w sumie masz rację,ciekawy wywiad raz na jakiś czas z MA mi wystarczy.Skaut pisze:No ale poważnie wierzysz w to, że ta biografia może być jakkolwiek ciekawa? To nie jest Iggy Pop czy The Rolling Stones, aby o nich pisać niewiadomo jakie księgi. Zwłaszcza za taką kasę.[V] pisze:bleh
OPETH
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- mistrz forumowej ceremonii
Re:
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Sgt. Barnes
- zahartowany metalizator
Re: OPETH
http://www.opeth.com/home/news/item/241 ... er-at-last" onclick="window.open(this.href);return false;
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
-
http://www.opeth.com/news/item/267-opet ... -late-2016" onclick="window.open(this.href);return false;
nowy deal i nowa płyta coming soon.
nowy deal i nowa płyta coming soon.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Sgt. Barnes

Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
-

fajna okładka,pasuje do nich.
OPETH’s new album, »Sorceress«, their first for Nuclear Blast via the band’s imprint labelModerbolaget Records, is proof chief architect Mikael Åkerfeldt has a near-endless well of greatness inside. From the album’s opener 'Persephone' to 'The Wilde Flowers' and 'Strange Brew' to the album’s counterpart title tracks 'Sorceress' and 'Sorceress II', OPETH’s twelfth full-length is an unparalleled adventure, where visions cleverly and secretly change, colors mute as if weathered by time, and sounds challenge profoundly.
”The new album »Sorceress« is our 12th studio album since our beginnings in 1990,” says Åkerfeldt. “I find it difficult to understand that we’ve been going on for 26 years, let alone that we’ve made 12 records now, all of which I am very proud of. ”Sorceress” is no exception. I love this album, as does the whole band. I wrote the music during 5-6 months and we spent only 12 days recording it at Rockfield studios in Wales. I find that once again we’ve taken a step forward. Or sideways, Or backwards. Somewhere!? It’s different! It’s extremely diverse. And if I may say so myself, extremely good. I feel the right to say that since I like to think I know this band better than anyone on the planet. Also, I always manage to detach myself from the record and listen as a fan. It’s a fine little record. My favorite in our discography right now. Of course. That’s how it should be, right? It’s both fresh and old, both progressive and rehashed. Heavy and calm. Just the way we like it. Hopefully there’ll be others around the globe sharing this opinion. It was a joy to make it. A fucking joy to record it, and a sheer joy listening to it. So there you have it!”
For »Sorceress«, OPETH returned to Rockfield Studios in Wales, also home to pivotal releases from Queen, Rush and Judas Priest, where the Swedes had tracked »Pale Communion« in 2014 with Tom Dalgety. The band spent 12 days recording at the countryside venue among its serene and inspiring surroundings. The result is nothing short of a powerful and intriguing record that will add yet another layer to the band’s celebrated career.
OPETH will return to Europe this November for a spectacular headline tour.
»Sorceress« Track List:
1. Persephone
2. Sorceress
3. The Wilde Flowers
4. Will O The Wisp
5. Chrysalis
6. Sorceress 2
7. The Seventh Sojourn
8. Strange Brew
9. A Fleeting Glance
10. Era
11. Persephone (Slight Return
- Stoigniew
[V] pisze:
OPETH will return to Europe this November for a spectacular headline tour.
rozpiska listopadowej trasy, polandi nie stwierdzono:
05.11. S Stockholm - Annexet
06.11. N Oslo - Konserthus
07.11. DK Copenhagen - DR Koncerthuset, Koncertsalen
08.11. D Hamburg - Docks
10.11. A Vienna - Arena
11.11. D Stuttgart - LKA Longhorn
12.11. D Munich - Theaterfabrik
13.11. CH Zurich - Volkshaus
14.11. I Milan - Alcatraz
16.11. D Cologne - E-Werk
18.11. NL Tilburg - 013
19.11. UK London - SSE Arena Wembley
21.11. F Paris - Le Trianon
23.11. LUX Luxemburg - Den Atelier
24.11. D Berlin - Astra Kulturhaus
-
pewnie zawitają w nowym roku. Widziałem ich dwa tygodnie temu w Barcelonie,ide też na koncerte w Londynie.Są w świetnej formie ,tak więc jak pojawią się w Polsce to naprawdę warto się przejść.
