuje by robili to na siłę i żeby było to nieszczere. Pierwszy utwór trochę zbyt długo się rozkręca, ale kolejne dwa są w pytkę.