To chyba oczywiste.Lykantrop pisze:Mnie ciekawość taka zżera... czy ktoś przytłoczony smutkiem bijącym z "Panapletusa" uronił nie jedną łzę? Szczerze chłopaki, nie ma się czego wstydzić, tutaj sami swoi.
DEATHSPELL OMEGA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
Re: DEATHSPELL OMEGA
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Zgodze sie :). Ale najbardziej urzeka mnie w niej ten zajebisty zgielk, w kontrascie z prostymi melodiami.Drone pisze:Brawo! A zgodzisz się dziś z twierdzeniem, że smutek to klucz do tej płyty? Przynajmniej w takim muzycznym sensie, nie mówię o lirykach.
P.S. Przykro mi to pisac, ale nowy Gorguts nie ma szans w starciu z DSO. Takie male peweksowe spostrzezenie.
this is a land of wolves now
- Drone
Nie ma. To genialna płyta, ale daleko jej do mistrzów z DsO.Riven pisze:Zgodze sie :). Ale najbardziej urzeka mnie w niej ten zajebisty zgielk, w kontrascie z prostymi melodiami.Drone pisze:Brawo! A zgodzisz się dziś z twierdzeniem, że smutek to klucz do tej płyty? Przynajmniej w takim muzycznym sensie, nie mówię o lirykach.
P.S. Przykro mi to pisac, ale nowy Gorguts nie ma szans w starciu z DSO. Takie male peweksowe spostrzezenie.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- vicek
- zahartowany metalizator
czy ktoś wie czy ten chór Gregoriański Si Monumentum Requires, Circumspice to sampel czy nagrywali dla nich ?
Eureka! Teraz rozumiem. To tak jak z Master Of Puppets. Genialna płyta, ale daleko jej do mistrzów z Voivod.Drone pisze:Nie ma. To genialna płyta, ale daleko jej do mistrzów z DsO.Riven pisze:Zgodze sie :). Ale najbardziej urzeka mnie w niej ten zajebisty zgielk, w kontrascie z prostymi melodiami.Drone pisze:Brawo! A zgodzisz się dziś z twierdzeniem, że smutek to klucz do tej płyty? Przynajmniej w takim muzycznym sensie, nie mówię o lirykach.
- Mistrz
- postuje jak opętany!
Tak serio, "Parakleta" poznałem dopiero trochę ponad rok temu, ale zrobił na mnie piorunujące wrażenie - nie mogłem się od niego oderwać. "Przystępność" nie jest tutaj żadną wadą, wręcz przeciwnie. Jeśli po tylu latach, wzlotach i upadkach mojej fascynacji tą muzą, okresach zblazowania i znudzenia, paroksyzmowych renesansach wciąż potrafił rozpalić we mnie taką iskrę jak za młodszych lat (czasów poznawania największych klasiorów), że po prostu cały dzień czekałem na jego wieczorne ukoronowanie przy dźwiękach tego albumu i dymie tego i owego, to znaczy że to jest wielki album. Klimatem całkowicie oryginalny, maluje mi przed oczami obrazy, jakich żaden inny album nie malował.
Choć "Fas" jednak trochę lepszy.
Choć "Fas" jednak trochę lepszy.
- Mistrz
- postuje jak opętany!
zresztą ta gitara, kurwa, co ten Hasjarl robi to ja nawet nie
-
- postuje jak opętany!
trendziarskie dysonanse > pedalskie melodyjki
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
- Lykantrop
W skrócie to pewnie metarenesans.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Może tak być, ale znowu ktoś używa słów, których znaczenia nie znam, to się dokształcić chciałem.
The madness and the damage done.
- Zenek
- weteran forumowych bitew
Slipknot >>>>>>>>> Deathspell Omega
[ to już jest przegięcie w trollowaniu, ale co tam, niech będzie ;) ]
[ to już jest przegięcie w trollowaniu, ale co tam, niech będzie ;) ]

- Riven
- Kontakt:
- Zenek
-
Lykantrop pisze:Mnie ciekawość taka zżera... czy ktoś przytłoczony smutkiem bijącym z "Panapletusa" uronił nie jedną łzę? Szczerze chłopaki, nie ma się czego wstydzić, tutaj sami swoi.
Skoro sami swoi, to przyznam się bez bicia - jestem chyba jedyna osobą na tym forum która w życiu nie słyszała ani sekundy muzyki bohaterów tego tematu.
- Zenek
szczerze, to ten ostatni numer na Paracletusie jest tak podniośle-potężno-piękny, że rzeczywiście można uronić łzę ze wzruszenia nad genialnością tej muzyki. to co się zaczyna od 1:00 to magia

-
- postuje jak opętany!
Coś w ten deseń: budzę się rano z wielką chcęcią zapuszczenia sobie DsO po dłuższym okresie niesłuchania tegoż. Włączam sobie ich pierwszy-lepszy album i dosłuchawszy go do połowy stwierdzam, że jednak kurwa nie.Kurt pisze:Co to jest paroksyzmowy renesans?
Tak bym to widział.
- Lykantrop
Świetny również jest ten krótki tekst:Zenek pisze:szczerze, to ten ostatni numer na Paracletusie jest tak podniośle-potężno-piękny, że rzeczywiście można uronić łzę ze wzruszenia nad genialnością tej muzyki. to co się zaczyna od 1:00 to magia
You were seeking strenght, justice, splendour... you were seeking love
Here is the pit, here is your pit...
IT'S NAME IS SILENCE
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Ale co nie? Nie miał jednak ochoty go włączać czy nie daje rady dosłuchać bo ciepłe kluchy?Antychróst pisze:Coś w ten deseń: budzę się rano z wielką chcęcią zapuszczenia sobie DsO po dłuższym okresie niesłuchania tegoż. Włączam sobie ich pierwszy-lepszy album i dosłuchawszy go do połowy stwierdzam, że jednak kurwa nie.Kurt pisze:Co to jest paroksyzmowy renesans?
Tak bym to widział.
The madness and the damage done.
-
Nie daje rady dosłuchać bo ciepłe kluchy i ogólnie wieje chujem.