zdecydowanie :)Sybir pisze:Czy nie uważacie, że rozmawianie o dojrzałości, licytowanie się nią, samo w sobie jest dziecinne? ;)
SATYRICON
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
Maria Konopnicka
Re: SATYRICON
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
ale przeciez poki co chodzilo o 'dojrzalosc' muzyki, cokolwiek to ma w sumie znaczyc; jak Maria zacznie wypominac interlokutorom pesel, to sie z Toba zgodze:).Sybir pisze:Czy nie uważacie, że rozmawianie o dojrzałości, licytowanie się nią, samo w sobie jest dziecinne? ;)
this is a land of wolves now
-
Maria Konopnicka
Myślałem jednak, że dziś ludzie są już zbyt dojrzali niż w latach 90-tych. Okazuje się, że byłem w błędzie :)))Lykantrop pisze:To w sumie żadna nowość. W latach 90 ci co słuchali klimatów też twierdzili, że są bardziej dojrzali od tych co woleli pić wódżitsu bez zapity przy Betrayer albo Ahret Dev :)Maria Konopnicka pisze:Zauważyłem taką tendencję na forum, że im coś jest mniej metalowe tym bardziej zostaje uznawane za dojrzałe :)
-
Maria Konopnicka
ty jeszcze nie masz PESEL-u więc Ci niczego nie wypomnę :)))Riven pisze: jak Maria zacznie wypominac interlokutorom pesel, to sie z Toba zgodze:).
- Riven
- Kontakt:
- Sybir
- mistrz forumowej ceremonii
Nie byli. Dla mnie picie alkoholi wysokoprocentowych bez mieszania z tzw. popitkami jest właśnie jakimś wyznacznikiem. Poza tym, jak nie smakuje, to po co pić? Lepiej oddać potrzebującym ;)Lykantrop pisze:To w sumie żadna nowość. W latach 90 ci co słuchali klimatów też twierdzili, że są bardziej dojrzali od tych co woleli pić wódżitsu bez zapity przy Betrayer albo Ahret Dev :)Maria Konopnicka pisze:Zauważyłem taką tendencję na forum, że im coś jest mniej metalowe tym bardziej zostaje uznawane za dojrzałe :)
Riven, właśnie o to mi chodzi - to tylko gadania o "dojrzałości", które niewiele wnosi do dyskusji. Poza tym, imo, to bardziej trzeba czuć. W każdym razie, słowa są zbędne, PESEL właściwie też ;)Riven pisze:ale przeciez poki co chodzilo o 'dojrzalosc' muzyki, cokolwiek to ma w sumie znaczyc; jak Maria zacznie wypominac interlokutorom pesel, to sie z Toba zgodze:).Sybir pisze:Czy nie uważacie, że rozmawianie o dojrzałości, licytowanie się nią, samo w sobie jest dziecinne? ;)
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Riven
- Kontakt:
Nie nie, 'dojrzalosc' to przeciez bardzo wazna cecha kazdego albumu. Nie mam sily teraz jej dokladnie okreslac, ale zobacz sobie co rozni np. Show no mercy od South of Heaven, poza brzmieniem, solowkami i innymi takimi powierzchownymi rzeczami ;).
-
Maria Konopnicka
Dokładnie - w dyskusji nieważne jest czy rozmówca ma 11 lat i słucha muzyki od miesiąca czy 50 i słucha od 40 lat :)
- Sybir
Co najwyżej dojrzałość twórców, tutaj zgoda. Nie lubię przypisywać ludzkim przymiotów materii nieożywionej ;)
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Riven
- Kontakt:
E tam. Moze dobor slow nie jest najtrafniejszy - ale przeciez wiadomo o co chodzi. Mniej wiecej.
Unquestionable Presence to plyta dojrzalsza od Piece of Time. Ma sens? Ma.
Unquestionable Presence to plyta dojrzalsza od Piece of Time. Ma sens? Ma.
- Sybir
Napisałbym: lepsza, bardziej złożona, lepiej skomponowana, ale nie zmienia to faktu, że rozumiem, o co Ci chodzi. Mamy zgodę? ;)
- Riven
- Kontakt:
Moze byc, ale zobacz, sa plyty mniej zlozone niz inne, a zdecydowanie bardziej dojrzale :). Soulside Journey vs Under a funeral moon np. Zreszta to juz szczegoly. Grunt, zeby bylo jasne - Satyricon od czasu Rebel to ekstraklasa black metalu:)).
- Sybir
Za każdym razem, kiedy przypominam sobie ten album (choć znam na pamięć), to zasmuca mnie fakt, że nie poszli dalej tą drogą. Volcano lubię, do Now, Diabolical z pewnymi oporami przekonałem się, ale to właśnie Rebel... jest takim black metalem, o jaki mógłbym walczyć.
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
satyr oddaj mi piniedze za bilet na koncert!a jezeli zagraja phoenix w progresji to zesram sie na srodku sali!gdzie stary Satyricon!
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
-
Maria Konopnicka
Przecież powstało mnóstwo doskonałych płyt nagranych przez niedojrzałych, nastoletnich twórców, którzy później zdziadzieli i już nie potrafili nagrać czegoś równie ekscytującego.Sybir pisze:Co najwyżej dojrzałość twórców, tutaj zgoda. Nie lubię przypisywać ludzkim przymiotów materii nieożywionej ;)
- gelO
- zahartowany metalizator
Posłuchałem tej nowej płyty - całkiem spoko. Kilka kawałków nawet chyba mi się spodobało, ale już nie będę słuchał, bo nie lubię przez internet :-)
- Nerwowy
No faktycznie, szczególnie na dwóch poprzednich albumach ;dddKnokkelmann pisze:Ja rozumiem, że Frost całe życie napierdalał w najszybszych tempach i nie miał czasu popracować nad bardziej wyrafinowanym graniem, ale bez przesady.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Knokkelmann
- postuje jak opętany!
S.W. Krupp musiałby dostać pełny etat.Sybir pisze:Za każdym razem, kiedy przypominam sobie ten album (choć znam na pamięć), to zasmuca mnie fakt, że nie poszli dalej tą drogą. Volcano lubię, do Now, Diabolical z pewnymi oporami przekonałem się, ale to właśnie Rebel... jest takim black metalem, o jaki mógłbym walczyć.
Ostatnią płytą Satyricon jaką kupiłem była Volcano. Dwie następne słyszałem, ale mnie nie porwały. Może właśnie z tego m.in. powodu.Nerwowy pisze:No faktycznie, szczególnie na dwóch poprzednich albumach ;dddKnokkelmann pisze:Ja rozumiem, że Frost całe życie napierdalał w najszybszych tempach i nie miał czasu popracować nad bardziej wyrafinowanym graniem, ale bez przesady.
This is where everything goes backwards.
- Nerwowy
Z jakiego ? Przecież właśnie na obu bębny są doskonałe.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Sybir
Re: Odp: SATYRICON
A Ty ciągle, Maria, dojrzałość mentalną wiążesz z metrykalną. Rozumiem, że to Twój flagowy argument, zgodny z klasycznym zresztą pytaniem, mam jednak swoje - nie znudziło Ci się jeszcze drążyć tematu w tym kierunku? Obawiam się, że to trochę jałowe ;)Maria Konopnicka pisze:Przecież powstało mnóstwo doskonałych płyt nagranych przez niedojrzałych, nastoletnich twórców, którzy później zdziadzieli i już nie potrafili nagrać czegoś równie ekscytującego.Sybir pisze:Co najwyżej dojrzałość twórców, tutaj zgoda. Nie lubię przypisywać ludzkim przymiotów materii nieożywionej ;)