- DeadButDreaming
- w mackach Zła
Za który się brać w pierwszej kolejności?Drone pisze:Będzie bdb! Ten zespół nie nagrał słabego materiału, a dwa ostatnie są po prostu wspaniałe.
The withered bones of those who failed
But more so of those who didn't even try
But more so of those who didn't even try
- Drone
Ale w ogóle czy z tych nowszych?
Jeżeli w ogóle, to proponuję zacząć od "My Arms, Your Hearse" albo "Still Life", przeskoczyć na "Damnation" i "Deliverance", a potem od razu do "Heritage" i "Pale Communion" (choć każda inna kombinacja też będzie ok).
Jeżeli z nowszych, to dwie ostatnie.
Jeżeli w ogóle, to proponuję zacząć od "My Arms, Your Hearse" albo "Still Life", przeskoczyć na "Damnation" i "Deliverance", a potem od razu do "Heritage" i "Pale Communion" (choć każda inna kombinacja też będzie ok).
Jeżeli z nowszych, to dwie ostatnie.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Gall
- weteran forumowych bitew
Nagrał. Ghost Reveries. Album zagrany bez ducha, jakby pańszczyznę odrabiali. Oczywiście masa na nim muzyki i pozornie wszystko jest tam na miejscu, ale ja się nie mogę przekonać do dziś. Jakaś pusta ta muzyka się wydaje, jakby była pozbawiona esencji. Na właściwą drogę wrócili na szczęście już na Watershed, który pierwszymi dźwiękami Heir Apparent kasuje cały GR. Nie mam pojęcia co się wtedy z tym zespołem działo.Drone pisze:Będzie bdb! Ten zespół nie nagrał słabego materiału, a dwa ostatnie są po prostu wspaniałe.
For there is no folly of the beasts of the earth which is not infinitely outdone by the madness of men.
-
- postuje jak opętany!
Powiedz mi co wolisz: rano wstać i na siłownię,[V] pisze:![]()
czy być budzonym przez pawia, który ci rozrywa mordę?
-Bosski Roman, Firma KRK
-
Zgadzam się w 100%.Bardzo zgrabnie to ująłeś, co zastanawiające sam zespół to zauważa,że wielu ludzi (zwłaszcza starszych fanów) nie może się do tej płyty przekonać.Gall pisze:Nagrał. Ghost Reveries. Album zagrany bez ducha, jakby pańszczyznę odrabiali. Oczywiście masa na nim muzyki i pozornie wszystko jest tam na miejscu, ale ja się nie mogę przekonać do dziś. Jakaś pusta ta muzyka się wydaje, jakby była pozbawiona esencji. Na właściwą drogę wrócili na szczęście już na Watershed, który pierwszymi dźwiękami Heir Apparent kasuje cały GR. Nie mam pojęcia co się wtedy z tym zespołem działo.Drone pisze:Będzie bdb! Ten zespół nie nagrał słabego materiału, a dwa ostatnie są po prostu wspaniałe.
- Drone
Wczoraj wrzuciłem ją sobie na ruszt i nic się nie zmieniło. To dobra płyta, tylko stojąca w rozkroku (trójkroku?) między trzema okresami: starym, wilsonowskim i tym, który ma nadejść. Dlatego jest taka momentami niezdecydowana, ale mi się podoba. Następna była z kolei krokiem jeszcze bardziej w tył i przez to może cieszy się większym uznaniem (?)
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Stoigniew
nie pogniewałbym się jakby zespół poszedł za trendem i zrobił jakąś jubileuszową trasę tylko z materiałem z jedynki i dwójki.... w końcu już dwadzieścia lat minęło, a to nadal są najlepsze płyty tego zespołu... nie pogniewałbym się....
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
jak dla mnie 2 ostatnie są nie słuchalne razem z DamnationDrone pisze:Będzie bdb! Ten zespół nie nagrał słabego materiału, a dwa ostatnie są po prostu wspaniałe.
najlepsza chyba Blackwater Park
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist